Black Dawn (2005)
Alternatieve titel: Foreigner 2: Black Dawn
Geregisseerd door: Alexander Gruszynski
Met onder meer: Steven Seagal en Tamara Davies
Plot Black Dawn
"It's always darkest before dawn."
CIA agent Jonathan Cold is undercover bij een bende wapenhandelaren, die een nucleaire bom willen verkopen aan een paar terroristen uit Oost-Europa die wraak willen nemen op hun vermoorde leider door Los Angeles te laten ontploffen. Maar de operatie gaat fout wanneer een CIA agente (een voormalige student van Cold) gevangen wordt genomen door de terroristen. Cold moet haar zien te redden en de miljoenen levens, die niet weten wat hen zal overkomen als de bom in LA terecht komt.
Jonathan Cold
CIA Agent Baker
Fedor
Sergey
sinterklaas
Eindelijk gekocht in het 2de voor de halve prijs actie bij de frs, had clementine ook meegenomen. Ik begon met deze te kijken gisteravond.
Het was niet echt Seagals beste film maar wel vermakelijk. Sommige actiescenes waren wel goed en dan gebeurde er weer een tijd niks.
Wat ik jammer vond is dat dat stukje dat zich in Amsterdam afspeelt, helemaal Amsterdam niet is. Het was gewoon een Oost-Europese locatie en de gele nummerborden van de auto's waren gewoon na gemaakt (die politieauto waarschijnlijk ook). Zet eens de film op pauze bij die Bestelbus en je ziet een Nederlandse tekst op die bestelbus staan.
En die stuntmannen werden gebruikt tijdens die helicopter-opstijgscene en soms bij die vrachtwagenscene maar daar stoorde ik me amper aan. Oh en die scene dat ie aan het eind de nuke in zee gooit vond ik wel overdreven, toen ondplofte hij in het water dichtbij LA en er gebeurde niks met de stad.
Maar goed, ik blijf hopen op Mercenary For Justice die moet beter worden.
kArIzMa_TuRk
dit deel vond ik beter dan de 1e
best wel goed geacteerd, verhaal was ook wel goed.. krijgt een * * *3* * * van mij.
sinterklaas
Oei oei weer te snel een stem gegeven zonder er bij na te denken.
Eigenlijk was dit niet echt een al te beste seagal. Alles wordt grauw in beeld gebracht, sommige dingen lopen erg door elkaar en echt veel shoot-outs waren er niet en al helemaal geen gevechten, ja 1 korte van wel 3 seconden.
En ja. Als die Amsterdam-scene nou gewoon in Nederland was opgenomen en die scene nog wat langer duurde had ik hem nog wel een half sterretje meer gegeven.
Oh ja en wat er nou op dat bestelbus stond in die Amsterdam scene: Koeriers Nederland, Leveren in diensten
2,0 voor nu. Ik hoor al dat Seagal de goede kant opgaat met Mercenary For Justice en Shadow Man, afwachten dus
ook deze film moest ik zien en hebben van steven seagal want ondertussen heb ik al zijn films en ook deze mag niet ontbreken.
ik heb de film gezien en ik moet zeggen dat ik me erg heb vermaakt bij deze film.
er zijn helaas wel een paar mindere van steven seagal maar deze is voor mij persoonlijk toch wel 4*
ja leuk ik hoef er ook nog maar 6 te hebben.
en deze was zeker oke en harde actie.
Leno
Weer een bijzonder laagstaand product waar Seagal zijn kunsten vertoont. Of eigenlijk beter gezegd: de stuntman van Seagal. Wederom is de stuntman duidelijk slanker dan de meppende mompelaar. Gelukkig was Seagal wel zo aardig om zijn toupet aan de stuntman te uit lenen.
Het verhaal is bar slecht, maar zelfs de actiescenes zijn waardeloos. Erger nog: ze zitten vol fouten. Dieptepunt was wellicht die vrachwagen scene. de chauffeur wordt beschoten maar besluit vooral niet te remmen en dus overal tegenaan te rijden. Later scheppen ze een voertuig en doet de rem het niet meer.. alsof een vrachtwagen dan niet vanzelf stil valt.. Grappig ook wanneer Seagal ineens te voor schijnt komt nadat hij zogenaamd uit de vrachtwagen is gesprongen.. zonder blikken of blozen..
Ik blijf me rotlachen met die films van 'm. Blijf vooral zo doorgaan!!
Filmfreaker
Dit was een redelijk goede film. Met redelijke harde actie. Alleen toch was het verhaal helemaal niet van wat ik ervan had verwacht. Steven Seagal speelt een droge CIA-agent, wat zeer ongeloofwaardig overkomt. Hij toont geen emotie. Voor de rest was het camerawerk best goed en de andere acteurs acteerden ook wel goed.
Toch een magere actie-film, met goed wat actie, maar het verhaal, dat is niet naar huis te schrijven.
2,5
otherfool
Warrig filmpje dat het geluk heeft dat het een vervolg op The Foreigner is, zodat ik vol enthousiasme kan zeggen; beter dan deel 1!
1,5*.
SSeagal
Beter dan deel 1? Daar doet Seagal tenminste nog zelf de vechtscenes, dus dit vervolg vind ik zeker slechter.
Ché Cliché
Wat een ongelofelijk slechte film was dit zeg. Een dramatisch slecht verhaal en special effects uit het jaar 0. En op die vrachtwagen, is dat Seagal wel? Ik zie volgens mij toch echt een slanke knakkert in plaats van die dikke donder. Waardeloos slecht. 0,5!
SSeagal
Je veranderd wel heel vaak van mening SSeagal.
Eh...hoezo
sinterklaas
Dat schreef ik een paar maanden terug omdat ik zag dat je Foreigner 2,0 gaf en Black Dawn een 2,5 Terwijl je eerst zei dat The Foreigner een grote teleurstelling was maar even later was ie toch weer beter. En toen wist ik nog niet dat jij hem hebt herzien. Dus
eigenlijk telt mijn bovenliggende bericht niet echt meer.
Mescaline
Foreigner is zeker beter.. verhaal is beter en seagal doet meer zelf..
Dit deel was erg standaard.. seagal vecht weinig maar schiet veel..
Opzich geen bezwaren tegen maar ook het verhaal was niet echt spannend..
Het acteren daar in tegen was wel degelijk!
Een paar goede actie scenens.. standaard verhaal.. maar lang niet slecht geacteerd!
3.0 sterren.
nacht
ik vond deze best wel goed in vergelijking met andere seagal films.
Skeleton
Leuke film om een keer gezien te hebben, maar een goeie film vind ik het niet. Te vaak voorspelbaar maar desondanks toch lekker wat actie!
red bull
hmm ik snap niet dat die zo laag scoort, zo heel slecht vond ik hem niet. af en toe een beetje saai, maar verder heb ik me niet echt veel verveeld, en er zijn slechtere films van seagal
Legan
Toch weer slappe hap die Seagal de laatste jaren. De film draagt zijn naam maar voor de rest doet hij er maar bar weinig in. En de scène op de vrachtwagen... Te slecht voor woorden.
tommykonijn
Eigenlijk helemaal geen boeiende Film, Steven Segal Films vind ik meestal (Van wat ik heb gezien dan) helemaal niet perfect, Binnenkort ga ik The Glimmer Man kijken omdat we die hebben in huis en ik die gek genoeg altijd over het hoofd heb gezien maar ik zou niet weten wat ik daarvan moet verwachten.
Malick
Het grootste probleem van deze film was het feit dat je nu duidelijk zag dat Steven Seagal geen actiescènes meer doet. De montage wordt opgevoerd, we zien wat voeten aarde raken om vervolgens te eindigen met een shot van Seagal. Das jammer want dat was juist de enige reden waarom ik naar zijn films kijk. Vanwege zijn ongelooflijk, prachtige bewegingen en expressie in zijn gezicht. Één blik zegt meer dan duizend woorden. Dus nog steeds niet het (oude) niveau waarnaar ik opzoek ben!
SSeagal
Mag ik je dan Pistol Whipped en Urban Justice aanbevelen? 10 keer beter dan dit misbaksel
Malick
Pistol Whipped moet hij weer zijn eigen vechtscenes doen heb ik gelezen. Ben benieuwd veel slechter dan dit kan het gewoon niet!
plorp
dit was dus echt weer es pure bagger van seagal. wat een poepsaaie film zeg. die nep-amsterdam in het begin met die lame kut actiescene is toch ook echt om te huilen. verder gewoon allemaal flut van de bovenste plank en seagal doet er geen reet in, zelfs een toevallige voorbijganger heeft nog een grotere rol dan hem.
0,5
Lennert
Spijtig, ik wilde deze film erg graag leuk vinden omdat de productie er redelijk goed verzorgd uit zag en Seagal op zich interessant acteerde voor zijn doen, maar ik knapte helemaal af op de enorme hoeveelheid inwisselbare personages, de matige actie en de saaie omgevingen waar de acteurs zich in bevonden. Grappig dat voor een van zijn matigste films men wel weer extra's op de dvd zet, ik had veel liever geweten hoe het achter de schermen bij Under Siege ging, dan bij deze film.
MrEd
Dit is er echt een voor de Seagal fans want de film zelf stelt erg weinig voor. Had moeite hem gisteren af te kiijken.
1.5* (omdat ik slechtere films heb gezien)
niethie
The Foreigner (het orgineel dus) was opzich nog prima te doen maar dit bijzonder zoutloze vervolg hadden ze van mij achterwegen mogen laten.
1,5 sterren
_Moonwalker
Naar mijn bescheiden mening de slechtste film ooit van Steven Seagal en ik heb er al een aantal van hem gezien. De CGI effecten waren bedroevend slecht, acteren ondermaat en de actie stelde weinig voor.
Vervolg van The Foreigner dat op zich al een slechte Seagal-film was. Hier valt het verhaal nog best mee voor een actiefilm en is het geheel beter dan de vorige film. Je zou denken dat het enkel dient om andere projecten te financieren, maar ik zien dan ook weer geen andere projecten meer komen van Seagal. Toch beter dan deel 1, dus net iets hoger te waarderen.

The Foreigner
2003

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Frequency

Executive Decision
Actie / Thriller, 1996

Under Siege
Actie / Thriller, 1992
spionciavechtsportenterroristjachtgeheim agentvuistgevechtnuclear bomb terrorismeone man armygeweldaction hero