• 9.371.614 stemmen

Geregisseerd door: Steven Soderbergh

Met onder meer: Julia Roberts, Albert Finney en Aaron Eckhart

Releasedatum: 27 april 2000

Plot Erin Brockovich

"She brought a small town to its feet and a huge company to its knees."

Erin Brockovich, een alleenstaande moeder, kan maar geen baantje vinden. Als ze, na een auto-ongeluk, ook nog een rechtszaak verliest, dwingt ze haar advocaat om haar een baantje te geven. Aanvankelijk neemt niemand haar serieus, tot ze op het spoor komt van een vervuilingszaak.

avatar van Etienne U

Etienne U

Een film die ik normaal nooit zal kijken.......maar dankzij de reacties van wat mensen in de videotheek heb ik voor deze film dan toch maar 2 uurtjes van mijn oh zo kostbare tijd uitgetrokken en wonder boven wonder ben ik niet inslaap gevallen bij dit advocaten verhaaltje!!!.......Erin is een film die je moet aanspreke, niet iedereen houd van dit soort films maar ja Julia Roberts zet weer en goeie rol neer dus voor echte fans van haar zeker een aanrader

avatar van Jordy

Jordy

Vermakelijke film, af en toe best grappig, en één van de weinige films waarin ik Julia Roberts kan uitstaan. 3 sterren.

avatar van Burn-ie

Burn-ie

Ik heb deze film in het vliegtuig gekeken, aangezien er niets anders te doen is. En wat ik niet had verwacht was dat ik deze ook nog leuk zou vinden, het heeft namelijk zo'n goed en dramatisch verhaal, en krijgt daarom van mij een drie en een half

avatar van dttom

dttom

wel aardig

avatar van Dingez

Dingez

Wel cool, gewoon leuk. Met lach uit de bioscoop.

avatar van jeroentje125

jeroentje125

Een leuke rol van Roberts. Wel grappige film. Ik vond deze film wel oke. 3,5*

avatar van Goodfella

Goodfella

Mwa... Och... Tsja... Niet slecht, maar ook absoluut niet bijzonder. Typisch "tussendoor-filmpje". Kijkt lekker weg dus.

avatar van predator21

predator21

Deze film is echt super, knap neergezet persoontje van Julia Roberts.

Het verhaal blijft boeien en soms is het allemaal heel erg emotioneel, maar dat maakt het wel erg mooi !

avatar van Ramon K

Ramon K

Verschrikkelijk saai Julia Roberts vehikeltje die haar zeer onterecht een oscar opleverde. Snap nog steeds niet dat zo'n dertien in een dozijn verhaaltje gebombardeerd wordt met het predikaat 'goede film'. Verschrikkelijk dat deze film zo'n hoge score krijgt. 1,5 sterren

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

In de bioscoop gezien; ik vond hem wel aardig, maar toch weer een vrij standaard verhaaltje. Ik snap trouwens niet dat Roberts voor haar rol in deze film zo'n goudblinkend pupke gekregen heeft. Ze speelde niet slecht, maar om daar nu direct een Oscar aan te verbinden...?

avatar van lorelei

lorelei

leuke film. Vooral Julia Roberts zet weer een leuke sterke rol neer!

avatar van Pugsley

Pugsley

Ik ben er nog steeds niet achter waarom deze film oscars heeft gekregen...

Somebody explain plz...

avatar van Yak

Yak

Ach, één van de weinige films waar ik me niet groen en geel heb lopen ergeren aan Julia Roberts. Vind ik wel een Oscarretje waard.

avatar van EmDee

EmDee

Aanpakken van maatschappijkritische problemen doet het goed bij de commisie.

avatar van FisherKing

FisherKing

Precies: dit ging over milieu-vervuiling en een leuk politiek onderwerp : dus Oscar,,

en naar echte goede films met een droom-onderwerp of een niet wel-gevallig onderwerp wordt daar niet geaccepteerd: Dat was ook zo met Dead Poets Society

avatar van renske

renske

weet iemand hoe ze het gedaan hebben met de scène waarin Julia Roberts in haar auto aangereden wordt? Ze stapt namelijk in de auto, die rijdt weg en dan hup wordt ze aangereden. Het lijkt één lang shot te zijn maar ik kan me niet voorstellen dat Roberts deze stunt zelf heeft uitgevoerd. Of wordt hier een Gebroeders van Es-truucje uitgevoerd??
Hartstikke leuke film. Is best drie sterretjes waard met low-lawyer Albert Finney als baas en met die schattige Aaron Eckhart als buurman/vriendje van lastige (maar ze krijgt wel verdomd veel voor elkaar!) Julia Roberts

avatar van renske

renske

Aanvulling. Wat ik verder erg leuk vind is dat het zo in en in Amerikaans is met die rechtzaak die ze verliest, met zo'n kantoortje midden in het kale droge landschap en zo'n diner waar ze luncht met haar kinderen en het is inzichtelijk wat betreft de patstelling in rechtzaken tegen te rijke bedrijven waardoor geen aanklager volledig op zijn of haar principes zal blijven staan want in dit soort gevallen hebben ze het geld gewoon veels te hard nodig.

avatar van chrissie

chrissie

Best aangename film. Roberts is inderdaad goed op dreef. Toch enkele bedenkingen: Erin wordt telefonisch bedreigd en that'is it (verhaallijn wordt verder niet uitgewerkt), Erin moet enkele dagen in het stadje zelf aan de slag en hup daar is George om op de kinderen te passen (hoe komt ie daar? hoe heeft ze hem gevonden?) Verder geloof ik nooit dat een vrouw die meer gaat verdienen en bovendien bij een advocatenfirma werkt,zich niet iets beter en duurder gaat kleden.

avatar van wackyboy

wackyboy

Weet nog steeds niet wat ik van deze film moet denken. Hij is niet slecht, maar van Stephen Soderbergh verwacht je toch meer; allereerst een aansprekend onderwerp. Dit is toch echt zo'n verhaal wat je verwacht tegen te komen in de waar gebeurde made-for-tv movies. Ik hou toch meer van de Soderbergh van Sex Lies en Videotapes en the Limey.

In het kader van de useless trivia; de echte Erin Brokovitz schijnt nu zelfs haar eigen t.v. show te hebben in Amerika.

avatar van armitage

armitage

helemaal mee eens. Misschien allemaal uitstekend gemaakt, maar het boeide me allemaal maar erg weinig.

avatar van empirekees

empirekees

Erg goeie film, en uitstekende acteer prestaties, Julia Roberts heeft hier terecht een oscar voor gekregen. 4,5*

avatar van neo

neo

Welke grappenmaker is dat eigenlijk die steeds de acteurs bij de film aanpast aan wat er op de poster staat?

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Goed drama met een goede Julia Roberts . In dit soort film zou Julia Roberts meer moeten spelen. 3,5*

renske schreef:

Vanavond even op letten maar.

avatar van De Knip

De Knip

Mjammie, wat ziet Julia Roberts er toch sexy uit in deze film zeg! En ook nog een aardige film ook.

***1/2

narva77 (crew films)

gvd de scene met het auto-ongeluk gemist! Zit helemaal in het begin v/d film, en ik zag het net (niet) vanuit mijn ooghoek. Balen...

avatar van alexis

alexis

sexy julia roberts is een goed drama met een goed plot. terecht een oscar-winner.

narva77 (crew films)

Nog even over dat auto-ongeluk:

De beelden van Julia Roberts die in een auto zit zijn digitaal samengevoegd met de beelden van radiografisch bestuurbare botsende auto's. T'is maar dat je het weet

avatar van Hobbes

Hobbes

narva heeft de vara gids

Ssst, zeg dat nou niet