• 9.399.528 stemmen

Releasedatum: 3 augustus 2006

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Dood Eind

"This house is angry"

Tijdens een gezellige avond rond het kampvuur worden zeven jeugdvrienden plotseling aangevallen door een stel bloeddorstige honden. Ze weten zich in een oud, verlaten landhuis te verschansen, maar dat blijkt niet zo verlaten als gedacht. Ze horen geluiden, deuren sluiten vanzelf en ze zien de beangstigende verschijning van een vrouw. Maar het is pas het begin van de duivelse opgave om het huis veilig weer te verlaten. De paniek, de toenemende kou, vermoeidheid en onderlinge conflicten maken hun zoektocht naar een uitweg tot een hel. Toch zullen de overlevenden het angstige verleden van het huis helemaal moeten ontrafelen voordat er weer licht door de duistere gangen zal schijnen...

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Een standaard horror die prima mee kan met het standaard horror werk wat bij ons afgeleverd wordt door de states. Acteerwerk was niet al te best maar ik vond het een horror die prima mee kan met de Amerikaanse horrors van dit moment. Ik had een Nederlandse horror toch wat slechter voorgesteld. 3*

avatar van hinie

hinie

Wat een kul is dat toch altijd hier.

In nederland worden toch ook vaak steengoede films geleverd.

Vind dat er hier altijd wel wat negatief over gepraat wordt.

Waarom toch?

Snap dat nooit.

avatar van by_the_way

by_the_way

hinie schreef:

Wat een kul is dat toch altijd hier.

In nederland worden toch ook vaak steengoede films geleverd.

Vind dat er hier altijd wel wat negatief over gepraat wordt.

Waarom toch?

Snap dat nooit.

ben ik het mee eens als of nederland niks goeds kan brengen:S

Leno

Nouja er zijn verschillende redenen te bedenken om met lage verwachtingen naar deze film te gaan. Zo is het budget hier altijd lager, zijn er geen ervaren filmmakers in het genre en de betrokken mensen zijn totaal onervaren bij deze film.

Leno schreef:

Met lage verwachtingen naar een film gaan is ook niet erg, maar er wordt altijd meteen zo denigrerend en laagdunkend gesproken. Alsof het een godswonder is dat er eindelijk een goede Nederlandse film gemaakt is. Terwijl die er genoeg zijn. Men is gewoon nog altijd bevooroordeeld als het over een Nederlandse film gaat (en dat is onterecht).

Extra Nieuws schreef:

Ik houd niet zo van Nederhorror....

Zoals....?

Quido schreef:

(ik moet deze nog zien overigens)

Ik heb niet alle posts bij deze film gelezen, maar Naomi Watts (op zijn post werd gereageerd) vind ik niet laagdunkend. Hij had lage verwachtingen, en ik vind dat begrijpelijk.

Quido

Ik heb het natuurlijk niet over iedereen ...

Leno

Wat heeft TMF trouwens met deze film de maken. Ik zie het ook op de poster staan..

avatar van stan

stan

Muziek misschien

Je hebt toch ook film in samenwerking met MTV en films die MTV gemaakt hebben, misschien geldt dat ook voor doodeind

kijk maar

Kan natuurlijk ook een sponsor zijn

avatar van by_the_way

by_the_way

Doodeind vanaf het begin afaan.

De film begint zeer spannend en zeker de eerste 60 minuten zijn echt een dikke 4.5 waard.Maar dan komt er een verhaal in het spel (waar het eigenlijk allemaal omdraait)Met de vrouw en de zeven kinderen.

Er wordt in het laatste half uur enkel engels gesproken.

De film is ook vrij Amerikaans georienteerd.

Het camerawerk is wat stijfjes maar past wel dus ook wel mooi.

De muziek is af en toe echt schrikbarend.Maar de film heeft eigenlijk geen thema muziek.

De cast is zeker goed.

al met al door de rare wendingen in het verhaal kom ik op een Dikke *3.5

avatar van MissMarijke

MissMarijke

Ben gisteren geweest en vond het een goeie film.

Ik vond het begin een beetje langzaam op gang komen, maar vond het verder een goeie film met wat onverwachte schrikmomenten.

Ik geef hem 4*.

Niet slecht. Helemaal niet slecht alleen wat een grote fout om rond het kampvuur kids van 20 jaar te laten praten over de Skychannel periode en te vertellen dat ze elke zondag ochtend naar animatie series keken als He-man. Jayce and the wheelwarriors en the transformers. heel leuk allemaal maar dat was in 83 tot 84 en de meeste van die kids rond dat kampvuur waren nog niet eens geboren of maximaal peuter. Je moet tot ricthing 33 zijn wil je dat destijds bewust hebben meegemaakt. Maar ja het helpt en je komt er mee weg als de 98% van het bioscoopkijkend publiek niet eens weet waar je het over hebt. Voor de rest geen slechte film van Nederlandse bodem. Een 3. Oja die poster is een ripp-off van de "Candyman filmposter" van Bernhart Rose.

Quido schreef:

(ik moet deze nog zien overigens)

O zijn en worden nog steeds hele mooie Nederlandse films gemaakt. Ik vond "de tweeling" erg mooi om te zien en zeer sterk geacteerd. Mooi tijdsbeeld werd daar neergezet. maar ja die film was ook soapieloos. Soapies kunnen namelijk niet acteren en dat maakt je film kapot. Soldaat van Oranje of Abeltje zijn toch echt meesterwerken van eigen bodem. Ik denk dat het fout gaat als nederlanders films gaan maken net als amerikanen dat komt gewoon niet goed over. en vooral heel nep.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Weet je zeker dat die cartoons van 83/84 waren? Volgens mij niet want ik kan ze perfect herinneren en ben 26. Was er destijds gek op en ik gok dat ik 7,8 of 9 was. Dus zou best kunnen.

avatar van Stephan

Stephan

Zwarte knesit schreef:

Soapies kunnen namelijk niet acteren en dat maakt je film kapot.

Sommige soapies kunnen heel goed acteren. Domme opmerking.

dutchtuga schreef:

Oeps foutje je heb gelijk 85 was dat. Maar ja de meeste soapies die ik in de film zag waren rond de 20.

Stephan schreef:

Sommige soapies kunnen heel goed acteren. Domme opmerking.

Ja vind je? ik vind van niet. Ze spelen mij nou net iets te gemaakt.

avatar van Relax

Relax

Zwarte knesit schreef:

Ja vind je? ik vind van niet. Ze spelen mij nou net iets te gemaakt.

En dat klopt..

Soort Quote: " Ik heb gehoord van Leo dat er een papier met een strikje eromheen zit op de tafel ligt die van glas is die in de woonkamer staat " en dat met 938938 tonen zeggen.. en omg wat iritant is dat.

Ik steun Zwarte knesit ff

avatar van Wouter

Nu heb je het natuurlijk wel voor het grootste deel over de schrijvers; niet de acteurs.

avatar van Relax

Relax

Maar hoe overdreven ze het vertellen, zoals ik al zei, met wel 1000den tonen.

avatar van Wouter

Dat is inderdaad het geval bij de meesten. Toch zijn er best een paar die beter kunnen, als ze de kans krijgen.

avatar van stan

stan

Ik ga er dinsdag heen ben echt zo benieuwd

avatar van YuLaw16

YuLaw16

Oke, toenet gezien. En deze film is natuurlijk een groot jatwerk van horrorfilms, als the haunting, ju on, the ring, evil dead en ga zo maar door. Kon dan ook de film prima voorspellen. Het acteren was ook werkelijk tenenkrommend slecht, des te debieler was het script. Film had welgeteld 3 schrikmomenten, rest van de film was kwalitatief crap. Maargoed, de film was op bepaalde momenten wel vermakelijk en ik waardeer zeer de moeite die gestoken is in deze film.

2/5

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Leno schreef:

Bedankt voor je relativering Leno.

Op mij werd inderdaad gereageerd en ik heb echt geen lage pet op van Nederlandse films, integendeel. Ik had lage verwachtingen omdat er geen makers zijn met ervaring qua dit genre en natuurlijk het lagere budget.

Relax schreef:

Maar hoe overdreven ze het vertellen, zoals ik al zei, met wel 1000den tonen.

Ja dat irriteerde mij ook. Ze komen veel te nep over. Ze zijn echt aan het acteren en slecht ook. maar voor de rest geen slechte film alleen laat die soapies nou eens voor wat ze zijn en neem echte actrices en acteurs

avatar van darkcity

darkcity

Het verhaal is zo standaard als de pest, gewoon zoals die van een goedkope hollywoodflop.
De schrikeffecten zijn enorm voorspelbaar en kan je van mijlenver zien aankomen.
Desondanks vond ik het er allemaal zeer goed uitzien, geweldige belichting, fantastisch camerawerk, aardig acteerwerk, goede muziek, goeie effecten en was de film af en toe nog wel redelijk spannend en hing er een goeie sfeer.
Toch ook wel erg leuk om eens een hedendaagse hollywoodhorror vertaald in het Nederlands te zien en ook goed dat iedereen doodging!
Ik geef hem voorlopig 3 sterren.

avatar van hinie

hinie

Naomi Watts schreef:

Bedankt voor je relativering Leno.

Als je mij bedoelt, dan kan ik zeggen dat ik het niet persoonlijk tegen jou had.

Vind over het algemeen op mm dat er vaak negatief over nederlandse films gesproken wordt.

Terwijl er toch echt wel juweeltjes bij zitten.

Naomi Watts schreef:

Op mij werd inderdaad gereageerd

Als een bericht onder dat van jou staat, wil dat natuurlijk niet direct zeggen dat er op jouw bericht gereageerd wordt ... Ik denk dat hinie net als ik vooral doelde op de berichten boven die van jou.

@Zwarte knesit: er zijn wel degelijk soapies die kunnen acteren. Kijk Van God Los eens zou ik zeggen ...

avatar van iingeborg

iingeborg

Ik vond het echt geen super fims. Het verhaal was opzich wel goed, had alleen wel beter uitgewerkt kunnen worden. Zaten wel goede schrikmomenten in, maar dat was het dan ook wel.

* 2,0