• 9.375.198 stemmen

Met onder meer: Elijah Wood, Robin Williams en Brittany Murphy

Gesproken taal: Engels, Pools en Spaans

Releasedatum: 6 december 2006

Plot Happy Feet

"WARNING: May Cause Toe-Tapping."

Het verhaal speelt zich af in de wereld van de Keizerspinguïns op Antarctica. Deze pinguïns zingen ieder zijn eigen lied om partners aan te trekken. Helaas is Mumble, de zoon van Memphis en Norma Jean, de slechtst denkbare zanger. Dit probeert hij echter te compenseren met zijn uitzonderlijke tapdans-kwaliteiten.

Mumble (stemrol)

Ramon / Lovelace (stemrol)

Gloria (stemrol)

Miss Viola (stemrol)

Mrs. Astrakhan (stemrol)

avatar van Riddierid

Riddierid

Leuke film, mooi gemaakt maar de tapdans muziek ging niet altijd even gelijk met het neerzetten van de voeten.... maar das ook wel moeilijk ... een 3,5

avatar van Rodger

Rodger

Ja,.... een leuke film voor heel de familie,.. de actie momenten met de achtervolgingen waren goed gemaakt...

avatar van Replicant

Replicant

Een leuke familie film.

Jammer dat sommige dit niet als een kinderfilm zien...

Als kinderfilm is hij namelijk zeer geschikt...

Ikzelf heb me zelfs ook wel vermaakt, dit door de prachtige animatie...

Deze oogt zeer realistisch.

Ook het verhaal was leuk om te volgen.... Ik verwacht ook geen extreem diepgaand verhaal wat kinderfilms betreft...

Aanrader als je kind bent of van mooie animatie houdt!

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Mooi verhaaltje en mooie boodschap, maar het viel me toch wel ergens tegen.

Misschien iets te veel blije momenten en iets te veel dans. Van de andere kant zat er weinig emotionele momenten in, iets wat je toch verwacht van zo een film. De setting op zich is goed weergegeven, maar ook iets te eentonig.

avatar van RWL

RWL

En dan te bedenken dat er een 2e deel komt.

avatar van tonycabanna

tonycabanna

Weinig woorden nodig

Erg goede film

Wat Friday the 13 th zegt '' weinig emotionele momenten in'', wat ik opzicht vind meevallen imo

Uit de groep verstoten

De vader die hem afschrijft

Mumble blijft maar klappen vangen en klappen vangen en toch gaat hij door

Wat ik als persoonlijke groei als emotionele groei erg mooi vind in een personage in een film

avatar van Leviwosc

Leviwosc

Ik zie hierin geen kinderfilm, eerder een politiek pamflet met propagandistische leuzen door een stel idealisten.

Thom1994

Ik vond deze film echt bovengemiddeld.

Hij overtreft veel andere animatiefilms en hoort in mijn ogen thuis in de top 250 met een beoordeling van 3,0*. Jammer , wat is de reden dat deze film zo laag beoordeeld wordt?

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Thom1994 schreef:

Ik vond deze film echt bovengemiddeld.

Geen idee, het is een fantastische muzikale animatiefilm.

avatar van Layla!

Layla!

Leviwosc schreef:

Klopt, ik denk ook niet dat een kind het einde zou snappen.. Vond het einde er ook totaal niet bij passen.. Ook het feit dat het eten verdwijnt door vervuiling en dat hij dat oplost met tapdansen.. Ze hadden geen ideeen meer denk ik..

Maar verder is het een vermakelijke kinderfilm..

lucdecoster schreef:

Geen idee, het is een fantastische muzikale animatiefilm.

Heb vanochtend uit pure verveling de film Underdog met mijn broertje gekeken. De film is zó verschrikkelijk slecht. Ondanks dat hij erg slecht was heb ik daar wel van genoten, maar dat die film nog hoger wordt beoordeeld dan een in mijn ogen topanimatiefilm als Happy Feet ? Nee, dat kan in mijn ogen echt niet!

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Thom1994 schreef:

wat is de reden dat deze film zo laag beoordeeld wordt?

Men is sinds Finding Nemo gewoon in de ban van door de computer geanimeerde films over dieren en hun luchtige belevingen. Het maakt hun niet uit dat praktisch elke film hetzelfde is (dier + een niet passende talent). Geen greintje originaliteit, maar dat wordt altijd goed gepraat omdat het 'zo mooi in beeld is gebracht'. Ieder z'n ding natuurlijk, maar in mijn ogen blijven het uitgekauwde kutfilmpjes met teveel clichés, een dun verhaal en een gebrek aan daadwerkelijk grappige humor.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik vond het eerste half uur slecht
Het begint als een regelrechte musical met té levensecht uitziende Penguins. Hun expressieloze gezicht is er volgens mij de oorzaak van dat je niet meteen begint mee te leven met de karakters...

Het idee van een buitenbeentje dat niet wordt aanvaard door de grote groep vond'k dan weer wél goed gedaan.
30 Minuten in de film komt er een eerste actiecène die echt indrukwekkend te noemen is, die met de zeehond
Spijtig dat dit gegeven niet verder wordt uitgewerkt...

Er volgt ook nog zo'n glijbaanscène zoals eerder voorgedaan in de film Ice Age (2002).
Dat lijkt een verplicht nummertje te worden in zulke dieren Animatiefilms.
De actiescène met de Orka's was ook super !

De ecologische boodschap lag er iets te dik op, maar daar kan ik nog mee leven

6,5/10.
Spijtig van dat kleffe eerste half uur, daarna is't genieten tot op't einde.
De Star Wars-achtige aftiteling is ook nog knap gedaan.

Leuk om eens gezien te hebben, maar op DVD ga'k die niet kopen.

Filmsite: http://www2.warnerbros.com/...

matthijs_013 schreef:

Hiermee is mijn vraag nog steeds niet beantwoord. Blijkbaar vinden mensen deze film dus niet goed, ondanks dat het over wat jij noemt " een dier + een passend talent dat mooi in beeld is gebracht " . Ik vroeg juist waarom deze film zo laag wordt beoordeeld.

avatar van rep_robert

Wat is jou definitie van niet goed? 3,10 is voor mij omgerekend ongeveer een 6,2, ruim een 6 gemiddeld, dus een voldoende.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Wat een vreselijke film. Ik bedoel; zingende en dansende pinguins. Ik had een heel ander filmpje verwacht, wist niet echt wat ik moest verwachten. Dit was echter niet best.

Het ziet er allemaal wel mooi uit, dat zeker, maar voor de rest vond ik hier weinig aan te genieten. Vreselijke nummers, belabberd ingezongen, dramatisch dat dansje steeds en dan dat vreselijke moralistische, politiek correcte verhaaltje.

Die Spanjaarden (volgens mij?) waren nog wel leuk en soms zélfs een glimlach waard, maar dat was het dan ook wel eigenlijk. Erg vervelende film. Dikke onvoldoende dus.

avatar van rep_robert

Toevallig dat ik deze film op dvd kijk dezelfde dag als dat ie op tv komt.

Ben het redelijk eens met bovenstaande reactie, ik was over het algemeen ook niet echt te spreken over dat gezing en dat vreselijk uitziende gedans. Een aantal keren klinkt het zingen zelfs voor geen meter. Gelukkig hoorde ik Somebody to Love van mijn favoriete band(Queen), dat was nog een redelijke goedmakertje.

Het 1e half uur was nog wel het ergste, heel erg langdradig en zorgde ervoor dat de film eigenlijk 20 minuten te lang duurde, vooral in vergelijking met de andere animatiefilms.

Grafisch ziet het er prachtig uit, het verhaal stelt niet zoveel voor en is redelijk voorspelbaar. Het is echter wel redelijk degelijk gedaan, wat het niet vervelend maakt om naar te kijken.

Ik had verwacht dat de setting saai zou zijn, maar veel karakters hebben nog een redelijk unieke uitstraling gekregen.

Gelukkig zaten die 5 Spaanse Pinguintjes er ook bij, onder aanvoering van Williams. Die zorgden puur voor de humor in deze film. Zonder hun zou deze film een stuk lastiger zijn om naar te kijken.

Verder heb ik ook niet echt klachten over de voice-acting, had wel het gevoel dat iedereen zijn/haar juist rol had gekregen en nergens viel het uit de toon, behalve hier en daar dus bij het zingen.

Jammer dat het einde zo ongeloofwaardig is, niet bepaald logisch en verpest het een beetje voor de rest van de degelijke film.

Al met al heb ik de film wel makkelijk kunnen uitzitten, alleen zitten er gewoon een aantal dingen in die mij niet liggen.

avatar van Baggerman

Baggerman

Flauw, maar toch nog goed genoeg om in gezelschap te kijken zonder je stierlijk te vervelen.

Volgens mij zijn de spaanstalige pinguïns eigenlijk Chilenen, Argentijnen en/of Ecuadorianen. (daar komen namelijk óók pinguïns voor).

Leland Palmer schreef:

Uhm? ......... gezien de plotbeschrijving hierboven. Wat had je dan verwacht?

avatar van juhnzun

juhnzun

Zag er uit als een vervelende kinderfilm heb het dan ook slechts 5 minuten weten vol tehouden

avatar van Montorsi

Montorsi

Vrij pijnlijke film.

Zo zie je wel eens iets wat je niet graag kijkt, met kerst. Ben weer eens bij m'n ouders, en dan ga ik niet moeilijk zitten doen natuurlijk. Uiteindelijk redelijk geergerd zitten kijken, maar kon me inhouden, al is het net. Vreselijke liedjes, belachelijke accenten (laten we die roofvogels een italian-american accent geven, aiii.. vreemdelingen, laten we die een latino-accent geven, aiii, de wijze pinguin heeft een Iers accent, redelijk vermoeiend allemaal). Verhaal doorspekt met liedjes, een romance en onvermijdelijke moraaltjes waar de mensheid het maar weer eens moet ontgelden (wat een genant einde zeg). Mooiste was de visuele kant, waar af en toe nog wat sfeervolle scenes uitkwamen, maar voor de rest een redelijk belachelijk onding.

avatar van neo

neo

Tapdansende pinguins? Niet meteen iets waar je van in de lucht zou gaan springen.... Maar toch, dit op zich is nog geen eens zo erg. Alleen keer op keer zijn het behoorlijk matige muzikale pop scenes (die al vervelend zijn) gecombineerd met dat tapdansen die irritatie oproepen. Uiteraard zijn er ook weer een variatie aan standaard typetjes, die ook niet erg bijdragen aan het plezier. En het einde is wel heel erg matig.

Maar toch kent de film nog wat kwaliteiten. De animatie is tamelijk verbluffend. Enkele avontuurlijk scenes zijn een genot om naar te kijken. Ik noem de scene met de twee walvissen. Ook is de score van John Powell vrij goed. De stukken waarin de muzikale intermezzo's verdwenen zijn, die zijn nog vrij aardig.

avatar van Latinstar

Latinstar

de latinopinguings hebben deze film naar een ongekend niveau geholpen voor mij en al dat gedans was ook zeer de moeite waard om te zien. al vond ik het verhaal zeer voor de hand liggend in deze tijd..........aliens en milieubehoud en dat is best vermoeiend als je je gwn effe wil amuseren met wat pinguinggeweld:P

avatar van ehs21

ehs21

Tja zeker niet 1 van de betere animatie films die ik de laatste tijd gezien heb. Het is wel mooi gemaakt maar daar houdt het eigenlijk mee op. De liedjes zijn niet leuk genoeg, het verhaal is te standaard en echt grappig wordt het nergens. Ik begreep ook niet hoe hij opeens vanuit die dierentuin weer terug bij zn familie was. Dit ging wel erg snel allemaal. Maar goed echt geergerd heb ik me toch niet (behalve aan de 12 reclameblokken die ze tegenwoordig in een 1,5 uur durende film weten te proppen). 2,5*

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Niet al te beste animatie film.

Een dansende pinguïn vind ik geen leuk interessant karakter. De liedjes, die bijna de hele tijd kwamen, vond ik ook niks. Vond deze animatie film best saai eigenlijk. 1,5.

avatar van HannahMontana

HannahMontana

Heel leuk , dat zingen en tapdansen. Ook een mooie boodschap ivm het milieu!

avatar van palaver

palaver

een van de beste tekenfilms ooit vind ik.

als mumble klein is, is hij zo schattig!

avatar van Lion20

Lion20

Alleen de eerste helft was leuk.

avatar van Denveen

Denveen

Beroerd verhaal, bijzonder matig geanimeerd en slechts sporadisch grappig.

avatar van Denveen

Denveen

matthijs_013 schreef:

Zeker waar. Ik denk dan ook dat Finding Nemo de lat zo hoog heeft gelegd dat geen enkele film dit meer kan evenaren. Niet alleen qua animatie - die ik in deze film echt tegen vond vallen, de personages bezitten nul expressie -, maar ook qua script en karakters. Finding Nemo zat boordevol gekke karakters, een weergaloos verhaal en sublieme humor. Daar stoorde ik me niet aan de moralistische ondertoon, maar in deze film is het tergend.

avatar van Tulsa

Tulsa

Enig, dat kleintje is om op te vreten. Je vergeet gewoon dat het anmimatie is.