• 9.372.317 stemmen

Point of No Return (1993)

Actie / Misdaad | 109 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Alternatieve titel: The Assassin

Geregisseerd door: John Badham

Met onder meer: Bridget Fonda, Gabriel Byrne en Dermot Mulroney

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 10 juni 1993

Plot Point of No Return

"The Government gave her a choice. Death. Or life as an assassin. Now, there's no turning back"

Maggie, veroordeeld voor het vermoorden van een agent, zal als straf een dodelijke injectie krijgen. Na de executie wordt ze echter wakker in een staatsgebouw. Ze mag blijven leven als ze een moordenaar voor de staat wil worden. Maggie probeert haar leven weer op te bouwen, terwijl ze voor moord na moord wordt gebruikt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van narva77

narva77 (crew films)

STOMME AMERIKAANSE REMAKE!!!

That's what I really hate about Hollywood

Oja voordat ik het vergeet, wie wil er even zo vriendelijk zijn om het origineel nl. Nikita toe te voegen, ik kan nl. geen plaatjes plakken

avatar van IamBernie

IamBernie

De film leek me op het eerste gezicht wel aardig toen ik de reclame zag, maar al snel kwam ik erachter dat dit een SCHAAMTELOZE KOPIE van Nikita was.(je kan het echt geen remake noemen) Echt alles is hetzelfde alleen dan in het engels. Het einde is echter ietsje anders.

avatar van Jos2

Jos2

avatar van neo

neo

middelmatige film, die nog zo veel slechter was geweest als mr. zimmer zich er niet mee bemoeid had.

avatar van IamBernie

IamBernie

Jos2 schreef:

Dan moet ik hem wellicht zien, want het einde van Nikita was klote.

Geloof me, het is er in deze kopie allesbehalve beter op geworden! Ik raad je sterk aan de moeite te besparen.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Precies, kijk gewoon het origineel!

avatar van speedy23

speedy23

Dit is een zielloze en nutteloze remake van Luc Bessons Nikita. Het oorspronkelijk verhaal wordt schaamteloos tot in de puntjes gevolgd, bepaalde actiesènes zijn zelfs identiek. Actiethriller met een vleugje romantiek en aardig wat ongerijmdheden. In Europa uitgebracht onder de naam The Assassin...

avatar van FisherKing

FisherKing

Jos2 schreef:

Dan moet ik hem wellicht zien, want het einde van Nikita was klote.

Zou ik toch maar het origineel nog een keer gaan herzien

avatar van Wouter

IamBernie schreef:

Wat was er veranderd?

avatar van Tara

Tara

ik vond het origineel beter, maar ik kon deze wel waarderen. Lekker verstand op nul en kijken. Leuke personages, beter eind.

avatar van jasmyn

jasmyn

IamBernie schreef:

Euh deze film is gemaakt in 1993 en volgens mij was er toen toch nog geen nikita ?!?

avatar van tovenaar

tovenaar

avatar van mikey

mikey

Fantasievolle film over een moordmeisje. Wel leuk dat Harvey ook in deze 'the cleaner' speelt. 2.five

avatar van Youri

Youri

Het orgineel Nikita uit 1985 is stukken beter. Dit is een matige remake die op enkele actie scenes nergens boeit en overtuigend overkomt. Jammer want Brigitte Fonda kan beter acteren dan in deze film. Geen remakes meer maken meisje.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

1990

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Ik vind het wel een spannende film. Kijk heerlijk weg. Ik het het origineel niet gezien, dus ik kan niet vergelijken maar ik heb mij wel vermaakt met deze film. Lekker veel aktie!

***-sterren

avatar van trebor

trebor

Net gekeken, het blijft gewoon een film om even lekker te kijken. Vlot verhaal, leuke scenes. ***

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Mager en matig, maar met goede actiescènes en een leuke rol van Harvey Keitel. > 2.5*

avatar van otherfool

otherfool

Ik vond het wel een sterke, amusante film. Fonda was sterk. Toch het origineel ook maar eens een keertje kijken.

Voor deze: 3,5*.

avatar van Roseicollis

Roseicollis

Goede film

haalt het bij Assasins met Sylvester Stalone en zeker niet met Leon

maar toch een goede film

dat ze de Film overleeft = beter maar het einde had well krachtiger gemogen

Niet echt goede film, maar wel wat zwarte humor en een paar leuke scenes.

avatar van thunderball

thunderball

Ik heb deze film destijds in de bioscoop gezien. Het was begin jaren '90 en ik was er in mijn eentje op het laatse moment heen gegaan. Ik woonde toen nog in mijn geboorte stad Bergen op Zoom.

Ik zat helemaal in mijn eentje in de grote zaal van De Roxy.

Kwamen er vlak voor dat de film begon twee bloedmooie meiden de zaal binnen, gingen ze "heel toevallig" precies achter me zitten en al snel probeerden ze kontakt met me te maken.

Op het moment zelf had ik eigenlijk niks door. Achteraf bedacht ik me dat ze me best zaten te versieren, helaas was ik te verlegen toen om er ook maar op in te gaan, dus na een tijdje gaven ze het op en na de pauze zijn ze ergens anders gaan zitten... Wanneer ik er aan terug denk kan ik me nog wel voor mijn kop slaan... Ach ja ik was nog vrij naief toen.

Wat de film zelf betreft:

een matige en overbodige remake, die niets toevoegt aan het origineel, La femme Nikita, hoewel er duidelijk meer geld in gepomt is ook lang niet zo stijlvol is en compleet de ironie mist. Alleen het einde is anders, maar zeker niet beter.

Bridget Fonda speelt wel heel goed en weet haar rol goed neer te zetten, maar zij is dan ook de enige reden deze film uit te kijken.

Een magere zes, ofwel 3 sterren.

avatar van Zizzo

Zizzo

erg matige film vond ik, bridget deed niet boeien, en haar karakter in de film stelde zich enorm aan. enkele leuke scenes, maar zeker geen 2de kijken waard.

avatar van 606

De actie is goed te doen en dat is het enige plus een leuk verhaal.

Rest acteren en de uitwerking is matig.

2,5 ster

avatar van GastHeer

GastHeer

3,0[permalink] geplaatst op 14 augustus 2009, 0:48 uur

Ik zat helemaal in mijn eentje in de grote zaal van De Roxy.

Post je meuk de volgende keer ergens anders....

Ik kwam hier om te kijken of ik deze, na het origineel, nog zou gaan kijken maar ik neem hier de moeite niet meer voor, gezien eigenlijk niemand die het origineel heeft gezien hier iets positiefs over te zeggen heeft.

avatar van SireTrasher

SireTrasher

Goede film..helemaal top..leuk verhaal en goede sfeer !

avatar van Tarkus

Tarkus

Een slechte film is dit zeker niet, al kan hij natuurlijk niet tippen aan het origineel.

Ik vind dit een van Bridget Fonda's beste vertolkingen, nadien heb ik niet veel goeds meer van haar gezien trouwens.

Het verhaal is simpel maar ook wel boeiend.

Het was een hele tijd geleden dat ik de prent nog eens had gezien, en heb me er terug met vermaakt, net zoals de eerste keer.

avatar van juhnzun

juhnzun

Enkel de schiet festijn in het restaurant was een beetje teveel van het goede

voor de rest prima mee vermaakt kon zeker sterker maar zeker geen slechte film

een 4 op de 10 krijgt tie van me

avatar van donkied

donkied

Zeer sterke film. Snap echt helemaal niks van deze lage score

avatar van RRT

RRT

Heb het origineel (nog) niet gezien, en lijkt me met deze film een voordeel. Vond m niet zo slecht als deze score doet vermoeden. Aardige rol van Bridget Fonda, en zeker een vermakelijke film.