• 9.378.666 stemmen

Met onder meer: Daniel Auteuil, Pascal Duquenne en Henri Garcin

Gesproken taal: Frans

Releasedatum: 7 november 1996

Plot Le Huitième Jour

"What a difference a day makes…"

De drukke zakenman Harry, met een bolstaande agenda vol locaties waarop waar hij lezingen moet geven over hoe je uitstraling je zakelijke successen kan bepalen, komt Georges tegen, een levenslustige man die lijdt aan het Down-syndroom. Geen moment was slechter geweest voor de in relatieproblemen verkerende Harry. Georges beschouwt hem als zijn grootste vriend, en vanaf dat moment kan Harry niet meer van dit blok aan zijn been afkomen.

avatar van Yak

Yak

Ondanks de wel heel grote dramatische nadruk die wordt gelegd op de persoon Georges, toch een heel mooie film. Het einde vond ik een beetje onnodig.

Deze poster vind ik trouwens echt onbetaalbaar gaaf!

avatar van FisherKing

FisherKing

Yep; waar blijft de nieuwe film van Jaco van Dormael ?

avatar van roerdomp61

roerdomp61

De eerste helft van de film vond ik heel bijzonder, de tweede helft een stuk obligater.

3,5 *

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

heel mooie BELGISCHE film

**** 4 op 5 ****

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Gaat Georges op t eind van de film dood?

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

leuke speelfilm met redelijk aangrijpend verhaal waar naast het dramatische element toch ook veel humor is schuilt. 3,5 ster.

avatar van patjenmgn

patjenmgn

BoordAppel schreef:

Gaat Georges op t eind van de film dood?

Lijkt het wel op he!
Aangezien hij van een gebouw springt en daarna zie je volgens mij die Harry bij zijn begrafenis (in een flits)

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Ik wist dus niet meer hoe t einde ging. Lang geleden dat ik deze film gezien heb. Maar met zo'n einde is t idd wel erg duidelijk ja.

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

van een hoog flat(kantoor)gebouw springen en in een plantsoen landen, na een hele doos chocolade-bonbons leeg hebben gevreten terwijl je een zware chocolade-allegie hebt moet normaal gesproken toch wel genoeg zijn om er een eind aan te maken....

avatar van Pablito

Pablito

Overschatte film.

Het eerste kwartier is briljant (vandaar 2,5 ster), maar daarna wordt het alsmaar slechter.

Vind em een stuk minder interessant dan Toto le Heros, waarin van Dormael er in slaagt een vleugje poezie op het doek te toveren.

Hier enkel in de openingsscene.

avatar van Wouter

Lijkt dit niet heel erg op Rain man?

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

Nee, hoegenaamd niet, weet niet hoe je in godsnaam daar bij komt?

avatar van Wouter

Door het verhaaltje boven. Zakenman leert de waarde van het leven van geestelijk gehandicapte. En de poster heeft er wat van weg.

avatar van Wouter

Beetje pastel en sentimenteeel, maar niet onaardig.

avatar van Sjan

Sjan

Prachtige film die humor en drama perfect combineert. Bij vlagen echt geweldige humer, bij vlagen echt geweldige tragiek in de twee levens van de totaal verschillende personen. Onvergetelijke scenes, waarvan de minuut stilte in het gras een goed voorbeeld is. 4,5*

avatar van speedy23

speedy23

De twee hoofdrolspelers zijn hartveroverend en kregen terecht op het filmfestival van Cannes een gedeelde prijs voor de Beste Vertolking. Het scenario van Jaco van Dormael staat echter niet op hetzelfde peil als dat van zijn debuutfilm Toto le Héros...

avatar van ingwe

ingwe

ik vind de combinatie humor en drama zeer goed gekozen. Maar ik ken iemand die mongool id en ik moet zeggen het is zo zij relativeren echt alles en lachen met de meest onbenullige dingen en dat kan soms tof zijn echt wel.

avatar van MaryCorleone

MaryCorleone

Een van de meest ontroerende films die ik ooit heb gezien...

avatar van Wouter

Wat doen gladde sentimentele films het toch goed.

avatar van Uma Oldman

Uma Oldman

Het Misdaad genre doet het ook goed...

Leuke film, maar ik had er meer van verwacht.
Het begin zou wel eens een inspiratiebron kunnen zijn geweest voor Amelie. Erg leuk gedaan en met leuke originele vondsten.
Daniel Auteuil en Pascal Duquenne zijn een maf koppel.
De film duurt mijns inziens een klein half uur te lang. Het einde is nodeloos opgerekt en wil maar niet vlot afronden. Vanaf het moment dat de mongolen de bus kapen (een letterlijke verwijzing naar One Flew), wordt het verhaal erg slordig en stuurloos afgewerkt. En een mongool die zelfmoord pleegt. TJa, ik vind het niet zo'n mooi einde.
3,5 sterren - halve ster aftrek voor het einde, dus eindoordeel 3 sterren.

avatar van Jorick

Jorick

Enkele jaren geleden bij mijn Franse les gezien.

Toen der tijd vond ik de film erg aangrijpend.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Le Huitième Jour *****

Aangrijpende,ontwapende film over de relatie tussen 2 totaal verschillende mensen. De regisseur combineert emotie,humor en drama met oog voor enkele erg sterk emotioneel geladen scenes en mooie muziek. De mongool Geroges "speelt" hier echt ontzettend leuk en zorgt voor een inmiddels klassiek personage, je leeft met de personages mee. Eén van de betere producties uit onder meer eigen land.

avatar van Michael Meyers

Michael Meyers

Zelden heb ik zo een slechte film gezien. Slecht verhaal, ongeloofelijk saai en zeer slechte humor. 0.5* past perfect bij deze film.

Pieter Montana

Morgen tijdens de les Frans kijken!

Mooi vertederend filmpje

Maar voor mij blijft Amelié de beste franse film!

avatar van Summer

Summer

Michael Meyers schreef:

Nee... als jij Titanic 5 * geeft dan begrijp ik dat jij deze film niet begrepen hebt...

Pieter Montana

Waarom veralgemenen ze toch al de mensen die Titanic zeer goed vonden tot bakvissen?Waarom zit toch iedereen te klagen dat Titanic slecht was??Oké,die 11 Oscars verdiende hij niet maar de film was toch een mooie romantische film.

Maar 0.5* voor deze film is inderdaad wel erg laag.

avatar van speedy23

speedy23

Michael Meyers schreef:

Komaan zeg. Als het slecht is zou ik het ook zeggen, maar 0,5. Wat ik gezien heb is een zeer sterk verhaal, zeer afwisselend en zeer goeie humor. Ook filmisch mag deze prent zeker gezien worden.

avatar van wiekske

wiekske

Michael Meyers schreef:

juist een prachtige film! met leuke humor. heb me ziek gelachen. Ik ben helemaal verliefd op mon copain George