• 9.375.238 stemmen

Met onder meer: John Leguizamo, Mira Sorvino en Adrien Brody

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 13 april 2000

Plot Summer of Sam

"No one is safe from son of sam."

De heetste zomer van de 20e eeuw was de zomer van 1977 in New York. De stad ging gebukt onder een eindeloze hittegolf. De temperatuur maakte de mensen langzaam gek. Een gevaarlijke psychopaat maakte vanaf dat moment de nachten tot een ware nachtmerrie. Met een 44-caliber werd de stad geterroriseerd. De media speelde een belangrijke rol in de ontstane paniek, die niet alleen alleen New York, maar de hele wereld in de ban hield.

avatar van Wolkenmeter

Wolkenmeter

Nog eens een goede film van Spike Lee

avatar van Frieky

Frieky

Is wel ok, maar veels te lang, had ingekort kunnen worden. Editten die hap!

avatar van Neder

Neder

eindelijk een film van Spike Lee die niet over slaven of andere "Black issues" gaat!!!

Ik dacht ff dat de man alleen maar over het zelfde eeuwige onderwerp kan lullen maar het is em gelukt een film zonder negers te maken

thnx spike

overigens heb ik niks tegen negers ofzo hoor alleen ik vind wel dat ook al ben je een zwarte regisseur je best weleens een blank publiek mag aanspreken met een voor hun interressant onderwerp. Zoals hier :=)

avatar van Spider

Spider

Neder schreef:

thnx spike

Yeah!

Laat Spike maar Mission Impossible 3 regisseren!

avatar van De Knip

De Knip

Behoudens de laatste paar scenes, niet echt te pruimen deze film. Weinig interessant verhaal, had ook wel zonder de 'Son of Sam'-verhaallijn gekund.

avatar van as

as

Volgens mij had dat niet gekund. Die "Sam" verhaal lijn zorgt voor een achterliggende spanning. Mensen in de omgeving zijn als de dood(HAHAHA) om het volgend slachtoffer te worden. Veel stress, waanideeen. Gevolg is dat veel mensen, naar de tijd vorderd, steeds raarder reageren op hun omgeving.Het wordt uiteindelijk een onderhuidse massa hysterie. mooi voorbeeld van die ontlading is als die Italian Guys de punker Brody in elkaar meppen, omdat ze denken dat hij de moordenaar is. Mooie rollen ook van Adrian Brody en Leguizamo(schrijf ik het goed?)

avatar van Redlop

Redlop

Als je net de Pianist gezien hebt is het even wennen aan Brody. Net echt indrukwekkend maar toch één van de weinig goeie films van Spike Lee die helaas zelf ook weer mee moest doen.

Dankzij de sleezy Leguizamo en de heerlijke Mira Sorvino nog net 2.5 *

avatar van natje

natje

ggaaaaaap...zzzzzzaai...

avatar van starbright boy

Flinke teleurstelling. Interessant uitgangspunt dat niet uit de verf komt. Matig script, belabberde muziek (niet de discohits, maar de score) en het ontbreekt de film totaal aan een zweterige zomersfeer.

De acteurs doen hun best, maar echt te redden is het niet.

avatar van Wouter

Grappig. Drie dingen die ik juist sterk vond aan een andere Lee-film: Do the Right Thing.

Wouter schreef:

Inderdaad, maar ook in deze film zit een erg goed zweterig sfeertje vond ik.

avatar van TVGids

TVGids

Veel te saai en dodelijk vermoeiend door de lange speelduur. ** sterren

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Grrrrr gemist! Damn you MusicMeter!

avatar van Redlop

Redlop

Lekkere muziek...dat wel. Vooral 'Galaxy' van War. Dat nummer zocht ik al een tijdje. Enorm funky.

avatar van Bonemans

Bonemans

De Berkowitz op zijn kamertje (Shut the F*** Up)-scenes zijn erg sterk. Maar de film is inderdaad veel te langdradig. Verder wel redelijk, 2,5 sterren !

avatar van 93.9

93.9

Prima soundtrack en de film vervalt niet in saaie clichebeelden van de punktijd in NY eind seventees

avatar van Mark86

Mark86

Was deze niet pas geleden op TV of moet ie nog komen? Ik wou m graag zien..

avatar van Bones1138

Bones1138

Redelijke film...bevat een van de meest psychologisch oncomfortabele sexscènes die ik ooit gezien heb.. Verder inderdaad een beetje langdradig.

avatar van elry

elry

langdradig zeg.

jammer wat de characters hebben zeker wel wat.

avatar van Vito Corleone

Vito Corleone

Als iemand zegt "Langdradig zeg", zeg dan ook ff waarom? Wat vond je langdradig, argumenteer s.v.p.

mikey

Die italianen werden wel erg stereotiep neergezet in deze spectaculaire ensemble met een geweldige setting. Lang, maar goed gedaan. 4

avatar van Liwwie

Liwwie

natje schreef:

ggaaaaaap...zzzzzzaai...

Goeddddddd Moooiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

4,5

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

Leguizamo deed het weer super.. in elke film wel maar deze ook.. leuk verhaal heb genoten..

avatar van Citizen Stok

Citizen Stok

mikey schreef:

Idd, als er iemand zelf een illustratie wilt van hoe je personages moet overstigmatiseren, dan is dit wel het beste voorbeeld dat ik ooit gezien heb. (Als het clichée, zijn eigen clichées heeft, dan weet je het wel.)

Verder viel hij wel mee. Enkel jammer dat je pas op het einde meer informatie over de personages krijgt, en niet doorlopend tijdens de film.

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Adrien Brody (jongste Oscarwinnaar ooit voor The Pianist) brak zijn neus tijdens de opnames en was woedend. Sindsdien staat zijn neus anders, maar hij heeft er vrede mee en het is een kenmerk van hem geworden

mikey

Wat is dit toch een bijzondere film, zelfs na twee herzieningen en achter elkaar. Sterker nog: ben je geinteresseerd in seventies disco en porno nostalgia, huur dan deze (ipv bijv. boogie nights). Deze film is rijk.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Ik vind dit één van de minste Spike Lee films. Het concept is interessant maar Lee lijkt er niet mee uit de voeten te kunnen komen. De film gaat bovendien maar door en door en lijkt niet altijd even goed 'on track' te blijven. Jammer want de potentie is wel zichtbaar.

mikey

Het openingsnummer is gewoon geniaal.

avatar van Halcyon

Halcyon

Tja, wat moet je hier over zeggen... Rommelig, luidruchtig filmpje dat veel te veel aandacht wijdt aan overspelige echtgenoten, smakeloze discofeestjes en een achterlijke maffiaclan die meer ellende aanricht dan de seriemoordenaar waarom het allemaal draait. Van de essentie - the Son of Sam - blijft dan nog maar weinig over. Naar het einde toe wordt alles erg hysterisch en moet je als kijker op de tanden bijten om de afstandsbediening niet richting beeldscherm te katapulteren. Erg zwakke film dit!

Halcyon schreef:

Klopt die son of sam is ook niet de essentie. Maar eerder die discofeestjes en zo. Sfeerfilmpje he