• 9.370.105 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Stephen Woolley

Met onder meer: Leo Gregory, Paddy Considine en David Morrissey

Plot Stoned

"The story of the original Rolling Stone"

Film over het leven van Brian Jones, oprichter van de legendarische rockband Rolling Stones in 1962. Zijn charisma en talent waren dermate groot dat de band al snel furore maakte en hijzelf velen inspireerde. Later in zijn leven kwam hij in een neerwaartse spiraal terecht, culminerend in zijn nog altijd mysterieuze dood.

avatar van mrklm

mrklm

Op zijn sterfbed bekende Frank Thorogood, één van de begeleiders van de Rolling Stones, dat hij verantwoordelijk was voor de dood van oprichter en gitarist Brian Jones tijdens een nachtelijke zwempartij. Deze biografische film neemt die bekentenis als uitgangspunt voor het verhaal van de laatste periode uit het leven van de briljante, maar onbeheersbare muzikant. Het resultaat geeft een sfeervol beeld van de tegencultuur waarvan de Stones deel uitmaakten, maar de karakteriseringen zijn matig. De film richt zich op de band tussen Jones [Leo Gregory] en Thorogood [Paddy Considine] en de experimenten met sex, drank en drugs. Wat opvalt is dat Mick Jagger [Luke de Woolfson], Keith Richards [Ben Wishaw] en Charlie Watts [James D. White] nauwelijks in het verhaal voorkomen, hoewel Jones zich toch regelmatig in de studio bevindt. Het is bovendien jammer dat de makers geen gebruik mochten maken van Stones-muziek, ook al probeert regisseur Stephen Wooley dat slim te verhullen door coverversies van de coverversies, die de Stones in het begin van hun carrière opnamen, te gebruiken, waaronder Little Red Rooster, Not Fade Away en niet te vergeten Time Is On My Side. Een vrij deprimerende biografie die weinig onthult over het enigma Brian Jones.

avatar van stratmans

stratmans

De Rolling Stones als groep werden veel te weinig in het verhaal opgenomen, verder goede beschrijving van het tijdperk

avatar van frans123

frans123

Wie denkt een film te zien over de Rolling Stones en daarin de rol van Brian Jones komt bedrogen uit. Het gaat over drugs en wijven en drugs , en wijven en zijn huis, en managers, en Frank en nog eens Frank en weer Frank.

Ik heb de eerste veertig minutegezien en toen gestopt. In die veertig minute wel geteld 1 nummer vanmd e Stones- geweldig nummer- and thats it We horen The Kinks, Small Faces geloof ik..White Rabbit,.

De film gaat toch over bandlid B Jones? Hoe kwamen ze bij elkaar, wat was zijn invloed in nummers? Hij was gefascineerd door Marokkaanse muziek wat je in een nummer ook hoort. Een soort sitar , Paint it Black?

Hoe hij zich verzette tegen de commerciële nummers van de Stones en daar ruzie met Mick over had.."'We dont wanna be a second Beatles".

Niks van dat al. De teloorgang van Brian en wat ik begrijp een thrillerelement of ie nou verdronken was ( ja) en / of vermoord? Brian 's muziek en invloed ( blues) op muziek begin jaren "60 is interessanter dan zijn dood.

Waardering; 1*

Als je een film over Jimmy Hendrix maakt moet het vooral gaan over blues en rock, als zwarte muzikant. Zijn vernieuwende zienswijze daarop, pionier eigenlijk , tussen middelmaat. Zijn jaren voor', op alle musici in die tijd, Zijn fabelachtige gitaarspel en zijn adembenemede muziek. Niet een film over zijn laatste maanden in hotels, drugs, wijven drugs, wijven...en het licht gaat uit. En je laat ook geen muziek horen van The Monkees of Elvis Presley.

De film over Jones gaat precies over het minst interessante deel uit zijn leven.

avatar van blurp194

blurp194

Best een prettige film, met een mooi sfeerbeeld van de jaren-70. Zolang je er maar niet iets over de Stones in wilt zien gaat het best - sowieso natuurlijk volstrekt onmogelijk om voor Jagger en Richards passende acteurs te vinden. En ook voor Jones, vanzelf, en daar gaat het nou juist om.

Niet dat Gregory het nou slecht doet, echt niet - en gedurende de film groeit hij duidelijk in zijn rol. Considine is ook welhaast perfect, en de setting in de erg fraaie boerderij, of moet ik zeggen, landhuis - mooier vind je het eigenlijk niet.

Waar de film dan wel volstrekt in faalt in het willen zoeken van een verhaal wat er niet is. Er is nooit ook maar enig bewijs gevonden dat Jones aan iets anders dan veel te veel drank en een zwembad is overleden. Laat het daar dan bij, als je daar niet genoeg film van kan maken, zoek dan een ander onderwerp.

Basta, en rust in vrede.

(en ja, een vol punt aftrek omdat de speculatie me gewoon echt verkeerd schiet)