Ace Ventura: When Nature Calls (1995)
Genre: Komedie
Alternatieve titel: Ace Ventura Goes to Africa
Geregisseerd door: Steve Oedekerk
Met onder meer: Jim Carrey, Ian McNeice en Simon Callow
Releasedatum: 22 februari 1996
Bekijk via Netflix
Bekijk via Viaplay
Plot Ace Ventura: When Nature Calls
"New animals. New adventures. Same hair."
Na een tragisch ongeluk, waarbij een wasbeer om het leven komt, trekt Ace (Carrey) zich terug in een klooster. Hij wordt door Fulton Greenwall (McNeice) overgehaald om te helpen een zeldzame, heilige, witte vleermuis in Afrika terug te gaan vinden. Door het verdwijnen van deze vleermuis staan 2 Afrikaanse stammen op het punt van oorlog. Ace raast weer op zijn bekende chaotische manier door Afrika heen en boekt op duistere wijze nog progressie ook.
Ace Ventura
The Tiny Warrior
Wachootoo Witch Doctor
Wachootoo Chief
jacom
bij een scene lag ik zo in een deuk van het lachen dat ik minstens 10 minuten van de film heb gemist
de 'cliffhanger'-scène?
Chainsaw
Niet zo leuk als de eerste film, maar toch nog behoorlijk grappig. Carrey is opnieuw flink op dreef als het erg geestige personage Ventura. Verder een hoop leuke ongein en geestige momenten. Het eerste deel was duidelijk een stuk leuker, maar voor een vervolg is When Nature Calls zeker niet slecht.
"You must be the monopoly guy"
Sjoerd
"You must be the monopoly guy"
"Thanks for the free parking..."
Plintkabouter
Hey,
Ik vind dit deel nog debieler dan deel 1 en dat maakt het een iets leukere film... Altijd lachen met de "van niemand iets aantrekkende man" en z'n rare bekken
Zelf zit ik eigenlijk nog te w8en op een 3de deel ( crossing my fingers ), maar dat zal er wel niet van komen
... Dan zal ik het maar moeten doen met deze 2 films... Voor deze geef ik een 4 die die verdiend met; goed spelende acteurs,orginaliteit, en bovenal: gekheid
... Jim: Keep on going
Plintkabouter
ik heb mijn stem verhoogd naar een 5 omdat anders de verhouden met de andere films fout ligt. Want ik vind hem toch wel even goed als Pet Detective
WB
Hoe vaak je em ook kijkt, hij blijft reuze grappig! Jim Carrey is in deze 2 films op zijn grappigst! "Like a glove!"
Heb em destijds in de bios gezien, en heb zowat op de grond gelegen van het lachen
Na vele keren kijken blijft ie nog steeds leuk! Deel 1 is de vhs al helemaal van versleten
4,5 sterren!
PartyMarty
aaaaaaahaaaaahaaaaahaaaaahaaaaahaaaaaahaahaaaaaaahaaha-alrighty then!
John Doe
Wel goed dat er toch veel mensen zijn die dit deel kunnen waarderen, de humor is zieker dan in deel 1 en ik hou daarvan, 3.5 sterren.
Derkje
Stukken minder dan deel 1, maar nog wel aardig. De persiflage op Cliffhanger is wel amusant. Verder vrij standaard. Een 2,5.
Take One
Prima vervolg, ben er nog steeds niet uit welke ik nou grappiger vind.
Like a....glove!
Tha Flow
Het ietsje mindere vervolg op een ontzettend goeie komedie. Voor de goeie orde dan maar een halve ster lager. Maar allebei hebben ze Ace dus dat is sowieso lachen.
Tha Flow
sn@ke
- 2077 berichten
Dolkomisch vervolg op de hilarische komedie "ace ventura pet dedective". De eerste film bevatte ietswat meer goede moppen . Toch is het weer lachen geblazen met Carrey die hier zijn meest hyperkinetische rol ooit neerzet. Sommige grappen zijn geniaal zoals de scene waar hij uit die neushoorn komt + de scene waar hij bij die high class - fuif de man van die vrouw neerslaat en begint de dansen , daar lag ik helemaal plat Toch heb je op het einde van de film wel wat genoeg van het gedrag van Carrey en treedt er wat een overdaad op. Al bij al 6,5 /10 voor deze lichtvoetige en soms ontzettend komische komedie.
Tara
Nou het mooist vind ik toch wel dat hij, uit pure verveling, die groente en fruit op z'n gezicht heeft geplakt en dan vraagt: Do I have something between my teeth?
Tranen liepen over m'n wangen!
SOLDIERS89
dit is een topper bij mij heb me ziek gelachen de beste comedie die er is.
leuke en flauwe grappen en die carrey kan tog gekken bekken trekken dan lig je zo in een deuk.
en na 6x kijken blijft ie nog steeds grappig.
everto
dit is weer een jim carrey waarin hij de enige is die hierin kan spelen. er zaten echt enorm veel briljante scenes in
kheb vooral helemaal krom gelegen bij dat
there's someting... someone on the wing:):)
jammer dat er geen deel 3 hiervan komt.
ik vind em 4 sterren
caey
een beetje heel goedkope platte humor, vertel 1000 grappen en inderdaad der is er eentje grappig
globox
jim carrey op zen best, deel 2 iets minder als deel 1 maar ze zijn allebei hilarisch. ik kan me niemand anders voorstellen die beter ace kan spelen. And you must be the monopoly guy
AncientRites
Paar zalige uitspraken, o.a. Like a gloooove....
Kobayashi

You must be the monopoly-man
malkovich
You must be the monopoly-man
Damn, I'm good! Can you feel it, captain Compost? I have exercised the demons!
Kobayashi
Damn, I'm good! Can you feel it, captain Compost? I have exercised the demons!
It is the mucus that binds us
mister blonde
een heel stuk minder dan deel 1. ik snap niet dat ze voor dit deel een andere regisseur hebben genomen. Tom Shadyac was perfect voor Ace Ventura. de eerste film was dan ook heel sterk geregisseerd. op het begin lijkt het goed te komen. de Cliffhanger parodie is een leuke overgang van de films, waardoor je er meteen weer in komt. daarna ook een aantal leuke scènes de monniken die zo blij zijn om van Ace af te komen en de spiraal (hoe heet zo´n ding) van de trap. daarna zakt het in en wist Carrey niet meer dan een glimlach op mijn gezicht te krijgen. het is dan ook vooral een herhalingsoefening van deel 1.
het verhaal in deel 1 stelde al niet veel voor, hier is het wel heel erg op het tweede plan gekomen. verder nog wel een aantal leuke momenten, zoals het worstelen met krokodillen en wanneer hij half verlamd door de jungle rent. ook de aftiteling met het toepasselijk nummer van the Presidents of the United States of America is erg leuk. meer dan 3 sterren zit er niet in. [edit] heb de film verlaagd naar 2,5 en zelfs geruild bij de FRS [/edit]
The One Ring
Deel 2 is ook wel grappig, maar toch minder dan deel 1.
2,5 sterren
Jordy
Herziening doet deze film geen goed. Deel één kan ik met een beetje goede wil nog wel op een drie houden, maar dit voegt daar bijzonder weinig aan toe.
XfofaXX
Volgens mij moet je van dit soort humor houden om hem goed te vinden. Persoonlijk is het m'n lievelingskomedie, maar bij velen ligt dat nogal anders.

Ace Ventura Jr: Pet Detective
2009

Ace Ventura: Pet Detective
1994

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

The Class of 92
Documentaire, 2013