Dood Eind (2006)
Releasedatum: 3 augustus 2006
Bekijk via Videoland
Plot Dood Eind
"This house is angry"
Tijdens een gezellige avond rond het kampvuur worden zeven jeugdvrienden plotseling aangevallen door een stel bloeddorstige honden. Ze weten zich in een oud, verlaten landhuis te verschansen, maar dat blijkt niet zo verlaten als gedacht. Ze horen geluiden, deuren sluiten vanzelf en ze zien de beangstigende verschijning van een vrouw. Maar het is pas het begin van de duivelse opgave om het huis veilig weer te verlaten. De paniek, de toenemende kou, vermoeidheid en onderlinge conflicten maken hun zoektocht naar een uitweg tot een hel. Toch zullen de overlevenden het angstige verleden van het huis helemaal moeten ontrafelen voordat er weer licht door de duistere gangen zal schijnen...
Chris
Joline's Mother
Chris' Wife
Laura
LuCos
Ik heb deze film nog niet gezien, maar wil het zeker gaan kijken. Ik verwacht er zelf heel weinig van, aangezien ik de trailer heb gezien en veel dingen verdacht vond lijken op andere succesvolle horrorfilms, zoals The Ring en The Grudge. Dat is ook het enigste waar ik bang voor ben, de originaliteit van de film. Toch wil ik hem zien omdat het een Nederlandse film is.
stan
Oke ik ben er dus net van terug. Ik moet zeggen ik ben aangenaam verrast, De acteerprestaties waren boven verwachting. Het verhaal was wel oke en de Special Effects waren ook wel goed..
Ik verwachtte niet zo veel en ik dacht dat met die nederlandse taal de film echt slecht zou zijn maar nee. Op een of andere manier vond ik het heel prettig dat de film nederlands was. Zo kon je meer op het verhaal letten en een beetje op de film letten zonder dat je de ondertiteling moest lezen. Daardoor liet de film me ook een aantal keer goed schrikken. Ook zitten er in de film een aantal engelse stukken dat de puntejes op de i zet.
Het einde had ik nooit verwacht. Ik ging die film kijken en ik dacht nou 1 of 2 mensen zullen het vast wel overleven. Maar nee, toen ze nog met z'n tweeën over waren en Barbara zich heeft laten pakken in die kast is die neger wist te ontkomen.. Dat hij bij die deur komt en weg wil gaan en die vrouw zegt: ik heb 7 menden begraven dus 7 mensen zullen sterven en hij ook dood gaat
Mooi einde
Voor Nederland een zeer geslaagde film, Slachtnacht kijk ik ook naar uit maar ziet er een stuk minder uit als Doodeind..
3,5 sterren
Rianneke_Dan
Sommigen waren inderdaad te veel bezig om het acteren zo goed mogelijk te maken, waardoor het snel 'te' wordt.
Maar ik vond het acteren in het geheel wel oke hoor.
Naomi Watts
Als je mij bedoelt, dan kan ik zeggen dat ik het niet persoonlijk tegen jou had.
Vind over het algemeen op mm dat er vaak negatief over nederlandse films gesproken wordt.
Terwijl er toch echt wel juweeltjes bij zitten.
Dan is er sprake van een miscommunicatie, mijn excuses. Er wordt inderdaad vaak erg negatief gesproken over Nederlandse films, their loss.
DJK
De film gisteren gezien. Ik moet zeggen dat het een vrij goede film is. Ik verwachtte er eigenlijk niet veel van, omdat er toch nogal wat onervaren soapies in zitten maar wilde de film toch graag zien. Alhoewel je sommige gebeurtenissen wel kunt raden was het niet echt weggegooid geld.
stan
Victoria gaat ongeveer na een uur dood (iets langer kan ook) ze gaat op zoek naar haar dode vriend Tim en dan uiteindelijk komt zo op een verborgen plek met 7 graven en krijgt ze een flashback van de pestkinderen die stenen naar dat rar kind gooien. Dan wordt zij door die stenen bewusteloos gegooit en dan komt die rare brandachtige dodelijk spul en dan flitst het beeld weg
Vind het wel een pluspunt dat niemand het overleeft
JodyWeistra
Deze film was gewoon top!
Ik ging er heen met niet al te veel verwachtingen.
Goed acteerwerk, goede spanningsfeer, verrassend einde!
Beste nederlandse film die ik heb gezien.
Echt een aanrader!
een 4!
Deskjet7
Ik heb de film Doodeind gisteravond in de bioscoop bekeken. Ik had er best hoge verwachtingen van. Ik ben totaal niet teleurgesteld door deze Nederlandse horror.
Ik vond de introductie erg goed voor een horrorfilm. Het grote pluspunt van de film is dat de spanning goed opliep en er geen punt in de film was dat iedereen achter elkaar werd afgeslacht.
Ik heb erg veel plezier gehad van Doodeind!
Quido
Hoe doet ie het tot nu toe in de bios ? Die site van NFC is volgens mij al een tijd niet meer bereikbaar (?).
Mug
De site van NFC is gewoon bereikbaar. Weekend: 13e plaats, slechts 18 kopien [ik had wel meer kopien verwacht]. Week-cijfers staan nog niet on-line.
Quido
www.nfc.org[/url] vindt ie hier al zeker 2 maanden niet ... of heb ik een adresverandering gemist ?
Miyamoto
de eerste Nederlandse horrorfilm van deze eeuw
Soeperman87

Dat was dan ook de vorige eeuw!
Enne, als je de Vierde Man zo eng vond, dan is die film toch wel meer dan 1,5* waard?
IloveMovies
Voor een nederlandse horror-film is dit een prima filmpje.
Het wel weer beetje standaard concept, huis met verleden.
Maar als je dat niet zo boeit is dit toch wel een aanrader voor de nederlandse films.
Het einde :
Er bestaat gewoon een cyclus van 7 doden en omdat ze met 8ten waren is 'BING' weer de eerste van de volgende 7.
Of zit ik hier nu mis????????
stan
Nee dat bedoelde ze niet..
Het waren geen 8 maar 7 vrienden en omdat die vrouw 7 pestkoppen had begraven moesten ook al die 7 vrienden dood anders klopte de verhouding niet
ddragon1690
het is best een goede film. goede special effects. de film deed me trouwens erg denken aan evil dead =P alleen de soapies doen soms te veel hun best met acteren =P maar wel een goede film.
Urbanoetang
Ik verwacht heeeeeeel weinig van deze film, ga hem wel huren maar waarschijnlijk gewoon kapot lachen aan hoe ernstig cliche en nep hij is.
De trailer vond ik opzich nog wel mee vallen, maar het dat alles nederlands is?
Voorbeeld: I see dead people, they're walking around everywhere
I think before you die you see the ring
when there's no more room in hell, the dead will walk the earth
Nederlands: Ik zie dode mensen, ze lopen overal rond
ik denk dat voordat je doodgaat de ring ziet
als er geen ruimte meer is in de hel, dan lopen de doden over de aarde.
Ligt het nou echt aan mij? Of ben ik de enigste die in lachen uitbarst bij het idee zulke zinnen in het nederlands te horen?
Nouja, ik vind dat de nederlandse film-bussiness het maar bij tienerfilmpjes als Volle Maan moeten houden, en ik weet haast zeker dat Doodeind m'n mening niet veranderd
(ik hoop het eigelijk wel)
Enigste nederlandse film die bij mij echt het kijken waard was is Soldaat van Oranje.
0,5* kan binnekort verwacht worden.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11922 berichten
Er waren gister in de bioscoop een paar heeeeeeeeele domme mensen die zelfs nog gingen zitten bellen, dus dat vergalde mijn lol een beetje.
Bij de film heb ik een beetje een ja/nee gevoel, misschien ook door bovenstaande. De film is zeer zeker goed gemaakt, maar wordt nergens echt eng. Hoewel: er zaten minimaal twee erg sterke scenes in die een doorsnee filmkijker toch wel de stuipen op het lijf moeten hebben gejaagd, en die ik ook echt niet zag aankomen.
Met soapacteurs heb ik nooit echt problemen, maar Victoria Koblenko en Aram van de Rest gingen een of meerdere keren over de irritatiegrens.
Omdat de film maar voor een paar ton gemaakt is vind ik het erg goed wat er allemaal is bereikt, zeker op het gebied van speciale- en visuele effecten, en muziek.
Rolletje van Amber Teterissa vond ik redelijk overbodig, Alwien Turner, Everon Jackson Hooi en Anniek Pheiffer deden het prima!
Film is overduidelijk geinspireerd door met name Cujo (!!!!!!), Evil Dead, The Ring en Blair Witch 2. Best grappig, maar komt soms niet helemaal over.
stan
Vond de special effects ook zeker goed ja.. maar aan het einde in die gang waar ze door moesten lopen om de kast te bereiken was het me net even wat te nep maarja zoals bluejudakiss al zei.. voor het budget zijn het prima spacial effects
cynthia86x
het begin is erg saai en het heeft inderdaad iets weg van the grudge. Ook proberen ze een deur in te trappen terwijl de scharnieren aan hun kant zitten, en nog meer makkelijke fouten (bijv. 4 a 5 keer schieten met een shotgun zonder te herladen). Wel zitten er een paar enge stukken in. Voor een Nederlandse film is die verder goed.
mister blonde
stanzel
Ik verwacht er juist super veel van...ben helemaal enthousiast maar hij draait nergens in de buurt...weet iemand waarom...hij draait alleen in grote steden: deze MOET ik gewoon gezien hebben
Zwarte knesit

ZuZa
Dit lijkt me NEDERLANDSE BAGGER!
in de trailer laten ze ook echt alle spannende momenten zien....
En het is een nederlandse film, dus hij is vast ook weer oversext

'Perfectly Imperfect' met Yolanthe Cabau nu te streamen op Prime Video

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix