• 9.372.312 stemmen

Voyage of the Rock Aliens (1984)

Sciencefiction / Muziek | 97 minuten

Genre: Sciencefiction / Muziek

Geregisseerd door: James Fargo

Met onder meer: Pia Zadora, Craig Sheffer en Tom Nolan

Plot Voyage of the Rock Aliens

"Is it a bird? Is it a plane? No, its a Rock Alien!"

Aliens landen met hun gitaarvormige ruimteschip in de mythische stad Speelburgh op zoek naar de oorsprong van rock and roll. Ze zijn net op tijd om op te treden op een schoolfeestje. Frankie en zijn band zijn echter niet van plan om de aliens hun glorie te gunnen.

avatar van zombie

zombie

Dit lijkt me puur horror: trailer.

Bekend van het jaren '80 hitje van Jermaine Jackson and Pia Zadora...in zie wel Michael Berryman in de trailer opduiken.

avatar van Vascago

Vascago

Heerlijke B-onzin met een geweldige sfeer en lekkere 80's muziek. Alles is aanwezig wat de 80's zo een fantastische tijd maakt. De kapsels, de stereotypes, de muziek. Het acteerwerk is echter wat mij betreft een pak beter dan in vele andere B-films.

Toppertje !!

avatar van Basto

Basto

• 11931 berichten

Zelden hen ik de eerste paar minuten zo verbouwereerd naar het scherm zitten kijken. Allereerst omdat ik nooit geweten heb dat de wereldhit ‘When the rain begins to fall’ uit een musical kwam. Deze dus, waar ik ook nog nooit van gehoord had. Maar de film zelf kent ook een idiote start waar de clip met Jermaine Jackson op een bizarre manier in verweven is. Het zet de toon voor anderhalfuur volslagen gekkigheid.

De Aliens vormen een rockband die nog het meest weg heeft van een kruising tussen Kraftwerk en ABC. Ze landen in het dorpje Spielberg waar een giftig meer is (denk an Troma) en Pia Zadora het vriendinnetje is van de voorman van de lokale rockabilly band. Al snel ontstaan er spanningen en hobbelen we van het ene liedje (soort 80’s Giorgo Moroder pop) naar een volgende belachelijke situatie. Ondertussen ontsnapt de hoofdrolspeler uit The Hill Have Eyes uit het lokale gesticht om vervolgens met een kettingzaag van het formaat waar Leatherface stink jaloers op zou zijn achter zijn slachtoffers aan te rennen. Op het moment dat zijn kettingzaag hapert, helpt de door hem achterna gezeten dame mee om het te repareren. Zo’n soort film dus…

Het geld voor dit alles werd natuurlijk zonder enig probleem neergelegd door de biljonair waar Pia toen mee getrouwd was.

Kortom een knotsgekke vrolijke musical comedy die helemaal in mijn straatje past.

Wat fijn dat Vinegar Syndrome hier een mooie blu ray uitgave van heeft gemaakt.

avatar van teigertje

teigertje

• 2076 stemmen

Een maffe en knullige musical komische science fiction film.

Met een simpel verhaal vol muzikale gekkigheid.

De film is leuk om te bekijken,maar helaas niet bijzonder.

Wat wel zeer bijzonder is, de gigantische hit van de wereld beroemde nummer één hit.

Van Jermaine Jackson en Pia Zadora When the rain begins to fall.

Die de soundtrack is van deze film.

Blijft een wereld hit van grote klasse uit de fantastische eighties periode

avatar van robertinho

robertinho