• 9.372.320 stemmen

Geregisseerd door: Steven Soderbergh

Met onder meer: Julia Roberts, Albert Finney en Aaron Eckhart

Releasedatum: 27 april 2000

Plot Erin Brockovich

"She brought a small town to its feet and a huge company to its knees."

Erin Brockovich, een alleenstaande moeder, kan maar geen baantje vinden. Als ze, na een auto-ongeluk, ook nog een rechtszaak verliest, dwingt ze haar advocaat om haar een baantje te geven. Aanvankelijk neemt niemand haar serieus, tot ze op het spoor komt van een vervuilingszaak.

avatar van Tiesto_88

Tiesto_88

Ik moet zeggen, dat ik dit ondanks het goede acteren van Julia Roberts, een wel erg standaard cliché succesverhaal vind. De verassingen in het verhaal zijn ver te zoeken. Natuurlijk loopt haar relatie met George eerst stuk om ze vervolgens weer bij elkaar te laten komen. En natuurlijk winnen ze de zaak tegen PG&E.

Uiteindelijk toch wel vermakelijk, maar een magere 2,5* als eindscore.

avatar van leverafronny

leverafronny

Kon me niet echt boeien, julia roberts kon de film ook niet echt redden, maar deed het wel vrij goed. Aanrader voor de fans van het genre (ik niet dus)...

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

wel een aardige film, met de borsten van Julia als hoogtepunt(en). Die van de echte Erin zijn overigens nog een paar cupjes groter. Ik vond a Civil Action overigens beter.

avatar van marjolein25

marjolein25

goede film. vind niet snel een film met julia leuk maar deze is ok

vind de film niet zo geweldig...kon me op sommige momenten zelfs helemaal niet boeien...Vond Julia wel erg goed..Zij zorgde ervoor dat ik mezelf toch heel de film wakker kon houden..2*

avatar van Livie

Livie

Prima film en tevens prima acteurs.

avatar van E V

E V

Interessant, waargebeurd verhaal.

Julia Roberts acteerd hier goed en overtuigend.

De echte Erin B. heeft een piep klein rolletje als serveerster in de film.

avatar van ~Jewel~

~Jewel~

Geweldige film! Goed verhaal, goed en overtuigend acteerwerk, ook van de bijrollen. Marg Helgenberger (Donna Jensen) vind ik erg goed.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Geniale film gewoon. Julia Roberts speelt echt verschrikkelijk overtuigend en komt echt over als een desperate moeder die een flinke doorzetter is. Nou ben ik compleet van mening dat je een film van Julia nog niet eens hoef te zien of je weet dat hij hoger dan een 4 waard is, toch vind ik dit een van de beste die ik ooit van haar heb gezien.

Ik vind haar zó goed spelen dat de hele film en het hele verhaal versterkt worden en het is niet zo dat alleen Julia de rol van Erin zou kunnen spelen want het verhaal is (ookal is het waargebeurd) niet al te sterk. Het is alleen wat je er van maakt. En buiten dat vind ik Marg ook heel goed als bange moeder.

Echt een top film.

avatar van J.Bell

J.Bell

Een leuke film met knap acteer werk van Julia.

Wel lekker voorspelbaar, maar ik vond hem goed.

***,5

avatar van dave

dave

mooie film waarin roberts haar acteertalent bewijst

avatar van iekje

iekje

Ik vind het verhaal wat 'te geromantiseerd'. Zoals de Amerikanen wel meer doen met 'op waarheid gebasseerde' verhalen. Maarja, dat is ook de lijm in het verhaal.

Het verhaal op zich is meeslepend. Aan de ene kant de zaak tegen PG&E, de ziektegevallen in Hinkley en aan de andere kant het overlevingsmechanisme van een gescheiden vrouw met 3 kinderen.

Julia Robert speelt zoals we van haar gewend zijn, buitengewoon goed. Het ligt aan het verhaal dat ze niet zo goed uit de verf komt.

Erin Brockovich zelf speelt de serveerster in het wegrestaurant die de bestellingen op komt nemen. Ed Masry de advocaat heeft een figuranten rolletje. Als je goed kijkt, tijdens de opname van de bestellingen in het wegrestaurant, zie je dat achter Julia Roberts aan een ander tafeltje een man de menukaart bekijkt. Dát is Ed Masry.

Al met al geef ik de film een 4. Hij is niet slecht, maar ook niet 'echt' goed. Er zat gewoon meer in, wat er niet is uitgekomen.

Het meest wat me bijgebleven is aan de film is de soundtrack: Sheryl Crow - Everyday is a winding road

avatar van MoTh

MoTh

vond al superfilm, bleek dat hij waargebeurd was...

Julia is weer op haar best!

en geloof idd dat het verhaal hier en daar aangevet is, wat wel meer gebeurd in Hollywood.

avatar van tevelenco

tevelenco

Goede film.

Met een mooi en zorgvuldig uitgewerkt verhaal.

Het verhaal kent weinig verassingen en is voorzien van de nodige cliche,s, maar dat heeft me bij deze film niet echt gestoord.

Mede mischien door de prima akteerprestaties van Julia Roberts die echt een erg overtuigende rol speelt.

Ik vond deze film geen topper maar toch zeker zeer vermakelijk.

avatar van jaspertje3

jaspertje3

Geen ene zak aan

0,5

avatar van Vin

Vin

Voor een film met Julia Robberts onverwacht goed...

avatar van Doom

Doom

Toch vaak enorm onderschat, ik vind het iig een top actrice die Julia Roberts. Haar film keuzes zijn misschien niet altijd even goed geweest, maar dat zegt natuurlijk niks over de acteer prestaties van de beeldschone Julia. Maar ja, het gaat hier over de film 'Erin Brockovich'.

Prachtige film, komt moeizaam op gang maar weet zich te ontplooijen tot een leuke en mooie film, vooral het einde vond ik gewoon erg goed. Niet zo zeer het einde zelf, maar de manier waarop, zat erg leuke humor bij.

Heb verder meerdere keren moeten lachen om de mooie quotes in de film zoals:

'(Erin): They're called boobs, Ed. '
'(Erin): I just went out there and performed sexual favors. Six hundred and thirty-four blow jobs in five days... I'm really quite tired.'

Vond ze geweldig.

Gewoon zeer goede film met Julia Roberts.

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

voor degene die er meer over wil weten:

overigens weer gekeken en een halfje erbij want Julia Roberts speelt haar rol wel erg goed.

avatar van speedy23

speedy23

Mentor van Erin Brockovich overleden.

De Amerikaanse advocaat Ed Masry, mentor van de sociaal bewogen Erin Brockovich, is op 73-jarige leeftijd overleden. Dat heeft Thousand Oaks laten weten, de Californische stad waar Masry burgemeester geweest is. Masry overleed Masry maandag aan de gevolgen van diabetes. Brockovich en Masry vervolgden in 1996 een bedrijf dat gevaarlijk afval loosde en zo het water van een woonplaats in Los Angeles besmette, wat zorgde voor ernstige ziektes bij de inwoners.

Het bedrijf werd veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 333 miljoen dollar aan de getroffenen. Het verhaal van deze 'David tegen Goliath'-strijd diende als basis voor de film Erin Brockovich. Julia Roberts kreeg voor haar vertolking van Erin Brockovich in 2001 een Oscar voor Beste Actrice. De rol van Ed Masry werd gespeeld door Albert Finney.
Bron: hln.be

avatar van Caligula

Caligula

Lees hier het verhaal van Erin Brockovich.

avatar van Miss_laurien

Miss_laurien

Pfff deze film was zoo saai, ik heb deze niet helemaal uitgezien, er was niks aan! Spijtig!

avatar van Waku

Waku

Twee films met Jullia Roberts maken nog steeds indruk.

"Dying Young"( enorm confronterend ) en deze Erin

Brockovich. De strijdlust, de onmacht en frustratie, de hardheid maar ook de gevoelige kanten, Julia Roberts vertolkt het allemaal uitstekend.

avatar van Charlotteke

Charlotteke

Prima vertolking van Julia Roberts, ik zie haar zo graag spelen.

Toch een erg voorspelbaar verhaal, maar prima gebracht!

*** 1/2

Goede vertolking van Julia. Het blijft altijd moeilijk om een waargebeurd verhaal goed uit te laten komen in een film.

Ik ben van mening dat het hier goed gelukt is, zonder te gaan vervelen.

3,5 ster

avatar van *Lise

*Lise

Heel mooie film, met een klassevertolking van Julia Roberts. Het verhaal werkt goed en ook in de bijrollen blinkt de cast uit, maar de sterkte van deze film is echt wel grotendeels te danken aan Julia Roberts die hier een prachtprestatie neerzet. 3,5*

avatar van Merel_*

Merel_*

Vond 't acteerwerk (zoals altijd bij Julia Roberts) heel goed en 't is ook niet een alledaags onderwerp in films, wat 't toch weer een tikkeltje anders maakt.

avatar van dafoefan

dafoefan

Een aardige film met een goed verhaal.

Eindelijk speelt Julia Roberts is een ander type rol, en dat deed ze zeer goed.

Uiteindelijk een klein beetje voorspelbaar.

avatar van hel1

hel1

julia roberts vind ik gewoon een goed actrice en altijd prettig om naar haar films te kijken. het is wel een film met een verhaal. erg voorspelbaar en niet echt overweldigend vind ik. maar als roberts-liefhebber zeker één om te kijken.

2,5

Af en toe een beetje langdradig maar prachtig gespeeld.

Een iets grotere mond bij Julia Roberts mag ik wel

avatar van Tarkus

Tarkus

Prachtige film is dit.

Het verhaal, waar gebeurt trouwens, wordt zeer goed en geloofwaardig gebracht.

Dit is een Julia Roberts in topvorm, ik persoonlijk vind het een van haar beste rollen die ze tot nu toe heeft gespeeld. Ook Albert Finney is uitstekend als Erin's baas.

Bij de extra's staat een 4 minuten durend interview met de echte Erin Brockovich, een goede raad, kijk er eerst eens naar, dan zal je de film nog meer weten te appreciëren, en zal je ook merken hoe goed Roberts wel is.

Echte een aanrader deze prent.