• 9.378.910 stemmen

Romantiek / Drama | 195 minuten

Genre: Romantiek / Drama

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet en Billy Zane

IMDb beoordeling: 8,0 (1.378.707)

Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch

Releasedatum: 15 januari 1998

Plot Titanic

"Nothing on Earth could come between them."

De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.

Rose DeWitt Bukater

Edward Smith

Spicer Lovejoy

avatar van Kricky

Kricky

Een film waar werkelijk iedereen het over had. Ook op school hadden de docenten het zelfs over de Titanic. Ik heb hem zelf niet in de bios gezien. Ik zag hem toen hij voor het eerst op tv uitgezonden werd, dat was in 2001. steengoed geacteerd door Kate en leo en alle anderen. Supermooie effecten en de boot is mooi gemaakt. de drie uur waren ook zo om en nu nog als ik de film zie. Niet mij meest favoriete film maar zeker een memorabele.

7,1

avatar van kalehein

kalehein

Eerlijk is eerlijk... zelfs ik heb een (piep klein) traantje weggepinkt

avatar van Genius

Genius

Een mooie film, blijft prachtig.

Toen ik jong was heb ik mij (na gekeken te hebben) een paar dagen mij zo raar gevoeld.

Op het einde in het water en de muziek eronder, het verlies van iemand..

Tjonge, aangrijpend., heel mooi.. 4 ****

Als ik 5 sterren geef, dan moet het heel bijzonder zijn, 4 sterren is voor mij al heel veel.

Genius schreef:

Ik vraag me dan af hoe bijzonder een film voor jou moet zijn, om hem vervolgens een 5 te geven.

avatar van jansma

jansma

Adem-benemend.. afgelopen week heb ik hem voor de 28ste keer bekekeken.. De glans is er ondertussen wel een beetje van af maar wat voel je de emotie telkens als ik hem bekijk.

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Genius schreef:

Een mooie film, blijft prachtig.

Op het einde in het water en de muziek eronder, het verlies van iemand..

Tjonge, aangrijpend., heel mooi.. 4 ****

Vergeet vooral niet te stemmen .

avatar van Peter Ho

Peter Ho

Destijds had ik niet zo met acteur Leonardo Dicaprio, waardoor ik weinig aandacht besteed aan de film. , 1997/98 werd zo overspoeld met Titanic cd-rom games, magazines, documentaires, reclames, ik werd er gek van.

Ik geef toch toe dat de film bijzonder is. De muziek, de acteurs (behalve Leonardo, hoewel ik vind dat hij in andere films beter acteerde), de gebeurtenissen. Het verhaal vond ik niet zo boeiend. Het was voorspelbaar, maar de special effects en het acteerwerk van Kate maakte het wel goed.

Peter Ho schreef:

Wie zou je dan beter hebben gevonden in DiCaprio's rol?

maar de special effects en het acteerwerk van Kate maakte het wel goed.

Het naakte-teken scene, zeker?

avatar van Peter Ho

Peter Ho

Minotaures schreef:

Wie zou je dan beter hebben gevonden in DiCaprio's rol?

Ik vind niet perse dat die rol beter gespeeld kon worden door een ander acteur. Leonardo speelde gewoon hier minder goed dan in zijn andere films, vind ik dan.

Het naakte-teken scene, zeker?

dat vind jij misschien. Ze speelt de rol van Rose overtuigend en geloofwaardig.

Bij Leonardo had ik dat gevoel minder.

Dat vindt ik zeker.

Gelezen en begrepen.

avatar van van duijn

van duijn

De romantische scenes waren best wel relaxed

Winslet is afgelopen jaar nog gekozen tot vrouw met het mooiste body. Maar best wel een aardig filmpie met overtuigend acteerwerk en een goed verhaal. Alleen het 1ste half uur was best wel saai.

*3.0

avatar van irisjuh1

irisjuh1

Hele mooie film! Ook deze kan ik opnieuw en opnieuw en opnieuw kijken.. Zeker hoe mooi alles gemaakt is, zelfs de verhaallijn van de oude vrouw! Geweldig mooi gewoon!

avatar van AlineLawine

AlineLawine

Minotaures schreef:

Wie zou je dan beter hebben gevonden in DiCaprio's rol?

Ik las laatst ergens dat Johnny Depp gevraagd was voor de rol van Jack. Sindsdien vraag ik me altijd af hoe de film zou zijn geweest met hem in de hoofdrol, aangezien ik ook niet zo'n grote fan ben van Di Caprio.

avatar van Blarown

Blarown

vrouwen huil film

niks voor mij

avatar van vdc

vdc

Iron Maiden schreef:

Jeej, nog maar 0,1 omhoog!

Je bedoelt 0,01 ! Binnenkort staat de film eindelijk waar hij thuishoort.

In 2003 ergerde ik me nog aan de veel te lage score (toen 3,37 of zoiets). Gelukkig is dit cijfer nu al veel correcter.

Het bewijst dat het aantal tegenstanders van de hype destijds veel talrijker was dan het aantal tegenstanders van de film.

avatar van nathalieke87

nathalieke87

Blijft toch mijn absolute topper..

Ben niet voor te langdurige films normaal. Maar hier kijk ik toch drie uur met veel enthousiasme naar, hoor..

avatar van Wilderness

Wilderness

Titanic blijft na al die jaren nog recht overeind staan. Tegenwoordig ook niet veel films meer die een paar uur kunnen boeien.

avatar van Sjoerd111

Sjoerd111

Wilderness schreef:

Alsof Titanic zo oud is. Daarbij zijn er genoeg hedendaagse films van 3 uur die kunnen boeien, om maar eens te beginnen bij het recentste werk van deze regisseur....

avatar van japser121

japser121

beste samenvatting van titanic!!

YouTube - Kabouter Wesley - Titanic

bespaard je meteen 3u zeemzoete liefde tussen kate en Leo...

avatar van Wilderness

Wilderness

Sjoerd111 schreef:

Tuurlijk, dat is ook zo. Al vind ik Titanic een stuk beter dan Avatar bijvoorbeeld.

avatar van Sasja

Sasja

Wilderness schreef:

Dat vind ik ook. Ik vond het niet gek als Avatar op de tweede plek had geeindigt maar om Titanic te verslaan gaat me te ver!!! Daarom uit protest boycot ik de film door deze lekker te pindakazen (als die uit is) zodat ze van mij geen cent krijgen! (niet dat ze dat zouden nmissen met bijna 2 miljard)

avatar van xIneke

xIneke

het blijft 1 van de mooiste films!

avatar van Whunter

Whunter

Tja wat meer kan je eraan toevoegen? Gewoon een film waar je niet omheen kunt. Kijken dus en gerust 20 keer!

xIneke schreef:

het blijft 1 van de mooiste films!

Eén van de beste in zijn genres voor mij dan.

avatar van rilajem

rilajem

Titanic!!!! Ik zag hem toen ik 11 jaar terug in NL kwam wonen, met mij zus samen!! Ondertiteling was er ook bij maar ik kon geen Nederlands, en ik vond hem toen ook zonder ondertiteling de beste Romantische Drama ooit!!!

avatar van james_cameron

Zeker geen perfecte film; in de uitwerking af en toe te dik aangezet en qua achtergrondprojectie laat het heel wat te wensen over. Maar goed, visueel blijft het een overweldigende ervaring en de romance is meeslepend. De ondergang van het schip is een knap staaltje filmmaken. Wel jammer dat Cameron met deze film definitief (True Lies begon deze ontwikkeling al) afscheid nam van de grensverleggende aktiecinema waarin hij toch zijn beste films heeft gemaakt. Ook Avatar is wat mij betreft geen terugkeer naar zijn hoogtijdagen.

avatar van DiTati

DiTati

Blijft geweldig, ook na minstens 10x zien! Heeft voor mij vooral te maken met de chemie tussen DiCaprio en Winslet, de vonken spatten van de tv af!

avatar van pumpking

pumpking

Ik heb deze prachtfilm nu zeker al 15 keer bekeken en telkens opnieuw sta ik er versteld van. Dat is genoeg voor een 5 en een top 10 plaats.

avatar van Freckles

Freckles

Wat raar dat deze niet in de Top 250 staat...

avatar van Freckles

Freckles

japser121 schreef:

beste samenvatting van titanic!!

YouTube - Kabouter Wesley - Titanic

bespaard je meteen 3u zeemzoete liefde tussen kate en Leo...

Haha