Genre: Romantiek / Drama
8,0 (1.378.591)
Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch
Releasedatum: 15 januari 1998
Plot Titanic
"Nothing on Earth could come between them."
De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.
- Trailer (YouTube)
- Titanic (MusicMeter)
- Back to Titanic (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Brock Lovett
Edward Smith
Spicer Lovejoy
Herjo
Dit is voor mij de allerbeste film op basis van waargebeurde feiten. Nooit eerder is er daarna een film uitgebracht die kan tippen aan deze. De film was lang maar mocht van mij nog veel langer duren. Wat een mooi verhaal ,romantiek en spanning.
Vidi well
Titanic kwam uit toen ik als puberjochie door de middelbare school slofte. Zelf had ik de film nog niet gezien, maar vrijwel alle iets oudere leerlingen hadden het erover, de soundtrack van Celine Dion stond wekenlang op 1 in de top 40, en de Break Out en de Hitkrant stonden vol met artikelen over deze film en de hoofdrolspelers.
Je kon niet om deze film heen. Wat me echter het meest is bijgebleven, is dat het vooral gezien werd als een meidenfilm vanwege Dicaprio, en dat jongens altijd maar weer zeiden dat de film pas goed werd “na de aanvaring met de ijsberg.”
Toen ik de film enige tijd later dan eindelijk zag, begreep ik deze kritiek dan ook niet.
Deze film staat namelijk als een huis van begin tot eind. De raamvertelling op het onderzoeksschip (in koele blauwe kleuren) en het geromantiseerde verleden (in gouden kleuren) sprak mij enorm aan als tiener, vanwege de hopeloze romantiek die in dit verhaal schuilde. Wellicht hielp het mee dat ik zelf tekenaar was/ben, en mezelf dus enigszins kon identificeren met Jack Dawson. Maar zeg nu zelf, wie wil nu als tiener niet zelf ook in zo’n intense liefdesrelatie verdwalen?
De eerste helft is vooral karakterintroductie en bouwt de personages goed op. Jack Dawson wordt neergezet als een vrije geest die rijkdom haalt uit het leven, in plaats van uit bezit. Rose daarentegen zit gevangen in haar chique adelijke leven en schreeuwt bijna letterlijk om vrijheid.
Twee verschillende zielen die elkaar vinden, en die vrijheid en liefde ontdekken voordat de boel naar de kelder gaat. Dit alles wordt uiteraard bekritiseerd door personages die kil en harteloos lijken, maar die zelf ook met hun begrijpelijke problemen kampen (Rose’s moeder maakt zich zorgen om de financiën van de familie, probeert de schijn op te houden, en ziet Jack als een gevaar. Hockney probeert zijn minderwaardigheidscomplex te compenseren met geld en zakelijk succes, terwijl hij gefrustreerd is omdat hij de liefde van zijn verloofde niet kan krijgen).
Al deze karakteropbouw zorgt ervoor dat we in de tweede helft van de film spectaculaire scenes ondergaan. Niet alleen visueel, maar ook emotioneel omdat we deze karakters zijn gaan kennen en dus goed kunnen begrijpen. Je leeft volop mee bij elk spannend moment, en de claustrofobische sfeer maakt het alleen maar intenser. De visuele actie die we volop te zien krijgen was ongekend voor die tijd, en maakt nog altijd indruk.
Titanic is een meesterlijke film, een romantisch sprookje tegen een achtergrond van een waargebeurde tragedie. Deze film heb ik wellicht al 10 keer gezien, maar ik zou hem vanavond zo weer kijken. Een film met veel warmte, humor, sentiment en actie, die begint als een rustig rondje in een carroussel, maar eindigt als een waanzinnige achtbaanrit, waardoor de drie uur voorbij lijken te vliegen.
AnyaH
Romantische dramafilm tegen de achtergrond van een waargebeurd verhaal. De ondergang van de Titanic is geschiedenis, de lovestory tussen Rose en Jack kan gebeurd zijn.... Vooralsnog een film waar gigantisch veel effecten gebruikt zijn om een groots drama meesterlijk te verfilmen. Twee zielen met compleet verschillende achtergronden vinden elkaar in de liefde. Het is mooi en realistisch gespeeld. Ons hele gezin is dol op deze film!
Allemachtig! Het is niet te geloven hoeveel fouten er gemaakt zijn met de maiden trip van de Titanic. Veel te noordelijke route, uiterlijk vertoon prefereren boven veiligheid, rijkdom en arrogantie prefereren boven menselijkheid, van een ijsberg wegdraaien i.p.v. rechtdoor (als ze er recht op gebotst hadden, had alleen de boeg averij gehad, was zij niet gezonken en hadden de opvarenden nog geleefd.....). Maar alles met elkaar een prachtige film!
UmbraVitae
Ach, nooit gesnapt dat deze ooit zo'n succes was, alhoewel, weet ondertussen wel hoe het gros vd mensen denkt en iets beleefd. Zoals hieronder reeds gezegd, de eigenlijke ramp valt in het niets door een romantische klucht
Arme jongen met rijk en welopgevoed meisje vs rijke arrogantie blabla geeuw geeuw...echt niets vr mij.
Sergio Leone
Indrukwekkend.
Ik las van regisseur James Cameron dat hij het script perfect geschreven vindt. Het kon niet beter, volgens hem. Alle thema's die belangrijk zijn om het drama van Titanic te begrijpen komen aan bod. Ik ben het met hem eens dat het drama juist geportretteerd wordt.
Maar het script is geen hogere wiskunde. Alle subtiliteit wordt achterwege gelaten en men trekt vol de kaart van hapklare blockbuster. Of dat nu over de klassen-ongelijkheid gaat, of over de romance. De dialogen stellen niet al te veel voor, maar dienen zonder al te veel franjes hun doel. De eerste scènes met Kate Winslet zijn best matig, haar tegenspelers in de vorm van zo'n Billy Zane overtuigen evenmin. Ze zijn daar volgens mij simpelweg niet gediend met Cameron's perfecte script.
Máár... hoe meer de film vordert, hoe gemakkelijker het is om er in mee te gaan. Leonardo DiCaprio speelt zijn rol als vrijbuiter uitstekend en dat jeugdige charisma van hem trekt ook Winslet naar een hoger niveau - hun chemie staat wat mij betreft als een huis en hoe cliché het ook mag klinken, hun romance is één van de mooiere die ik op film gezien heb. De Joepie-achtige hype ten tijde van de release doet daar niets van af.
Na een kleine 2 uur kan ook Cameron zich als filmmaker meer tonen. Ik vind het fenomenaal hoe men de ramp in beeld heeft gebracht. Ook goed dat men er z'n tijd voor genomen heeft. Met de uitmuntende production design als stevige basis, komt de ramp (met de breuk als hoogtepunt) volledig tot z'n recht.
Het drama van de ramp komt dan ook aan, net zoals de gebroken romance. Ik ben wel voor zo'n raamvertelling van een oud personage dat terugkijkt op iets dat stuk gelopen is. Dat kan voor mij niet emotioneel genoeg aankomen. Wat natuurlijk niet wil zeggen, dat men het per se zo klef mogelijk moet maken. Titanic doet dat uiteindelijk wel - de sentimentaliteit druipt ervan af. Even voor mezelf gesproken, is dat zo'n zeldzaam geval waarin het om één of andere reden uiteindelijk allemaal werkt. Ja, ik kan de tragiek van Jack en Rose en de pijn van oude Rose wel inzien en ik vind dat mooi.
Nadien de droge keel toch wel een glas water gegund. Het was zeker een jaar of 10, 15 geleden dat ik deze klassieker nog had gezien, maar de verwachting dat het me minder ging doen dan toen, bleek toch ongegrond.
4,5
Chainsaw
Oh, Titanic. Destijds was het een groot fenomeen; de bioscopen zaten vol, iedereen sprak erover en op muziekzender The Box werd het nummer My Heart Will Go On zo’n beetje non-stop aangevraagd en gedraaid. Het is ook een van de eerste bioscoopervaringen die ik me goed kan herinneren. Ergens is het wel bijzonder dat James Cameron een ware gebeurtenis gebruikt voor een vrijwel compleet fictief liefdesverhaal. Iets dat meneer Michael Bay enkele jaren later ook wilde proberen met Pearl Harbor. Maar goed, dan deed Cameron het toch een stuk beter.
Titanic bestaat eigenlijk uit drie delen. Het eerste is een soort kaderverhaal met Bill Paxton die op zoek gaat naar de Titanic en in contact komt met een oude vrouw, die vervolgens gaat vertellen. Deze oude dame gaat zitten en begint: ‘Het is 84 jaar geleden…’ Bill Paxton valt haar meteen in de rede en zegt dat dat niets uitmaakt, alle stukjes die ze nog weet zijn welkom. Een beetje gepikeerd vraagt de vrouw of hij het verhaal nu wil horen of niet. Paxton is stil en de vrouw gaat verder: ‘Het is 84 jaar geleden, maar ik ruik de verf nog steeds’. Dat kleine onderonsje doet me denken aan Cameron zelf; hij wil vooral een mooi, geromantiseerd verhaal vertellen en lijkt bijna tegen zijn publiek te zeggen dat ze even hun mond moeten houden over details en luisteren naar zijn romantische verhaal.
Alhoewel, Cameron is wél geïnteresseerd in details. Er is veel werk gestoken om veel details hoe het in die tijd was en hoe de Titanic eruit zag zo realistisch mogelijk te maken. In dit realistische decor zien we onze fictieve figuren; Rose, die met een rijke klootzak moet trouwen en de oh zo sympathieke straatarme Jack. Cameron is nooit een hele goede scenarist geweest en ook hier schetst hij nogal grote lijnen, dialogen en personages zijn vaak vrij suf en subtiliteit is ver te zoeken. De meeste rijke lui zijn egoïstische kloothommels, maar in de derde klasse wordt gedanst, geknuffeld en gezellig gedronken. Wat een leuk volk is het toch! Alsof Rose ineens in Smurfenland terecht is gekomen nadat ze de hele tijd omringt was door een hoop Gargamels. De enige uitzondering op die regel is Victor Garber als Thomas Andrews - en misschien Kathy Bates; die zijn rijk én sympathiek. Aan de andere kant heb je dus een Jonathan Hyde als Bruce Ismay, die niet veel meer is dan een live-action versie van Dastardly uit Dastardly en Muttley. Om over Billy Zane nog maar te zwijgen.
Dus ja, Titanic is zeker niet het meest genuanceerde liefdesverhaal en de personages zijn veelal ongelofelijke karikaturen, maar Cameron zorgt dat het uiteindelijk nog wel werkt. Wat we krijgen is een vrij standaard ‘fish out of water’ verhaal (wat gezien de context van de film een geestig gegeven is), dus we zien hoe Jack zich moet aanpassen om bij de eerste klas te horen (God, waar is al dat bestek toch voor? En wat eten die rijke mensen rare dingen) en we zien hoe Rose haar ogen uitkijkt in die o zo gezellige derde klas met al die sympathieke, dansende figuren. DiCaprio en Winslet zijn een prima setje met prima chemie en spelen hun rollen prima, dus we gunnen ze wel iets. Maar dat zal er ook mede mee te maken hebben omdat wij als kijker allemaal weten wát er gaat gebeuren. Ben benieuwd of er ooit iemand zonder enig historisch besef is geweest die deze film is gaan kijken en compleet verrast werd door de tweede helft van de film.
Betreft die tweede helft, daarin laat Cameron wel echt vakwerk van de bovenste plank zien. Hierin zien we de perfectionist aan het werk. Of alles honderd procent zo is gegaan valt natuurlijk te betwijfelen, maar als iemand er alles aan heeft gedaan om de ramp zo waarheidsgetrouw in beeld te brengen, dan is het Cameron. Met fantastische en overweldigende sets en vrij weinig CGI zet hij een ramp op het scherm die zelfs vandaag de dag nog ongeëvenaard is qua impact. Zijn tweede helft is nog steeds spannend, overweldigend, aangrijpend en spectaculair. Ik was oprecht verbaasd hoe weinig de film heeft moeten inboeten, het werkt nog steeds ongelofelijk goed. Zelfs als Jack of Rose je gestolen kunnen worden, hoe Cameron de ramp in beeld brengt is nog steeds voortreffelijke cinema.
4 sterren.
De filosoof
Alhoewel deze titanische film niet perfect is, blijft de film – in tegenstelling tot het schip – moeiteloos overeind en blijft hij gedurende z’n lange duur meer dan boeien. Het verhaal van de Titanic is bekend maar de film weet de tragedie van deze historische gebeurtenis als spectaculaire rampenfilm op prachtige wijze te vervlechten met een avonturenfilm (op een dubbel niveau omdat het een verhaal binnen een verhaal vertelt), een romantische film en zelfs sociaal commentaar waarbij alles samenkomt in een climax die overleving en opoffering samenbrengt en zowel tragisch als hartverwarmend is. De film is een klassieker van de buitencategorie en heeft z’n immens succes beslist verdient.
Eli Verschuere
Met een budget van 285 miljoen dollar was Titanic (toen de film uitkwam) de duurste film aller tijden. Was de film zo’n budget waard? Ik vind van wel. Zonder dit budget had alles er veel minder echt uitgezien. De Ierse werf Harland & Wolff, die meebouwde aan de Titanic, gaf James Cameron bijvoorbeeld toegang tot zijn archieven en leverde bouwtekeningen van het schip aan. Hierdoor kon de filmploeg dit op ware grootte namaken. Ook de hutten, de meubels, het bestek en de beroemde trap naar de eerste klas zijn tot in het kleinste detail gereconstrueerd. Dat geldt ook voor de kostuums: sommige jurken komen rechtstreeks uit een Frans modeblad uit 1912. Ook alle trucages die gebeurd zijn (de dolfijnen, de golven, de ademwolkjes van de acteurs,...) lijken levensecht.
Het succes van de film was heel groot. Wereldwijd bracht hij zo’n 2 miljard dollar op. Volgens mij is dit succes ook te wijten aan het feit dat de film voor een stuk waargebeurd is. Titanic was het grootste en duurste schip ter wereld. “Zelfs God kan dit schip niet tot zinken brengen”, zei de rederij, White Star Line, zelfverzekerd. Helaas was één ijsberg genoeg om het onzinkbare schip op 15 april 1912 naar de bodem van de zee te jagen.
Indrukwekkend zijn ook de vele kleine details waarmee rekening gehouden werd. Zo duurde de botsing van de Titanic met de ijsberg precies 37 seconden. Als je tijdens de film een chronometer laat lopen, zie je dat de botsing daar ook precies 37 seconden in beslag neemt.
Wat ook fantastisch is, zijn de beelden van het wrak op de bodem van de oceaan, die James Cameron bovendien zelf gefilmd heeft. Dit maakt het geheel alleen nog maar echter.
Cameron heeft er ook echt een verhaal van gemaakt. Hij concentreerde zich drie uur lang slechts op twee mensen. Die drie uur waren echter geen seconde te lang. Van begin tot einde bleef ik geboeid. Naast ontspanning, heeft deze film me ook heel veel bijgeleerd. Het is de perfecte vervanging van een geschiedenisles! Als ik één minpuntje mag geven, dan kies ik voor het einde. Ik vind het jammer dat Jack gestorven is. Het had me een beter gevoel gegeven als de film een gelukkig einde kende. Toch geef ik de film een volle⭐⭐⭐⭐⭐ !!! Proficiat James Cameron!
elisekruis
titanic heeft veel overeenkomsten met speed (1994)
behalve dan dat in de hoofdrollen kate winslet en leonardo dicaprio spelen
ipv sandra bullock en keanu reeves, het een schip is ipv een bus
het door david cameron is gemaakt en niet door jan de bont. speed niet waargebeurd is en titanic wel, en dat titanic bijna een eeuw eerder was.
maar verder is het bijna een kopie
ibendb
Tja, wat kan ik zeggen?
Ik ben een sucker voor melodramatiek en uitbundige sets.
Titanic is filmtechnisch gezien een mirakel. Na 25 jaar ziet de film er nog steeds perfect uit. Het meeste van de blockbusters die vandaag de dag uitkomen zien er niet half zo goed uit als dit. In dr tweede helft van de film merk je dit het meeste.
Het liefdesverhaal van Jack en Rose biedt een kans om je een rondleiding te geven doorheen het schip. Cameron benut deze kans volledig en met verve. Jack komt over als een nonchalante jonge man die steeds het juiste zegt op de juiste momenten. Wat je snel vergeet is namelijk dat de film door Rose wordt vertelt dus je krijgt sowieso een idyllisch beeld van hem. Rose is een enorm sterk personage met veel diepgang, tot in de perfectie gespeeld door Kate Winslet. Het karikaturale van haar verloofde en de hele upper class neem je er bij en is geen al te grote hindernis.
De film weet exact wanneer het tijd is om de zeemzoete romantiek om te slaan naar regelrecht drama. De tweede helft is bijna ondraaglijk om te zien vanwege het leed dat best expliciet in beeld wordt gebracht. Als kijker sta je versteld door de ramp en zit er niets op dan met open mond te staren. Het romantische einde is dan weer de gigantische kers op de taart.
Er is geen oog droog gebleven bij het kijken van Titanic ten huize Iben.
Mister Grant
Voor de derde keer de film bekeken, en ik moet zeggen het boet niets in aan spanning
en romance.
Mika Roza
Echt een prachtige film. Mooi hoe ze het hebben gemaakt en gefilmd en ook hoe ze romantiek aan heet waar gebeurde verhaal hebben toe gevoegd. Het geeft een mooi beeld van de liefde maar ook een echte drama film.
Meestal geeft een film net nadat je het hebt een kleine impact en een reactie die je van jezelf niet had verwacht. Vooral hierbij. Dit geeft een mooi beeld waar en de drama en liefde maken het er nog mooier van. Geen minmunten alhoewel de CGI wat minder was maar dan nog erg goed voor die tijd. Ook is de muziek prachtig en is het erg goed en mooi geacteerd.
Een prachtige romantische maar ook dramatische film op het waargebeurde verhaal.
GAST2022
Met de kerst maar weer eens gekeken. Kan eigenlijk nog steeds niet geloven hoe ongelofelijk goed deze film is, zonder twijfel de beste film die ik ooit heb gezien. De historische details zijn briljant, de romantiek is fenomenaal, en de muziek is de beste filmmuziek die ik ooit heb gehoord.
Tranen met tuiten gejankt bij het sterven van Rose aan het einde van de film, waarbij de 'totaliteit' van haar leven met alle Titanic-herinneringen prachtig in beeld kwam. Zonder overdrijven heb ik door deze film altijd een sprankje hoop in een leven na de dood gehouden.
sportfan27
Gisteravond samen met vrouwlief weer eens opgezet. De 4K versie.
Allereerst een prachtige transfer, geen enkele ruis te ontdekken, prachtige kleuren en prachtig geluid.
De film zelf staat nog steeds al een huis.
Niets lijkt verouderd.
Blijft één van de prachtigste films ooit gemaakt.
Hoe vaak je Titanic ook kijkt, het verhaal en de personages grijpen je telkens weer bij de strot.
Meesterwerk van Cameron.
Boneka
Toeval bestaat niet, maar deze avond besloot ik dan eindelijk om de 4K versie te gaan bekijken. Op 15 april dus precies 112 jaar geleden dus. 15-04-12.
De film is bekend dus nu een kleine update voor wat betreft het beeld en geluid. De 4K versie is echt subliem mooi geworden. Vooral de mooie rode haren van Kate Winslet zijn een pareltje op het scherm. Waanzinnig mooie vrouw ook op tekening
Misschien een heel klein minpuntje is dat je heel af en toe wat verticale vervorming ziet. Het geluid is prima iets minder dan het beeld naar overall valt er niets te klagen. Een ander groot pluspunt is dat de ondertiteling nu niet ultraklein is afgedrukt.
Film 4,5
Beeld (4K) 5,0
Geluid 4,5
Tijd om Titanic nog eens te zien, 27 jaar na de release in 1997. Toen toch wel een grote impact. Ik ging regelmatig babysitten en de kans was zeer groot dat als er een dvd op moest gezet worden, het toen Titanic was. Ik heb de film toen nog in de bioscoop gezien met een scherm dat na de reclame werd uitgeklapt. Ik bedacht me toen dat het waarschijnlijk zo moest omdat anders de hele boot er niet op paste.
Toen al overweldigd door de effecten en de prachtige beelden. Het maakte best wel indruk. En eerlijk gezegd doet het dat nog steeds. De film heeft de tand des tijds goed doorstaan. James Cameron had een liefde voor scheepswrakken en dan kom je ook snel terecht bij de Titanic. Hij blijft wat de grote feiten betreft, sterk in de buurt bij de historische gebeurtenissen anno 1912. Maar om het geheel wat meer aan te kleden en er geen loutere documentaire van te maken, werd er een liefdesverhaal bij gehaald. Inclusief een bad guy. Het zinken zorgt al voor spanning, nu wordt het aangevuld met romantiek en humor zodat je een sterke blockbuster krijgt. Te bedenken dat je voor een deel al goed weet wat er gaat gebeuren. Door de liefde tussen iemand uit derde klasse en een rijke jonge dame uit 1e klasse, zien we ook verschillende kanten van het schip.
Vooral Kate Winslet steelt de show, meteen goed voor een Oscarnominatie. Al gingen de Academy Awards bij deze film naar zowat alles behalve de acteerprestaties. Geen nominatie voor Dicaprio, maar hij doet het hier best goed. En de chemie tussen Winslet en Dicaprio werkt wel. Er zit ook genoeg vaart in de film, te bedenken dat je vast zit op een schip. Dat dan nog eens gaat zinken. De combinatie van de historische accuratie, de spanning van zowel het zinken als het verhaal met de bad guy en de romantiek tussen Rose en Jack, zorgt voor een ijzersterke film. Ondertussen kennen veel mensen de film vooral van de parodieën, de memes en gifs. Maar Titanic blijft één van de beste films van de jaren '90.
remorz
Ja, wat moet je hier jaren na dato nog over zeggen.
Absurd megalomaan project, dat een historische gebeurtenis aanwendt om een nieuwe maatstaf van technische perfectie en grootschaligheid neer te zetten. De noodzaak voor een emotionele component resulteert in een zoetsappige en niet bijster originele love-story, maar weet wel twee jonge acteurs richting stardom te katapulteren.
Nooit gedacht dat ik deze nog eens zou herzien en toegegeven: het was een lange zit want eens het schip de ijsberg raakt wordt de ontstane chaos breed uitgemeten.
Leukst vond ik om de twee hoofdrollen terug te zien, waarbij DiCaprio toch beter uit de bus komt dan Winslet, al dacht de Academy daar destijds blijkbaar anders over. Verder is dit Hollywood (en Cameron) in optima forma en heeft het de tijd best goed overleefd. Cameron zal er nooit mijn hart mee winnen, maar voor wat hij ambieert kan ik er weinig slechts over zeggen. Hoogstens dat dit waarschijnlijk de laatste herziening was voor mij. Grensverleggend wellicht, maar niet meteen een richting op waar ik écht warm van wordt. Halfje af 3,5*
Beun de Haas BV
Na zeker 25 jaar heb ik Titanic herbeleefd in 4K - en wat een heerlijke cruise was dat. Van het ongegeneerd tuffen over de reling tot de orkestrale begeleiding richting het fatale einde: deze film zit boordevol iconische momenten. Allemaal verpakt in een tijdloos verhaal met stunning visuals. Dus voor iedereen die deze boot gemist heeft: verplichte kijkkost!
5,0 * Onzinkbare klassieker
Marklana
Tja Titanic, waar moet ik beginnen? Ik was 14 toen ik hem voor de eerste keer keek. Inmiddels ben ik 42 en heb ik hem zojuist voor pak hem beet de 25e keer gekeken. En nog steeds, na al die keren, grijpt ie me bij de keel en geeft ie me tal van keren kippenvel. En nog steeds rollen aan het einde de tranen over mijn wangen. Daar zit je dan als volwassen vent met een paar dikke ogen!

Titanic is in alle opzichten een meesterwerk. Historisch steekt ie goed in elkaar, het camerawerk en acteerwerk is prima. En de muziek, man man man, de muziek die doet het hem he. Ik kan me een interview met Celine Dion herinneren dat ze benaderd werd om de soundtrack te verzorgen en dat ze in het begin sceptisch was. Een film over een zinkende boot dat zou haar carrière vast niet goed doen.
Nou daar is ze wel op teruggekomen denk ik zo.
De film is inmiddels 28 jaar oud en nog steeds een genot om naar te kijken, die drie uur en 15 minuten speelduur die zijn absoluut niet hinderlijk en wat mij betreft had ie nog een uur langer mogen duren.
Titanic, wat mij betreft een van de beste films ooit gemaakt en voor mij staat ie samen met Shindlers list sowieso in mijn top 3!!!!!

'Titanic' verdwijnt binnenkort achter de horizon: 'Cameron laat vakwerk van de bovenste plank zien'

Om deze reden nam James Cameron alleen kleine figuranten aan voor 'Titanic'

Onderzoekers komen met definitief antwoord op brandende 'Titanic'-vraag: 'Had Jack op het vlot gepast?'

Kate Winslet over haar leven na succes van 'Titanic': 'Was behoorlijk onaangenaam, beroemd zijn was verschrikkelijk'

The Green Mile

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
drowningevacuationschipbreukicebergverboden liefdeschippanictitanicocean linerepischrich woman poor man gebaseerd op een waargebeurd verhaalliefdetragedieramptragische liefdehistorical fictionclass differencesliefdesaffaireimaxhistorical eventlifeboatstar crossed loverssinking shipsteeragerich snob rampen filmjaren 10sunken ship inspired by true eventsromantic