• 9.376.798 stemmen

The Night Listener (2006)

Thriller / Mystery | 91 minuten

Genre: Thriller / Mystery

Geregisseerd door: Patrick Stettner

Met onder meer: Robin Williams en Rory Culkin

Plot The Night Listener

"You never know who's listening."

Gabriel Noone (Williams) is de host van de late night radio show Noone at Midnight. Zijn relatie met zijn vriend Jess is na tien jaar stukgelopen. Over de telefoon begint hij een vertrouwensrelatie met zijn grootste fan, de veertienjarige Pete Logand (Culkin). Wanneer er steeds meer bekend wordt over de achtergrond van Pete wordt het leven van Gabriel een grote chaos en wordt hij met alles en iedereen geconfronteerd.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van gotti

zjandannybob schreef:

ik zou zegge kijk hem of niet, raad hem niet af of aan.

Je moet huis-aan-huis verkoper worden. Je hebt talent.

avatar van DeVrouw

DeVrouw

Ik heb wel genoten van deze film, er zat de hele film een soort spanning in. Niet heel heftig maar oppervlakkig. Het was inderdaad jammer dat je zo snel achter het ware verhaal was, maar dat mocht evengoed de spanning niet drukken.

Goed acteerwerk, bleef steeds boeiend.

een 3,5

avatar van Pascal A

Pascal A

Op de hoes zag ik staan Keeps you guessing to the very end, maar helaas zeer voorspelbaar eind.

Wel een goed verhaal om te volgenmaar helaas zonder spanning.

3,5-

avatar van missl

missl

wel een leuke film, ik vind het een goed verhaal, goede rol van die vrouw en ook raar dat het op waargebeurde feiten gebasseerd is. Geen toppertje, maar wel leuk om naar te kijken.

2,5

avatar van dulcinea

dulcinea

Beter dan de gemiddelde film, het is een trage film die de spanning traag opbouwt maar wel constant weet vast te houden. Mijn man vond deze oersaai, ik vond hem juist heel goed. Wist niet dat het gebaseerd was op ware feiten maar het verhaal vond ik toch wel sterk zij het niet volledig onvoorspelbaar

Wie ns iets anders wil zien dan de doorsnee Hollywood film moet deze zeker ns proberen.

Het is voor mij niet Robin Williams die de show steelt (al vond ik hem absoluut overtuigend) maar Toni Colette die een ijzersterke rol neerzet

avatar van DragQueen

DragQueen

Een onderhoudende film, die gebaseerd is op ware feiten. de spanning wordt goed opgebouwd, en je vraagt je tot het eind af of die knul nu wel of geen verzinsel is. williams mag meer van deze rollen gaan spelen van mij. man, wat een groot acteur is die man toch. hij vertolkt zijn rol erg sterk, en met een soort van dramatiek. maar toni collete weet haar rol ook erg overtuigend te brengen, vind ik. verder een sterk verhaal, met goede wendingen. 4 sterren.

avatar van dje-em

dje-em

goede film, maar had veel meer ingezeten!

avatar van hinie

hinie

Getver, wat een saaie film. Zo voorspelbaar ook. En dat dat einde..pfffff

avatar van eduard

eduard

Een film die je tot het einde vast hield. Heel goed gespeeld door Robin Williams maar had meer van het einde verwacht. Toch geef ik 4 sterren omdat hij me op het puntje van de stoel kon houden en ik toch nieuwsgierig was naar het einde terwijl ik al vermoedde hoe die was..

avatar van AGoos

AGoos

deze film viel mij alleszins mee...na het 'the final cut' debacle had ik een dergelijke film verwacht...maar met name collette weet de film naar een hoger plan te tillen...boeide van begin tot eind..3*

avatar van kellz

kellz

Film die wel lekker wegkijkt, maar allemaal al te snel voorspelbaar is. Ik hoopte op een film waarin je moet uitzoeken tot het einde wat er aan de hand is, maar dat was hier niet het geval. Je kijkt in plaats van dat gewoon mee, terwijl je al (bijna) zeker weet wat het geval is. Er worden teveel hints in de film gegeven, waardoor alles al te snel duidelijk is. Robin Williams doet z'n werk goed, maar dat verwachte ik ook niet anders. Maar zo'n film als dit kan iedereen verzinnen: Ga opzoek naar wat waargebeurde gebeurtenissen en pik er een voor filmbegrippen 'leuk' verhaal uit, vergroot 't wat uit en daar heb je een film als 'The Night Listener'. Maar omdat het toch nog lekker wegkeek geef ik *2

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Film die bijna heerlijk begint met mooie stippellijntjes en een Williams die een raar onorthodox leven leidt. Helaas wordt er veel verpest de laatste 30 minuten, de soufflé zakt in als een kaartenhuis. Gemiste kans.

avatar van Chromeo

Chromeo

Williams moet dringend op zoek naar betere rollen. Ook in "August Rush" zat hij al niet op z'n plaats. Zwakke film!

avatar van neo

neo

Het is dan misschien niet de meest originele film, maar het is de duistere sfeer en het intrigerende gegeven die film zo goed maken. Het is vooral aan te raden om wat meer te weten te komen over de vrouw waarop deze film gebaseerd is. Integenstelling tot sommige hierboven vond ik het ook verre van een slechte ontknoping. De minimalistische piano klanken van Peter Nashel's score zijn werkelijk enorm akelig en versterken de sfeer enorm. Ook Colette's acteerwerk is angstaanjagend.

avatar van glimmerman2000

glimmerman2000

Leuke wegkijker, en i love toni collette.

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Deze ochtend deze film uit de kast gekozen om eens te bekijken.

Het begin van de film vangt je meteen op en maakt je geïnteresseerd voor het verhaal. Hij wordt langzaam opgebouwd en hij blijft traag over de hele lijn, maar dit kwam mij niet storend over. Er was telkens wel iets waardoor je aandacht bleef.

De plot van het hele verhaal wordt snel bekend, vooreerst dacht ik dat ik het te gemakkelijk had gevonden en begon dieper te graven naar een andere uitleg, maar uiteindelijk bleek mijn eerste gedacht toch juist te zijn en daarom trok ik toch al een ster van deze film af. Desondanks dat ik het wist, bleef ik wel nieuwsgierig naar de verdere uitwerking van het verhaal. Het einde vond ik tamelijk zwak, en daar om heb ik ook nog een halve ster afgetrokken. Ik mistte een beetje een echt einde waarin wat uitleg wordt gegeven, ik zit nog steeds met een leegt in mij aan het einde van de film. Bij sommige films vind ik dat niet erg, maar bij deze stoorde het me, maar ik kan niet echt uitleggen waarom, ik ben denk ik gewoon te nieuwsgierig naar het hoe.

De prestaties van de acteurs waren enorm sterk. Robin Williams bewijst in deze film nog eens dat hij zowel komische als serieuze rollen aankan. Toni Colette bracht haar rol verbluffend, en was de sterkste in deze film, ze joeg me met perioden echt de stuipen op het lijf.

De hele film ligt in een duistere sfeer waar excellente muziek bij gekozen is om deze sfeer nog eens te benadrukken.

Het geheel is gebaseerd op waar gebeurde feiten en dat maakt dat ik het verhaal nog meer ga appreciëren omdat het me echt over sommige dingen doet gaan nadenken.

Een film die zeker een waardige score verdient! 7/10!

avatar van brielen

brielen

Deze film wil laten zien hoe mensen met liefde omgaan, waar ze naar verlangen, hoe geobsedeerd iemand kan raken door een bepaalde relatie en ook hoe een relatie de waarheid kan vertroebelen.

Matige film.2.

avatar van nightbreed

nightbreed

Niet onaardig maar de thrillerelementen hadden ze wel weg kunnen laten, dat paste niet bij het verhaal. Ze hadden er beter een dramafilm van kunnen maken. Het acteerwerk is redelijk, alleen Toni Collette vond ik meer dan redelijk acteren. Een krappe 3.

avatar van gauke

gauke

Intrigerende en donkere film, goed geacteerd, met een zekere (rode draad van) spanning waardoor de film blijft boeien.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Leuk filmpje wat net niet voldoet aan de thriller en mysterie-genre. Meer een drama met een spannend verhaal. Ook een keer een neutraal beeld van een homo-relatie. Helaas was de hele film een beetje neutraal verteld. Als kijker had ik niet echt een idee bij wie ik medelijden moest hebben en bij wie niet. Een leuk filmpje tussendoor dus. 3 sterren!

avatar van Elineloves

Elineloves

Robin Williams is helaas niet op zijn best. Ik vraag me zelfs een beetje af waarom hij voor de rol van Gabriel Noone gecast is. Hij is continu somber en droef, wist niks van sympathie op te wekken en kwam te stoffig en zeikerig over. Toni Collette daarentegen... men! Wat heeft die vrouw een indruk achtergelaten zeg. Zo geloofwaardig, zo krachtig, zo.. mysterieus en raadselachtig. Na afloop bleef ik me toch afvragen hoe het nou precies zat. De makers willen je telkens je hand vasthouden en je de goede weg insturen, maar het is allemaal voor de hand liggend dat je gaat twijfelen. Heeft ze het nu puur allemaal gedaan om aandacht op te wekken? Bij mij laat het een groot ''is dat alles'' gevoel achter.

Geen slechte film die het vooral moet hebben vanwege de acteerprestaties van Collette en Culkin, plus de perfecte ondersteuning van de muziek.

avatar van Tarkus

Tarkus

Hier kan ik kort over zijn. Zwakke film, zwakke Robin Williams.

Redelijk scenario, maar te saai gebracht.

avatar van K*D

K*D

Erg goed verhaal. Toni Colette speelde erg goed, ik kreeg echt de kriebels van haar, vooral bij het stuk dat ze speelde dat ze blind was. Getver wat een eng mens.

Ik vond het alleen heel erg vaag aan het begin. Gabriel begon met die telefoontjes met dat joch maar van een of ander moment leek het wel alsof ze elkaar al een eeuwigheid kenden.

Al bij al vind ik het toch wel 4* waard.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

The Night Listener is de grootste verrassing die ik in tijden heb gehad. Wat heeft deze film een geweldig duister sfeertje en een subtiel script. Met weinig middelen wordt je constant in spanning gehouden. Stettner weet hoe audiovisueel je aandacht vast te houden door middel van een heerlijk ingetogen score en donkere en mysterieuze cinematografie. Zelfs Robin Williams vond ik erg goed te pruimen als zachtaardige homo-seksueel. Klassefilmpje.

Dikke 4*.

avatar van onzemille

onzemille

Goede film. Maar ik vraag me wel eens af waarom in Amerikaanse films die helemaal niet over Kerstmis gaan, het te pas en te onpas altijd weer kerstmis moet zijn

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Net iets te mager.

Robin Williams verrast me toch weer. Normaal vind ik 'm erg eentonig overkomen maar voor deze sombere rol is hij prima geschikt.

Bijrollen werden ook prima ingevuld.

Het kon allemaal wel wat mooier in beeld worden gebracht. De locaties waren nogal saai en het camerawerk bleef ook maar slapjes. Juist bij zo'n dramatisch werkje mag je toch wat meeslepende shots verwachten.

Muziek is goed.

De wekker stond op 11.00 uur terwijl de Noon at Night-show bezig was... moest dat geen 23.00 zijn?

Aardig uitgangspunt maar de uitwerking valt me 'n beetje tegen.

avatar van RWL

RWL

John Lee Hooker schreef:

In de US kennen ze dat niet,, de 24 uurs-klok. Zij werken met 12-uur en dan met am of pm erachter om aan te geven of het 's ochtends of 's avonds is. De wekker zal op 11pm gestaan hebben, wat voor ons 23:00 betekent.

Niet vergeten dat dit een erg low-budget film is, die in een krappe 4 weken gefilmd is.

avatar van eavymetal

eavymetal

Ik heb zeer genoten van deze film, daar de film een spanning in zich draagt die heel langzaam, maar ook heel zeker onder je huid gaat zitten.

Robin Williams is goed gecast als Gabriël Noone, en ik hoop dan ook dat Robin Williams vaker van dit soort rollen gaat spelen.

Ook de bijrollen van Toni Collette, Bobby Cannavale en Sandra Oh mogen er zijn, maar het enige minpuntje van deze film is dat het één en ander wat mij betreft wel een beetje mooier in beeld had mogen worden gebracht. Ondanks dat heb ik de film tóch drie en een halve ster gegeven.

avatar van Aazhyd

Aazhyd

Ik ben verbaasd dat deze film zo laag scoort. Hij is inderdaad traag, maar heeft een heel mooie, duistere sfeer en Williams speelt uitstekend. Geen topper, maar gewoon een prima film.

avatar van konsash

konsash

Kan iemand me alseblieft uitleggen wat nou de clue is van deze film?

Ik kijk veel films en heb altijd de clue door..

Maar nu viel ik er halverwege in en vroeg ik me continu af of Pete echt was enz enz.. maar toen kwam het einde en snapte ik er niets meer van..

Kan iemand dus kort en krachtig uitleggen wat de clue van de film is?

Ik kan tot zover alleen maar samenvattingen vinden.