• 8.845.266 stemmen

Met onder meer: Romy Schneider, Harvey Keitel en Harry Dean Stanton

Gesproken taal: Engels, Duits en Frans

Releasedatum: 24 april 1980

Plot La Mort en Direct

"She's the target of every eye… including eyes only science could create."

In de nabije toekomst zijn alle ziektes te genezen, zodat de fatale kwaal van een jonge vrouw (Romy Schneider) -de schrijfster van bestsellers die met behulp van de computer haar boeken schrijft- een sensationeel onderwerp kan zijn voor een live tv-reportage. De vrouw wil in rust en eenzaamheid sterven, maar de reporter (Harvey Keitel) met een in zijn oog ingebouwde camera volgt haar zonder dat ze het merkt...

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Goede film:

Wat zijn er nog weinig films van Tavernier hier !! zal er nog een aantal mooie toevoegen

FisherKing

Deze engels gesproken film (waarom die Franse titel er is, is me een raadsel, in de bios draaide ie onder de titel: Death Watch) is nu uit op DVD.

In Nederland?

Amazon.fr - La Mort en direct - DVD & Blu-ray

Nope, in Frankrijk, maar wel met de originele engelse taal.

avatar van Zinema

Sterk drama waarbij je het moeilijk droog houd, met een fenomenale Schneider in haar laatste rol. Zeer goed.

FisherKing schreef:

Amazon.fr - La Mort en direct - DVD & Blu-ray

Nope, in Frankrijk, maar wel met de originele engelse taal.

Iemand die weet of deze wide screen en engels is?

La Mort en direct: Amazon.fr - DVD & Blu-ray

Yep (onderaan de pagina staan de specificaties)

Da's toch niet dezelfde?

Ah ik zie het. deze dvd

Op Alapage lees ik dat de dvd ook de originele Engelse versie bevat:

Caractéristiques techniques du DVD La mort en direct:

Langue : Anglais, Français

Gevonden:

Formats vidéo : 16/9

Anglais : mono

avatar van Wouter

Uitgegooid, want saai. Misschien probeer ik het later nog eens.

avatar van richardburton2

richardburton2

Goeie film met een apart verhaal. De sciene fiction elementen en de armoedige boeredorpjes geven een apart sfeertje. Heb deze film gekeken voor Harvey Keitel en viel me niks tegen.

Alle ingrediënten voor een goede film; een origineel uitgangspunt, Black Mirror avant la lettre, en een aansprekende cast. Vooral het latere werk van Romy Schneider vind ik erg bijzonder, dus ik was hier erg benieuwd naar.

Het verhaal kon me echter maar moeilijk boeien en er wordt met de 'big brother' insteek te weinig interessants gedaan.

Het is natuurlijk op zich al een zwaar thema, maar het wordt allemaal zo bloedserieus en zo zonder enige relativering gebracht, daar heb ik niet zoveel mee. Dat heb ik ook bij sommige Bergmans.

Ik vind de dialogen vaak op het toneelmatige af, wat kunstmatig.

Aan Romy Schneider ligt het niet, haar rol heeft nog de meeste inhoud, wat natuurlijk ook wel te verwachten is. Keitel's personage vind ik wat vreemd, soms zelfs wat irritant.

avatar van Movsin

Movsin

Een buitenbeentje in het werk van Tavernier. Een SF maar dan zonder veel ophef in het beeld of volgestouwd met speciale visuele effecten.
Bovendien is de combinatie Romy Schneider-Harvey Keitel op zijn minstens merkwaardig.
Een droefgeestig, beklemmend verhaal dat helaas aantoont dat ook in de "nabije toekomst" ongeluk commercieel wordt uitgebuit (als dan nog blijkt dat het gehele gebeuren opgezet spel is, valt het des te "crimineler" uit.) en dat er toch altijd kandidaten te vinden zijn die aan dergelijke "experimenten" willen deelnemen.
Wat moeilijk om in de sfeer en de vaak lange dialogen van de film te komen, wat naar het einde toe soepelder verloopt, mede door het verhogen van de emotionaliteit.
Romy Schneider is boeiend in al wat ze doet en ook Harve Keitel, met toch geen eenvoudige rol, overtuigt.
Opgenomen in Schotland en in het Engels uitgebracht (Death Watch).
Film waarvan een tweede visie mogelijks meer doet ontdekken.

avatar van FlorisV

FlorisV

Een jaar of 6 terug gezien dus ik hou het summier. Een heel interessant concept dat zijn tijd vooruit was en zeker een remake zou kunnen verwachten. Helaas komt het niet alleen gedateerd over maar ziet de film er gewoon niet goed (maar vooral goedkoop en als een tv-productie) uit. Inderdaad bloedserieus allemaal ook. Ik vond de casting van met name Stanton opvallend, de morsige monteur in Alien als gladde producent. Het past allemaal niet zo goed en het kiezen van een nabije toekomst in plaats van een verdere maakt het visueel gewoon heel erg saai.