Genre: Biografie / Drama
Met onder meer: Julia Roberts, Albert Finney en Aaron Eckhart
Releasedatum: 27 april 2000
Bekijk via Netflix
Plot Erin Brockovich
"She brought a small town to its feet and a huge company to its knees."
Erin Brockovich, een alleenstaande moeder, kan maar geen baantje vinden. Als ze, na een auto-ongeluk, ook nog een rechtszaak verliest, dwingt ze haar advocaat om haar een baantje te geven. Aanvankelijk neemt niemand haar serieus, tot ze op het spoor komt van een vervuilingszaak.
Erin Brockovich
Charles Embry
Kurt Potter
Pete Jensen
Etienne U
Een film die ik normaal nooit zal kijken.......maar dankzij de reacties van wat mensen in de videotheek heb ik voor deze film dan toch maar 2 uurtjes van mijn oh zo kostbare tijd uitgetrokken en wonder boven wonder ben ik niet inslaap gevallen bij dit advocaten verhaaltje!!!.......Erin is een film die je moet aanspreke, niet iedereen houd van dit soort films maar ja Julia Roberts zet weer en goeie rol neer dus voor echte fans van haar zeker een aanrader
Jordy
Vermakelijke film, af en toe best grappig, en één van de weinige films waarin ik Julia Roberts kan uitstaan. 3 sterren.
Burn-ie
Ik heb deze film in het vliegtuig gekeken, aangezien er niets anders te doen is. En wat ik niet had verwacht was dat ik deze ook nog leuk zou vinden, het heeft namelijk zo'n goed en dramatisch verhaal, en krijgt daarom van mij een drie en een half
jeroentje125
Een leuke rol van Roberts. Wel grappige film. Ik vond deze film wel oke. 3,5*
Goodfella
Mwa... Och... Tsja... Niet slecht, maar ook absoluut niet bijzonder. Typisch "tussendoor-filmpje". Kijkt lekker weg dus.
predator21
Deze film is echt super, knap neergezet persoontje van Julia Roberts.
Het verhaal blijft boeien en soms is het allemaal heel erg emotioneel, maar dat maakt het wel erg mooi !
Ramon K
Verschrikkelijk saai Julia Roberts vehikeltje die haar zeer onterecht een oscar opleverde. Snap nog steeds niet dat zo'n dertien in een dozijn verhaaltje gebombardeerd wordt met het predikaat 'goede film'. Verschrikkelijk dat deze film zo'n hoge score krijgt. 1,5 sterren
Ralfke
- 2075 stemmen
In de bioscoop gezien; ik vond hem wel aardig, maar toch weer een vrij standaard verhaaltje. Ik snap trouwens niet dat Roberts voor haar rol in deze film zo'n goudblinkend pupke gekregen heeft. Ze speelde niet slecht, maar om daar nu direct een Oscar aan te verbinden...?
lorelei
leuke film. Vooral Julia Roberts zet weer een leuke sterke rol neer!
Pugsley
Ik ben er nog steeds niet achter waarom deze film oscars heeft gekregen...
Somebody explain plz...
Yak
Ach, één van de weinige films waar ik me niet groen en geel heb lopen ergeren aan Julia Roberts. Vind ik wel een Oscarretje waard.
EmDee
Aanpakken van maatschappijkritische problemen doet het goed bij de commisie.
FisherKing
Precies: dit ging over milieu-vervuiling en een leuk politiek onderwerp : dus Oscar,,
en naar echte goede films met een droom-onderwerp of een niet wel-gevallig onderwerp wordt daar niet geaccepteerd: Dat was ook zo met Dead Poets Society
renske
weet iemand hoe ze het gedaan hebben met de scène waarin Julia Roberts in haar auto aangereden wordt? Ze stapt namelijk in de auto, die rijdt weg en dan hup wordt ze aangereden. Het lijkt één lang shot te zijn maar ik kan me niet voorstellen dat Roberts deze stunt zelf heeft uitgevoerd. Of wordt hier een Gebroeders van Es-truucje uitgevoerd??
Hartstikke leuke film. Is best drie sterretjes waard met low-lawyer Albert Finney als baas en met die schattige Aaron Eckhart als buurman/vriendje van lastige (maar ze krijgt wel verdomd veel voor elkaar!) Julia Roberts
renske
Aanvulling. Wat ik verder erg leuk vind is dat het zo in en in Amerikaans is met die rechtzaak die ze verliest, met zo'n kantoortje midden in het kale droge landschap en zo'n diner waar ze luncht met haar kinderen en het is inzichtelijk wat betreft de patstelling in rechtzaken tegen te rijke bedrijven waardoor geen aanklager volledig op zijn of haar principes zal blijven staan want in dit soort gevallen hebben ze het geld gewoon veels te hard nodig.
chrissie
Best aangename film. Roberts is inderdaad goed op dreef. Toch enkele bedenkingen: Erin wordt telefonisch bedreigd en that'is it (verhaallijn wordt verder niet uitgewerkt), Erin moet enkele dagen in het stadje zelf aan de slag en hup daar is George om op de kinderen te passen (hoe komt ie daar? hoe heeft ze hem gevonden?) Verder geloof ik nooit dat een vrouw die meer gaat verdienen en bovendien bij een advocatenfirma werkt,zich niet iets beter en duurder gaat kleden.
wackyboy
Weet nog steeds niet wat ik van deze film moet denken. Hij is niet slecht, maar van Stephen Soderbergh verwacht je toch meer; allereerst een aansprekend onderwerp. Dit is toch echt zo'n verhaal wat je verwacht tegen te komen in de waar gebeurde made-for-tv movies. Ik hou toch meer van de Soderbergh van Sex Lies en Videotapes en the Limey.
In het kader van de useless trivia; de echte Erin Brokovitz schijnt nu zelfs haar eigen t.v. show te hebben in Amerika.
armitage
helemaal mee eens. Misschien allemaal uitstekend gemaakt, maar het boeide me allemaal maar erg weinig.
empirekees
Erg goeie film, en uitstekende acteer prestaties, Julia Roberts heeft hier terecht een oscar voor gekregen. 4,5*
neo
Welke grappenmaker is dat eigenlijk die steeds de acteurs bij de film aanpast aan wat er op de poster staat?
sn@ke
- 2077 berichten
Goed drama met een goede Julia Roberts . In dit soort film zou Julia Roberts meer moeten spelen. 3,5*
narva77 (crew films)
Vanavond even op letten maar.
De Knip
Mjammie, wat ziet Julia Roberts er toch sexy uit in deze film zeg! En ook nog een aardige film ook.
***1/2
narva77 (crew films)
gvd de scene met het auto-ongeluk gemist! Zit helemaal in het begin v/d film, en ik zag het net (niet) vanuit mijn ooghoek. Balen...
alexis
sexy julia roberts is een goed drama met een goed plot. terecht een oscar-winner.
narva77 (crew films)
Nog even over dat auto-ongeluk:
De beelden van Julia Roberts die in een auto zit zijn digitaal samengevoegd met de beelden van radiografisch bestuurbare botsende auto's. T'is maar dat je het weet

'Toxic Town' op Netflix afgekeken? Deze titels over schandalen zou je ook eens kunnen proberen

Met lof overladen Oscarwinnaar 'Erin Brockovich' verdwijnt binnenkort van Netflix

Ook deze vijf goed beoordeelde films zijn vanaf komende maand op Netflix te bekijken

Deze goed beoordeelde films verdwijnen deze week nog van Netflix

Once Were Warriors

Philadelphia
Drama, 1993

Brokeback Mountain
Drama / Romantiek, 2005
biografiegebaseerd op een waargebeurd verhaalalleenstaande moederwater pollutionenvironmental law legal dramacorporate negligence