• 9.371.990 stemmen

Geregisseerd door: Steven Soderbergh

Met onder meer: Julia Roberts, Albert Finney en Aaron Eckhart

Releasedatum: 27 april 2000

Plot Erin Brockovich

"She brought a small town to its feet and a huge company to its knees."

Erin Brockovich, een alleenstaande moeder, kan maar geen baantje vinden. Als ze, na een auto-ongeluk, ook nog een rechtszaak verliest, dwingt ze haar advocaat om haar een baantje te geven. Aanvankelijk neemt niemand haar serieus, tot ze op het spoor komt van een vervuilingszaak.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Vond je 'm zo slecht, M.Rodriguez-Fan?

Ik kan me voorstellen dat sommige mensen zich storen aan het hoge "believe in yourself and you can achieve anything"-gehalte van de film, maar al bij al vond ik 'm toch zeer genietbaar Al was het maar omdat Julia EINDELIJK weer eens bewees dat ze kon acteren ...

4 sterren.

avatar van pinky

pinky

• 1999 stemmen

Weet iemand waarom Julia Roberts met alle geweld van die krengen wil spelen? Vorige week zette ik My Best Friend's Wedding uit omdat ik niet langer kon aanzien hoe ze gehakt maakte van Cameron Diaz. En nou dit weer. 't Is niet dat ze slecht speelt, integendeel zelfs. Maar vraag me niet met zo'n tiep mee te leven, want dat lukt niet. Ik had veel meer te doen met Albert (Old Faithful) Finney, die maar geen goed kon doen. Of met die Easy Rider van hiernaast (ook al een goeie rol). Of zelfs met mevrouw Mantelpak, toen die van onderen uit de zak kreeg. Zag trouwens laatst een stukkie interview met Roberts en ze gedroeg zich verdacht veel zoals in deze rol. Zit al het moois aan de buitenkant?

Wat ik leuk vond was om Tracy Walter terug te zien, ooit mijn jeugdheld toen hij in de vergeten tv-serie Best Of The West een beauty van een side-kick neerzette. Kent iemand hem nog? Frog?

Wat goed acteerwerk dus in een voorspelbaar en te lang verhaal over een onsympathieke figuur: meer dan drie sterren kan ik er niet van maken.

***

avatar van renske

renske

Vind je acteurs/actrices die alleen maar lief en aardig staan te doen (of cool uit hun ogen kijken, waar een heleboel goed in zijn in de VS) niet een beetje saai, Pinky?

Of ben jij meer het type dat tegen Roberts zou zeggen: "soi belle et tais-toi"?

Ze doet best bitchy ja, maar ik vond het vet vermakelijk.

Ik ben trouwens wel met je eens dat je je niet echt in haar kan inleven. Heeft waarschijnlijk ook wel een beetje met de structuur van het verhaal te maken. Hoewel zij nogal een figuur is, is het niet echt een character-driven screenplay denk ik. Hoeveel de hele afwikkeling met die gezinnen en de fabriek en de rechtszaken en dergelijke dan ook van haar afhangen, het blijft een waar-gebeurd verhaal met een nog-al voorspelbare afloop. Maar dan dus heel goed gedaan.

avatar van pinky

pinky

• 1999 stemmen

Ik had vroeger een Erin Brockovich als buurvrouw: een bitch van hier tot gunder. En ook in het echte leven kan ik dus niet tegen die types. Iemand (man of vrouw) hoeft van mij echt niet de hele dag stil in een hoekje te zitten, maar een beetje respect voor een ander vind ik toch wel aardig staan. (Ali G had toch gelijk.)

Wat betreft "heel goed gedaan": zag laatst The Insider: DAT is (een vergelijkbaar verhaal) heel goed gedaan.

avatar van Peter

Peter

Goede film met terechte oscar voor Julia. 4 sterren.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Na herziening viel me de erg goede soundtrack op van deze film. Dit is waarschijnlijk de beste rol ooit van Julia Roberts.

avatar van jester

jester

Goede film, met een goede rol voor Julia Roberts, al vind ik een oscar wat overdreven. De film had alleen wel wat korter gemogen (en gekund) voor mij. 3,5 *.

avatar van flicks

flicks

Zeker wel een goede film... heel goed gespeelt 4 sterren

avatar van Daantje

Daantje

Dit is mijn 500ste stem! Goede rol van Julia Roberts.

PartyMarty

Ik geloof dat zij fysiek wel een behoorlijk staaltje van miscasting was.

avatar van Cheiz

Cheiz

PartyMarty schreef:

Ik geloof dat zij fysiek wel een behoorlijk staaltje van miscasting was.

Verklaar je nader...

PartyMarty

De echte Erin heeft een enorme cupmaat (DD of groter) en Julia heeft dat niet. Dit gegeven was bij verschillende interviews aanleiding voor de nodige hilariteit.

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

PartyMarty schreef:

tja, films die gebaseerd zijn op een waargebeurd verhaal hoeven van mijn niet 100% waarheidsgetrouw te zijn. Lola Ferrari als Erin lijkt me nu ook niet alles

avatar van Sjan

Sjan

Nee, en die echte erin brockovich ziet er niet uit, dan heb ik toch liever Julia Roberts

avatar van Sjan

Sjan

tering, nou wil ik n plaatje neerzetten maar dat lukt niet echt Nou ja: http://www.wholelifetimes.com/erin_brockovich.html

dat is de site...

Sjan schreef:

Het was mijnerzijds ook geen pleidooi voor grote borsten hoor.

avatar van bisse

bisse

Die tieten van Roberts zijn nog net groot genoeg waardoor ik de film toch maar heb afgekeken.Naar mijn mening wilde soderberg makkelijk pieken incashen.Van dit soort films zijn er al veel teveel gemaakt.Alleen nog goed voor afgetakelde passieve vrouwen die nog een vleugje hoop willen opdoen zonder het huis te verlaten.

avatar van Purmerend

Purmerend

Erin loopt wel erg te koop met haar borsten in deze film. Niet dat ik dat erg vind, maar dat is een ander verhaal.

Wat ik alleen niet begrijp is dat Erin in het begin van de film (toen ze nog arm was) bijna iedere seconde een ander truitje aan had. Terwijl ze dus bijna blut was. Vreemd.

Ik vind de film een zeer aangename verrassing daarom 4*

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Een en al cliché, maar qua uitvoering verder wel redelijk. 2 *

avatar van lukske00

lukske00

saaie film die ook nog eens veel te lang duurt. aleen op het einde is er nog ietwat spanning

2.5

avatar van WB

WB

Dit is een film die je beslist niet meer dan 1x moet kijken, want het werkt al gauw op je slaapzenuwen! Zit weinig spanning of actie in, en er gebeurt ook bar weinig! Voor de rest is de eerste keer wel een leuke film, met de goed-uitziende Roberts... die ook nog es kan acteren

3 sterren!

avatar van morpheus

morpheus

Roberts zet een sterke prestatie neer en is dan ook de drijvende kracht van de film. Het verhaal is niet echt interresant en de film vrij voorspelbaar. De love interest van roberts in deze film is er alleen voor de overgang tuusen plot-related scenes en heeft een overbodig gevoel. Het is vrij "by the numbers"allemaal, maar wel een redelijk geheel. Nergens slecht maar soms wel saai, 2 uur is te lang voor deze film.

**1/2

avatar van Angie

Angie

leuke film, met een goed acterende Julia Roberts!!

avatar van K_Republic

K_Republic

Een goeie film met een geweldig rol van Julia roberts, de film laat twee kanten van de karakter van Julia zien: een als iemand die zich als een heldin inzet voor de plaatselijke film en aan de andere kant toch een normaal mens is met haar eigen problemen en Julia laat dit goed zien.

avatar van Badalamenti

Badalamenti

Sterke rol voor Julia Roberts.

avatar van Vera

Vera

Vond ik hele goeie film Komisch ook en toch een goed verhaal!

Julia Roberts vond ik heel erg goed spelen; echt zo een rol voor haar.

3.5 sterretjes!

jamiesensation

Een matige film met een sexy Julia Roberts en goed geacteerd 2.5 **

avatar van Moity

Moity

Het schijnt dat Erin Brockovich zelf ook nog een rolletje heeft als serveerster, maar dat is me niet echt opgevallen... Ik vond de bijrollen in deze film trouwens beter als Julia Roberts, met name Albert Finney en Jamie Harrold (Scott)

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Mwah alleraardigst recht toe-recht aan filmpje. Standaard, voorspelbaar, maar best vermakelijk. Plus een goeie rol van Julia Roberts.