• 9.371.057 stemmen

Releasedatum: 3 augustus 2006

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Dood Eind

"This house is angry"

Tijdens een gezellige avond rond het kampvuur worden zeven jeugdvrienden plotseling aangevallen door een stel bloeddorstige honden. Ze weten zich in een oud, verlaten landhuis te verschansen, maar dat blijkt niet zo verlaten als gedacht. Ze horen geluiden, deuren sluiten vanzelf en ze zien de beangstigende verschijning van een vrouw. Maar het is pas het begin van de duivelse opgave om het huis veilig weer te verlaten. De paniek, de toenemende kou, vermoeidheid en onderlinge conflicten maken hun zoektocht naar een uitweg tot een hel. Toch zullen de overlevenden het angstige verleden van het huis helemaal moeten ontrafelen voordat er weer licht door de duistere gangen zal schijnen...

Mansell schreef:

deze moet wel goed zijn want tarantino wil er zelfs een remake van maken!!

Zou het geen publiciteitsstunt zijn?

Stephan schreef:

Gek genoeg heb je hierin gelijk. Als je in dit land je voornemens verkondigt en het gaat om welke reden dan ook niet door, wordt je publiekelijk te kakken gezet.

Vind je? Iedereen blijft natuurlijk vragen waar de film blijft, maar dat is logisch. Ik zeg niet dat je ongelijk hebt, maar ken je voorbeelden? Is het hier echt erger dan elders?

avatar van TimD

TimD

Ze hebben Tarantino zeker een zak geld gegeven... do you believe it yourself?

avatar van Stephan

Stephan

Wouter schreef:

Yorick van Wageningen. Nooit hoor je over zijn successen, totdat een film niet doorgaat... ik bedoel maar.

Stephan schreef:

A, je doelt op Nederlanders die naar de States gaan. Daar zijn Nederlanders wel wat overgevoelig voor, inderdaad.

avatar van gotti

Zag enkele dagen terug de making-off en ben nu toch wel benieuwd geworden. Zag er best redelijk uit namelijk...

avatar van markie1978

markie1978

De cast van deze film voorspelt niet veel goed, hoewel Victoria niet veel hoeft te doen om daar van te schrikken.

Ik ben bang dat deze film niet het nivo haalt van de lift, en zeker niet het succes van de lift.

Op een of andere manier vind ik een Nederlandse Horror niet bij dit land horen, het komt niet geloofwaardig over, dit komt denk ik door de Nederlandse nuchterheid.

avatar van RemyBl

RemyBl

markie1978 schreef:

We gaan het zien!

De lift is uniek in zijn soort en is niet te vergelijken met deze film. Doodeind is een spookfilm van formaat, ga maar gewoon kijken...

avatar van Reinbo

TimD schreef:

Ze hebben Tarantino zeker een zak geld gegeven... do you believe it yourself?

Ach als in Cannes een medewerker van Tarantino's productie maatschappij bij de Hollandfilm stand vraagt waar de film over gaat. Kan je natuurlijk zeggen dat Tarantino misschien een remake wil maken. Zoiets heet marketing.

avatar van mister blonde

mister blonde

Zoiets heet misleiding. Wordt een beetje moe van dat hele Tarantino product, maar vooral van de mensen die er blindelings intrappen.

Productiemaatschappij van.... en Tarantino zelf.... is natuurlijk nogal een verschil. Als er al uberhaupt iets van waar is.

avatar van Stephan

Stephan

Het is weer héél erg: "doe maar gewoon dan doe je gek genoeg" hier.

Publiciteit of niet, vooralsnog gewoon aannemen dat een Nederlandse film succesvol kan zijn. De link met Tarantino is ook niet zo ver te zoeken. De beste man heeft geruime tijd in Amsterdam gewoond, dus misschien heeft hij oprechte interesse.

Stephan schreef:

Het is weer héél erg: "doe maar gewoon dan doe je gek genoeg" hier.

Kom op, Stephan. Natuurlijk is er van alles mogelijk, maar vooralsnog lijkt het een publiciteitsstuntje (niks mis mee). Het verhaal dat Tarantino geinteresseerd zou zijn kwam uit toen nog maar een handjevol mensen de film gezien had. Dat hij toen de film zelf al had gezien heeft is erg onwaarschijnlijk. Dat hij op basis van slechts het idee een remake wil maken lijkt me nog onwaarschijnlijker.

avatar van Extra Nieuws

Extra Nieuws

Ik vond de film niks aan....

Ik houd niet zo van Nederhorror....

Geef mij maar andere Horror.

Ik heb liever Horror/Thriller films.

Victoria Koblenko ...... Scream Queen

avatar van stan

stan

Kan je iets meer info over de film geven?

Ik wil er namelijk graag iets meer van weten

avatar van Filmpjepakken?

Filmpjepakken?

Hmm...een nederlandse horrorfilm. Nederland heeft een magere horrorgeschiedenis maar ik denk toch dat dit wel aardige horror is...ik heb hem nog niet gezien maar ik ben nooit zo weg van nederlandse films geef mij maar amerikaanse America the best! Maja ik zie nog wel of dit een goede horrorfilm is

Filmpjepakken? schreef:

maar ik ben nooit zo weg van nederlandse films

Waarom niet ?

America the best!
Laat ik dit maar aan je nog jonge leeftijd toeschrijven ...

avatar van gotti

Draait maar in 16 steden. Best weinig. Denk dat dit best bezoekers zal gaan trekken...

Quido

De Telegraaf en het Limburgs Dagblad (al is Pieter van Lierop niet echt serieus te nemen in deze recensie) zijn (bijzonder) negatief. Meer kranten krijgen we niet ...

avatar van Anne_b

Anne_b

Hej

Ik heb de film vanavond gezien en ik vond hem goed ondanks dat ik niet weg ben van Nederlandse films en horror is ook niet mijn favoriet....

Wel aanrader opzich....

avatar van BoordAppel

BoordAppel

gotti schreef:

2 uit 5*.

avatar van gotti

Sinds kort blijkbaar 6 ipv 5.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Apart. In de kunstbijlage van de Volkskrant stond er nog gewoon 2 uit 5.

avatar van NeoTheXerox

NeoTheXerox

Ik kom net uit de bios, nou ik was om 00.10 thuis dan,

maar de film begint rommelig, de spanning is er ook pas midden van de eerste helft, de echte schrikmomenten zitten in de tweede helft. Er zijn 7 kinderen dood, maar waarom gaan ze dan ook alle 7 in de film dood, dat snap ik niet. Wat is daar het nut dan van?

En wat is er nu met Tim gebeurd? je ziet hem niet doodgaan zoals de rest? daarnaast vond ik dat gehijg wel erg lang duren een beetje overdreven, ik dacht echt van wanneer houden ze nu eens op met dat gehijg

Maar voor de rest is het een goede film, zitten wat goede schrikmomenten in, alhoewel ik bij de amityville meer schrok dan bij deze. Kortom het is een goede film en zeker de moeite waard om te kijken. Het heeft zeker ook een heel verassend einde.

gotti schreef:

Volkskrant geeft 2 uit 6*.

Als ik de link volg van jou dan zijn het inderdaad 6 sterren, maar wel 3 van de 6 en niet 2.

avatar van titan

titan

Het AD geeft 2* uit 5*.

Max California schreef:

Vreemd. Ik zou zweren dat er gisteren 2 uit 6 stond.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Nou gister eindelijk gezien en het viel me alles mee!

Ik kan zelfs zeggen dat ik hem wel goed vond, ondanks dat het een nederlandse horror film was.

Het acteren was dan wel weer minder, maar het verhaal zat wel goed in elkaar en de effecten waren ook goed naar mijn mening.

Ook zaten er best wel enge scene's in, ik ben wel een paar keer geschrokken maar dan ook wel meer door de muziek dan door de scene zelf.

Wel was het soms voorspelbaar, maar ik vind dit voor een nederlandse film wel goed gedaan allemaal.

Rianneke_Dan schreef:

"Ondanks" ?

Als DoodEind uit een ander land kwam was het een slechte(re) film geweest ?

avatar van Doom

Doom

Je mag Nederland natuurlijk wel het voordeel van de twijfel geven.