• 9.371.614 stemmen

Oorsprong: Canada / Verenigde Staten

Geregisseerd door: William Fruet

Met onder meer: Henry Silva, Nicholas Campbell en Barbara Gordon

Plot Trapped

"When you're cornered like an animal, it's kill or be killed"

Een groepje studenten gaat een paar dagen in de heuvels van Baker County op vakantie, waar vlak in de buurt ook een groepje hillbillies woont. Bij aankomst zijn ze meteen al getuige van een moord: de leider van de hillbillies vermoordt samen met een paar kompanen namelijk de man die vreemdging met zijn vrouw. De studenten weten weg te komen, maar mogen in het nabij gelegen gehucht de politie niet bellen, omdat de man volgens iedereen vermoord is na een rechtmatig volksgericht. De studenten vluchten weer en gaan naar de lokale politie, maar ook daar blijkt de sheriff alles behalve behulpzaam.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Een sterke film, makkelijk te vergelijken met een 'Deliverance' of een 'Southern comfort', maar kan prima op eigen benen staan. Het grootste minpunt is de geluidsband, die mag nog wel eens flink opgeschoond worden, met al die 'tikken' erin.

Het verhaal zit netjes in elkaar en gaat in een rap tempo door tot het einde. Lekker veel actie(had hier en daar wel ietsje beter gekund, bv wanneer de overspelige man overgoten wordt met pek zie je duidelijk dat het gewoon dikke zwarte, niet-hete verf is), met ruimte voor dramatische aspecten. Henry Silva is ook een groot pluspunt, eerlijk gezegd was dit de eerste keer dat ik een hoofdrol van hem zag en dat is goed bevallen. Een uiterst charismatische boef. De rest van de acteurs variëren van adequaat naar prima tot sterk(Nicholas Campbell) en qua vormgeving ziet het er uitstekend uit, alleen de genoemde geluidsband laat nog te wensen over.

Voor 'Trapped' geef ik vier hele sterren en dan ga ik zo meteen 'Deliverance' er een halfje bij schenken.

avatar van niethie

niethie

Heeft vroeger een hele tijd lang hoog op het to-see lijstje van de wat obscuurdere slashers, horrors ed gestaan, maar heb hem toen nooit kunnen vinden. Kwam gister echter tot de ontdekking dat hij gewoon in delen op youtube te zien is, verrasend genoeg nog met nederlandse subs ook. Nouja het eerste wat opviel was de herkenbare stijl, ik dacht eerst uiteraard ook aan Deliverance waarmee de vergelijking inderdaad niet kon uitblijven, maar zie zonet pas dat Fruet ook het evenals vergeten Death Weekend op zijn naam heeft staan, dat zal het geweest zijn. Verder heeft mijn voorganger het al mooi opgesomt. Silva zet een overtuigende badguy neer, mooie donkere locaties, het bekende groezelige hillbilly sfeertje is in overvloed aanwezig, een prima vaart en bovendien genoeg spanning. Mooie finale ook, wel jammer dat het zo snel werd afgekapt, het kan aan de slechte tape liggen en zoveel verschil maakte het nou ook weer niet maar het was wel heel abrupt zo. Maar goed als ik terugdenk zoiezo een van de weinige minpunten. Bovendien heb ik altijdf al een zwak gehad voor filmpjes met een soortgelijk uitgangspunt dus wat mij beterft mag hij in het lijstje tussen de (vergeten) klassiekers. Aanrader dus! *voor de fans* Oordeel zelf! [link]

3,5 strerren

avatar van bladonis

bladonis

Henry Silva is een creep!!!!

Tenminste, dat speelt-ie (HOOP ik dan toch!) in Trapped.
Op de hoes staat dat dit een spanningsvolle thirller is in de traditie van Deliverance en Wrong Turn. . Mja, zo kan je alle hicksploitation als The Hills Have Eyes of Southern Comfort er ook wel aan de haren bijslepen..
Punt is dat dit een naar werkje is over een nare man die zich naar gedraagt in een nare omgeving met nare gevolgen!

Het verhaal is redelijk dun, maar dat is niet zo erg. De film draait toch voornamelijk om sfeer en beleving: een onschuldige kampeertrip verandert in doodsangst en moord voor vier studentjes. Henry Chatwell (de geweldige cultheld Henry Silva) is de bullebak van een hillbilly bergdorpje. Hij terroriseert het hele dorp, en doet waar hij zin in heeft. Niemand heeft het lef hem aan te pakken, want ze kennen de consequenties! Als hij ze in bed aantreft, jaagt hij de lover van zijn vrouw op, martelt hem, en doodt hem tenslotte. De ongelukkige studenten zijn hiervan onwillige getuigen. Als ze geen hulp krijgen van de plaatselijke sheriff of de hillbilly bewoners van het bergdorpje, worden ze gevangen genomen door de dolgedraaide Chatwell, die een simpele oplossing ziet voor dít 'probleem'...

Dit is niet alleen een simpele stalk 'n slash -Ravensburger's Iedereen kan killen. Dit is een aflevering van 'Buren', Henry Silva terroriseert een heel dorpje (stelt nou ook weer niet zoveel voor, het zijn maar een paar huisjes - zou mij niet verbazen als iedereen familie van mekaar is.. ), en regeert als de Hillbilly King! De dorpelingen zijn hem meer dan zat, maar durven niet tegen hem in opstand te komen. Als er dan een paar 'outsiders' (lees 'city folk') komen, is het wantrouwen tegen bútenlánders (lees 'city folk') groter dan de haat tegen de Hillbilly King.. Zij leven onder het motto: "Beter de Dúvel die je kent, dan Bútenlánders (lees: 'city folk')! De studentjes zullen het zélf moeten doen, zichzelf zien te redden tegen deze Tiran van Baker County!
Hicksploitation op z'n best!

Voor Henry Silva en z'n redneck kinfolk 3,5 inteelt ster!

avatar van Waku

Waku

Een van de eerste films die ik ooit op video heb gezien.

Nu uiteraard vreselijk gedateerd.

Maar in die tijd ( begin jaren 80) liet deze film een behoorlijke indruk achter. Hard en geweldadig.

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Henry Silva te gek, de film best wel oké.

avatar van mikey

mikey

Henry silva, de henry fonda van de b-film, speelt hier de chief in localonia waar zijn macht gebaseerd lijkt op the law. Een bepaald volksgericht. En enkele happy campers lijken het volgende slachtoffer te worden. Film volgt ditmaal de pummels in plaats van de stedelingen. Een schets van het leven in de oerbossen waar men hun eigen drank stookt en de overspeligen met pek en veren het dorp uit worden verjaagd. Ten koste van het thriller aspect dan weer wel.

Best prima maar voor het betere kat/ muis werk zal ik de liefhebber moeten doorverwijzen naar deliverence of southern comfort. Die ook nog eens minder karikaturaal zijn over de witte natives.

avatar van Vascago

Vascago

Toffe film. Fijne sfeer, heel aardig acteerwerk, goede sound. Dikke 3.5*

avatar van clubsport

clubsport

Best wel spannend , pluspunten zijn dat de bergbewoners wat meer een gezicht krijgen en dat de bad guy een sterke rol neerzet , de spanning is minder sterk in zijn opbouw dan deliverance maar als thriller slasher ( al valt het gore gehalte erg mee) best wel geslaagd .

avatar van Noodless

Noodless

Op zoek tijdens de horrorchallenge naar subgenre i.v.m. Backwoods / Rednecks / Hillbillies kwam ik uit bij deze thriller/horror die je toch wel tegenkomt in horrorlijstjes met dit bepaald thema. Eigenlijk nooit eerder van gehoord en moet zeggen dat deze wel goed is bevallen. Het gegeven is leuk en de film is tot het einde spannend. Er is verrassend veel aandacht voor andere personages en hun handelingen want de focus ligt niet alleen bij die 4 studenten. Ook een paar leuke kills zoals de dood door een antenne en de climax mag er ook wezen. Henry Silva is perfect gecast als de leider van de Hillbillies. Er is ook wat naakt te zien in de openingsscène en naderhand wanneer Silva ontdekt dat zijn vrouw Amy ( Danone Camden ) vreemd gaat. Ook één van de studenten nl. Diana (Gina Dick) komt in een hachelijke situatie terecht waarbij ze even naakt te zien is. Prima film ! 7,5/10

avatar van joolstein

joolstein

Hillbilly-terreur. Henry Chatwill (Henry Silva) heeft zijn knappe vrouw betrapt met een andere man. Henry en zijn boerenpummel -vrienden nemen het recht in eigen hand. Een viertal studenten reist naar het zuiden van Amerika en is getuige van de moordpartij. Het is een goed gemaakte film waarin regisseur William Fruet erin slaagt om veel in 95 minuten durende film te proppen. Er is voldoende actie, verontrustend bruut geweld en een vleugje vrouwelijk naakt, en deze film sleept nooit.