• 9.374.084 stemmen

Met onder meer: Nikolaj Lie Kaas, Nicolas Bro en Lærke Winther

Gesproken taal: Deens

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Mørke

Deze psychologische thriller vertelt het verhaal van Jacob. Hij onderzoekt wat er precies gebeurd is in de huwelijksnacht van zijn zuster, waarin ze om het leven is gekomen. Hij vertrekt naar de zogenaamde man van haar leven, maar of hij dat wel geweest is...?

avatar van stinissen

Super thriller die zijn uitwerking niet mist...

Hanibal Lector is een engel vergeleken met dit monster......

avatar van Judiith^

Judiith^

Deze film was zo veel beter dan ik had verwacht!

Goede thriller! Echt een aanrader.

avatar van timelezz

timelezz

Sluit me aan bij bovenstaande reacties.. net gezien en echt een zeer goede film!

avatar van dragje

dragje

Aardige thriller. Ondanks de soms ietwat voorspelbare ontwikkelingen weet het de spanning vast te houden.

Gedegen geschreven scenario door o.a. Anders Thomas Jensen (Adams Æbler, Blinkende Lygter).

avatar van Mads Smikkelsen

Mads Smikkelsen

Zeer goeie thriller, langzaam maar blijft interessant en spannend, goed geacteerd door Nicolaj Lie Kaas en Nicolas Bro. Aanrader

avatar van RickZ

RickZ

Deense thriller van 2 uur. Het verhaal is zeer onderhoudend en spannend genoeg. Acteerwerk dik in orde. AANRADER!

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Ik had hele hoge verwachtingen van deze film en dan valt hij over het algemeen een beetje tegen.

Ik vond hem heel spannend maar had er toch meer van verwacht.

misschien dat hij bij herziening meer krijgt want hij was toch wel erg tof.

avatar van RickZ

RickZ

Zojuist heb ik de nederlandse ondertitels gemaakt (vertaald uit de engelse subtitles) en op internet geplaatst. Die waren er nog niet.

Door deze vertaling (kost best veel tijd) heb ik de film grondig en diverse keren moeten bekijken en heen en weer moeten 'spoelen' waardoor ik veel meer van de film begreep, en nu vind ik het veel beter dan de eerste keer. Blijft dus een aanrader, KIJKEN DUS!

avatar van ralfsjam

ralfsjam

goede film! kan er eigenlijk niets verder over zeggen.

personages zijn goed gecast! verhaal is goed, en die denen weten wel een goede sfeer neer te zetten. had Nikolaj Lie Kaas nog niet in een serieuze rol gezien. beetje een mix tussen Jeroen van Koningsbruggen en Wouter Bos. ook Anker was goed gecast.

de film keek lekker weg en nam je goed mee...

aanradertje

avatar van voskat78

voskat78

Heb me bij deze film ook prima vermaakt.

Dus 4 * is wel op z'n plaats.

avatar van 3793

Geweldig..... KUSSSSSS

Film waar ik veel van had verwacht, valt dat even tegen.

De vergelijking met Hannibal is onzinnig.

Zeer voorspelbaar, gedrag van de hoofdrol speler irriterend.

Met moeite 1,5 ster

avatar van mvdb1982

mvdb1982

Erg goede psychologische thriller. Zeker een aanrader...

avatar van Phoenix

Phoenix

Ah, Kaas (waar ik ondertussen behoorlijk fan van aan het worden ben) en Jensen weer in een Deense film. Hier moet ik maar eens achteraan.

avatar van Ya' Qub

Ya' Qub

Aardige Scandinavische film, in de trant van Wallander en van Veeteren.

Goed acteerwerk.

Redelijk voorspelbaar einde.

avatar van Witch-king

Witch-king

Ik vond de film een beetje traag, maar voor de rest vond ik het een goede film.

***3,5****

avatar van Chromeo

Chromeo

Sobere, ijzersterke thriller naar een scenario van Anders Thomas Jensen. Ik vond 'm bij momenten wel net iets te traag. Jammer dat Jensen de prent zelf niet heeft geregisseerd, anders was ie helemaal af geweest. Kaas & Bro spelen (net als in "Adam's Apples" de pannen van het dak. Hopelijk wordt hier geen aftandse Hollywood remake van gemaakt!

avatar van prikprak

prikprak

goede film! kan er eigenlijk niets verder over zeggen.

super

avatar van Arnhemmer

Arnhemmer

Heerlijke thriller!!!

avatar van Coop

Coop

onderhoudende film die geen enkel moment verveelt.

Ik heb er van genoten.

avatar van Zinema

Stijlvolle ontsporing.

Stijlvolle thriller omtrent een man die detective speelt, na een vraagtekens oproepend familiedrama. Met name het eerste uur is suspensevol en intrigerend, al stijgt het ondanks de cinematografische degelijkheid nergens uit boven een gemiddelde Varg Veum. Net als bij die films gaat het ook hier ergens halverwege goed mis.

Wanneer de onlogica en onwaarschijnlijkheden zich dusdanig opstapelen dat het publiek zou willen meeschreeuwen waar Jan Klaassen zich heeft verstopt, blijkt de filmmaker iets anders in petto te hebben voor de kijkers. Een rammelend scenario waarin niemand de held gelooft, al wordt nergens duidelijk waarom niet. Ook het kat en muis spel tussen de held en de boef neemt tegen het einde zeer ongeloofwaardige vormen aan. Dit gaat een tijdje goed, maar dan blijkt de film toch echt een poppenkast.

Redelijk.

avatar van aphexfreak

aphexfreak

Trage film met een wat raar einde, het voelde allemaal zeer onbevredigend aan.

Het eerste deel is prima, nadat Jacob een tijdje in het dorpje slaapt word het echter steeds minder spannend en tegen het einde maakte het mij eigenlijk niet meer uit hoe het nu precies afliep. Reden daarvoor is het oprekken van het einde en het wat vage scenario, dit maakt de film onnodig langdradig.

Wel goed camerawerk en goede vertolkingen van de acteurs(even wennen aan Nikolaj Lie Kaas, was zijn rol in Idioterne nog steeds niet vergeten).

avatar van moneymaker

moneymaker

wel en goed in elkaar gezet verhaal maar ik mis enige aktie en vaart in dit grauwe verhaal

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Langzame, maar boeiende thriller die zich afspeelt in het dorpje Morke (hetgeen zoiets betekent als duisternis).

Hoofdpersoon slaagt er ook maar niet in aan de greep van dit dorp te ontsnappen.

Typisch Scandinavische dreigende luchten ook in de film.

avatar van Halcyon

Halcyon

wendyvortex schreef:

Typisch Scandinavische dreigende luchten ook in de film.

Deze quote heeft er mij toe aangezet om deze film te zien. En ja, Mørke is een Scandinavische film in al zijn facetten: sober, degelijk, fraai vormgegeven en gedragen door boeiende personages met ijzersterke vertolkingen. De typische trage opbouw zorgt ervoor dat je helemaal opgezogen wordt in Jacobs speurtocht naar de reden van zijn zusters zelfmoord. Langzaamaan begin je als kijker te twijfelen aan zijn geestelijke gezondheid. Ziet hij dingen die er niet zijn of is hij werkelijk iets op het spoor? Het feit dat je wel vermoedens hebt, maar geen zekerheid over hoe het allemaal zal aflopen, maakt dat je de hele tijd op het puntje van je stoel zit te kijken. De uiteindelijke ontknoping haalt niet het niveau van de rest van de film, maar dit is zowat het enige minpunt aan een verder uitstekende Deense thriller. Absoluut een aanrader.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Hele sterke film uit Denemarken met een onderwerp waar je zelf al helemaal naar van word en dat ook word omgeven in een grauwe, gure sfeer in een depresief dorpje naderhand. Natuurlijk weet je al in het begin hoe die gehandicapte vrouw stierf, maar het gaat er in deze film meer om de schokkende waarheid en hoe slim dat figuur wel was. Het thema is echt verder om niet vrolijk van te worden. Vond wel Nicolaj Lie Kaas uitermate goed spelen, wat zet hij me toch op een goede doch stoere wijze een rol neer van Jacob, de broer van die overleden gehandicapte vrouw. Ook de subtiele Anker vond ik prima neergezet door Bro, die toch in eerste instantie heel gevoelig en beleefd over lijkt te komen, maar helaas is niks minder waar. En ook vond ik die politieagent en Jakobs vrouw ook zeer goed spelen. En ook sommige flashbacks waren zeer toepasselijk.

Zeker een zeer geslaagde, spannende en verrassende Deense film waar ook hollywood een puntje aan kan zuigen.

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Een heerlijke Scandinavische thriller, erg spannend en prachtig gefilmd. Er zitten wel wat ongeloofwaardigheden in, maar echt hinderlijk wordt dat niet. Ik heb er in ieder geval met veel plezier naar gekeken.

avatar van Nephilim

Nephilim

Een leuke thriller met mooie sobere sfeer die goed wegkijkt. Moet echter wel zeggen dat het verhaal behoorlijk voorspelbaar was en het einde wat onbevredigend was.

Wel goed gespeeld van alle acteurs.

avatar van nightbreed

nightbreed

Redelijke thriller, alleen wordt de film naar het einde toe steeds ongeloofwaardiger. De film duurt trouwens 98 minuten en niet 124 minuten.

avatar van Badalamenti

Badalamenti

nightbreed schreef:

De film duurt trouwens 98 minuten en niet 124 minuten.

Dan heb jij een andere film gezien vrees ik.........

Ofwel fast forward