Ik Omhels Je met 1000 Armen (2006)
Alternatieve titels: Ik Omhels Je met Duizend Armen / I Embrace You with a Thousand Arms / A Thousand Kisses
Nederland
Geregisseerd door: Willem van de Sande Bakhuyzen
Met onder meer: Tijn Docter, Carice van Houten en Catherine ten Bruggencate
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 9 maart 2006
Bekijk via Videoland
Plot Ik Omhels Je met 1000 Armen
In Ik Omhels Je met 1000 Armen gaan Giph, een beginnend schrijver en zijn vriendin Samarinde, arts en veelgevraagd model met hun vriendengroep op vakantie in Spanje. Tijdens de vakantie blijkt zijn relatie met Samarinde onder spanning te staan. Dit komt mede door haar afwezigheid tijdens het ziektebed van zijn moeder. De doodstrijd en uiteindelijke euthanasie van zijn moeder hebben Giph sterk aangegrepen. Hij is niet in staat dit met Samarinde te delen. Giph neemt meer afstand van haar en van hun vrienden. De beslissing die Giph en Samarinde uiteindelijk moeten nemen, heeft ook voor hun band met hun vrienden diepgaande gevolgen.
Bij Willem van de Sande Bakhuyzen:
Opnames verfilming GIPHART’s IK OMHELS JE MET 1000 ARMEN van start
Vandaag beginnen in Amsterdam de opnames van de verfilming van Ronald Giphart’s bestseller IK OMHELS JE MET 1000 ARMEN. De regie is in handen van Willem van de Sande Bakhuijzen (LEEF!, CLOACA, DE ENCLAVE). De rollen van de hoofdpersonages Giph en Samarinde worden vertolkt door Tijn Docter en Carice van Houten.
In IK OMHELS JE MET 1000 ARMEN gaat de jonge schrijver Giph met zijn vriendin Samarinde en een groepje losbandige vrienden op La Palma vakantie vieren. Daar merkt Giph dat hij de heftige doodstrijd van zijn moeder een paar maanden eerder niet verwerkt heeft. Hierdoor komt zijn relatie op het spel te staan, ziet hij zijn vrienden in een ander daglicht en wordt hij gedwongen na te denken over het leven dat hij tot nu toe heeft geleid.
Halina Reijn, Tygo Gernandt en Johnny de Mol zijn, net als Maartje Remmers, Maaike Neuville en Tjebbo Gerritsma, deel van de hechte vriendengroep waar het in de film om draait. De moeder van Giph wordt gespeeld door Catherine ten Bruggencate. Karina Smulders speelt de rol van de zus van Giph.
De opnames zullen 7 weken duren en plaatsvinden in Nederland en in Spanje.
De film is een productie van IdtV Film in coproductie met de Vara en is mede-gefinancierd door het Nederlands Fonds voor de Film, de NOS, Coproduktiefonds Binnenlandse Omroep en het Ministerie van OC&W.
A-Film Distribution brengt de film voorjaar 2006 uit.
bron: persbericht A-film
A-Film brengt de film voorjaar 2006 uit in de bioscoop.

Still fotograaf: Dinand van der Wal
De derde Giphart verfilming. Laten we hopen dat drie maal scheepsrecht is. Hoewel ik daar eigenlijk helemaal niet over twijfel, met Van de Sande Bakhuyzen aan het roer en Carice bij de be'man'ning.
Het probleem bij Giphart-verfilmingen vind ik vooral Giphart zelf, de verhalen dus, in plaats van de cast en crew...
Ik ben ook geen Giphart-liefhebber hoor, maar Ik Ook Van Jou is erg slecht (regie, acteurs etc.) Phileine had geen hart en ziel. Dat ligt ook ten dele aan het verhaal, daar heb je gelijk in, maar ook hier valt op de verfilming veel aan te merken.
Aan de synopsis te zien is dit een wat serieuzer verhaal dan de neo-Wolkers boeken die hij veelal schrijft. Nogmaals, ik heb goede hoop. Van de Sande Bakhuyzen heeft me nog nooit teleurgesteld.
Stephan
Vergeet Tijn Dokter niet. Bij "De Band" was hij ook de beste. Veruit...
O ja... Schuurman en Stelder hebben ook een hoge status bij mij...
Quido
Volgens onze gids een on-Nederlands goed drama.
Ten eerste haat ik die uitspraak en ten tweede is het juist bij een Willem van de Sande Bakhuyzen film een stompzinnige stelling. Willem heeft enkel uitstekende drama's gemaakt. De redactie is gemaild.
MartijnDorff
Tsjonge, wat een draak van een film gaat dit worden. Alleen de trailer al. Hierdoor verlies je alle hoop in de toekomst van de Nederlandse film. Over het paard getild lijkt mij.
On-Nederlands slecht zou ik zeggen, wel een drama. Dat dan weer wel!
neo
Hierdoor verlies je alle hoop in de toekomst van de Nederlandse film.
Net als bij Woede der Gehele Wereld een nogal vreemde opmerking.
Volgens onze gids een on-Nederlands goed drama.
In vele opzichten is dit juist een typisch Nederlandse film.
Tegenvallende kritieken in de pers, zeg.
Wouter, is dit op hetzelfde niveau als Leef?
De film is iets beter, maar heeft wel wat problemen. het grootste probleem is de hoofdpersoon die nogal autistisch en wezenloos is. Niet ideaal voor een film. Dat is dan ook de kritiek die je in alle kranten kan lezen.
Ik vind de film echter wel goed gemaakt (op de muziek van Merkies na, die wederom tegenvalt). Ik hou het op een krappe drie sterren.
Ben wel benieuwd of dit een voorgezette dip is van Fons...
Hoor al te lang de automatische piloot...
ADHD
Het pakt je bij je strot en laat je echt niet meer los...4,5*
Dat vond ik nu juist helemaal niet. Had echt moeite om erin te komen en vond het begin ronduit slecht. Ik voelde op dat moment totaal niet mee met de karakters. Toen over de helft van de film werd ik echt gepakt en ik vond de ruzie in de middle of nowhere echt super geacteerd van met name Carice.
Al met al heb ik besloten 3 sterren te geven.
Iljaw
Prima film, niks op aan te merken anders dan dat sommige mensen dit soort films niet echt kunnen hebben (ivm bv familie drama's). Maar voor de film gek een must see, de film ontwikelt zich voor een nederlandse film snel tot een echte A film. Goed gefilmt, prima geacteerd, ik ben bang dat de film te laat is voor de oscars. Gaan we ondanks de dood van Willem van de Sande Bakhuyzen, nog meer van dit soort nederlandse kwaliteits films zien? of wordt het weer meer costa?

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'