• 9.380.615 stemmen

Geregisseerd door: Christophe Gans

Met onder meer: Radha Mitchell, Sean Bean en Laurie Holden

Releasedatum: 25 mei 2006

Plot Silent Hill

"We've been expecting you."

Sharon (Jodelle Ferland), het dochtertje van Rose (Rahda Mitchell), wordt geplaagd door nachtmerries waarbij ze altijd dezelfde naam roept: Silent Hill. Nadat Sharon een bijna-doodervaring heeft tijdens een van haar nachtelijke slaapwandelingen, besluit Rose, ondanks de protesten van haar man (Sean Bean), om met Sharon naar Silent Hill te gaan. Tijdens een nachtelijke dollemansrit, waarbij ze op de hielen worden gezeten door overijverige politieagente Cybil (Laurie Holden), verliest Rose de macht over het stuur en krijgt een ongeluk. Wanneer ze bij haar positieven komt is Sharon verdwenen, en Rose zet alles op alles om haar terug te vinden in het mysterieuze spookstadje.

Rose Da Silva

Distressed Woman

Christabella's Aide

avatar van Sagittarius

Sagittarius

Zooooooooooooooo, wat heb ik genoten van deze film. . Mijn mening, heel simpel, helemaal niet eng, heel heel erg spannend ook niet. maar spannend genoeg. Maar oweeee, wat waren de beelden super!!!!. Dit is echt de allermooiste film aller tijden in dit genre. Pure genot. Proficiat voor de filmmakers een dikke 5!!!!!!!!!

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Mooie beelden en prachig design, maar dat is het enige dat de film meeheeft. Veel belabberd acteerwerk, one-liners die goed moeten klinken, maar ontzettend lullig overkomen (They used to say this town was haunted, I think they were right...), en een einde dat ook nogal afgeraffeld was. Jammer, want als ze op deze dingen meer hun best hadden gedaan had het een prima film kunnen worden... Nu een krappe 3*

avatar van Pkunk

demimoorefan

Pkunk schreef:
kan iemand me misschien even het einde uitleggen

Zijn ze dood ofzo?

heb je zo lang zitten kijken dan tot het einde?

avatar van robin00787

robin00787

Mooie beelden inderdaad in het begin, waar je op een gegeven moment ook schijtziek van wordt. De film zakt volledig in en er zit totaal geen tempo in. Daarnaast is het verhaal ontiegelijk vaag en de CGI is erg matig. De filosofische one-liners zijn om te huilen en komen je al snel de strot uit. De hoofdrolspeelster (Mitchell) doet het nog wel aardig maar die pottige agente irriteerde me mateloos. Uiteraard is de leukste scene van de film dan ook als zij levend wordt verbrand. Oh ja en de film duurt minstens 20 minuten te lang. Ik kan echt niks positiefs bedenken over deze film, behalve dan die scene aan het eind met dat prikkeldraad die voor de rest ook nergens op sloeg, maar dr wel gaaf uit zag.

Silent Hill is saai, vervelend en laat je ook nog eens achter met een zeer onbevredigend gevoel. Als horror is ie niet eng genoeg en als thriller absoluut niet spannend.

avatar van james_cameron

Saaie horrorfilm, slecht opgebouwd en bijna nergens eng. Mooie decors en een aantal indrukwekkende special effects, maar het rommelige verhaal zeurt maar door en de flinterdunne personages maken geen enkele indruk. Gemiste kans voor regisseur Gans, waar ik afgaande op eerder werk zeker meer van had verwacht.

Ik ken het spel en dat was al niet zo eng. Nou hebben ze die film nog erger weten te verneuken. 1,5 en dan ben ik nog vrijgevig.

avatar van erreper

erreper

baggerfilm, slecht acteerwerk (irritant zelfs), dom verhaal, saai en nooit eng.

avatar van maíno

maíno

Net Silent Hill bekeken maar ik snap het einde niet.

Heb er wel een idee over maar wil de clou hier voor de anderen niet verpesten.

Wie kan mij dit uitleggen?

avatar van Rujar

Rujar

Super! Alleen voor de aanhangers van de game bedoelt! Sfeer is het sleutelwoord!

avatar van davincstyle

davincstyle

Ik vond het een best wel aardige film. Die monsters waren erg vet gemaakt. Niet al te eng maar wel erg mooi. Het waren eigenlijk een soort van mensen maar dan heel erg anders. De manier waarom ze lopen en eruit zien. Je zag er bijvoorbeeld 1 en die had bijna zijn benen in zijn nek en die liep op handen ofzoiets. Ik vind het een 3,5 waard, ik vind het wel een leuk verhaal maar als je een beetje van een mysterie film houdt moet je hem zeker kijken.

avatar van De GeuS

De GeuS

Een aardige, sfeervolle beelden, leuke muziek, maar dat was het wel zo'n beetje. Sean Bean liep er echter als opvulling rond in film. Al met al te saai om nog eens te aanschouwen; kleine 2,5*

avatar van Roundabout

Roundabout

Veeette film! Heb ik maanden geleden in de sneak gezien! Monster heel wreed gemaakt, niet heeel scary, maar wel mooi. Ik kon er goed naar kijken, een vriendin van me vond hem IETS enger.. dus.. goeie film

avatar van Horrordude

Horrordude

gadverdamme!!! saaie horror, volgens mij heb ik het al 200 keer herhaald maar toch: dit is niet wat ik bedoel met horror!! een leuke horrorfilm heeft (volgens mij) een of meerdere goede moordenaars nodig...

dit is natuurlijk allemaal met vloeken, geesten, hekserij en allemaal van dat soort dingen te maken...

avatar van mr,x

mr,x

heb hem net gekeken.

een zeer goeie film.

hij is niet eng.dat zeker niet.er zitten ook geen schrikmomenten in.

maar hij is wel vermakelijk.

van mij krijgt hij 3*

avatar van ultra lord

ultra lord

had er wel veel van verwacht maar vond het niet echt de moeite waard om te kijken.

toch nog 3*

avatar van Kisje

Kisje

Wil deze wel eens zien.. Is het waar dat de regisseur een fan was van het videospelletje? En ik weet niet hoeveel auteursrechten heeft moeten betalen voor deze film?

avatar van ronmieke

ronmieke

Absolute Wereldhorrortopper, heb er al heel wat gezien, maar vanaf de 1ste minuut zit er volop spanning in, raad iedereen aan die van Horror, en ook van Thriller, houdt om deze Film te zien, ik vond dit echt 1 van de beste en Griezeligste Horror-Thrillers die ik ooit hebt gezien en ik heb er echt inmiddels al honderden gezien. En wat is die Radha Mitchell toch een absolute TOPACTRICE, mijn Vrouw en ik kijken al ruim 20 jaar naar de Australische "Soapserie" Neighbours op Belgie en daar is zij ooit een jaar of 10 geleden begonnen en is door deze serie doorgebroken, die verdiend onderhand echt een Oscar, je kan dit vergelijken met de doorbraak in 1977 van "Onze" Rutger Hauer" in Hollywood n.a.v. "Soldaat van Oranje" destijds. Een absolute 5 met een Griffel + Juweelkroon.

avatar van Marley18

Marley18

Beetje een raar eind

avatar van sunboy

sunboy

ja, vind het toch niet zo een slechte film hoor , en hij is wel een beetje eng ,en vooral de decors en de sfeer zijn goed

avatar van dulcinea

dulcinea

Ik sluit me aan bij de meerderheid, het beste aan de film is de sfeer, effecten en sets. Die sleuren je toch wel mee in een andere wereld, jammer dat het verhaal niet sterk genoeg is om je daar echt te houden, het acteerwerk vond ik heel goed, behalve de politiedame, die had iets heel fake over zich, slechte casting vond ik

De hele scène in de kerk deed me ook helemaal niks, ook de openingscène vond ik erover en nogal fake. Alles daartussen vond ik wel héél goed, en de laatste scène vond ik eigenlijk ook héél sterk

Toch wel ***/***** voor mij, en zeker voor de mensen die het spel kennen is dit een must see!

avatar van danijel

danijel

Het mooie aan Silent Hill is dat hij echt spannend is, en niet van die irritante schrik stukken.

maar ok, ben een silent hill fan al jaren

avatar van ETNA

ETNA

Silent Hill overtrof mijn verwachtingen de sfeer van de game word goed vertaald naar de film.

Denk wel dat voor mensen wie de game niet kennen dit als een moeilijk te begrijpen en niets zegende film kan zijn.

avatar van trojan.exe

trojan.exe

geen enge film maar wel vermakelijk

3,5 *

avatar van GGMM

GGMM

Geen enge film, niet vermakelijk, een 4uur durende documantaire over pindasaus is nog spannender dan deze film, heb de game nooit gespeeld dus wellicht dat ik hem daarom zo hard vond zuigen, maar kan me niet voorstellen dat als ik de game wel gespeeld had ik deze flim wel goed zou vinden.

avatar van andy1980

andy1980

een van de slechtste films die ik al gezien heb

avatar van timelezz

timelezz

Beelden zijn mooi en sound effect ook.. Maar waar gaat deze film in godsnaam over, echt geen verhaallijn slecht acteerwerk. Er komt al enge muziek als er nog niet eens iets is gebeurt en het word ook gewoon niet eng.

Uiteindelijk heb ik de film maar gewoon uitgezet want gaat echt nergens over...

avatar van Reinbo

En ik maar denken, wat is er mis met deze film? "t zag er best aardig uit en meestal heb ik wel wat met griezelverhalen, maar deze wist me totaal niet te mee te krijgen. Halverwege valt het muntje: Het is een verfilming van een game! Dat was het. 1* Games hebben een anti dramatisch verloop en alleen als je zelf de hoofdrol speelt is het leuk. Er is er nog nooit in een goede film veranderd.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Hoe kom je aan die onzin?

avatar van rayman

rayman

Spannende film, maar niet echt eng.

Ik moet 'm denk ik nog een keer kijken voordat ik 'm helemaal snap.....