Genre: Romantiek / Drama
8,0 (1.387.281)
Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch
Releasedatum: 15 januari 1998
Plot Titanic
"Nothing on Earth could come between them."
De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.
- Trailer (YouTube)
- Titanic (MusicMeter)
- Back to Titanic (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Brock Lovett
Edward Smith
Spicer Lovejoy
Donkerwoud
Helemaal foute bewering. Jij hebt totaal geen flauw benul hoe de Oscars in zijn werk gaan. Er zijn 6000 leden die allemaal individueel en anoniem stemmen. Wat er voor zorgt dat elk lid stemt voor wat hij persoonlijk de beste films van het jaar vindt en er dus als individu geen belang bij heeft hoeveel een film nu juist heeft opgebracht. Het argument dat jij aanhaalt wordt altijd aangevoerd wanneer iemand niet akkoord gaat met een beslissing van de Oscars.
Wat niet wegneemt dat de stemgerechtigden altijd mensen uit de industrie zijn met belangen bij bepaalde studio's. Het is al reeds aangetoond dat de oscars niet de meest betrouwbare graadmeter zijn op het gebied van daadwerkelijk belangwekkende cinema.
Nomak
Ik vind het ook wel wat belachelijk dat hier mensen zijn die de film goed vinden omdat hij oscars heeft gewonnen.
Een film kijk je toch gewoon omdat je hem zelf goed vind, dat beoordeel je naar je gevoel. Of hij nu 100 oscars heeft gewonnen of geen, dat laat me koud.
kimberlyVD
Volgens mij vind niemand de film leuk gewoon met de rede dat hij oscars heeft gewonnen hoor, ze gebruiken het gewoon als argument om duidelijk te maken dat de film wél degelijk waardering krijgt van professionele mensen.
Nomak
Enkele pagina's terug is er een discussie met ene Youp Elzing. Lees maar eens na, die kerel is geobsedeerd door oscars.
Drezic
Best Art Direction-Set Decoration
Peter Lamont (art director)
Michael Ford (set decorator)
...
Dit zijn de oscars die Titanic gewonnen heeft. Dat je het niet eens bent met best picture en best director ok, maar de rest heeft deze film toch wel echt verdient.
Goed dat je dat lijstje even opnoemt! Nou vind ik het ineens echt een goede film! Origineel verhaal, goede acteurs....
jumpstylemovie
Laat mij het verhaaltje vertelen over hoe het sarcasme van Drezic's berichtje afdroop
Lenny_DH
Er is helemaal niets aangetoond. Enkel dat er steeds weer ontevreden reacties zijn na ELKE Oscarceremonie. Maar ook steeds weer tevreden mensen die wel akkoord gaan of op z'n minst vrede kunnen nemen met de beslissingen van de Oscars.
Donkerwoud
Het punt is simpelweg dat deze scores gegeven worden door mensen uit de business en je kunt moeilijk ontkennen dat zij geen belangen hebben bij de toppers van dat jaar. Naar de mening van ''het volk'', buitenlandse collega's en internationale journalisten wordt zelden gevraagd, en dat terwijl er zoveel verschillende opvattingen over cinema bestaan. Films als Cold Mountain of Titanic behoorden echt niet tot het beste van dat jaar. Sowieso geloof ik pertinent niet dat een mening van een grote groep mensen meer of minder valide is dan mijn eigen inzichten. Ieder individu heeft het recht op smaak en mag iets afzeiken/ophemelen als het hem goeddunkt.
Maar dit alles neigt naar offtopic. Hoedt u voor de slotenmaker!
Lenny_DH
Maar dit alles neigt naar offtopic. Hoedt u voor de slotenmaker!
Als de leden individueel en anoniem stemmen, hebben zij inderdaad geen belang bij welke films genomineerd worden. Enkel wanneer zij zelf persoonlijk betrokken zijn bij een film, zullen zij hoogstwaarschijnlijk voor die film stemmen. In alle andere gevallen kunnen ze niet anders dan gewoon stemmen voor wat ze persoonlijk het beste van het jaar vinden. Het is jouw mening als individu dat Titanic niet tot de beste films van 1997 hoorde. De industrie en vele critici dachten daar namelijk anders over. Cold Mountain is een slecht voorbeeld, aangezien die film niet genomineerd was voor beste film.
Tenslotte mag je inderdaad je eigen mening hebben. Integendeel, je moet je eigen mening hebben. Maar er bestaat ook nog zoiets als respect voor de algemene consensus. Jouw mening over Titanic is niet gelijk aan de algemene consensus, dus moet je ook niet doen alsof jouw mening de "juiste" is en iedereen er zo over denkt (inclusief filmprofessionelen en critici), want dat is helemaal niet het geval. Een ander argument daarvoor (buiten de Oscars) is de toevoeging van Titanic aan de top 100 van het Amerikaanse Film Instituut. Hiervoor stemmen ook enkel mensen die enorm veel afweten van films en voor hen behoort Titanic dus tot de beste films aller tijden.
Lkw
Mooie film hoor! Destijds was hij zo enorm aanwezig overal, dat ik 'm uit een soort nukkigheid juist niet ben gaan kijken. Zag de film daarnet voor het eerst en heb me er prima mee vermaakt. Goed geacteerd, mooie beelden en zo nu en dan nog spannend ook. Wat wil je nog meer.
4 sterren.
bollepeer
een mooie film, een echte klassieker.
het begin een beetje zaai, maar voor de rest wel goed.
namingway24
Ik ben totaal geen romantisch type, dus de love story gaat volledig langs me heen. Alleen het gedeelte waar het schip zinkt (da's niet echt een spoiler, hè?) kan me nog wel boeien door de goede special effects.
Youp Elzing
ja je hebt helemaal gelijk maar er was een kerel met wie ik een discussie had en hij zei dat Jaws meer oscars had gewonnen. Toen heb ik hem even vertelt dat dat niet zo was.
dus vandaar
Youp Elzing
Ik zal het nog 1 keer uitleggen. Het gaat mij er ook niet om over hoeveel oscars titanic heeft gewonnen maar dat geeft wel een teken dat de film gewaardeerd wordt door filmcritici regiseurs inbegrepen. Als iemand dit geen goede film vindt kan ik dat begrijpen want niet iedereen is aangetrokken door titanic. Je houdt ervan of niet. Maar zoals ik al zij ik had een discussie met ene AGE-411 die allemaal met van die domme argumenten komt. Die vent loopt tegen de stroming in en daar heb ik z'on hekel aan.
punt.
Greeneyelady1
Hahah, nee is inderdaad geen spoiler. Bij de naam Titanic weet denk ik vrijwel iedereen dat het om een "gezonken" schip gaat..
Ontopic: Ik heb deze film voor het laatst afgelopen zomer weer gezien en ik heb gemerkt dat ik deze film nu met hele andere ogen bekijk. Een paar jaar terug toen Titanic een hipe was en Celine Dion een hit scoorde met haar nummer 'and my hart will go on' was ik helemaal hoteldebotel op Titanic. Nu echter merk ik dat het niet echt mijn genre is. Het klinkt misschien gek , maar al dat gezevel over een verloofde die jaloers word op Dicaprio en dan die waanzinnige liefde tussen Rose en Dicaprio maakt dat ik de film eigenlijk best cliche vind nu. Maar ja, denk ik dat ik de film een beetje zat ben geworden. haha. Heb m daarom géén 5 sterren gegeven wat ik een paar jaar terug misschien wel gedaan zou hebben..
Denden 100 Piek
Greeneyelady1
Hahahh, Ja klopt inderdaad.. Je hebt m fijnloos door..
Mlis
Een mooie klassieker! Een film met humor, drama/romantiek en spanning in 1 film. Het moment van zinken vind ik hartverscheurend... Vooral die 2 bejaarden wat elkaar vast houden in hun slaap!
MiranLovertje
Helaas vind mijn vriendin dit een goeie film, dus zit ik vanavond weer boven voetbal te kijken ofzo
13woutie13
dr is vanavond geen voetbal
jammer;)
Vascago
Tuurlijk wel. Er is altijd voetbal. Moet je wel sportkanalen hebben.
Ik denk dat ik hem ook maar ga overslaan. 1 keer in je leven is genoeg.
tims
Ach....De film zelf zit goed in elkaar, maar wie gaat er voor zijn plezier kijken naar een film bij de commerciele omroep om naar een stuk of 5 , 6 reclameblokken te kijken van elk 10 minuten ??? Op die manier kun je toch nooit IN een film komen?? Ik snap er helemaal niks van.
Download hem gewoon of koop hem voor 3,99 bij de Blokker. Dan kun je hem kijken wanneer JIj er zin in hebt zonder te hoeven kijken naar doe o zo broodnodige reclames.
Greeneyelady1
Ja, de commerciele omroepen beginnen op Amerika te lijken, daar heb je bijna elke 5 minuten Reclame.
tims

En toch blijven we met z'n allen kijken. We constateren en doen er niets mee. Gewoon niet kijken....De zogenaamde betere films worden toch vnl door de publieke uitgezonden dus zoveel mis je er niet mee.
erwku
lang geleden gezien dus nu maar weer. Ben nog meer onder de indruk van vooral de productie.
Jammer van de goedkope bijrollen, maar omdat de rest buitengewoon fraai is, mijn stem verhoogt.
Alleen idd die reclame, dit gaat nergens over. Nu duurt de film net zo lang als Gone with the Wind Alleen heb je dan niet om de 20 minuten troep erdoorheen
mos18
Het is een goede film om er naar te kijken maar je moet niet overdrijven met 5 ster
Gewoon een goede film

'Titanic' verdwijnt binnenkort achter de horizon: 'Cameron laat vakwerk van de bovenste plank zien'

Om deze reden nam James Cameron alleen kleine figuranten aan voor 'Titanic'

Onderzoekers komen met definitief antwoord op brandende 'Titanic'-vraag: 'Had Jack op het vlot gepast?'

Kate Winslet over haar leven na succes van 'Titanic': 'Was behoorlijk onaangenaam, beroemd zijn was verschrikkelijk'

The Green Mile

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
drowningevacuationschipbreukicebergverboden liefdeschippanictitanicocean linerepischrich woman poor man gebaseerd op een waargebeurd verhaalliefdetragedieramptragische liefdehistorical fictionclass differencesliefdesaffaireimaxhistorical eventlifeboatstar crossed loverssinking shipsteeragerich snob rampen filmjaren 10sunken ship inspired by true eventsromantic