• 9.370.314 stemmen

Linda (1981)

Misdaad / Erotiek | 78 minuten

Genre: Misdaad / Erotiek

Alternatieve titels: The Story of Linda / Linda, de Stoeipoes / Orgía de Ninfómanas / Linda - Die Nackten Superhexen vom Rio Amore / Orgy of the Nymphomaniacs / Naked Super Witches of the Rio Amore / Captive Women

Oorsprong: Spanje / West-Duitsland

Geregisseerd door: Jesús Franco

Met onder meer: Katja Bienert, Ursula Buchfellner en Raquel Evans

Gesproken taal: Spaans en Duits

Plot Linda

Het luxueuze hotel 'Transatlantic' is niets anders dan een dekmantel voor een bende handelaren in 'witte slaven'. Telkens weer verdwijnen er mooie meisjes, om meegenomen te worden naar een afgelegen locatie, alwaar ze tot prostitutie gedwongen worden. Betsy is een onschuldig meisje die een baan bij Transatlantic wordt beloofd.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van 93.9

93.9

Deze film is ontzettend camp en daarom wel weer vermakelijk.

avatar van Exploitation

Exploitation

Zou deze film graag op DVD willen hebben copy of origineel? Wil/kan mij iemand hiermee helpen??

avatar van Exploitation

Exploitation

Heb hem bij de videotheek gevonden ga hem komende week kijken!

avatar van Fransman

Fransman

Ben benieuwd wat Exploitation er nu eigenlijk van vond. Hij keek er zo reikhalzend naar uit. Nou, zoveel slechter dan dit kun je het niet treffen. Ook een hele geruststelling. Verhaal is er nauwelijks en erotisch is de film al helemaal niet. Blijft over de schaarse plaatjes van 'Zonnig Madeira'. En Katja Bienert natuurlijk.

Films over bordelen zijn zelden aangenaam. Dat is hier niet anders. Te veel blote vrouwen en foute kerels. En achter de schermen een hoop narigheid. Een meisje is hostess in een duur hotel en wordt door moderne slavenhandelaren opgesloten in een bordeel. Het vriendje van de krolse hoerenmadam wil haar redden, maar daar komt niet veel van terecht. Haar zusje Linda (Katja Bienert) komt haar opzoeken op Madeira, maar kan haar niet vinden en trekt dan maar in bij een vriendje met wie ze het erg gezellig heeft. Pas aan het eind sluiten de dames elkaar in de armen.

Toegegeven, ik keek dit vehicle alleen vanwege Katja Bienert . Nauwelijks veertien met een lijf dat er uitzag als dik in de twintig. Met prachtige borsten en overal (!) haar . Ongelooflijk dat ze ook geen enkel probleem scheen te hebben met die seksscènes. Al valt dat hier wel mee. Een lesbische scène met een klasgenootje en wat gestoei in zee met het vriendje. Maar dan nog. Zou nu absoluut onmogelijk zijn. Katja heeft er niets aan overgehouden. Ze filmt nog steeds.

En deze film? Snel vergeten.

avatar van Theunissen

Als "Fransman" het niet gezegd had, dan had ik niet geweten dat Katja Bienert (in de rol van Linda Norman) in deze film pas 14 / 15-jaar oud was. in de film "Eugenie (Historia de una Perversión) (1980)" van Jesús Franco, was ze overigens pas 13 / 14-jaar oud !

Wat dat betreft is dit dan ook best een foute film van Jesús Franco, want in twee scènes is Katja Bienert namelijk volledig naakt te zien en dat o.a. tijdens een lesbische scène (zie ook de filmposter, waarop alles gecensureerd is) met Andrea Guzon (als Marion die de kamergenote is van Linda in een klooster in Zwitserland) en als ze met Antonio Rebollo (als haar vriendje Juan, die ze ontmoet op Madeira) over het strand rent, waarna ze met hem gaat vrijen in de zee. In deze film is niet te zien dat ze pas zo jong was, want ze had inderdaad het lichaam van een volwassen jonge vrouw en dat zelfs met haren onder haar oksels (goed te zien tijdens de lesbische scène)

Deze Misdaad / Erotiek film heb ik overigens niet gekeken vanwege Katja Bienert, maar vanwege Ursula Buchfellner die ik gisteren nog zag in de Horror / Avontuur (een zogenaamde kannibalen-film) film "El Canibal (1980)", waarin ze zeer regelmatig volledig naakt is te bewonderen. In deze film is ze natuurlijk ook een aantal keren naakt te bewonderen (vooral haar borsten), maar degene die het meest naakt te bewonderen is, is Raquel Evans (als Sheila de manager van een club of beter gezegd een bordeel) en die mocht er zeker ook wezen en ze had ook een heel fraai lichaam. Het meeste genot ik nog van haar als ze volledig naakt in open schoenen met hoge hakken te bewonderen is (zoals op het einde). Ze geeft in het bordeel ook zelf een show en daarbij wordt ze o.a. genomen door circa 20 mannen en vrouwen en op het einde pijpt en neukt ze Ron (Antonio Mayans), waarbij er wel niets expliciet te zien is.

Het verhaal speelt zich af in Madeira (daar zijn ook wat mooie plaatjes van te zien, maar wel vaak dezelfde) in het luxueuze hotel “Transatlantic”, wat slechts een dekmantel is voor een grootschalige blanke slavinnenhandel. De meisjes die er werken worden regelmatig meegenomen naar een afgelegen locatie, alwaar ze gedwongen worden om als prostituee te werken in het in het bordeel "Rio Amore", welke gerund wordt door Sheila (Raquel Evans). De jonge Betsy Norman (Ursula Buchfellner) die in het hotel werkt en verliefd is op Ron (Antonio Mayans), die de manager is van het hotel waar Sheila ook verliefd op is, wordt er op een dag van beschuldigd (komt door Sheila die jaloers is) een geldbedrag te hebben verduisterd. Kort gezegd is Betsy er in geluisd door de louche zakenlui van het hotel en ze wordt gedwongen haar schuld af te betalen met haar lichaam. En net nu haar jonge zusje Linda (Katja Bienert) voor een tijdje op vakantie komt. Linda is afkomstig uit een klooster in Zwitserland en als bij aankomst haar zus Betsy niet op haar staat te wachten ontmoet ze een jongeman, te weten Juan (Antonio Rebollo) die al snel verliefd op Linda wordt. Terwijl Betsy gevangen zit in een wereld van sadisme en prostitutie, wordt haar zusje Linda ingewijd in de wereld van de vleselijke genoegens.

Qua verhaal stelt het wederom weer weinig voor en staat het verhaal weer compleet in dienst van de vele naaktscènes en vooral van Raquel Evans (die al na circa 9 minuten volledig naakt is te bewonderen als ze een kamer binnenloopt waar Betsy en Ron liggen te vrijen) en Ursula Buchfellner (is na circa 8 minuten voor het eerst naakt, één borst, te zien als ze naast Ron op bed ligt). Een andere vrouw is overigens ook regelmatig naakt (helaas alleen haar flinke borsten) te zien en dat was Bea Fiedler die als hoertje Mitzi werkt (drinkt daar eigenlijk alleen maar) in het bordeel "Rio Amore". En in dat bordeel zijn ook nog veel andere vrouwen naakt te zien, zoals Ana María Segura en Doris Regina die o.a. Raquel Evans een massage geven (waarbij ook haar borsten worden gemasseerd) en ook geven ze een SM-achtige show waar een beetje bloed bij is te zien.

Het verhaal bevat eigenlijk twee verhaallijnen (die elkaar pas op het einde kruisen), eentje draait om Betsy en haar tragiek en de andere om Linda (die is ook pas na circa 25 minuten voor het eerst te zien in een klooster in Zwitserland) die voor het eerst de liefde ontdekt. En dan doel ik niet op de lesbische scène met haar kamergenote Marion (Andrea Guzon) na circa 26 minuten, waarbij Andrea Guzon o.a. met de borsten en schaamstreek van Katja Bienert speelt. Persoonlijk vond ik de verhaallijn van Linda nog het leukste en vooral omdat er wat meer humor in zat.

Nu staat Jesús Franco er ook om bekend dat hij seks en naaktheid combineert met een dosis geweld, waarbij vooral vrouwen het moeten ontgelden. Dat begint in deze film gelijk al in de openingsscène, waarbij een vluchtende vrouw (ik weet helaas niet wie het was) wordt gevangen genomen door twee mannen in een jeep, waarna ze gebracht wordt naar het bordeel "Rio Amore". Daar wordt ze meteen afgeranseld ter vermaak van het publiek (het publiek vindt het leuk om te zien) en daarna wordt haar kleding uitgetrokken en wordt ze verkracht door een vadsige man die haar gevangen had. Naderhand wordt ook nog Ursula Buchfellner gepijnigd met een brandende sigaret en met scherpe bladen van een plant (door Ana María Segura en Doris Regina), die eruit zagen als speren. Het is overigens allemaal nog redelijk impliciet en wordt knullig in beeld gebracht.

Op het einde wordt er afgerekend met Sheila (een hoertje, wiens naam ik ook niet weet, schiet haar namelijk dood en dat terwijl ze ligt te neuken met Ron, waarbij ze Ron wilt doden met schorpioenen, die door het hoertje worden doodgetrapt) en als Linda op het punt staat om weer te vertrekken naar Zwitserland (haar vakantie is immers voorbij) ontmoet ze Betsy op het vliegveld die daar samen is met Ron (die haar bevrijd heeft).

Wederom is dit weer een typische Franco-film, namelijk eentje met weinig verhaal en veel naaktheid en vooral dit keer veel van de mooie Raquel Evans en helaas dus ook wat foute naaktheid van de destijds pas 14 / 15-jarige Katja Bienert (ze was daarna tot 1984 nog te zien in drie andere films van Jesús Franco en was daarin dus ook minderjarig, maar daar keek men in de beginjaren 80 niet zo nauw op). Omdat de film maar iets van 80 minuten duurt en er veel naaktheid te zien is, kijkt hij wel lekker weg en wordt het daardoor eigenlijk ook nooit echt saai.