Fido (2006)
Canada
Geregisseerd door: Andrew Currie
Met onder meer: Kesun Loder, Carrie-Anne Moss en Billy Connolly
Plot Fido
"Good dead are hard to find"
Timmy Robinson's beste vriend in de hele wereld is een rottende zombie, genaamd Fido. Maar als Fido dan de buren opeet moet Timmy er alles aan proberen te doen om zijn ouders ervan te overtuigen dat Fido een deel van de familie is ...
Fido
Cindy Bottoms
Stan Fraser
Dee Dee Bottoms
~Jewel~
Ik ben benieuwd naar deze film, Carrie-Anne Moss is een geweldige actrice
Horrordude
Ik vind de amerikaanse plot omschrijfing grappiger: ''Welcome to Willard, a small town lost in the idyllic world of the 50's, where the sun shines every day, everybody knows their neighbor, and rotting zombies deliver the mail.''
Mr Confused
Fido lijkt wel verdacht veel op Bub uit Romero's Day Of The Dead! Leuke wegkijkfilm voor op een regenachtige dag of zondagnamiddag! Niet meer niet minder! 3*
Mc
- 2092 stemmen
Klinkt helemaal geweldig, en de trailer is dan ook prima
"So without my job we'd all be dead, and then were would we be?" ... "Dead, Dead, Dead". "That's right".
Macmanus
Wel geinig.
Film deed me ook wat denken aan Iron Giant. Maar dan geen robot maar een zombie als vriend. En hier zitten ook weer een paar heerlijke jaren 50tig filmpjes in.
Alleen zoals wel vaker zakt de film na een tijdje wat in. Het idee van zombies die leven met de mensen, ken je dan wel en de grappen worden minder en minder. De cast maakt er dan nog wel wat leuks van, Czerny speelt erg leuk, en Baker blijft ook altijd wel een lekker fout hoofd hebben. Maar het miste toch een beetje dat extra snufje zout om er echt wild van te worden. Het blijft allemaal iets te lief.
Kleine 3 sterren, toch best wel vermaakt en het duurt lekker kort.
pascal83
Het hele idee achter deze film doet me erg veel denken aan het einde van Shaun of the Dead.
Keane1983
Ik heb alleen de trailer net gezien, maar kan iemand mij vertellen wanneer de NL release datum is???
Dit lijkt me dus echt een super leuke film, kan niet wachten tot hij uit komt
balosa
beetje te flauw naar mijn zin, verder gebeurde er ook niets bijzonders of schokkends 2*
chicow
Ik vond het wel een grappige en dreuge/zwarte humor film! Wel leuke als je van deze genre houd
zjandannybob
ik vond de zwarte humor ook wel leuk, alleen jammer dat er niet iets meer horror kwam blijft meer een soport van familiefilm...
toch 3.5*
tjp1994
erg lachen en goed gemaakt. prachtige beelden ook qua tijdsbeeld. mooie auto's.
leuk verhaal
mishad
Fido is een bij vlagen hilarische zom-com met Billy Connolly in een fantastische rol als aardige zombie. Carrie-Anne Moss is geweldig, de beelden zijn prachtig en de jaren 50 zijn perfect tot leven gebracht. Verfrissend en uniek filmpje!
3,5 *
skompie
3,5 *
Ben ik wel met je eens maar naar het einde toe wordt de film wel minder 'komisch' en vind ik het persoonlijk meer een familiefilm.
Voor de rest blijft het wel een leuk filmpje natuurlijk.
Betamax
Erg leuke film.
verhaal is prima en de jaren 50 auto's en kleding zijn prachtig.
Guinness
Volgens mij ben ik de eerste die deze film werkelijk niks vond. Had er veel meer van verwacht.
1 *
Poisonthewell
Een echte zombie-familiefilm. Fris en erg leuk, met een satirische ondertoon (maar een erg milde; plagend eerder dan spottend); een zombie als ultiem statussymbool in een op hol geslagen consumptiemaatschappij. Geschoten in wat een overdreven kleurrijke versie van Pleasantville lijkt. 4*
KW2
Zeer chemische komedie, die qua verhaal niet heel veel voorstelt, maar er qua originaliteit uitspringt.
jimbo79
had er veel meer van verwacht na de recensies
het begin is echt wel leuk door een parodie te zijn op de jaren vijftig horror film en er komen wel grappige stukken ijn maar de film kabbelt maar wat voort en blijft uiteindelijk toch maar een soort familiefilm
macdanger
erg lachen en goed gemaakt. prachtige beelden ook qua tijdsbeeld. mooie auto's.
leuk verhaal
orbit
- 12092 berichten
Erg flauw idee en dat is de uitwerking dan ook bij tijd en wijlen, maar er zitten ook wel leuke grappen tussen en de jaren 50 sfeer is inderdaad erg leuk gebruikt in deze film. Geen opzienbarend iets, maar lekker wegkijken.
witboek
Grappig is die wel, maar spannend? Toch wel leuk om ene zondagnamiddag met de kinderen
Drekdwerg
Ga ehm wel kijken ik hoop alleen niet dat hij veel gemeen heeft met shawn of the dead
Het idee van de film leek me wel grappig en ik had er ook best zin om hem te kijken. Maar na 30 minuten viel hij me zo erg tegen (verhaal was toch minder, grappig was hij nauwelijks en hij kom me niet meer boeien) dat ik hem daarna met 2 speed vooruit ben spoelen. De typische jaren 50 sfeer was was wel mooi maar dan heb je het wel gehad met deze film.
valerio2003
Toffe film met een heel apart verhaal.
hij is heel erg om naar te kijken en wat is dat jongetje toch een schatje.

Vanaf vandaag kijk je op Netflix naar de misdaadserie 'Animal Kingdom'

Top 10 van Netflix: déze tien films worden nu goed bekeken