Genre: Animatie / Fantasy
Geregisseerd door: Nathan Greno en Byron Howard
Met onder meer: Mandy Moore, Zachary Levi en Donna Murphy
Releasedatum: 1 december 2010
Plot Tangled
"They're taking adventure to new lengths."
Het verhaal over Prinses Rapunzel, die als baby is gestolen uit het paleis van haar ouders en door een heks genaamd Mother Gothel wordt opgesloten in een verborgen hoge toren, waar ze onmogelijk uit kan ontsnappen. Ze snakt naar avontuur in haar leven en droomt ervan de toren te verlaten om te zien waar de vreemde lichten, die ze elk jaar op haar verjaardag ziet, vandaan komen. Dat avontuur kan eindelijk beginnen als de knapste, maar ook beruchtste, crimineel van het koninkrijk, Flynn Rider, langs haar toren komt en naar boven klimt om zich te verstoppen. Ze maken samen de afspraak om uit de toren te ontsnappen en op zoek te gaan naar de lichten. Onderweg ontmoeten ze vele hilarische figuren en beleven ze een magisch avontuur.
Rapunzel (stemrol)
Flynn Rider (stemrol)
Mother Gothel (stemrol)
Stabbington Brother (stemrol)
Captain of the Guard (stemrol)
Big Nose Thug (stemrol)
Hook Hand Thug (stemrol)
Short Thug (stemrol)
Vlad (stemrol)
Young Rapunzel / Little Girl (stemrol)
Julie
Ik volg DVD-T's mening. Tangled is één van de weinige (recente) disneyfilms die me volledig kon meeslepen.
Ook ik heb persoonlijk liever de 2D versies dan de 3D.. Maarja, mee met je tijd gaan zeker.
Pascal (en maximus) vind ik echt hilarisch, wat een leuke details die de film echt afmaken.
Rapunzel en Eugene: het perfecte koppel
heeeel erg mooie liedjes die blijven hangen en leuke teksten bevatten
trojan.exe
ik hou van animatiefilms met humor.
maarrrrr.....ik HAAT liedjes in een film. heb me daar zo ontiegelijk aan gestoord dat ik niet meer dan een 2* ga geven. ook omdat de humor niet geweldig was
olano
3,5 voor deze, middelmatige disneyfilm, de rol van het paard was nog wel leuk.
xx-ivaantje-xx
Ik vond deze film echt heel leuk. ik heb me kapot gelachen. niet alleen leuk voor kinderen, maar ook ouders door de droge humor die erin zit.
Mandyxxxjes
Leuke film.
Ik heb er met veel plezier naar gekeken.
Deze film zal ik zeker nog een aantal keren kijken.
Pascal is mijn favoriet ^^
Rodger
Deze was echt leuk gemaakt.. met veel plezier er samen naar gekeken....
een aanrader voor jong en oud...
3.5****
Babszel
Laatst uit verveling gekeken, maar was aangenaam verrast! Het was voor mij een ouderwetse leuke disneyfilm. Prachtige figuren, leuk verhaal, leuke humor, met name de bijrollen.
Ik zou als ik klein was geweest helemaal fan zijn van Flynn! Haha.
Voor jong en oud!
De_Hollander
Leuke liedjes, waar ik normaal niet van hou.
Leuke humor, en een goed verhaal.
Daarom een 4
davincstyle
Gewoon 1 van de redenen dat ik van animatiefilms hou.
Wat een topfilm, pikte nog even snel een traantje weg opt eind!
Geweldig wat een film!
lagaiske
Geweldige animatie film!
Lang geleden dat ik zo genoten heb van een film waarbij mijn verwachtingen zeer lagen.
Maximus en Pascal zijn gewoonweg hilarisch!
De dieven gilde is ook ronduit fantastisch.
Prachtig uitgewerkt verhaal die emoties met humor perfect met elkaar weet te verwerken.
Aanrader voor jong en oud!
Meer van deze soort films zou ik zeggen!Proficiat!
lagaiske
Ik verhoog bij nader inzien mijn stem!Deze film is gewoon perfect!
Pascal is mogelijk het grappigste animatie figuurtje ooit!Kapot gelachen!
Gonster
Hele leuke film voor het hele gezin, humor, prachtige animatie, echt super, een aanrader
Mlis
In 1 woord: GEWELDIG
Deze Disney film heeft het allemaal: Leuk, grappig en romantisch.
Dit is een film voor jong en oud alles klopt.
Het paard en de kameleon zijn ronduit geweldige personages.
Ik zal deze film nog heel vaak gaan kijken!
Ik weet zeker dat ik deze aan mijn collectie ga toe voegen.
JustMike
Let's Just assume everyone here doesn't like me
wat een geweldige film is dit. Er valt niet echt veel over te zeggen, behalve dan dat dit echt een aanrader was. Ik zag de boorden staan in de bios, ik zat te lachen, van wat een kinderfilm is dat zeg. Maar toen zag ik de trailer en ik wou hem daarna echt zien. Nu heb ik dat eindelijk gedaan.
Is echt totaal geen kinderfilm, het is echt heel grappig voor iedereen. Ik vond de kikker en het paard erg grappig, maar ook die Flynn. Het einde was een beetje vaag, maar je kan ook niet alles hebben. Er zit ook veel muziek in, soms was het leuk, maar het werd een beetje te veel muziek. Maar je kan ook niet alles hebben, hè?
Als je een beetje houd van goede komedie, dit is er echt 1! Wat grappig was deze. Zo'n stukje met die kikker was:
Hij kon niet praten dus deed van die handbewegingen...
Toen Rapunzel een paard aan het temmen was, deed hij terwijl hij op haar hoofd zat zo van Rustig.
En het paard kreeg ook de hele tijd ruzie met Flynn, dus dat werd vechten
Was ook grappig toen de zak gevallen was en ze hem allebei wouden...Trokken ze elkaar onderuit!
Geniale Film, Kijken die hap!
ozifreaxx
Eén van de leukste animaties films die ik heb gezien. Goede verhaallijn, grappig, goede stemmen, goede zang, leuke liedjes, of terwijl super leuk! AANRADER!
JustMike
je hebt gelijk, kan er nu weinig aan veranderen, maarja, een mens maakt ook fouten xD
ejtemmas
Een leuke en vermakende film!
Vooral de 'badguys' waren leuke personages!
Alleen de liedjes vond ik niet zo spectaculair.....
mnrk
Een leuke Disney film voor jong en oud....
Het verhaal is leuk in deze film, en alles ziet er ook zeer mooi uit.
Ook de keuze van de Engelse stemmen is prima.
De kameleon was helemaal geweldig in deze film
kingland
Net gekeken. Erg leuke film. Leuk verhaal en humoristisch. Ben ook niet zo kapot van dat zingen, maar echt een aanrader om te kijken !
Fran
- 1953 berichten
Ik vond het een plaatje van een film. Hele mooie beelden. Vooral bijna naar het einde als ze bij de lampionenceremonie zijn. Ook de mimiek van de karakters vind ik erg mooi gemaakt. Bijvoorbeeld het verdriet van de koning om zijn dochter vlak voor de lampionenceremonie was heel mooi. Mijn dochtertje van 5 en een half kreeg er tranen van in haar ogen en dat heeft ze eigenlijk nog nooit gehad. Ik vind dit weer een zeer sterke animatie van Disney.
Muchacho
Heel erg leuke film, toch een half puntje aftrek voor de liedjes.
Muchacho
Moet er wel bij zeggen dat (wat anderen ook al zeiden) je er een behoorlijke softie van wordt. En waarom kan ik mijn bericht niet wijzigen?
Nelusje
Erg leuke en verfrissende film van Disney, daar waren we weer eens aan toe
Ceeda7
Heerlijke Disney film, echt een van de betere animatiefilms die ze gemaakt hebben en komt in top 3 na The Lion King en Beauty and the Beast terecht. Net zoals uit de commentaren vorige users ben ik ook positief verrast over deze. Zeker de moeite waard.
sweinsteiger

Tangled Ever After
2012
Geen reacties

Live-action van 'Tangled' krijgt meer vorm: Disney kondigt hoofdrollen aan

Welke sprookjesfilms weten ons het meest te betoveren?

Zachary Levi gebruikte nep-accent om rol in 'Tangled' te krijgen

Finding Nemo
Animatie / Avontuur, 2003

Ratatouille
Animatie / Familie, 2007
gijzelaarmagiepaardsprookjevillainmusicalblondeprinsescomputer animatiemeerderjarig wordentowerselfishnesshealing power female villainadventurerbased on fairy taleduringcreditsstingerhealing giftanimal sidekickrapunzel magic land3d animationhopeful