• 9.373.034 stemmen

We Are Twisted Fucking Sister! (2014)

Documentaire / Muziek | 135 minuten

Genre: Documentaire / Muziek

Alternatieve titels: We Are Twisted F***ing Sister! / We Are Twisted F*cking Sister!

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Andrew Horn

Met onder meer: Dee Snider en Jay Jay French

Plot We Are Twisted Fucking Sister!

Twisted Sister is opgericht in december 1972 te Long Island, New York. De band is één van de eerste Amerikaanse 'hairmetal-bands' ter wereld. Ze spelen hoofdzakelijk in bars en clubs en willen niet als achtergrondmuziek fungeren, adopteren de extravagante glamrock stijl en brengen zware, in het gehoor liggende songs. Ze worden bekend door de hits 'I Wanna Rock' en 'We're Not Gonna Take It' (later gebruikt in de film 'Iron Eagle' in 1986), beide van de LP 'Stay Hungry'. Dit is hun biografie.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Erg lange zit, waarbij er teveel wordt ingegaan op zaken die er niet echt toe doen. Dee Snider blijft echter een charismatische man en zorgt gelukkig geregeld voor een glimlach op je gezicht.

Geen aanrader, waarschijnlijk enkel voor de echte fans.

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Ik ken maar een paar nummers van deze band, geen echte fan dus, maar toch aan de film begonnen. Ik vind het proces naar het succes interessant, maar JUIST ook daarna. En dat 'daarna' ontbrak in zijn geheel. Hun grootste hit zit niet eens in de film! En dan gaat het TWEE UUR EN VIJFTIEN MINUTEN over hoe ze succesvol worden. Maar liefst een kwartier over welke band formaties ze hebben gehad. Er wort veel te veel op zaken ingegaan die absoluut niet relevant zijn. Niet zo best dus! Het leek ook of ik naar een eerste montage keek, niet af. Maar... toch ook wel weer interessant om dit verhaal te zien. M'n plan was om het in twee keer te kijken, maar toch in 1 keer afgekeken. Doen ze toch wel iets goed.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Eigenlijk weet mijn voorganger het grootste euvel al wel te omschrijven.

Het begin van de film over de periode voor hun oprichting vind ik wel interessant.

Het verhaal over hun 'beroemd worden' is ook wel interessant, maar is wel erg uitgerekt. Volgens mij gaat een kleine 50/60 minuten over de periode '79 t/m '82. Veel geouwehoer over live gigs. Geinig, maar op den duur weten we het wel.

Wat mij betreft hadden ze deze speelduur ook nog wel mogen vullen met de periode tot '87 om het wat gevarieerder en interessanter te houden. Nu is het namelijk hier en daar tegen de saaie kant en dat verdienen de heren van deze toffe band niet.

avatar van james_cameron

Vermakelijke documentaire over de ontstaansgeschiedenis van de maffe rockband Twisted Sister, ooit heel groot in de jaren '80, toen MTV haar hoogtepunt beleefde. Te lang en ietwat eentonig, al zijn er veel hilarische anecdotes en is het fijn luisteren naar de nog steeds charismatische frontman Dee Snider. De boel leeft flink op wanneer de band voor het eerst naar Engeland vliegt en daar voor nieuwe uitdagingen komt te staan. Een feest der herkenning, althans voor mij- ik kocht in 1982 de debuut-LP Under The Blade, toen de band nog enigszins serieus te nemen was. Daarna kwam het grote succes en haakte ik af. De documentaire stopt ook op dat punt.

avatar van RuudC

RuudC

Leuk hoor! Zelf ben ik wel redelijk fan van de band. Heb ze ooit een fenomenaal optreden zien weggeven op Waldrock in 2004. Dat maakte bijzonder veel indruk. Toch heb ik me nooit echt verdiept in de band en met het zien van deze docu ben ik dan ook echt een stuk wijzer geworden. Deze documentaire geeft niet alleen een mooi inzicht in de beginjaren en de vroege succesjaren van Twisted Sister, maar ook een mooie inkijk in de hardrockscene van New York in de tweede helft van de jaren zeventig. Ik heb ook nooit geweten dat Jay Jay French de kartrekker van de band was. Ik zag het altijd als Dee Snider en consorten.

Dit is toch wel zoals een goede muziekdocumentaire hoort te zijn: goed opgebouwd verhaal (met ook de mindere tijden), veel betrokkenen aan het woord en uiteraard de band zelf, leuke anekdotes, maar ook de muziek. Deze film laat het bijna overkomen alsof je er zelf bij was. De tijd vliegt voorbij en hopelijk komt dat tweede deel er ooit.

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Je zal maar een vers gedraaide dampende drol naar je toegesmeten krijgen tijden een optreden. Yikes!

Vrij gedetailleerde docu over de band with the dudes who look like a lady. Met genoeg ruimte voor de bandleden, crew en fans om de geschiedenis van de band vanaf de jaren 70 na te vertellen. Veel footage van optredens maken het plaatje compleet. 135 minuten is een vrij lange zit maar wel interessant over het reilen en zeilen binnen een band.