Genre: Romantiek / Drama
8,0 (1.386.049)
Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch
Releasedatum: 15 januari 1998
Plot Titanic
"Nothing on Earth could come between them."
De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.
- Trailer (YouTube)
- Titanic (MusicMeter)
- Back to Titanic (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Brock Lovett
Edward Smith
Spicer Lovejoy
M. van Kessel
Oh ja, inderdaad, dat had ik even niet meegerekend... Maar dat soort 'indirecte' feiten komen bij mij gewoon minder effectief aan
serpico
Het is een lovestory dat de kijker op een zodanige manier bij het verhaal betrekt dat het deel uit gaat maken van diens leven. Dat komt door de slimme vertelstructuur die de film hanteert, namelijk in een flashbackvorm.
M. van Kessel
De flashbacks op zich krijgen dat ook wel voor elkaar, maar bekijk het eens in een wat groter perspectief. Als je de flashbacks plaatst in het geheel (vergelijk met de scenes in de tegenwoordige tijd, bedenk hoe Rose tegen de tijd op de Titanic aankeek), dan merk je een sterk nostalgisch verlagen omdat juist die scenes op de Titanic wat intenser gefilmd zijn. Dat komt door kleine details, zoals het gebruik van de kleuren. Dat zorgt ervoor dat, als je die kille scenes in de tegenwoordige tijd ziet, je terugverlangt naar de scenes op de Titanic omdat die gewoon veel mooier zijn.
Tenminste, voor mij dan, ik spreek voor mezelf. Maar ik denk wel dat dit de bedoeling van Cameron was en dat veel mensen dit onbewust zo meemaken
serpico
Ja, dat merk ik ook wel, maar dit nostalgisch verlangen vind ik dan ook weer niet zo sterk om het alle credits te geven voor de emoties in de film. Maar dat is dan ook slechts mijn mening.
M. van Kessel
Oh nee, wacht even, heb ik gesuggereerd dat ik die nostalgie alle credits geef? Dat was niet mijn bedoeling
Dus even voor alle duidelijkheid, het is slechts een onderdeel van wat deze film emoties geeft. Emoties komen ook uit andere hoeken; de klassenverschillen, de romantiek tussen Jack en Rose, de vele slachtoffers van de ramp en de nasleep ervan. Een mooie filmervaring.
gijs (-.-)
ik schrok me dus egt kapot he toen die boot zonk. pfff wat een onverwacht einde
roosqq
Prachtig acteerwerk, buitengewoon samenspelende verbanden tussen de personages, elkaars pure tegenbeelden maar toch een samentrekking van verbandelijke aanwezigheid.
Turkse gast
Deze film geeft niet echt het verhaal weer van het zinkend schip zoals de vorige van Titanic is in deze meer het liefdesverhaal die een rol speeld, dat vind ik wel jammer. Vooral omdat Leonardo niet goed is in deze genre van romanticus sorry voor degene die ik nu tegen de borst stoot. Dus geef deze film een 3 omdat mijn lief hem zeer mooi vindt daarom.
Jolienepien
deTuinman
Op verschillenda Fora is Titanic uitgeroepen tot meest overgewaardeerde film aller tijden, echter is mijn vraag:
zijn de 5 sterren-stemmers daar ook mee eens?
waren die 11 oscars niet een beetje overdreven?
M. van Kessel
Wat de Oscars betreft, daar trek ik me zelden iets van aan. Dat Titanic er elf heeft gewonnen vind ik prima, maar dat beinvloed niet mijn visie op de film.
Ik beoordeel films op wat ze zijn. Ik vorm een mening wat ik ervan vind. Wat ik van deze film vind, staat een heel eind hierboven beschreven. Dat er mensen zijn die zeggen dat 'ie schijnbaar zo ontzettend overgewaardeerd wordt... Weet je, er zijn ontzettend veel mensen voor wie deze film belangrijk is. Ontzettend veel mensen die deze film ontzettend mooi vinden. Op emotioneel gebied kan het mensen raken, op filmtechnisch gebied vind ik het ook allemaal knap in elkaar zitten. Zo zie ik een film als deze het liefst. Maar dan zijn er op die verschillende fora - en niet alleen daar, maar ook over het algemeen - mensen die de film iets minder goed vonden en dat vervolgens uitgebreid verkondigen, en dat is jammer.
Titanic is een ontzettend geliefde film. Ik vond de film enorm goed. Ik maak geen onderscheid tussen twee goede films. Een goede film is een goede film. Dat daar mensen anders over denken, dat moge dan zo zijn.
Meest overgewaardeerde film allertijden... Ik ben altijd heel voorzichtig met dat soort uitspraken. Ik sta daar in ieder geval niet achter. Als je een film die titel mee wilt geven, dan heeft men naar ik mag aannemen een hele lijst met geliefde films die hij of zij niet zo goed vind. Het lijkt er bijna op dat mensen die dit beweren het gewoon niet kunnen hebben dat een film als deze zo succesvol is. Waar maken mensen zich druk om?
serpico
Tja, misschien ís het wel de meest overgewaardeerde film ooit, maar dan tegelijkertijd ook de meest ondergewaardeerde. Ligt eraan of je voor of tegenstander van de film bent. Feit is dat de film heel verdeelde reacties oproept die over het algemeen óf heel positief óf heel negatief zijn.
Ik vind het hoe dan ook een enorm meeslepende en uitzonderlijk goed werkende film.
Achja, 6 van die Oscars stelden ook helemaal niets voor.
lottetje
Ik ben het voor een groot deel met je eens. Alleen vind ik hem persoonlijk toch echt niet ondergewaardeerd, ondanks ik een groot fan ben van deze film. Persoonlijk vind ik dat deze film genoeg prijzen en animo heeft gekregen.
xSarah
Ik heb deze gisteren nog eens bekeken, het was dan ook al een hele tijd geleden.
Alweer heeft deze film me van in het begin weten mee te slepen. Het verhaal is zo mooi en zó romantisch. Op het einde kon ik (alweer) met moeite mijn tranen bedwingen. Ik promoveer Titanic dan ook tot de derde meest imponerende film die ik ooit al gezien heb.
Bijgevolg blijven mijn vijf (eerder gegeven) sterren van toepassing.
lucdecoster
Alweer heeft deze film me van in het begin weten mee te slepen. Het verhaal is zo mooi en zó romantisch. .

Mooie fantastische en indrukwekkende rampenfilm, de beste tot nu toe dat ik gezien heb.
Mr. Cullen
Titanic, staar al jaren aan de top in mijn persoonlijke top tien en de enige film die aan dit overweldigende romantische drama kan tippen is voor mij persoonlijk Atonement. Titanic, vertelt het verhaal van gedoemde geliefden, en van het menselijke drama dat zich in de nacht van 14 op 15 april 1912 ontvouwde, de ondergang van het menselijke ideaal, en de ondergang van zoveel dromen, hoop en geluk.
Cameron weet met deze film een waar meesterwerk af te leveren, het verhaal kan misschien melig zijn, maar in deze film werkt het ook want zonder het romantische verhaal zou je je niet kunnen inleven en het verdriet en de pijn niet kunnen voelen die de wereld toen in zijn greep had. De effecten zijn uitmuntend en sommige scenes geven je rillingen, omdat je beseft dat ze echt gebeurd zijn(de opgesloten passagiers, het doodvriezen, de vernietiging van een meesterwerk der mensheid) en dan is er nog de muziek weer ik Horner voor dank, meeslepend, dramatisch, het past perfect in het plaatje van deze film. Kortom Titanic is en blijft een van de beste films aller tijden, en dat zal hij voor mij vast nog een tijd blijven.
een meesterwerk der mensheid
En hij zonk!
jumpstylemovie
En hij zonk!
Het was geen boot maar een schip , EEN SCHIP ZEG IK JE!!
briek
Als kind was ik al gefascineerd door de ondergang van de Titanic en hoopte op een recente verfilming van de ramp. Toen de film uiteindelijk begin 1998 in België en Nederland uitkwam, waren mijn verwachtingen hoog gespannen en in de bioscoop had nog nooit een film zoveel indruk op me gemaakt als deze film. Met een nog nooit geziene oog voor detail en special effects werd het schip weer tot leven gebracht. De film liet zeer goed zien hoe het leven er in die tijd in een luxe oceaanstomer aan toe ging wat het menselijk drama achteraf nog krachtiger maakt. (ook dankzij de muziek)
één nadeel is namelijk het fictieve liefdesverhaal waardoor de film als historisch drama veel waarde verliest en zich meer als bakvisfilm profileerde. Veel bioscoopbezoekers gingen enkel maar naar de film kijken voor een bepaalde acteur of voor het liefdesverhaal zonder ook maar enige interesse voor wat er zich in 1912 werkelijk heeft afgespeeld. Een Titanic fan werd bij wijze van spreken gelijkgesteld met een Leo fan.
Stel je voor dat er in een film over de holocaust of 9/11 een verzonnen romance wordt bijgeschreven, dit zou ongetwijfeld tot tonnen kritiek leiden.
De Titanic ramp mag dan wel ver achter ons liggen toch blijft dit één van de bekendste drama's uit de vorige eeuw.
Het is dan wel een mooi verzonnen verhaal, het weerhoudt mij er toch van om deze film het maximum te geven. Tot slotte blijft dit ongetwijfeld een van de beste film aller tijden waar maar weinig andere films aan kunnen tippen.
serpico
Maar ik vind dat de romance juist eer doet aan de Titanic door te tonen hoe fantastisch het aan boord is geweest en hoeveel pijn de ondergang deed. De ramp is veel aangrijpender als je werkelijk met de personages kunt meevoelen, al helemaal als het zo sterk gebeurt als hier, en zonder dramatische romance denk ik dat het zinken van de Titanic minder indruk zou hebben gemaakt.
In het kort: de romance is nodig om het zinken te laten overtuigen. En daarnaast is het ook nog een uitzonderlijk mooie filmromance. Twee vliegen in één klap dus.
Adrenal
Alles zit prima in elkaar, de decors en kostuums zijn prachtig (wat wil je met een budget van meer dan 200 miljoen euro) maar ik vind het liefdesverhaal te zoet.
hannes64
- 1927 berichten
Ja, dit is Camerons meesterwerkje en dè megablockbuster allertijden.
Ik vond em schitterend, alleen iets aan de lange kant.
Maar, je moet een verhaal kwijt ( En ja, ik vond `t ook een beetje aan de zoete kant ) , en dat kan dus bij dit soort films lang duren.
Mooie opnames, schitterende special-effects.
Mooie muziek en een leuk koppel.
Pure zwijmelfilm voor bijna alle leeftijden.
mera
Wat mij opvalt is dat een aantal prominente Titanic aanhangers hun geloof in deze film aan ons, niet Titanic aanhangers, op proberen te dringen! Ik zal deze film nooit meer waard vinden dan 1,5 ster! Ik vorm mijn eigen mening en laat mij niet leiden door het aantal oscars dat een film heeft gekregen. En lees goed u allen die mij zal proberen te bekeren.............Ik heb met over MIJN MENING!!!! Respecteer dat, ik respecteer jullie mening ook!!!!!
martinovitch
Amai dankzij deze film mis ik de halve finale van het EK !
Niet eerlijk ! Mera ik ben het zowat met u eens ik snap ook niet wat er zo bijzonder is aan deze film maar ik respecteer de meningen.
Maar tog heb ik mijn score verlaagd naar 2*. Srry meer kan ik hier echt niet aan geven.
diedier
Wat een prachtig film!Ik had hem al voordien een paar keer gezien maar gisteren keek ik hem eens opnieuw ! Het liefdesverhaal,het fantastisch spannende eind scéne en niet te vergeten de prachtige muziek wat zo mooi past bij deze film!
Een Dikke 5*
Lad
Bekeer ongelovige...

Just kidding mate!
combi
- 20609 berichten
bij deze film krijg ik juist het gevoel dat het andersom is!
zeg nooit nooit.
mee eens, oscars zijn niets zeggende beeldjes die meestal aan de verkeerde films worden gegeven.
lijkt me ook sterk dat je iemand anders zijn menig heb.

'Titanic' verdwijnt binnenkort achter de horizon: 'Cameron laat vakwerk van de bovenste plank zien'

Om deze reden nam James Cameron alleen kleine figuranten aan voor 'Titanic'

Onderzoekers komen met definitief antwoord op brandende 'Titanic'-vraag: 'Had Jack op het vlot gepast?'

Kate Winslet over haar leven na succes van 'Titanic': 'Was behoorlijk onaangenaam, beroemd zijn was verschrikkelijk'

The Green Mile

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
drowningevacuationschipbreukicebergverboden liefdeschippanictitanicocean linerepischrich woman poor man gebaseerd op een waargebeurd verhaalliefdetragedieramptragische liefdehistorical fictionclass differencesliefdesaffaireimaxhistorical eventlifeboatstar crossed loverssinking shipsteeragerich snob rampen filmjaren 10sunken ship inspired by true eventsromantic