Genre: Animatie / Fantasy
Geregisseerd door: Gil Kenan
Met onder meer: Mitchel Musso, Sam Lerner en Spencer Locke
Releasedatum: 17 augustus 2006
Plot Monster House
"The house is . . . alive!"
D.J. Harvard en zijn twee beste vrienden Chowder en Jenny ontdekken dat het huis van zijn buren in feite een levend monster is, dat bovendien erg boosaardig is. Uiteraard geloven de volwassenen helemaal niets van dit verhaal, dus is het aan de drie vrienden om het huis te stoppen voordat er onschuldige slachtoffers vallen...
- Trailer (YouTube)
- Monster House (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
- Kijk op meJane
Douglas 'DJ' Hartner (stemrol)
Chowder (stemrol)
Jenny Bennett (stemrol)
Nebbercracker (stemrol)
Zee (stemrol)
Officer Landers (stemrol)
Officer Lister (stemrol)
Reginald 'Skull' Skulinski (stemrol)
Bones (stemrol)
Mom (stemrol)
Esteban
Trailer : http://www.apple.com/trailers/sony_pictures/monster_house/
Net zoals in 'The Polar Express' lijken de figuren te realistisch voor hun eigen goed. Hierdoor ontstaat er die contstante confrontatie met het feit dat dit geanimeerd is, maar zo echt mogelijk moet overkomen and ... well, what's the point then? Waarom is het dan in de eerste plaats geanimeerd? Het wringt enorm. Stemmen zijn er o.a. ook van Steve Buscemi en Maggie Gyllenhaal.
damon
ziet er leuk uit, en je kan je er ook NIET aan irriteren (aan de animatie van de personages)
Esteban
De kunst zit hem in het brengen van animatiewerk waarbij die gedachte niet spontaan naar boven komt. Waar het probleem dan zit, is duidelijk.
donnie darko
Ik vind dit eigenlijk iets teveel neigen naar de geweldige Tim Burton animatiefilms en dan gaat deze zeker tegenvallen. Ze willen het zo'n beetje imiteren, maar dat gaat hen denk ik niet goed bevallen. Trouwens, ik vind de animaties ook spuuglelijk.
forelli
Ik vond de trailer er al erg leuk uitzien, kan niet wachten tot hij in de bios draait
Rianneke_Dan
Lijkt me inderdaad een leuke film, met leuke personages en goede animatie.
Zeker één die ik wil zien
sonyjh
lijkt me enorm cool.
Die sfeer past echt zeer goed met zo'n animatie film.
Mag wel terug eens wat cools komen qua animatie, want dat is weer een tijdje geleden, de laatste coole animatiefilm vond ik the incredibles
FillumGek
Lijkt me heel leuk. Animaties is wat mij betreft niks mis mee.
illogical
Hij lijkt me wel erg mooi, maar volgens mij is deze niet echt humoristisch of wel? Tenminste niet in de trailer gezien..
Kazuyuki
- 2068 stemmen
Hele gave film. Avontuurlijk, eng, spannend. Wat 'the Goonies' voor mij betekende in de jaren '80 is Monster House het spreekwoordelijke achtbaanritje van de jaren 2000.
Animaties zijn indrukwekkend goed. De humor is op niveau en de film is zeker niet kinderachtig.
Topproductie van Zemeckis & Spielberg. 4,5****
stan
Deze film is alleen nog maar op 2 festivals geweest in Amerika
of is ie al in de sneak preview geweest
Kazuyuki
- 2068 stemmen
Zeer puike stem-inspreek-prestaties van Steve Buscemi, Maggie Gyllenhaal en Jason Lee. Bijna tegen onvergetelijk aan.
Big Smoke
Ik vind het een zééér sléééchte film, hij verdient een 0,5! Eigelijk nog lager maar dat kan niet! Sorry dat ik dit moet zeggen maar dit is mijn mening!
satlange
Waarschijnlijk heb je deze film dan bekeken zonder het 3D brilletje. Als je die had opgezet had je een animatiefilm gezien die goed in elkaar zit en ook nog humor heeft.
Inderdaad deze film gaat in vele zalen draaien als 3D animatiefilm, dus lekker met brilletje op genieten maar.
Ook met de Vlaams/Nederlandse stemmen is hij erg geslaagd. Heb echt genoten van deze film en daarom verdient deze film naar mijn persoonlijke mening dus de maximale score.
elry
Topproductie van Zemeckis & Spielberg. 4,5****
ga hier in mee.
het heeft gewoon die 80's spielberg vibe.
BassKillah
ik heb deze film nog niet gezien, maar hij ziet er alvast veelbelovend uit
heb hem dan ook 3,5 gegeven
naamhier
Ik kijk ernaar uit om deze film te zien. Ik heb er een trailer van gezien en moet zeggen dat het er veelbelovend uit ziet. Ook absoluut niet kinderachtig naar mijn mening. Althans, zo ziet het er niet uit.
En voor de reacties hierboven; de animatie ziet er zo echt uit (ik snap niet hoe dat je dwars kan zitten in eerste instantie maar goed), omdat eerst de echte acteurs/actrices opgenomen waren en vervolgens geanimeerd.
theresia
ik vond hem helaas een beetje beneden mijn verwachtingen.. ik had meer humor erin verwacht ook maar dat zit er niet zoveel in verwerkt.. voor kids denk ik dat het goed scoort. 2*
jack-sparrow
queenie
Leuke film en voor kinderen zeker spannend. De personnages zijn erg mooi gemaakt. 4*
JFD
Redelijke film. Personages zijn inderdaad mooi gemaakt. Ik vond hem denk ik leuker dan mijn dochter.
Ik geef een 3.5
illogical
Ik vond hem nog best leuk.. Ging alleen per ongeluk naar de Nederlandse versie .. Ietsje minder, maar toch nog wel leuke film
shaggiebabe
ik ben vandaag met mijn kind geweest en ik moet zeggen een hele leuke film. mijn zoon en ik hebben echt genoten
aeverhoog
Best leuk verhaal en supergriezelig voor kinderen. Ik had het genoegen van de Nederlandstalige versie. Dat blijkt een Vlaamse versie te zijn. Dat vond ik dus wel irritant. 3,5*
Angel25
ik vond hem zelf erg leuk en ook spannend. Ik had wel de engelse versie. een tijdje geleden een stuk gezien van de vlaamse versie en dat is echt een groot verschil....
Vinco
Wat een geweldige animatie!
Dat is in tijden dat ik weer is een fatsoenlijke animatie zie met een goed en leuk verhaal erin!
Echt goeie humor in de film!
4,5 ster

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'