Genre: Animatie / Muziek
Gesproken taal: Engels, Pools en Spaans
Releasedatum: 6 december 2006
Bekijk via Prime Video
Plot Happy Feet
"WARNING: May Cause Toe-Tapping."
Het verhaal speelt zich af in de wereld van de Keizerspinguïns op Antarctica. Deze pinguïns zingen ieder zijn eigen lied om partners aan te trekken. Helaas is Mumble, de zoon van Memphis en Norma Jean, de slechtst denkbare zanger. Dit probeert hij echter te compenseren met zijn uitzonderlijke tapdans-kwaliteiten.
- Trailer (YouTube)
- Happy Feet (BoekMeter)
- Happy Feet (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
- Kijk op Amazon Prime
- Kijk op meJane
Mumble (stemrol)
Ramon / Lovelace (stemrol)
Gloria (stemrol)
Baby Mumble (stemrol)
Miss Viola (stemrol)
Mrs. Astrakhan (stemrol)
Mezelf
wat iedereen ook zegt hier
ik vond het een super mooie film
vooral als die pinquinetjes nog klein zijn, zoooo schattig
The Goss
Niet door heen te komen met al dat gezing. Verhaal sloeg werkelijk alles, maar dat is hiervoor al vele malen gezegd.
animatie was wel verzorgd, dat maakt dat ik er nog 1,5* ervan maak.
Flipman
De manier waarop de milieuproblematiek in deze film verwerkt werd, vind ik een beetje slap; op het eind: "Hé, dansende pinguins! Betekent dat soms dat we ze van hun voedsel beroven??" Rare conclusie... Verder zitten er hele leuke karakters in de film, die me vaak hebben doen bulderen van het lachen
. De voice-cast was dus wel goed. Alleen, tja, dat einde! Ik geef een drie, voorlopig.
carrotkid
Ik als grote animatiefilm liefhebster, vond deze toch erg minder. Erg eentonig en standaard. Wat the Goss al gezegd heeft, de animatie was werkelijk toppie, maar het verhaal? Nêêêêh. Dat was het niet helemaal
Verdiend niet meer of minder dan een 2
v2000
Verhaal is misschien wat moraliserend, maar dat is bij alle "animatiefilms voor het gezin" zo. Daarbij vind ik wel dat er een goede (politieke) boodschap in zit. Dat het er wat dik bovenop ligt, tja, dat hoort nou eenmaal bij het genre. Verder vond ik de film erg overtuigend gemaakt, met leuke muziek, zeer grappige latino-pinguins, en werkelijk sublieme virtualisatie. De pinguins zijn al mooi gemaakt, maar de landschappen zijn werkelijk betoverend mooi. Naar het einde toe wordt de film steeds mystieker, het is net alsof ze een buitenaardse wereld betreden als ze voor het eerst mensen tegenkomen. Industrie en vervuiling worden zeer akelig in beeld gebracht, dat maakt het nog eens extra indrukwekkend.
gijs (-.-)
denk na over het verhaal een pinguin die fantastisch kan tapdansen en daar door gaan alle vissen weg( wat uiteindelijk niet klopte) dat is toch gewoon fantastisch haha ik vond mijn cijfer nog aan de magere kant haha
Doodsaaie film. Het zag er leuk uit en daarmee is al het goede genoemd. Het verhaal was saai, de personages waren saai en de goede humor ontbrak. Heb hier werkelijk echt niks goeds verder over te melden.
soom
Ik vond Jamai wel een goede keuze voor de stem van Mumble. En was wel schattig natuurlijk, al die pinguins. Het Jaws-element uit de film deed me wel afvragen of dat nou echt geschikt is voor (kleine) kinderen.
nightbreed
Pfffffffffffffffffffffffffff, wat een vermoeiende film.
Als ik had geweten dat 90% van de film bestaat uit zingende en dansende pinguins dan had ik deze film nooit gekocht.
En dan ook nog die dikke moraal erbij...hmmmz.
Ik had meer een epische tocht verwacht met allerlei grappige avonturen en dan krijg ik dit.
De animaties zijn wel verbluffend goed en daar geef ik de film al 1,5 punt voor en voor de rest kan ik de film/musical niet meer dan 1 punt geven.
Kortom, qua verhaal een fikse tegenvaller maar de animaties zijn meer dan goed.
darkjaap
idd zeker vermoeiend.. allemaal leuk en aardig al die dansende pinquins maar ik had er zeker meer van verwacht.. af en toe kwam er nog een klein glimlachje op mijn gezicht met name die humor in het begin maar hij wordt steeds saaier en er is niks origineels aan.. * *
kaydegreef
Heb me goed vermaakt bij deze film
De liedjes waren goed,het verhaal was leuk,er waren goede grappen,animatie was zeer goed,...
Daarom 4*
Donkerwoud
Een van de weinige recente CGI-films die ook maar een beetje in de buurt van Pixar komt. Er is gekozen voor het idiote uitgangspunt van dansende en zingende pinguins. Dat had volledig verkeerd uit kunnen pakken, maar het wordt allemaal zo logisch in beeld gebracht dat je het als kijker meteen accepteert. Daarbij ligt de soundtrack enorm lekker in het gehoor, met zijn verschillende stijlen van pop, mambo, jazz en '50's rock.
Voor de kids zijn er de koddige beestjes en de slapstick. De wat oudere kijker kan genieten van een aardige parabel over religieuze hypocrisie en het individu tegenover ''de norm''. Wereldschokkend is het allemaal niet, maar het doet zijn ding als kapstok voor de mooie animatie, de lekkere liedjes, de grappige bijrollen en het avontuurlijke sfeertje. En alles heerlijk fantasievol verteld vanuit het perspectief van ''de pinguin''.
wyatt earp
ik heb de film nog geen eens helemaal afgekeken. Volgens zegt dat al genoeg.
Het verhaal. Ja, zingende en dansende pinguins. Gelukkig kreeg ik em ergens gratis bij, dus het heeft me niks gekost. Maar ze hadden van mij een andere film mogen geven
film_kaza
Een tegenvallende animatiefilm.
De pinguïns zingen en dansen heel vrolijk. Alleen dit dansen doet niet echt iets en word indd erg vermoeiend opgeefmoment. En de zang stijl was typisch TMF-Idols achtig, wat totaal buiten mijn smaak valt. Er was mij geen liedje opgevallen dat niet al eerder was vertoont.
Dan nog het verhaal... dit kan ik gewoon niet goed vinden (Een pinguïn die niet word geaccepteerd omdat hij niet kan zingen maar danst?).
Gigantische onzin en dit werd veel en veel te serieus behandelt. Ik bedoel.... als we in de dierentuin een pinguïn zien tapdansen... maken wij een foto en die zetten we op hyves. We gaan niet opeens die pinguïn helemaal terugbrengen naar waar hij vandaan kwam en met allerlei geleerde discussies over vis houden. Hoe kwam hij trouwens vrij? Wat moest hij met dat apparaat op z'n rug? Achja dat maakt niet zoveel uit. De film moest hoe dan ook een Happy Ending krijgen en geen "ten einde raad"acties ondernemen.
De enige 2 goede punten waren de animatie (de landschappen en kleuren. Voor de rest was er weinig variatie tussen de dieren en had moeite met herkennen wie wie ookalweer was.) , en de 5 kleine maar vrolijke pinguïns die er zo nu en dan vrolijke sfeer in hielden en je kon om ze lachen (maar niet genoeg).
kimberlyVD
Enorm schattige film! Heb hem in de bioscoop gezien maar ook laatst voor de tweede maal op Prime... EN het viel me op dat ik hem de 2de keer leuker vond... 3,5
moviefanatic
De animatie is goed, maar verder: BORING!!!!!
2 sterren voor de animatie en de latino pinguins (die waren wel grappig)
maurice74
Leuk voor kinderen, denk ik. Ik vond 'm niet echt heel grappig of ontroerend. Aan het einde wordt er nog even een moralistische boodschap aan meegegeven, maar dat ligt er net iets te dik bovenop.
notorious_kim
ja, hij is super!!!
hij maakt je aan het lachen en aan het wenen, de ingrediënten van een goede film . ik vond hem beter na de tweede keer dat ik hem zag! ondertussen heb ik hem al honderden keren gezien, want mijn achternichtje en neefjes vragen er vaak naar
Movie-smile
leuke film me leuke liedjes maar heb hem 2 keer gezien en daar blijft het wel bij
Allepinie
Leuke film, mooi gemaakt. Entertainend tot het einde. En als je 'm nog moet gaan zien, doe het alsjeblieft in het Engels!!! Want de Nederlandse versie doet afbreuk aan de personages, vooral de kleine pinguïngs verliezen in het Nederlands hun hele karakter. Goede boodschap over het milieu!
Devoo
Vermakelijke animatiefilm, met een tof verhaaltje over iemand die iets anders wil met zijn leven dan eigelijk hoort.
Een soort van Disney-achtige animatiefilm met leuke characters, grappig verhaal en sterke humor. Ook de muziek is erg leuk. Williams is subliem. Goed.
Minotaures
Één van de weinige animatie die mij teleurgesteld heeft, had er namelijk meer van verwacht. Verhaal vond ik niet erg boeiend. Toch nog een matige-stem van mij.
Berniertje
Toen ik de trailer in de Bioscoop zag, vondt ik de film veelbelovend en er super komisch en lief uitzien. Totdat de film bij ons thuis werd opgezet. Wat een flut verhaaltje over dansende en zingende pinguins. Echt een ontkrachting van het verhaal, en het liefe pinguintje dat niet kon zingen en dansen, dramatisch. Het zag er veelbelovend uit, maar niks is waar dus..
De animatie en de zang waren verder wel goed, daarvoor dus nog wel een puntje, 1*
gigauser
Kijkt lekker weg. Geen bijzonder spannende plotwendingen, maar gewoon lekker kijkvoer voor een rustige ontspannen tv-avond. Mooie animatie's. Mooie dans scenes
Niet meer en niet minder dan ik van een animatiefilm verwacht.

Happy Feet Two
2011