Silent Hill (2006)
Geregisseerd door: Christophe Gans
Met onder meer: Radha Mitchell, Sean Bean en Laurie Holden
Releasedatum: 25 mei 2006
Plot Silent Hill
"We've been expecting you."
Sharon (Jodelle Ferland), het dochtertje van Rose (Rahda Mitchell), wordt geplaagd door nachtmerries waarbij ze altijd dezelfde naam roept: Silent Hill. Nadat Sharon een bijna-doodervaring heeft tijdens een van haar nachtelijke slaapwandelingen, besluit Rose, ondanks de protesten van haar man (Sean Bean), om met Sharon naar Silent Hill te gaan. Tijdens een nachtelijke dollemansrit, waarbij ze op de hielen worden gezeten door overijverige politieagente Cybil (Laurie Holden), verliest Rose de macht over het stuur en krijgt een ongeluk. Wanneer ze bij haar positieven komt is Sharon verdwenen, en Rose zet alles op alles om haar terug te vinden in het mysterieuze spookstadje.
Rose Da Silva
Christabella
Distressed Woman
Christabella's Aide
Modar
Ik heb het spel nooit gespeeld en ken het ook niet verder.
Vond het een mooi gemaakte film, de special effects zijn echt zeer mooi gemaakt, acteer werk is ook dik in orde.
Op het einde is het wel even nadenken van huh hoe zit het nou, maar dat krijg je om 4:00 's nachts
4 sterren!
Skuller
Best een goeie film,ik vind alleen de film omschrijving hier boven niet kloppen.
Deze klopt wel
FillumGek
Gezien met tien vrienden of zo. Dat betekent veel gepraat, gelachen en geklooi. Dat betekent sowieso dat er veel van de sfeer van een horrorfilm verloren gaat. Dat vooraf.
Ik wist niet echt wat ik moest verwachten. Vooral omdat het een verfilming is van een populaire games-reeks. En die staan niet bekend om hun hoge kwaliteit. Aan de andere kant lijkt er best veel uit het concept gehaald te kunnen worden. Gemengde gevoelens dus.
Na de film bekeken te hebben kwam ik op het volgende:
- De special effects vond ik niet top. Ze waren aardig, maar niet meer. Toen ik voor het eerst die zwarte creeps zag kruipen had ik al zoiets van; dit gaat niet goed. Het zag er niet angstaanjagend uit, wat de games absoluut welk zijn.
- Verder af en toe te ingewikkeld, maar dat krijg je als je met z'n allen film kijkt. Dan zie je dingen over het hoofd.
- Het acteerwerk was ook niks bijzonders en hier en daar werden toch weer clichés uit de kast getrokken.
Maar bovenal vond ik de film niet angstaanjagend. En dat doet een film als deze de das om. Silent Hill staat gelijk aan spanning. En dat komt in deze film niet goed genoeg tot zijn recht. En dat is een erg groot minpunt, waar ik helaas niet omheen kan.
Twee sterren.
elry
ooit eens silent hill gespeelt.
vond dit nog best een leuke horror.
de flashback beelden waren erg tof om te zien.
Macmanus
Aardig, maar...
Wat ik leuk vind is dat Gans zich erg aan het spel heeft gehouden. Karakters als die vrouwelijke politie agent zijn erg geestig, leuk ook hoe haar jasje en helm worden geraakt door zuur spul, en je opeens een te strak bloesje ziet.
Zo typisch voor dit soort spelletjes. Alleen heeft de film ook het tempo van een spelletje. Vaak ben je lekker aan het wandelen in dit soort spelletjes en dingen aan het vinden en monsters aan het doden. En daardoor vermaak je je prima. Maar hier loopt ze ook en vind ze dingen, maar je vermaakt je niet zo veel omdat je het nu niet zelf doet. En het nu ook niet de spanning heeft van dat het mis kan gaan. Ze springt in 1 keer naar de overkant, ze word nooit gedood en ze loopt zo van a naar b en heeft nooit problemen met het raadsel op te lossen.
Daar gaat Gans dus de mist in en is er dus nog steeds geen goed spelletje verfilmd.
Maar het neemt niet weg dat gans het fijn in beeld brengt en sommige monsters erg leuk zijn, leukste scène is met die verpleegsters die licht afkomen, erg cool. En het einde is lekker bloederig. Dat maakt er nog een kleine voldoende van.
Kleine 3*
wait_here
En toch een cijfer geven...
Lijkt me een beetje te veel van het goede.
Ik heb hem alleen bekeken en ik heb er van genoten.
Pyramid-man was echt top. Ik heb het spelletje nooit gespeeld, maar Gans heeft er nog best een origineel verhaal van weten te maken. Voeg dat toe aan de uitstekende beeld-montage en je hebt toch een goede film. 4*
FillumGek
Het cijfer dat ik heb gegeven kan altijd nog hoger worden. En ik heb wel genoeg gezien om te weten dat ik het in elk geval een matige film vond.
Mythikal
Slappe film, niks engs. Begrijp niet waarom er bij genre dan ook horror staat.
Moeder Rose is erg irritant in de film, lijkt me logisch dat je in de groep blijft, maar rent weg van de groep als een kip zonder kop. Vraag haar om te rennen, dan rent ze, plotseling stopt ze, draait zich om en moet je haar weer vragen om te rennen. Dan rent Rose weer, stopt ze, draait zich om, weer vragen om te rennen.. enz enz.
De monsters vond ik wel prachtig, maar jammer dat het voor korte duur was.
Mijn stem: 2*
Dankzij camerawerk en de geweldige acteurs (monsters), anders was het een 1.
stan
Ik vond het een slechte film.. De film heeft me geen een keer laten schrikken en ik vond dat er totaal geen spanning in zat..
De special effects waren ook nog is best wel nep.. Vond de Nederlandse film Doodeind nog betere Special Effects hebben..
Verhaal klonk heel leuk maar viel toch echt zwaar tegen..
Heb veel moeite op moeten brengen om de film niet uit te zetten en ik heb spijt dat ik dat ook niet gedaan heb..
cheris
Deze film vandaag gekeken, en moet zeggen dat ik het best een aardige film vond.
Maar het hoeft niet 04:00 in de nacht te zijn om het einde niet te snappen
..Ik keek de film vanmiddag om 14:00 en snap het einde nog steeds niet.
Heb hem zelf nog even terug gespoeld..Misschien dat iemand mij kan vertellen hoe dat nou precies zit?
Ik heb wel een idee, maar aangezien ik niet weet hoe de spoilers werken, vraag ik het maar niet of dat idee ook klopt..dus wie kan me helpen dit raadsel voor mij! op te lossen?
Bedankt!!!
vranque
Ik heb 2 sterren gegeven omdat ik het idee heb dat Gans zijn religieuze jeugdfrustraties probeert te verbeelden op een manier die die frustraties grotendeels veroorzaakt hebben, nl onduidelijkheid.
reej
Spannende film, fijne special effects, einde beetje vaag, maar misschien voor deel 2
bert_vl
Ik had een hele spannende en enge horrorfilm verwacht en keek er dan ook naar uit om te gaan kijken.
Helaas bleef dat en werd de film een thriller. Vond ik erg jammer, maar desondanks heb ik me best wel vermaakt. De film kwam redelijk op gang, einde van de eerste helft ging snel, maar het begin van de tweede helft leek eindeloos. Uiteindelijk kwam het einde heel snel en onverwacht en kreeg het verhaal een mooi puntje aan de staart.
Ik heb dus gemengde gevoelens over de film, maar omdat ik toch zeker wel genoten heb geef ik hem:
jimbo79
visueel prachtige film maar rommelig scenario heel slecht geakteerd en geen enkel personage wordt ook maar iets uitgewerkt, duurt ook veel te lang veel overbodige scénes.
had heel de tijd het idee dat de regisseur een artistieke horror wou maken maar daar helemaal in mislukt.
spijtig had er veel meer van verwacht
Horrordude
Heb het dus helemaaaal niet met dit soort films...
zoals The Ring enzo... Blegh, écht niet mijn soort horror, geef mij maar een goede uitgemolken slasher
the_one
ik vind het wel een boeiend film om eerlijk te zijn... bedoel hij is veel malen beter dan alone in the dark en resident evil...acteer werk vond ik ook prima.(begrijp niet dat somige hier het minder vinden..nou jah meningverschillen )
het enige wat me tegenviel was het einde....hadden ze weg moeten laten..sloeg hellemaal nergens op....
voor de rest ****
Vintage
beetje teleurstellende film, ik dacht echt dat dit de engste film ooit zou worden. Er zit een goed verhaal in en de sfeer is geweldig, prachtige omgevingen en mooi camerawerk, maar die zombies en al die andere monsters enzo zijn te slecht gemaakt, ik heb deze film met het geluid zo hard mogelijk in het donker zitten kijken, geen enkel moment geschrokken. De horrorelementen in deze film zijn niet goed gedaan. Deze film moet het hebben van sfeer alleen en dat maakt alleen spannend niet eng.
conclusie: een mooie aardig spannende film met een goed verhaal die niet eng is...
3,5
RoseRed24
Ik ben gek op het spel dus misschien ben ik bevooroordeeld....
4,5* voor het heerlijke nare silent-hill sfeertje en de setting.
Waku
Het spel Silent Hill ken ik niet, dus heb daarom de film met een schone lei gezien.
En het viel me zeker niet tegen.
Het stadje Silent Hill is aardig macaber neergezet en de kleuren geven een behoorlijk naargeestig sfeertje.
Het meest interessant wordt het als de sirene gaat loeien en de duisternis valt.
Verder zijn de special effects prima te genieten en zitten er hier en daar behoorlijk onfrisse scenes in , horror waardig!
Het einde van de film is zeer vermakelijk en doet weer een beetje denken aan de eerste "Hellraiser"klassieker.
Apart slot en eerlijk gezegd heb ik 2 keer moeten kijken voorat ik echt het idee vatte wat nu echt het einde moest zijn.
Prima horror..
etherman
ik vind dit een redelijke film die goed inmekaar zat door goed camera werk en goed acteerwerk.het geluid kwam ook lekker door mijn 5.1 systeem heen.wat mij betreft is dit 1 van de beste game verfilming die er is mede dankzij een goede regie en cast.3.5
Tolkienfan
Ik vind dit echt een kicke film..En dat einde tja...daar gaan mensen over nadenken.,.Hoort bij de film
Lars0181
Ik moet eerlijk bekennen: ik vond deze film niet echt geloofwaardig, er werd te veel tegelijkertijd erin gepropt met wel dan bizarre dingen, maar ik heb hem wel afgekeken, maar het is net een 5 waard
Joey83
Prima film die bol staat naargeestige atmosfeer, iets waar ik dol op ben in films.
En tja wat ook veel mensen hier zeggen de schrik momenten zitten er totaal niet in, het is namelijk de sfeer waar deze film het van moet hebben en dat is 200% gelukt. (De sirenes zijn echt meesterlijk).
Maar er is ook iets waar ik me aan stoor de laatste tijd in horror films en misschien loop ik te zeuren, kunnen ze aub niet even stoppen met plaatsen van kleine meisjes met lang zwart haar in horror films?.
Ik vind dat namelijk een kunstje worden.
Maar verders zeker een aanrader, en ik hoop dat deel 2 de zelfde sfeer heeft met echte schrik momenten.
4 Sterren voor sfeer/geluid& camera werk
cosmicon
Ik ken de game waarop de film gebaseerd is niet en heb de film dus als een op zichzelf staand geheel gezien en ik vond hem zeer de moeite waard. De sfeer was creepy en het camerawerk van een superhoog gehalte. De setting en de creaturen vond ik erg mooi gedaan.
Even nadenken bij het einde, dat wel.
Voor mij 4.5* zonder meer!
tekno11je
ik heb m net gezien, vond het een geweldige film.
mooie effecten en een goed verhaal!
de sfeer in de film is echt super!!
4,5 ster voor deze!!
Spookje
Mooi schouwspel met de aparte muziek uit de game. De sfeer is redelijk goed neergezet, maar de game is veel enger. Ik had iets meer sfeer uit de game willen zien, maar toch geen slechte film.
geuz
- 2058 stemmen
Silent Hill ging een beetje Downhill. Sounds uit het spel waren goed, Uitstekende opbouw, maar uiteindelijk een slap verhaal. ...Hulde aan de game!

Return to Silent Hill
2026

Silent Hill: Revelation 3D
2012

Videogame-verfilmingen: Dit zijn vijf van de best beoordeelde titels ooit gemaakt

Nieuwe horrorfilm 'Return to Silent Hill' in de maak, met terugkeer regisseur Christophe Gans

Regisseur bevestigt vervolg op horrorklassieker 'Silent Hill'

The Others
Horror / Thriller, 2001

Nashan Naren Nagou
Drama, 1999
verpleegsterkindermishandelinghotelnonmonsterchild murderclassroomsymbolismpedofiliemother rolewitch burningfogsufferingdarknesssadismebovennatuurlijkweeshuisbezitwraaksurrealismebloedvergietenoverlevinggoed tegen kwaadschoolreligieheroismbloedbarbed wiremoral ambiguityziekenhuisanother dimensionmartelenschepselbloedbadpedophilewreedheidgewelddemonreligious fundamentalismchild molestergothicconsciencemolestation gebaseerd op videogamemissing childdismembermentpersecutionreligious fanaticismreligious cultchild molestation child murderghost townmistimmolation sleepwalkingnightmare becomes realitylimbo body horrorbugspolice woman sexual predatormoeder dochter relatiethroat cutbiopunksilent hillskinning supernatural powersupernatural horrorpsychotronic filmextreme violencechild sexual abusereligious fanaticism condescending