• 9.372.440 stemmen

Genre: Biografie / Komedie

Geregisseerd door: Mervyn LeRoy

Met onder meer: Rosalind Russell, Natalie Wood en Karl Malden

Plot Gypsy

"All The Heart and Happiness of The Broadway Play"

Mama Rose doet er alles aan om haar dochter June te laten optreden en slagen op Broadway. June trouwt echter en vertrekt, waarna Mama Rose haar hoop vestigt op de jongere en minder talentvolle zus van June, Louise. Louise's carriere voert haar echter langs burlesque en stripbars en dat is niet helemaal wat Mama Rose in gedachten had.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Louise 'Gypsy Rose Lee' Hovick

badfans69

valt tegen

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Niet geweldig. Soms wat saai en duurt veel te lang en wordt het taai. Voor de rest niet eens zo'n hele slechte film.

Verhaal /aankleding / muziek en natuurlijk Natalie Wood zorgen toch nog voor een 2.5

avatar van BBarbie

BBarbie

De titel suggereert dat de film gaat over de bekende burlesque-ster Gypsy Rose Lee uit de jaren 30 van de vorige eeuw. Het verhaal gaat evenwel veeleer over haar dominante moeder en pas in het laatste kwartier komt de stripteasedanseres zelf in actie. Rosalind Russell is natuurlijk een begenadigd comédienne, maar ook zij is kansloos wanneer ze moet werken met zwak materiaal.
Ik vind het een nauwelijks de middelmaat ontstijgende, veel te brave film met matig gezongen liedjes bovendien.

avatar van Dk2008

Dk2008

Zat in must-see musical box (waarvan slechts de helft van de 10 (Easter parade, Annie get your gun, The band wagon, Calamity Jane, High Society) de moeite waard zijn en probleem is dat ze vaak steeds dezelfde films op dvd uitgeven).

Deze dvd heeft alleen Duitse of Engelse ondertitels. En er staat wel komedie maar het is gewoon een zoutloos lang maar luchtig drama over vaudeville. Nogal toneelmatig ook met die achtergronden. Leek me vanwege Natalie Wood misschien nog wel de moeite waard. De striptease is zeer mild, alleen blote armen en benen.

(Als extra's Sylvester en Speedy Gonzales The pied piper of Guadalupe)