• 9.376.798 stemmen

Geregisseerd door: Marc Evans

Met onder meer: Alan Rickman, Sigourney Weaver en Carrie-Anne Moss

Releasedatum: 21 december 2006

Plot Snow Cake

Wanneer de Engelsman Alex de 19-jarige Vivienne een lift geeft, slaat het noodlot toe: de auto wordt door een truck geraakt in de buitenwijken van haar geboortedorp. Vivienne is op slag dood. Voor de tweede keer in zijn leven voelt Alex het verdriet over de dood van iemand die hij eigenlijk niet kent. Getraumatiseerd en aangekomen in het besneeuwde Wawa is Alex vastbesloten de hoogbegaafde doch autistische moeder van Vivienne op te sporen.

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Klinkt als een plot waar veel mee te doen is. Ben erg benieuwd.

Apart trouwens dat er nog geen enkele reactie is.

avatar van martenaria

martenaria

Eerste half uur beloofde veel goeds. Goed acteerwerk.

Daana word het wel langdradig. Ik heb hem toch afgekeken maar meer uit verveling denk ik. Een filmpje voor een koude zondagochtend. (zonder kater!!!)

avatar van H-H

H-H

Ik heb 'm zaterdag op het Noordelijk Film Festival gezien.

Er is sinds Rain Man niet weer zo'n goed geacteerde autist op het witte doek verschenen.

Hij was niet voor niets publieksfavoriet nummer 2 (After the Wedding stond op 1)

Goed geacteerd!

avatar van ~Jewel~

~Jewel~

Ben erg benieuwd naar deze film, lijkt me een interessant verhaal. Carrie-Anne Moss is een van mijn favoriete actrices.

avatar van Mexm

Mexm

martenaria schreef:

Eerste half uur beloofde veel goeds. Goed acteerwerk.

Idd, de reden dat ik hem niet helemaal gekeken heb is de langdradigheid.

avatar van Stijntje

Stijntje

als een film van een anderhalf uur langdradig is, zit er toch iets niet helemaal snor...

ben toch wel benieuwd ernaar en ga hem zeker kijken.

avatar van edejong

edejong

klinkt erg boeiend!...

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Ga hier waarschijnlijk nog wel heen binnenkort, klinkt als een van de weinige boeiende films die er tegenwordig draaien

avatar van grovonion

grovonion

dit klinkt weer helemaal naar een film die gemaakt is met slechts 1 doel: de oscar-uitreikingen.

De recensies zijn toch erg goed.

avatar van Flipman

Flipman

Ik hoop dat deze film niet net zo'n standaard beeld geeft van autisme als Rain Man!

avatar van Cindybro

Cindybro

Opvallend goed acteerwerk, ik vond deze film ook niet langdradig. Heb genoten van deze film.

Mooi verhaal, niet te voorspelbaar.

avatar van Rini24

Rini24

Vreemd dat deze film veel sterren heeft , terwijl de meeste hem nieteens gezien hebben.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Rini24 schreef:

avatar van De Knip

De Knip

Rini24 schreef:

(morgen ga ik m kijken)

Zet ff de cynische mode aan en lees hem dan nog eens door

Ik heb hem dus wél gezien en het is een aardig filmpje. Sigourney Weaver speelt geloofwaardig. Iemand die zich hier aan stoort, zal zich denk ik ook aan de hele film gaan storen. Kan het me voorstellen. Gewoon een andere film, maar wel goed. Alan Rickman speelt hier een rol, die door vooroordelen zelfs heel anders geinterpreteerd wordt of kan worden (zie de politieman). Goede film:

***1/2

avatar van glem

glem

ik ga hem zeker kijken nadat ik heb gelzen vind het merendeel hem tog goed en geacteerd dus deze staat nog zeker in mijn lijst die k nog ga kijken

avatar van ehuurman

ehuurman

Misschien ga je er zelfs normaal en leesbaar Nederlands van schrijven

Ik ben ook erg nieuwsgierig, met name door Rickman, toch een van mijn favoriete acteurs... Carrie Anne Moss daarentegen, brrr.... Maar wie weet!

avatar van dafoefan

dafoefan

Opzich wel een goed film, het verhaal was jammer genoeg een beetje eentonig.

Goed geacteerd door Alan Rickman, ook Sigourney Weaver heeft goed geacteerd alleen vond ik dat ze op bepaalde momenten heel gewoon deed, en op andere momenten weer heel erg raar.

Geen slechte film, maar ook niet een hele goede.

avatar van ehuurman

ehuurman

Onderhoudende, eenvoudige film waarin het persoonlijk drama als gevolg van verkeersongelukken goed wordt belicht.

Leuk voor de zondagavond in ieder geval.

avatar van Redlop

Redlop

dafoefan schreef:

...Ze leek wel autistisch, maar ik vond het meer lijken of ze een Dwangstoornis had...

Dwangstoornis is een onderdeel van haar vorm van autisme. Autisme heeft sinds Rain Man een bepaald stereotyp beeld opgeleverd, deze film nuanceert dat enigszins. Er wordt zelfs grappig naar 'Rain Man' gerefereerd in 'Snow Cake'

Erg knappe acteerprestatie van Sigourney Weaver. Rickman ook subliem. Aangrijpend en grappig. 4*

avatar van Barcel

Barcel

Leek me een leuke film.. ga hem later zeker kijken!

avatar van dafoefan

dafoefan

Redlop schreef:

Bedankt voor de uitleg!

avatar van jenna

jenna

Ik heb de film gisteren gekeken. Ik vind het een ontzettend mooie film. Ik heb hem daarom ook een 5 gegeven.

avatar van Plankje

Plankje

Fantastisch acteerwerk van Alan Rickman en Sigourney Weaver.

Schitterende film

.... heb nog steeds waterige oogjes.

avatar van aphexfreak

aphexfreak

Prachtige film met prima acteerwerk, en wat is Canada toch een mooi land zeg!

avatar van Naduah

Naduah

Aparte film...maar hij heeft me geboeid tot het einde.

avatar van Oscarwinnaar

Oscarwinnaar

Een aparte film, maar wel puik acteerwerk van iedereen.

Ondanks dat de film misschien langdradig was bleef 'ie mijn aandacht vasthouden. Rickman was voor zijn rol in deze film geknipt, hij acteerde erg overtuigend.

Van mij krijgt deze film een 3.5.

avatar van sydney

sydney

Geweldig acteer werk.... Vooral Weaver speelt een glansrol. Het verhaal is erg rustig en het geeft je de tijd om helemaal in de film te komen, zonder langdradig te worden. Er is 1 geweldig schrik moment, zeker als je van tevoren niet echt goed gelezen hebt waar het verhaal over gaat (dat raad ik iedereen aan trouwens).

Alan Rickman speelt een coole engelsman die op zijn Brits uit zijn dak gaat als iemand in Canada Darjeeling thee voor hem heeft. Deze film nodigt uit om nog een keer te zien.

Een welverdiende 4,7* (net geen vijf dus).

avatar van SubbiE

SubbiE

Deze film bewijst dat een degelijke prent niet altijd complex en vol van hitech en effecten moet zitten om goed te zijn. Je hebt enkel een degelijke cast nodig, goeie soundtrack, steengoed script en een omgeving die het nodige uitstraalt om ervoor te zorgen dat je er zelf ooit wil komen. Deze film bezit het allemaal. Sigourney Weaver was wel even wennen, maar eenmaal je dat achter de rug hebt wordt de film alleen maar mooier. Voor drama liefhebbers => ZIEN

avatar van joko16

joko16

ik verwachtte er niet zo veel van, maar de film was zeer boeiend, goed geacteerd en meeslepend.

Wat is Sigourny Weaver toch een top-actrice.

Aanrader met zeer verrassende wendingen...