Ace Ventura: When Nature Calls (1995)
Genre: Komedie
Alternatieve titel: Ace Ventura Goes to Africa
Geregisseerd door: Steve Oedekerk
Met onder meer: Jim Carrey, Ian McNeice en Simon Callow
Releasedatum: 22 februari 1996
Bekijk via Netflix
Bekijk via Viaplay
Plot Ace Ventura: When Nature Calls
"New animals. New adventures. Same hair."
Na een tragisch ongeluk, waarbij een wasbeer om het leven komt, trekt Ace (Carrey) zich terug in een klooster. Hij wordt door Fulton Greenwall (McNeice) overgehaald om te helpen een zeldzame, heilige, witte vleermuis in Afrika terug te gaan vinden. Door het verdwijnen van deze vleermuis staan 2 Afrikaanse stammen op het punt van oorlog. Ace raast weer op zijn bekende chaotische manier door Afrika heen en boekt op duistere wijze nog progressie ook.
Ace Ventura
The Tiny Warrior
Wachootoo Witch Doctor
Wachootoo Chief
Kr!kke
Matige komedie, er waren wel enkele leuke fragmenten maar over het algemeen vond ik Ventura een irritant personage
tijn79
Lol, precies hetzelfde zeg jij bij Ace Ventura: Pet Detective.
Je valt in de herhaling Tijn79, je valt in de herhaling.
Klopt want het geldt ook echt voor allebei LOL
Staaajn_
- 1914 stemmen
minder goed dan de eerste, maar héél goed.
deze moet je gewoon zien!
darthconner
deze film blijft voor mij ongelooflijk grappig. de monopoly guy scène is schitterend.
omnitoaster
daarom is ventura juist ook zo brilliant
Psychokidd
Niet zo leuk als de eerste film, maar toch nog behoorlijk grappig. Carrey is opnieuw flink op dreef als het erg geestige personage Ventura. Verder een hoop leuke ongein en geestige momenten. Het eerste deel was duidelijk een stuk leuker, maar voor een vervolg is When Nature Calls zeker niet slecht.
"You must be the monopoly guy"
Ik vind eigenlijk When Nature Calls Leuker dan Pet Detective, maar dat kan ook gwn aan mij liggen
Beide films zijn gwn geniaal en de films zouden niet goed zijn als ze niet geacteerd zouden zijn door Jim Carrey
Arie18
Mee eens!
Echt een geniale film met Jim Carrey...
Ook 1 van z'n beste, samen met Pet Detective en LiarLiar dan.
''aaaahhh he wants to go offroad''
83Utreg!
Bij vlagen wel grappig, Carey ten voeten uit. Maar weinig goede grappen buiten de vreemde gelaatstrekken van jim carey. Ik vind zijn latere humorfilms toch beter, deze worden na verloop van tijd toch een beetje afgezaagd en irritent.
film_kaza
Vroeger kon ik erg om Ace Ventura lachen. Nu merk ik dat Carrey gewoon te idioot voor woorden doet. Ik kan me niet voorstellen dat iemand zo idioot kan doen. Ze pikken het ook in de film.
Los daarvan is het wel grappig. Er zaten een paar grappige stukjes in en het vermaakt gewoon.
Misery :3
Gweldig xD Gezien in Crappy Kwaliteit en zonder ondertiteling (wat geen probleem is, we kunnen tenslotte allemaal wel een beetje engels) Maar dan nog xP dat ie uit die neushoorn kwam XD Vies gewoon..
dennislaport
krijgt onterecht (vind ik dan) een matige cijfer op imdb en moviemeter
een dikke 4.0*
moviemafketel
- 19752 berichten
Zit hem nu te kijken, wel eens gezien ooit, maar niet genoeg om mening te kunnen geven. Zal dat na de film dus nog wel even doen.
RodneyS
Ik vond hem niet zo.
Hele flauwe grappen en een beetje irritante Jim Carrey.
moviemafketel
- 19752 berichten
Ok met moeite uitgekeken en soms echt even weg moeten zappen.
Ik merk dat ik niet meer hoef te lachen om Carry. Elke gekke bek wel eens gezien. Het was ook gewoon een hele slechte film en daar kon Carry niks aan doen. Alleen dat stukje dat die zegt aardbevingtest gaf mij iets van een lach op mijn gezicht. Ik herinnerde me het als een grappiger film, maar dat zal de leeftijd wel zijn geweest toen. Komedie moet tegenwoordig wel met iets beters aankomen. Ik geef een 2 voor de moeite.
O ja wat me nog wel opviel is dat zowel het aapje als de papegaai in deze film ook die van the pirates of the caribbean zijn. Dieren worden ook nog eens beroemde acteurs/actrices!
guylopez93
Ok met moeite uitgekeken en soms echt even weg moeten zappen.
dat aapje zat ook in de film Anacondas
tommykonijn
de monopoly guy scène is schitterend.
Inderdaad, voor mij een van de betere scenes uit de film.
elias229
echt slechte film !!
totaal NIET grappig!
de op 1 na slechtste komedie die ik ooit zag!
en dan de gezichten van jim carrey in deze film echt afschuwelijk!
dancingbunny
Bah!!
De manier waarop Jim Carrey acteert vind ik echt zo saai..
Altijd dat ' over the top' gedoe.. Echt niet mijn ding
Ik vind het meer een film voor kinderen
Mijn kleine broertje van 9 heeft erg genoten van deze film
In tegenstelling tot mijzelf..
Ik heb zo'n 2 keer geglimlacht , maar dat is het dan ook
Nee, Jim Carrey
Dit is niet de manier om geld te verdienen ...
planet_of_death
Slecht. Een nogal typische net-niet-vervolg. Carrey is redelijk, maar niet goed genoeg om de film te redden.
1,5 Ster. Jammer dat het vervolg zo tegenvalt.
Iets beter samengesteld qua verhaal dan z'n voorganger. Maar verder is het toch dezelfde inkleding. Andere beestjes die de aandacht trekken. Weg met de orka, hier komt de vleermuis. Met de nodige flauwe humor en heel af en toe een gelukte grap. Opnieuw geen topper, maar één van de zovele komedies.

Ace Ventura Jr: Pet Detective
2009