Black Dawn (2005)
Alternatieve titel: Foreigner 2: Black Dawn
Geregisseerd door: Alexander Gruszynski
Met onder meer: Steven Seagal en Tamara Davies
Plot Black Dawn
"It's always darkest before dawn."
CIA agent Jonathan Cold is undercover bij een bende wapenhandelaren, die een nucleaire bom willen verkopen aan een paar terroristen uit Oost-Europa die wraak willen nemen op hun vermoorde leider door Los Angeles te laten ontploffen. Maar de operatie gaat fout wanneer een CIA agente (een voormalige student van Cold) gevangen wordt genomen door de terroristen. Cold moet haar zien te redden en de miljoenen levens, die niet weten wat hen zal overkomen als de bom in LA terecht komt.
Jonathan Cold
CIA Agent Baker
Fedor
Sergey
SSeagal
Ja dat is altijd zo met die boxen, er is altijd 1 film die je al hebt.
sinterklaas
30 euro kost zo'n box dan, Dat wil zeggen een tientje per dvd. Maar als je ze dan los koopt is dat ene dvdtje een hele lange tijd 15-20 euro
janssen16
ik vond de film zwaar amateuristisch, ook weer slechte film van steven seagal, hoe slecht ik de film ook vond, ik had me toch wel beetje geamuseerd.
*2.5
sinterklaas
Trouwens, Een stukje van de film speelt zich toch in Amsterdam af? (Aan de trailer gezien:autos met gele nummerplaten of heb ik het verkeerd?)
DiDa
Nou, het moet Amsterdam voorstellen, maar het is gewoon in Roemenie opgenomen. Dat zie je aan de locatie. De makers hebben gewoon een paar auto's met Nederlandse nummerplaten genomen.
sinterklaas
Ja, De laatste tijd(sinds 2003 ongeveer)laat ie zijn meeste films in Oost Europa opnemen(Bulgarije,Polen,Roemenie)
Filmd lekker goedkoop.
DiDa
Da's waar! Mercenary For Justice is trouwens voor een groot gedeelte opgenomen in Zuid Afrika. Om precies te zijn Cape Town (Kaapstad)! Heb je trouwens die foto's al gezien uit Mercenary For Justice? Kijk maar eens bij die film, heb daar een link gezet naar de foto's.
sinterklaas
Heb de foto's al gezien.(zien er wel cool uit)
Van de regiseur van Today you die, Zal seagal wel weer in een machorol spelen. Soms best grappig om te zien.
Enne, waar ik ook benieuwt naar ben is de film Harvester(die ergens in 2006 komt) Moet een Sience Fiction wezen volgens IMDB omdat er een Alien Queen in voorkomt en het is nog in Boekarest opgenomen ook. Kunnen we misschien eindelijk eens een futuristische Oost Europa zien. Oost europa is misschien goedkoop maar ik vind het een prima locatie om films te laten afspelen/opnemen naar mijn mening.
goneman
Het wordt tijd dat Steven Seagal zich alleen met het produceren van films bezig houdt, hij heeft een aantal goede films achter zijn naam staan, maar de laatste serie films waarin hij heeft geacteerd halen het bij lange na niet. Voorspelbare film, met een weinig verassend einde. Kom we gooien die bom in de zee en hopsakee de wereld is gered.
Kortom, veel actie in deze film, maar weinig spektakel.
steven&chrissy
hallo allemaal.
ik heb de film black dawn ook gezien,ik vond hem wel heel erg goed ,maar ik ben dan ook een fan van steven seagal,en dat kijk je er ook heel anders naar de film denk ik.
GR.
kiekeboe
steven seagal is een flop geworden , als je terug naar de film blikt waar hij nico in speelt , dat was een goede tijd. BLACK DAWN , krijgt een ster mijn mening. MERCENARY hopelijk beter.
sinterklaas
nou nou seagal is echt geen flop hoor,
kijk dan eens out for a kill, belly of the beast, into the sun, submerged of today you die .
of hou het bij dreamer:mijn droompaard
nee hoor geintje
SSeagal
Hebben ze weer zo'n box bij de frs waar deze en clementine inzit samen met the foreigner, en laat ik die laatste nu net al hebben, alweer....grrrr! Trouwens wel belachelijk dat ze in de box 10 euro p.s. kosten en los 15 euro bij frs
SSeagal je hebt zeker gespiekt bij mijn bericht van 21 februarie
En SSeagal misschien kan je die foreigner dan weggeven aan een andere seagalfan die je kent of je verkoopt hem op de rommelmarkt.
Daar ben ik zelf ook over aan het piekeren
Haha ja
Maar dit is toch wel genaaid dat The Foreigner in die box zit, vooral voor de mensen die the foreigner gekocht hebben 2 a 3 jaar geleden. Hoe konden ze toen weten dat er een seagalbox uitkwam met die film erin. Als sony pictures nog even had gewacht met die box dan hadden ze mercenary erin kunnen doen ipv the foreigner
JdeB
SSeagal je hebt zeker gespiekt bij mijn bericht van 21 februarie
Daar ben ik zelf ook over aan het piekeren
Je hebt in iedergeval goed in de gaten op welke markt deze film thuishoort....
sinterklaas
Mmmh geen reactie van SSeagal valt me tegen want het is een goeie tip.
SSeagal
Mmmh geen reactie van SSeagal valt me tegen want het is een goeie tip.
neh sorry wacht wel todat ze los wat goedkoper zijn, minder gedoe, en het zijn beide geen zware Seagal must have films dus kan wel wachten. Voor MFJ zou ik wel de volle mep willen betalen, die wil ik gelijk. En sorry voor de late reactie, maar al die forums tegenwoordig, hele dagtaak om beetje bij te blijven ....
Geeft niet hoor
.....op moviemeter zullen ze eigenlijk wat moeten maken zodat je op de hoogde bent van reacties op anderen.
Maar of die twee goedkoper worden is nog maar de vraag want ik heb laatst Submerged in de music store zien liggen voor 18,99(en dat is dan ook de enige). Today you die heb ik in geen enkele winkel kunnen vinden(ik heb ze gelukkig wel in de collectie) Maar ben wel bevreest dat dat bij Black Dawn en Clementine gebeurd. Laten we maar hopen van niet, Want aan de trailer gezien lijkt Black Dawn me een steengoede film(gezien aan de gele nummerborden die je kort ziet(Yup..Nederlandse locatie),dat stukje op de vrachtwagen, de acties enz) Maargoed laten we hopen dat Seagal de goede kant op gaat met de vier films van Keutsch en Prince Of Pistols
Oh en ik heb mijn stem veranderd bij Into The Sun het bleek na een herkijk beurt toch een goede film te zijn. Maar dat lees je daar verder wel. Daar geef ik gewoon toe dat ik spijt heb van dat negatieve oordeel.
SSeagal
Submerged en Today you Die beide voor 6,99 gekocht bij mijn videotheek..... nieuw! Die hadden ze als reserve over, waren nooit verhuurd
En uiteindelijk worden ze bij de frs ook wel allemaal 6,99 hoor, wees maar niet gevreesd.
sinterklaas
Ik koop ze al voor 9,99. Dat bedrag wil ik al voor seagal uitgeven.
en hopelijk gebeurt dat over een paar maanden en niet pas in 2007.
Maar bij MFJ wel even slikken met de prijzen omdat ie door 20th century fox is uitgegeven. Dat is een dure uitgever.
Stallion
Heb de film gister pas voor het eerst gezien, en vond het wel een aardige film. Hij was in iedergeval beter dan The Foreigner 1. Ik heb er niet echt op gelet maar je kan erg makkelijk een stuntman en Seagal uit elkaar halen. Het stoorde me wel eenbeetje.
Verder stonden er extra's op de dvd maar dat was ook niet zoveel. Mischien een half uurtje in totaal. Dat ze er weer eens op stonden vond ik al goed genoeg. 3 sterren
sinterklaas
Heb hem in de frs zien liggen maar ik heb hem maar niet gekocht, vond hem nog eventjes te duur. De achterkant van de cover zag er wel cool uit met Seagal met twee beretta's. Als ie afgeprijst is koop ik hem direct, dat geldt ook voor Clementine.
happie
Deze film heeft me positief zeer verrast. Kan niet anders zeggen dan dat deze film gewoon goed in elkaar zit.
buffy
ook deze film moest ik zien en hebben van steven seagal want ondertussen heb ik al zijn films en ook deze mag niet ontbreken.
ik heb de film gezien en ik moet zeggen dat ik me erg heb vermaakt bij deze film.
er zijn helaas wel een paar mindere van steven seagal maar deze is voor mij persoonlijk toch wel 4*
sinterklaas
Voor 11,99 bij de frs. en als je nog zo'n dvd koopt voor de zelfde prijs krijg je 6 euro korting.
Clementine en Black Dawn maar snel aanschaffen.

The Foreigner

Executive Decision
Actie / Thriller, 1996

Under Siege
Actie / Thriller, 1992
spionciavechtsportenterroristjachtgeheim agentvuistgevechtnuclear bomb terrorismeone man armygeweldaction hero