• 9.373.225 stemmen

Dance of the Vampires (1967)

Komedie / Horror | 108 minuten

Genre: Komedie / Horror

Alternatieve titels: The Fearless Vampire Killers / Met Jouw Tanden In Mijn Nek / The Fearless Vampire Killers or: Pardon Me, but Your Teeth Are in My Neck / Het Bal der Vampiers / Vampiers op het Bal

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Roman Polanski

Met onder meer: Jack MacGowran, Roman Polanski en Sharon Tate

Plot Dance of the Vampires

"Who says Vampires are no laughing matter?"

Professor Abronsius en zijn hulpje Alfred reizen naar een Transsylvanisch dorpje om de lokale bevolking te bevrijden van een oud vampiergeslacht. Dit loopt echter niet helemaal op rolletjes...

Professor Abronsius

Koukol, the Servant

Magda, the Maid

Village Idiot

avatar van Wouter

Leuk. Niet geweldig goed.

best een aardige horrorsatire.3.5 sterren

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Net het laatste half uur gezien; vond er niks aan. Wel leuk dat Polanski ook kan acteren.

Goodfella

Meteen na Young Frankenstein overgezapt naar deze film, maar ik vond dit maar een erg matig filmpje. Einde was wel aardig en er zaten een paar leuke karakters in de film, maar ik kan de humor er niet van inzien...

neo

dus je moest niet lachen bij een scene waarbij een man in een nieuwe kist zo graag bij de graaf in de buurt wou slapen en toen verplaatst werd?

Goodfella

Nee, niet echt. Misschien kon ik over de wat leukere grappen ook niet echt lachen omdat ik me nogal ergerde aan het humorpeil van de rest van de film.

Een man die vast zit in een gat en dan vergeten wordt eruit te halen... Hahahahahaha!!!!!

Nou...

neo

nee maar dat was denk ik ook niet grappig bedoeld.

Goodfella

Toch herkende ik in die scène een poging tot humor hoor.

avatar van joop1968

joop1968

Echt een geweldige film, heb 'm denk ik al wel 100 keer gezien en hij verveeld nog steeds niet.

Hele aparte muziek ook, niet echt mijn smaak maar wel typisch 60's en past exact bij de film.

Mijn favoriete scene is (natuurlijk) de balzaal vol vampiers met eeuwenoud (ogende) kostuums (vanaf de middeleeuwen tot en met 19e eeuwse kleding)...

Een top film!

avatar van Wouter

Welke versie is het die hier de 20e uitkomt?

Die van Polanski of van de studio?

avatar van Wouter

Al bekend welke versie er op dvd is?

avatar van xenne

xenne

Wouter schreef:

Al bekend welke versie er op dvd is?

dunno ... maar deze film draaien ze ook regelmatig op TMC

avatar van Max 69

Max 69

Fantastische Humoristische film. Erg goede cast .Jack Macgowran is erg op dreef in zijn rol als Vampieronderzoeker. de film blijft boeien tot het eind,de muziek is apart maar sluit perfect aan.

avatar van alecx

alecx

ik word niet moe van! Topper 5*****

avatar van Mienod

Mienod

Geweldige film!

Heb hem maar 1 keer gezien (heel lang geleden), maar hij blijft toch wel èèn van mijn favo's.

avatar van koho

koho

De sinistere, welbekende maar hier nog niet vermelde PS bij deze film is natuurlijk dat actrice Sharon Tate, echtgenote van Roman Polanski - regisseur en tevens hoofdrolspeler in Fearless Vampire Killers - twee jaar later, in augustus 1969, slachtoffer werd van de Manson Family en, met haar ongeboren kind en een aantal anderen, vermoord werd op flink onbeschrijflijke manier.

En dat is weer te zien in (o.a.?) een drietal anderse speelfilms, Helter Skelter uit 1976, de film van diezelfde naam van een paar jaar geleden, en The Manson Family.

Sharon Tate was nogal een schoonheid, en had het best in zich een icoon van die tijd te worden a la Cardinale en Bardot, maar is voornamelijk de geschiedenis ingegaan als slachtoffer van een bizarre moordpartij - triest. Het is ook moeilijk deze film te zien zonder te bedenken wat er niet zo gek lang daarna zou gaan gebeuren.

Stuk uit de film:

YouTube - Sharon Tate The Fearless Vampire Killers (Dance Scene)

avatar van daviddoelen

daviddoelen

Vannacht om 0.40 op TCM. Nederlands ondertiteld.

avatar van Lucas1

Lucas1

Bij vlagen fantastisch, zoals wanneer je door het sleutelgat die vampier uit het dakraam ziet vallen en zo waren er nog veel meer geweldige momenten. Maar het geheel zat qua opbouw en timing allemaal niet helemaal lekker in elkaar.

Ik ben bang dat ik misschien de verkeerde versie gekocht heb. Weet iemand waar je dat snel aan kan zien? Ik heb geloof ik ooit iets gehoord over het grapje met het logo van de filmmaatschappij (de leeuw die in een demoon verandert). Maar dat was al een tijd geleden en ik weet niet eens meer heel zeker of je daar de versie nou aan kon herkennen of dat er iets heel anders mee aan de hand was en al helemaal niet meer of Polanski's eigen versie dat grapje wel heeft of juist de Amerikaanse versie. Maar goed, als iemand me meer kan vertellen, graag. En dat grapje zat dus wel in de versie die ik gezien heb.

Voorlopig helaas toch een beetje een tegenvaller, 3*** sterren.

avatar van kinjutsu

kinjutsu

Waren jullie niet op de hoogte van de erg fijne Nederlandse titel: "Met Jou Tanden In Mijn Nek" ? Ik heb m toegevoegd

avatar van Prudh

Prudh

Ik hoop wel inclusief de juiste spelling van het bezittelijke voornaamwoord "jouw"

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

kinjutsu schreef:

Waar haalde jij dat uit officiële bron?

"Met JouW Tanden In Mijn Nek" ? is volgens mij geen officiële Nederlandse titel maar gewoon een vertaling van een alterrnatieve Engelse titel.

"The fearless vampire killers or: Pardon me, but your teeth are in my neck, "

De film is wel uitgekomen met een Nederlandse titel "Vampiers op het Bal" of "Het Bal der Vampieren" in België. Maar of dat in Nederland ook het geval was weet ik niet.

Nederlandse alternatieve titels komen bij recente films veel minder voor. Maar in die tijd had elke film zijn Nederlandse alternatieve titel.

klute89

Een erg melige film van Polanski. Ik heb toch wel vaak erg hard moeten lachen om bepaalde scene's.

Polanski speelt echt geweldig! De decors alsmede de soundtrack zijn sfeervol en dat in combinatie met het grappige scenario levert een plezante film op.

avatar van Zinema

Prima en vermakelijke comedy die met name luchtig en sfeervol is. Geen hoogvlieger ondanks het grote succes destijds maar wel gewoonweg goed.

avatar van hasanordek

hasanordek

Een aardig filmpje van Polanski, waar hij de vampierenfilms op de hak neemt. Desondanks dat de film een comedy hoort te zijn, vond ik de film bij tijd en wijle toch best eng worden.

Vooral het einde van de film gaf mij een bevreemdend gevoel dat verlijkbaar was met het gevoel dat ik op het eind had bij Rosemary's Baby, Chinatown, Bitter Moon en The Ninth Gate. Dit is dan blijkbaar Polanski's trademark.

Ik vraag me af wat voor een boodschap Polanski ons wil sturen met eindes waar 'het slechte' zegeviert. Niet dat een film persé met een goed einde moet eindige, maar voor zover ik weet is dit al de vijfde film met een 'slecht' einde. Of zegt dit misschien meer iets over Polanski als mens?

hasanordek schreef:

Moet je zeker ook eens Repulsion en Le Locataire van hem zien.

avatar van Voodoo

Voodoo

Deze had ik toen gezien ( stiekum mee kijken met mijn broer ) toen ik een jaar of 12 was met oud en nieuw. toen was die heel eng voor me. ( toch blijven kijken ja ) heb hem nog vaak weer gezien. en kwam hem net tegen op de nieuwsgroepen. is wel zonder nederlandse subs, maar dat geeft niet.

Vandaag eens herkeken, en ik verhoog mijn stem van 3,5 naar 4,5*

Vooral de decors en sfeer zijn zo mooi in deze film. Ik heb echt genoten!

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Als kind vond ik hem geweldig en gisteravond herkeken. M'n mening is niet veranderd. Echt moeten lachen heb ik nooit, maar de film wist me wel constant te entertainen. Heeft in mijn ogen vooral te maken met de absoluut sublieme mise-en-scene. Hoe zowel het café als het kasteel is vormgegeven, belicht, en in beeld gebracht is meesterlijk en direct sfeerverhogend. Ik kon vreemdgenoeg niet uit m'n hoofd krijgen wat Tate twee jaar later zou overkomen... De momenten tussen Polanski en z'n vrouw doen dan ook heel (uiteraard onbedoeld) naargeestig aan.

avatar van hasanordek

hasanordek

klute89 schreef:

Moet je zeker ook eens Repulsion en Le Locataire van hem zien.

Zal ik zeker doen Klute89. Ik heb vorige week 'Mes in het Water' gezien. Een van Polanski's eerste film. Weer een film met een bevreemdend verhaal. Le Locataire ga ik zeker kijken. En ik hoop Cul-de-Sac ook snel te zien.

hasanordek schreef:

Misschien is een Polanski dvd-box wel iets voor je?