Snow Cake (2006)
Geregisseerd door: Marc Evans
Met onder meer: Alan Rickman, Sigourney Weaver en Carrie-Anne Moss
Releasedatum: 21 december 2006
Plot Snow Cake
Wanneer de Engelsman Alex de 19-jarige Vivienne een lift geeft, slaat het noodlot toe: de auto wordt door een truck geraakt in de buitenwijken van haar geboortedorp. Vivienne is op slag dood. Voor de tweede keer in zijn leven voelt Alex het verdriet over de dood van iemand die hij eigenlijk niet kent. Getraumatiseerd en aangekomen in het besneeuwde Wawa is Alex vastbesloten de hoogbegaafde doch autistische moeder van Vivienne op te sporen.
Alex Hughes
Diane Wooton
John Neil
Dirk Freeman
wim-film
een hele aparte film, maar toch mooi.Deze film gaat eigenlijk niet vervelen door het goede acteer werk.
Flanagan
Alan Rickman en Carrie-Anne Moss en vooral Sigourney Weaver.
Ik vond ze alle 3 erg goed spelen .
Een film waar je wel over blijft nadenken en zeker een film die je niet veel tegen komt.
3.5 *
ralfsjam
hele hele hele goede film! autisme blijft moeilijk om te spelen, omdat er vele vormen van zijn. maar ze deed het goed! aangrijpende film met mooie momenten. heb van begin tot einde aan het beeldscherm vast gezeten. een ****1/2.
AAANRAAADER.
~Jewel~
Prachtige aangrijpende film, met een geweldige cast, Sigourney Weaver en Alan Rickman spelen uitmuntend!
Verder maakt het feit dat Carrie-Anne Moss en Tori Amos (nummer 'Northern Lad') in de film voorkomen, het een goede film voor mij.
Leuke 'subtiele' uitspraak van Maggie, tijdens een dineetje met Alex:
"I like you, I really like you... and I hate having sex on a full stomach, so shall we just skip the main course and go next door?"
Waku
Wat een sterke acteerprestaties van Sigourney Weaver als autistische moeder en Rickman als depressieve ex gevangene
die nogmaals een traumatische ervaring mee moet maken na een aantal jaren gevangenis.Aan het eind van de film wordt duidelijk waarom het dodelijk ongeval Vivienne hem zo vreselijk aangrijpt.
Snow Cake is weer eens zo;n film die er uit springt, een film die gemaakt is met gevoel en dat straalt het dan ook uit.
Aanrader!!
Voodoo
Na deze positieve berichtjes gelezen te hebben, heb ik hem ook maar even gepindakaasd.
Lijkt me nu nog niets, maar misschien na de film wel.
Apster
Grappige en ontroerende film over schuld en verlossing. Mooi hoe de autistische Weaver, Rickman op een simpele manier leert hoe je mensen kan vergeven voor hun fouten, plus ook je eigen fouten. Rickman en Weaver spelen beide prachtige rollen. 4*
AmazingPP
Krachtige film die op mij echt indruk achterliet. Wat een prachtige acteerwerk van Rickman en Weaver, ongelooflijk! Wat ik ook heel mooi vond was dat de sneeuwvlokken overal in verwerkt zijn, zelfs in de badjas van Rickman. Hou je van vette actie en veel computer-effecten dan moet je deze film niet gaan kijken. Hou je echter van een zeer goed geacteerde drama-film dan is deze werkelijk een aanrader! 4 *
moneymaker
mooie film....zag de ontknoping wel al mijlen ver aankomen. goed acteer werk alleen voor mij te weinig spanning in deze film
tevelenco
Mooie ingetogen en sfeervolle dramafilm.
Met een goed verhaal en prima akteerprestaties van de gehele cast.
Maar voor mij persoonlijk sprong Alan rickman er wel bovenuit.
Ik vond het mooi om te zien hoe snel hij zich aanpast aan de situatie en de mensen in het kleine dorp.
Een aanrader voor dramafans.
morreke
Ik hou wel van drama's, maar wat een baggerfilm deze. Hier gebeurde nu eens niks in, en de relaties tussen de hoofdpersonages zijn niet op zijn minst vreemd te noemen. Stiekem zat ik te hopen dat er een alien uit de schoorsteen kwam, om het toch wat boeiend te maken.
Sfeervolle, kalm voortkabbelende film met leuke personages en mooi camerawerk. Het verhaal heeft niet veel om het lijf en ontvouwd zich op enigzins voorspelbare wijze, maar het is prettig kijken naar deze akteurs. Het laatste half uur is de rek er helaas een beetje uit.
animalkrullie
Inderdaad, al moet ik wel zeggen dat het einde (uitleg van Rickman) het geheel wel af maakte.
Jessica71
Fantastische film, zeer realistisch en zeer recht doende aan de specifieke vorm van autisme die in beeld wodrt gebracht. Knap!
En wanneer ik iemand hier zie schrijven dat de relaties tussen de hoofdpersonen vreemd wordt gevonden is dat zonder meer een compliment voor de film, want relaties en omgang met een autistisch persoon kunnen ook zeer bevreemdend en oninvoelbaar zijn...:)
thomzi50
- 1991 berichten
Goede film, maar is niet wat het had kunnen zijn. Een scène als de scène waarin de autistische moeder na de begravenis van haar dochter dansend haar dochter even terugziet terwijl de sneeuw valt , vind ik vrij verschrikkelijk en vooral enorme kitsch. Zaten nog een paar kleine minpunten in, die me van een hogere score afhouden.
Voor nu een ruime 3,5* want verder een erg mooie film. Rickman is geweldig, maar ook de overige cast doet het goed. Het verhaal is bovendien mooi, het wordt aangenaam en ingetogen verteld en het ziet er ook nog eens allemaal mooi uit.
breukelding
Indrukwekkend mooie film. Werk zelf met autisten. Het was dus een feest der herkenning. Wel bleef ik erg lang het idee "Signourey doet heel knap als een autist" houden. Kan te maken hebben met haar bekendheid...
Verder: Erg mooie fotografische beelden.
gentenaar
Heel impressonionante film die je toch wel weet te raken. Schitterende vertolking van alle acteurs
Heel goed drama en muziek mocht er ook best wezen
Dikke 5
xangadix
Enige minpunt vond ik het hier en daar te geromantiseerde autisme. Verder een erg mooie en sfeervolle film .
helleke
Goeie film met prima acteerprestaties.
Het was een verademing om nog eens een film te zien (na enkele serieus tegenvallende films die ik onlangs gezien heb)die me van begin tot eind kon boeien.
Carrie-Anne Moss blijft toch wel een propere madam,alleen al voor haar zou ik er ook kunnen blijven,haha!
JohnTheBoss
Zeer goed acteerwerk, ik weet dat ik in herhaling val, maar speel het toch maar eens, van mij dus een dikke 4.
Norma
Zeer goed acteerwerk, ik weet dat ik in herhaling val,.
Dan doe ik met je mee
Ik vond het een ontroerend verhaaltje, met de nadruk op "tje" want veel heeft het niet om het lijf. Maar wat een heerlijke echte mensen zetten Weaver en Rickman daar neer, temidden van de smeltende sneeuw....genieten is dat!
Saldek
Het mooie van het verhaal vond ik dat er geen claim is gelegd op tranentrekkende emotie. Er is moeite gedaan om de kijker te fascineren met het in stand houden van een goed verhaal, uitstekende vertolkingen en het mijden van cliches. 4*
Gnocci
Geweldig wat een film, zojuist bekeken op Film1! Op een gegeven moment bijna ademloos zitten kijken, terwijl ik tranen in mijn ogen had. Fantastisch acteerwerk, mooie verhaallijn, maar daar is hier al voldoende over geschreven.
maerk
Mooie rustige film met goed acteerwerk. Vooral Alan Rickman is indrukwekkend.
3,5 ster.
TheRisingSun
Mooie gevoelige film!
Een film zoals ik ze óók graag kan zien! Nu bevallen mij eigenlijk haast alle soort films wel, er zullen best een aantal uitzonderingen zijn, maar dit soort films die op een rustige en gevoelige manier het verhaal vertellen staan wel hoog op mijn lijstje. Als daarnaast de acteurs en actrices die dat verhaal moeten gaan uitbeelden ook nog eens zéér vakkundige personen zijn is het des te meer genieten!
En dit is hier voor mij absoluut het geval. Vooral Weaver en Rickman zetten schitterende personages neer, vooral menselijke en realistische personages. Als je, zoals ik, Rickman vooral kent uit films als "Die Hard" en "Robin Hood: Prince of Thieves" waar hij de badguy speelt, is het wel even wennen om hem zo te zien, maar door zijn natuurlijke spel was die gewenning zo verdwenen.
Het verhaal heeft, zoals al door enkelen vermeld, misschien weinig om het lijf, maar toch bleef ik elke minuut geboeid kijken en was de film al voorbij voordat ik er ergen in had!
Helaas liet het verhaal niet toe dat de dochter langer in de film kon blijven, aangezien zij de aanleiding is voor het hele verhaal, maar had haar graag nog wat langer in de film gezien. Erg leuke en vrolijk personage!
Het ongeluk wat het hele gebeuren in gang zet zie je misschien al aankomen, doordat het contrast gezet werd met het vrolijke nummer op de radio waar Vivienne op mee zong en dat vaker in een film gebruikt wordt om daarna de 'klap' des te groter te laten overkomen. Deed niets af aan de rest van de film, uiteraard!
boeliebab
wat een acteerprestaties, waarom deze ongemerkt voorbij de oscars is gekomen is me echt een raadsel. ik kan me voorstellen dat mensen deze film langdradig vinden. je moet er echt van houden. ik denk voor de filmhuisfilmliefhebbers onder ons dit een zeer grote aanrader is!

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Vanaf vandaag kijk je op Netflix naar de misdaadserie 'Animal Kingdom'