Genre: Thriller / Mystery
Geregisseerd door: Patrick Stettner
Met onder meer: Robin Williams en Rory Culkin
Plot The Night Listener
"You never know who's listening."
Gabriel Noone (Williams) is de host van de late night radio show Noone at Midnight. Zijn relatie met zijn vriend Jess is na tien jaar stukgelopen. Over de telefoon begint hij een vertrouwensrelatie met zijn grootste fan, de veertienjarige Pete Logand (Culkin). Wanneer er steeds meer bekend wordt over de achtergrond van Pete wordt het leven van Gabriel een grote chaos en wordt hij met alles en iedereen geconfronteerd.
Gabriel Noone
Pap Noone
Darlie Noone
Female Neighbor
sydney
Een aardig verhaal met een wederom "over the top" acterende Williams. Positief is wel dat de spanning en mysterieuze sfeer tot aan het eind goed behouden blijft. Sfeer is derhalve aardig, en daar moet de film het van hebben.
stasi
Een zeer matig verhaal welke geen enkele spanning met zich mee brengt. De hele fil draait dan ook om 1 vraag waar je op het eind een zeer ontevreden antwoord krijgt. Echt zoiets van...........................ok, ik ga maar naar mijn bed. Ook Robin Williams zijn acteerwerk is zwaar onder de maat. Hij riedelt zijn tekst een beetje op en veranderd gedurende het hele verhaal ook totaal niet van emotie of wat dan ook. Daarbij is de reden waarom een volwassen vent achter een binkie aan gaat lopen. Kortom teleurstellend.
Dunny
ondanks dat de film minder spannend was dan ik had verwacht vond ik het best een aardige film, omdat het allemaal tot het einde wat mysterieus blijft. 2,5 *
Oscarwinnaar
Een film met 2 verhaallijntjes erin. Robin Williams kan als geen ander berustende, depressieve rollen spelen, en dat doet hij in deze film weer uitstekend.
Ondanks Williams vond ik deze film niet de moeite waard, alleen maar omdat de film eigenlijk nergens over ging.
Het was misschien interessanter geweest als de film vanuit een ander perspectief werd gemaakt.
Petero
Er zat maar weinig spanning in. Gelukkig is hij niet langdradig en is hij lekker kort
Spil
Ik begin de laatste tijd iets te ontwikkelen tegen de films waarin de heer Williams speelt. Gelukkig heeft dat niets te maken met zijn acteerprestaties, maar ik vind de films gewoon niet boeiend meer... One Hour Photo vond ik al prut, deze deed het niet veel beter.. Op zich wel aardig thema, maar de uitwerking pakte mij niet... 2,5 *
Riekelt_R
het gaat om het feit dat hier een waar gebeurd verhaal speeld en dat die vrouw iedereen bedonderd.
het verhaal was dus op zich goed.
maar zoals er al gezegt werd spanning zat er niet echt in
toch een 4 voor het verhaal op zich
Blanky
Ik heb de film net zitten kijken. Vond het een boeiende film. Het geeft een beeld van een ziekte waar ik de naam niet van ken maar ooit weleens van gehoord heb dat het bestaat. Dankzij deze film begrijp ik iets beter wat deze ziekte in kan houden. Prachtig acteerwerk van Robin Williams. Een groot acteur dat vele rollen op een voortreffelijke manier neerzet. Van mij krijgt hij 3,5***.
RWL
moet deze hier nog in de bios komen ?
Eigenlijk wel, maar dat gebeurd dus niet meer helaas.
Norma
Eigenlijk wel, maar dat gebeurd dus niet meer helaas.
Niet??
johnrambo
Aardige film.
Een rustig begin wat opgebouwd word in spanning.
De makers van de film zijn er zeker in geslaagd de kijker mee te slepen in de zoektocht naar de waarheid.
Goed acteerwerk van Robin Williams.
Minpunt: De oplopende spanning in de film in resulteert in een matige ontknoping.
3,5 ster
sydney
Redelijke film.
Goed acteerwerk van Robin Williams.
Het was in mijn ogen teveel Robin Williams en te weinig karakter... Ontknoping was zeker ook een minpunt. Alleen de sfeer houdt deze film overeind.
-P-
Net toen ik van plan was om hem uit te zetten, werd het een beetje interesant. Je blijft toch hangen om de een of andere reden. Het is dat Robin williams de hoofdrol speelt anders is het echt niks. Net zoals het irritante piano liedje.
Moviestar
Bioscoop release voor NL is uitgesloten, DVD release staat gepland voor April.
flyer
Vond dit een hele goede film spanning wordt rustig opgebouwd. Tot het einde aan toe blijf je in onzekerheid, hoewel de climax wel is wat je er van verwacht. Voor mij zeker 4 sterren
jimbo79
sfeervolle trage psychologische film met een schitterende robin williams
de film neemt zijn tijd op positieve manier
een te ontdekken film als je niet altijd platte hollywoodfilms wilt zien
AmazingPP
Ik vond dit een erg goede thriller met een erg goed spelende Robin Williams. Nergens over de top, juist ingetogen en heel rustig. Alleen snap ik niet zo goed, waarom hij een homosexueel speelt in dit verhaal; het heeft met het hele verhaal nix te maken. Ook Cannavale speelt (weer eens) een homo, kan hij niet anders?? Colette vond ik ook subliem, maar dat vindt ik haar als sinds "Muriel's wedding". Spannend verhaal, maar ik moet wel toegeven: een onbevredigend einde.... 4 *.
pebbles02
wel aardig maar thriller nee niet echt spanning was ver te zoeken 3*
RWL
Alleen snap ik niet zo goed, waarom hij een homosexueel speelt in dit verhaal
Het is niet van belang voor het verhaal, maar was wel belangrijk voor de schrijver van het boek om deze hoofdpersoon homosexueel te maken.
Norma
Mysterieuze film die wat mij betreft de aandacht wel weet vast te houden.De sfeer is goed en je gaat vraagt je voortdurend af hoe het nou allemaal zit. Wat ik enigzins jammer vond is dat al vrij snel de vraag wordt voorgeschoteld of Pete en Donna dezelfde persoon zijn, alsof de makers bang waren dat we onszelf die vraag anders niet zouden gaan stellen. Ik ging er dus maar een beetje van uit dat ze je daarmee op het verkeerde been wilden zetten en er nog een andere verrassende mogelijkheid uit de hoge hoed zou komen, maar helaas. Ook vond ik het einde wat vaag: Mag ik terecht de conclusie trekken dat Donna zelf die vreselijke dingen heeft meegemaakt en daarom een beetje verknipt persoon is geworden? Of is de hele Pete, inclusief de gruwelen, gewoon compleet verzonnen als aandachtstrekker?
Al met al dus een redelijke film, die jammer genoeg niet helemaal naar mijn tevredenheid afloopt.
Suske010
Het verhaal op zich trok mij wel aan. Het is echter vrij transparant, voorspelbaar, en hoewel het best spannende momenten heeft, boeit het eigenlijk niet echt.
Je hoopt verrast te worden, maar dat blijkt ijdele hoop en het geheel strandt in een Amerikaanse awareness-film. Ik was niet onder de indruk en zelfs Robin Williams, waar eigenlijk niet veel op aan te merken is, kon deze niet redden.
hedkandi1
Tja wat moet ik van deze film zeggen.
Het verhaal vind ik maar matig maar toch moest ik blijven kijken.
2,5
bartje30
Ondanks dat er weinig spanning in deze film zit, weet Robin williams van een middelmatig verhaal, door zijn goede spel, de film toch nog een goede film te maken. Wat een acteur is dat toch.
pietjuh
Vond het beetje rare film maar acteerwerk was naar behoren we geven gewoonweg 3 *
irene129
gemiddelde film, niet naar maar ook niet overdreven spannend...
2,5
Degelijke thriller met een intrigerend verhaal, maar de spanning is lang niet constant en het einde gaat uit als een nachtkaars. Goed akteerwerk van Williams en Collette en een handjevol onbehaaglijke scenes.
Williams is uitstekend, maar het plot is net iets te mager om echt all the way te gaan. En wat een flauw einde zeg. Was toch gestopt voor die laatste scène. Had dat namelijk zelf ook wel in kunnen vullen (iets in die trant in ieder geval). Wordt je nu nogal de strot doorgeduwd hoe het nu werkelijk zit (want stel je eens voor dat mensen het niet begrijpen...)
zjandannybob
had meer verwacht van deze film. zowieso het einde was erg mager. wil verder niet veel over de film kwijt. ik zou zegge kijk hem of niet, raad hem niet af of aan.

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime

Mr. Brooks