• 9.378.558 stemmen

Met onder meer: Elijah Wood, Robin Williams en Brittany Murphy

Gesproken taal: Engels, Pools en Spaans

Releasedatum: 6 december 2006

Plot Happy Feet

"WARNING: May Cause Toe-Tapping."

Het verhaal speelt zich af in de wereld van de Keizerspinguïns op Antarctica. Deze pinguïns zingen ieder zijn eigen lied om partners aan te trekken. Helaas is Mumble, de zoon van Memphis en Norma Jean, de slechtst denkbare zanger. Dit probeert hij echter te compenseren met zijn uitzonderlijke tapdans-kwaliteiten.

Mumble (stemrol)

Ramon / Lovelace (stemrol)

Gloria (stemrol)

Baby Mumble (stemrol)

Miss Viola (stemrol)

Mrs. Astrakhan (stemrol)

Onderhond schreef:

Omdat ik niet blijf hangen in oude hitjes, humorloze musicals en fluffy beesten animatie ?

Enige waar ik van vervreemd is het popwereldje, maar of ik dat nu erg moet vinden ?

Je kunt het niet goed vinden. Ik houd ook niet van die zouteloze, dolgedraaide pophitjes, maar om zo'n film een "therapie" te noemen gaat mij te ver. Of bedoel je bezigheidstherapie?

Nicolage Rico schreef:

Mijn gevoel voor humor is gewoon wat verschillend dan dat van de meeste filmkijkers. Blijkt ook vaak uit de scores bij "komische" films

Onderhond schreef:

De humor was ook zeker niet het sterkste gedeelte van deze film, overigens. Terwijl dit wel een streven moest zijn. Ik heb eigenlijk 1 x echt moeten lachen: om het slow motion-moment met die zeehond. De animatie vind ik daarintegen wel erg mooi. Over het algemeen dus zeker geen topper deze film, maar er zijn veel slechtere animatie-films gemaakt.

Ik heb ze nog niet gezien. Vind dit echt een dieptepunt.

Maar ik doelde erop dat mijn schrijfstijl ietwat plastisch is. Sommige uitspraken mag je echt wel met een korreltje zout nemen

avatar van Linn

Linn

Ik vond dit ook een vreselijke film. Werkt het ene gegeven niet dan gaan ze maar een reden met het milieu verzinnen (raar onderwerp voor kids) En dan die zeehond...het leek niet eens op een zeehond. Welke zeehond heeft er nu van die haaientanden? Verkeerd doorgefokt misschien?

Het kleine pinguinklasje was wel schattig maar naarmate ze groter werden vond ik ze erg irritant worden. Vooral Mumble met zijn Elijah Wood stem. Ik vind dit echt de slechtste animatie die ik tot nu toe gezien heb. En dat zeg ik niet omdat Niels dat vind(voor jullie er over beginnen) 0,5*

avatar van Rua

Rua

Wie is Niels....??

Rua schreef:

Wie is Niels....??

Dat is onze underdog...

avatar van Linn

Linn

En mijn vriendje..veel mensen denken hier dat ik hem napraat ofzo. Terwijl ik echt wel mijn eigen mening heb. Daarom legde ik het even uit alvast

avatar van Rua

Rua

Oke, dan snap ik het...

avatar van Reinbo

Linn schreef:

Tja, als je vriendje constant loopt te mekkeren hoe slecht die het wel niet vind, is het ook moeilijk om 'm zelf wel leuk te vinden....

Was ook geen zeehond, maar een zeeluipaard. Leek best aardig, heb ze zelf in het echt gezien.

Reinbo schreef:

Je was er duidelijk niet bij tijdens het kijken van de film.

avatar van Reinbo

Let me guess again:

Jullie rolde schuddebuikend van het lachen over de vloer, om hem daarna allebei een 0,5 te geven en te klagen dat de zeehond niet leek?

Ja, het is erg fijn om sterke films 0.5* te geven.

Soms zitten er toch bepaalde los in sommige redeneringen ...

avatar van djelle

djelle

Moet wel erg leuk zijn om ongeveer dezelfde smaak te hebben* (zo vluchtig kijkend naar top tien en stemmenrijtjes van mevrouw Linn). Maar bon, dit wordt wel heel off topic.

*Niet op een nare, insinuerende manier bedoeld.

avatar van Mug

Mug

En al vaker besproken en weersproken. Voor verdere discussie, ga maar naar de chat-box.

Terug naar de tappende pinguins met pluizen.

avatar van Dommel

Dommel

Ik had al veel over de film gehoord, en besloot hem zelf ook maar eens te gaan kijken. Hij viel me een beetje tegen. Pas wanneer de kleine soort penguins opmerkingen gaan plaatsen wordt het hilarisch!

Bijvoorbeeld:
het niet durven springen van een berg en zichzelf "foppen" en bijvoorbeeld het uitschelden van het zeeluipaard. Prachtig!

Verder vond ik de achtergronden mooi gemaakt, maar met de technieken van tegenwoordig had ik iets meer verwacht van de penguins.

Nog een mooi punt is dat je niet goed de stemmen herkent van de "acteurs" . Elk personage staat hierdoor op zichzelf en hebben een eigen persoonlijkheid (voor zover dat mogelijk is dan met animatie!)

avatar van Doom

Doom

Eindelijk weer eens een Amerikaanse animatie die zich probeert te onderscheiden van de andere. Happy Feet is gewoon erg vermakelijk en op sommige momenten zelfs erg origineel. De muziek is lekker swingend, de humor is geslaagd en de animatie ziet er prachtig uit.

Prima vermaak. 3.5*

avatar van flyer

flyer

Film begint goed verhaal bouwt zich goed op maar heb toch echt het gevoel dat er maar een eind aan gebreid moest worden jammer. Muziek is goed animatie ook goed. Vanwege het minder einde 3.5 sterren

avatar van killerbee

killerbee

Trailer leek het me echt super grappig, jammer dat de meeste grappen in de trailer te zien waren, dus dat was wel even een tegenvaller

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Waarom moet dit tussen spoilers?!?

Anyway, de film is voorspelbaar en erg standaard. Al dat zingen tussendoor verveelt ook na een tijdje en de film wordt maar niet grappig, want zelfs de grappen zie je aankomen. De film deed me soms ook denken aan Finding Nemo. Nee, zeker een tegenvaller. Gelukkig kijkt hij nog wel weg voor het grootste deel..

avatar van Vinco

Vinco

Een goeie animatie film,het enigste waar ik me aan stoorde zijn die gecoverde nummers die gezongen worden.

Ik vind dat altijd persoonlijk lomp en overdreven eruit zien in een animatie film.

De animatiefilm zelf ziet er erg goed uit met een toch boeiende en humor vol verhaal.

4,0 sterren

avatar van IcU

IcU

Het begin van de film viel erg tegen. Er werd naar mijn mening té veel gezongen. Ook de liedjes waren niet echt naar mijn smaak. Maar gelukkig werd dat na maten de film zich vorderde wel minder en werd hij zelfs nog leuk. Toch moet de film het hebben van de prachtige animaties. Deze zijn niet van echt te onderscheiden. Daardoor bleef het boeien en leuk om naar te kijken. 3½*

avatar van Flooorx

Flooorx

Daar word je nou eens happy van!!

avatar van zjandannybob

zjandannybob

vrij aardige animatie film. niet veel misschien iets te veel muziek, mjah dit hoort bij deze film.

leuke karakters. goeie muziek

avatar van Miss////

Miss////

Leuke animatie, gezellige muziek... 4*

avatar van mavno

mavno

mooi gemaakt, wat teveel musical voor mij, niet echt grappig, de latino pinquins redden de film. waarom zo'n flauw verhaal met een zogenaamde boodschap nodig is begrijp ik niet, had meer in gezeten.

3***

avatar van Santino Corleone

Santino Corleone

Mooi gemaakt dat zeker maar ik vond dat er iets teveel muziek in zat. Er konden zeker meer grappen in voorkomen, dat vond ik wel jammer. Maar verder was het wel vermakelijk..

avatar van Riiann

Riiann

Ik vond hem wel grappig. Mumble was erg sweet. Ik geef een 3,5 omdat hij na 1x kijken wel verveeld.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Matige film.

Als je 'Happy Feet' wilt zien omdat je eens lekker wilt gaan swingen achter je t.v. of in de bioscoop, dan kom je van een koude kermis thuis. De film bevat nauwelijks echte swingende nummers of scènes en gaat ver buiten zijn kunnen.

Het zogenaamde ontroerende verhaal, het vertrouwen in jezelf enzovoort enzovoort is ontzettend saai, natuurlijk, om een degelijke film neer te zetten moet je wel een béétje inhoud hebben, maar 'Happy Feet' had veel beter kunnen slagen als het één groot dansfestijn zou zijn geweest. In plaats daarvan komt de film aan met een matig verhaal, saaie wendingen en een ongelovelijk fout einde.

Het is echt verkeerd gelopen en slaat eigenlijk nergens op.

2.0

voor goede muziek zet ik wel een mp3 op of haal een plaat uit de kast