• 9.378.515 stemmen

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Andrew Currie

Met onder meer: Kesun Loder, Carrie-Anne Moss en Billy Connolly

Plot Fido

"Good dead are hard to find"

Timmy Robinson's beste vriend in de hele wereld is een rottende zombie, genaamd Fido. Maar als Fido dan de buren opeet moet Timmy er alles aan proberen te doen om zijn ouders ervan te overtuigen dat Fido een deel van de familie is ...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Helen Robinson

Stan Fraser

Dee Dee Bottoms

avatar van Nephilim

Nephilim

lol... Zombie satire met een geweldig jaren 50 sausje. Heb me hier erg mee vermaakt. 's werelds eerste schattige zombie film.

Ik wil ook mijn eigen zombie nu...

Enige wat voor mij beter had gemogen was het tempo. Af en toe had het iets hoger gemogen imho.

Verder zeer geslaagd filmpje.

avatar van Lennon

Lennon

Ik vond het een zeer vermakelijke film. Heb me eigenlijk geen moment verveeld.

avatar van Zinema

Onderhoudend en origineel verhaaltje waar alleen nog musicalmuziek aan ontbreekt. De humor is soms van dik hout, maar de zit is absoluut oké. Goed.

avatar van coldheaven

coldheaven

Een film die om een man draait en zijn beste vriend de rottende zombie? Is Hollywood door z'n ideeën heen?

avatar van vph1272qm

vph1272qm

heel heel erg mooi gemaakt, een moderne versie van zo'n overacting z/w jaren 50 film.

maar kon mij toch niet geheel boeien..

avatar van Fryce

Fryce

Hmmzzzzz het lukte me niet om ook maar engisinds affiniteit te krijgen met deze film. Er zitten leuke stukjes in, maar over het algemeen slaat hij bij mij niet aan. Geef mij maar zombie films met minder sentimiteit en een veeeeeel hoger slasher gehalte.

avatar van White Trash

White Trash

Aparte film vind de jaren 50-60 sfeertje altijd vaak leuk in films en hier komt deze sfeer erg goed naar voren. Alles lijkt perfect maar dat is het niet. Acteurs vond ik het goed doen.. Het werd nergens echt hilarisch en soms was het verhal iets wat traag maar echt vervelend om te kijken was het ook niet..

avatar van Ruttie2

Ruttie2

Meestal spelen dit soort zombie films zich af in de jaren 50, toch maakt dat dit soort films wel wat beter, het word duidelijk wel goed uitgelegd over hoe het daar aan toe is, en soms lijkt het best wel een beetje op Brain dead 1992 (mischien is niet iedereen dat mee eens) ik geef deze film een 3 ster

avatar van playah26

playah26

leuke aardige wegkijker, niet meer niet minder.

avatar van danny61

danny61

Toch een redelijk zwakke film,kinderachtig.Maar al by al toch avondvullend.

ik geef 1 op 5

avatar van Steve-a

Steve-a

Geniale film.

avatar van akh

akh

coldheaven schreef:

Volgens mij heet dat fantasie. Iets tegen originele ideeën?

avatar van Reinbo

Nederlandse dvd hoes doet deze film geen recht. De hoes is die van een goedkope B film, waarvan de kwaliteit te wensen overlaat. Maar het is een erg leuke stijlvolle ode aan de jaren 50 en horrorfilm al la night of the creeps. Iets minder leuk maar wel 3,5*

avatar van Steve-a

Steve-a

avatar van Boeikens

Boeikens

Middelmatig.

Het is allemaal wat te braaf, bijna kinderachtig. Dat jaren 50 sfeertje was niet slecht maar de humor is in vergelijking met zombie-komedies als bv Shaun of the Dead eerder droog.

avatar van strunglady

strunglady

Beetje flauw en trage film en toch vond ik het uiteindelijke product behoorlijk aangenaam. Het 50er jaren sfeertje werd aardig goed benaderd. Flauwe maar toch leuke humor, mooi camerawerk, acteerwerk goed genoeg.

3.5

avatar van Noodless

Noodless

Het idee is best origineel gevonden en de sfeer van de jaren ' 50 is goed gebracht. Echt grappig is het niet, maar de film is op een bepaalde manier heel leuk om naar te kijken. De kleine jongen en de andere acteurs spelen hun rol ook goed. 7/10

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Vermakelijk zombie-filmpje, al is deze wel heel erg anders dan b.v. Day of the Dead!! Deze film laat zien hoe de wereld eruit zou zien als we daadwerkelijk zombie's zouden kunnen controleren. Of de wereld er beter van wordt? Nou nee, dat dan weer niet. Het is een origineel idee om zombie's eens anders te...eh... gebruiken. Er wordt aardig geacteerd in deze film en de decors zijn om te zoenen. Moet erg veel werk zijn geweest.... 3,5 *

avatar van VierkanteOogjes

VierkanteOogjes

Ik vond die zombie van de buurman best aantrekkelijk...

3,5 *

avatar van namingway24

namingway24

Het eerste uur is het beste want daarna word het allemaal erg rommelig. Het jaren 50 sfeertje is heel goed getroffen en de muziek is één van de hoogtepunten van de film.

avatar van MerLiNiuM

MerLiNiuM

Geen slechte film. krijg het gevoel dat ik in een soort fallout 3 omgeving zit als ik deze film kijk alleen dan met zombies. orginele vinding headcofin of door het leven gaan als zombie. Eindelijk weer eens een leuke zombie film want de meesten die uitkomen met uitzondering van de meester der zombie films George A. Romero geregiseerd zijn dan meestal ook crap. maar bij deze had ik dit gevoel niet. 3*

avatar van Valura

Valura

Een feel-good zombiefilm. Ik vond hem erg leuk om te zien (vooral de jaren 50 thematiek sprak me aan).

avatar van bepsel

bepsel

Ik vond het een erg leuke film, het hele idee/complot is goed bedacht en de jaren 50 stijl (zoals de meesten al vermelden) is op een leuke humoristische manier uitgevoerd.

Zeker de moeite waard om te kijken!!

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Plot: Man,man,man....hoe begint het ook alweer....?
Juist ja, heel normaal, zoals alle films :
Het zijn de jaren '50 in Amerika,
een stofstorm vanuit de ruimte bedekt onze planeet met
besmettelijke deeltjes dat alle doden doet verrijzen uit hun graf.
De hele Wereld zit nu opgezadeld met deze bloeddorstige zombies.
Hmmm, dat kunnen we niet hebben, toch...? Wat gedaan...?

Een geniale professor vindt een halsband uit die de bloeddorstige aandrang
van de zombies onderdrukt en hen gewillig maakt als een lammetje.
Hij richt het bedrijfje ZomCon op om de zombieplaag te bedwingen.
Nu zijn ze ideaal om te worden ingezet als onvermoeibare werkkracht en huishoudhulp.

De tienerjongen Timmy woont in het vredige dorpje Willard.
Hier gaat alles ogenschijnlijk zijn rustige gangetje in perfecte huisjes met
perfecte gezinnen én hun zombiehulp.
Er is echter één probleem: bij Timmy hebben ze nog geen zombieslaaf,
daar moet dringend verandering in komen, wat gaan de buren anders van hen denken !?
En ja hoor, Timmy's moeder besluit er eentje te kopen: zombie Fido doet zijn intrede in dit geschifte huishouden.
Hij blijkt achteraf gezien nog best een sympathieke on-dode te zijn...

Wat volgt moet je zelf maar zien, het wordt nog plezant

Tsjonge jonge, dat was een leuk filmpje.
Vooral de jaren '50 setting was héél geslaagd,
met volwassenen die hard hun best doen om
te laten uitschijnen hoe gelukkig ze wel zijn met hun
perfecte gezin, mooie huis en wagen voor de deur.

Dit is zeker géén Horrorfilm, ook al gaat het over zombies.
't is eerder een sympathieke Jeugdfilm/Komedie,
écht waar !

7/10.
Een aanrader voor elke filmliefhebber !

Filmsite: http://www.fidothefilm.com

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Was het toch Billy Connolly!

Voor een horror veel te lief, voor een kinderfilm te... Ja, is het wel 'te' voor de jeugd? Als mix zeker eens een verfrissend tussendoortje. Het had qua horror best wat extremer gekund en het tempo had wat opgeschroefd mogen worden, maar verder valt er eigenlijk weinig te klagen.

3,5*.

avatar van Knisper

Knisper

Wel grappig, maar toch ook heel onbenullig tegelijkertijd. Echt gelachen heb ik nooit, ondanks dat de film toch best zijn momenten heeft. Maar vooral de aandacht voor details maakt dit toch wel genietbaar. Aan de andere kant is het ook geen film die ik me nog lang zal herinneren, daarvoor zijn er wel wat meer imposantere en misschien ook wat meer bloederige varianten op deze film. Aardig voor een keertje dus.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Het blijft toch een leuk genre, die zomcom.

Ook Fido maakt op een leuke wijze de zombiefilm belachelijk. Vooral het idee en de setdressing is geweldig, het jaren '50 dorpje is geweldig neergezet. Sowieso heb je aan een Dylan Baker dan natuurlijk een goede, hij is perfect voor dergelijke rollen. Maar ook de rest is uitstekend gecast. De humor had hier en daar wat sterker gekund, vooral omdat de film het enkel daar van moet hebben. Geen flink bloedvergieten zoals we wel in een Shaun of the Dead of Braindead zagen, gewoon een vrij brave komedie over zombies. Film deed me overigens geregeld denken aan Chud 2: Bud the Chud. Alleen was deze kwalitatief wel iets sterker.

3,5 sterren.

avatar van Norma

Norma

Een soort satire op de zombie-film; het maakte voor mij eigenlijk geen verschil, want ik kan een zombiefilm toch al nooit als “serieus” bekijken.

Dus ook hier zat ik af en toe met opgetrokken wenkbrauwen naar de grommende en onbeholpen voortstrompelende wezens te kijken, me afvragend wat mensen toch in het genre zien. (no offence)

Maar de aankleding is leuk gedaan en hoewel het nergens enorm grappig wordt is het gegeven (een niet te missen sneer naar uiterlijke schijn) wel origineel uitgewerkt.

avatar van ibendb

ibendb

ik was 11 toen ik deze zag!!

oftewel is deze film te kinderlijk, of ik kan goed tegen horror!

avatar van Corcicus

Corcicus

Hele leuke film!

Stilistisch prachtig, het decor deed me van tijd denken aan Tim Burton. De muziek was top en de personages ook. De ouders hadden veel weg van die van Roald Dahl's Matilda. Bij momenten erg grappig en sfeervol al had er wel wat meer bloed in gemogen wat mij betreft. Dit was echt een nieuw soort genre, dat mij zeker beviel: de familiehorrorfilm.