• 9.376.030 stemmen

Geregisseerd door: Gil Kenan

Met onder meer: Mitchel Musso, Sam Lerner en Spencer Locke

Releasedatum: 17 augustus 2006

Plot Monster House

"The house is . . . alive!"

D.J. Harvard en zijn twee beste vrienden Chowder en Jenny ontdekken dat het huis van zijn buren in feite een levend monster is, dat bovendien erg boosaardig is. Uiteraard geloven de volwassenen helemaal niets van dit verhaal, dus is het aan de drie vrienden om het huis te stoppen voordat er onschuldige slachtoffers vallen...

Douglas 'DJ' Hartner (stemrol)

Chowder (stemrol)

Jenny Bennett (stemrol)

Nebbercracker (stemrol)

Officer Landers (stemrol)

Officer Lister (stemrol)

Reginald 'Skull' Skulinski (stemrol)

Bones (stemrol)

Mom (stemrol)

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Een leuke en vermakelijke animatie.

Jammer van de personages, die vond ik toch echt iets minder al waren sommige dingen (vooral van Chowder) echt grappig.

Alles zag er mooi vond ik, en er was zeker iets donkers aan de film, vooral voor kinderen is dit zeker wel spannend.

Ik heb me er wel bij vermaakt.

avatar van Matchostomos

Matchostomos

Eentje uit de oude doos

'Monster House' is een klassiek vormgegeven animatiefilm uit de Spielberg-Zemeckis stal en dat laat zich op heel wat vlakken duidelijk blijken.
Bovendien lost 'Monster House' alle verwachtingen in en overstijgt deze zelfs; zonder twijfel de beste animatiefilm van het afgelopen filmjaar.

Als uitgangspunt grijpt 'Monster House' terug naar puur en onversneden b-films, waar zowat elk voorwerp tot leven komt, om je dan smakelijk op te eten.
Onder invloed van Zemeckis en Spielberg giet regisseur van dienst Kenan dit in een nostalgische 'The Goonies' variant, uiteraard met de nodige verwijzingen naar eigen projecten van beide producenten (beste voorbeeld is het vliegend blaadje, dat uiteraard verwijst naar 'Forrest Gump').

Geheel in lijn met zijn invloeden, maakt 'Monster House' gretig gebruik van een avontuurlijke en virtuoze camera, al doet men er met plezier een schepje bovenop. In een live-action film zou het enerverend en onnodig zijn, hier draagt het perfect bij aan de rollercoastersfeer die 'Monster House' uitstraalt.
Muzikaal is 'Monster House' niet bepaald vernieuwend, maar andermaal is het een factor die perfect aansluit op het geheel en bovendien van opwindende aard is.

Meest opmerkelijke feit is echter de animatie, die sinds 'The Polar Express' een grote stap vooruit heeft gemaakt. Het staat nog niet helemaal op punt, maar in 'Monster House' geeft het tenminste een natuurlijke en variërende indruk. Gestiek en emoties zijn daarbij vaak enorm herkenbaar en voor het overgrote deel verantwoordelijk voor de spanning en humor.

'Monster House' schiet recht in de roos...4*

avatar van Demoniac

Demoniac

Erg mooi gemaakte animatiefilm. De engelse stemmen bevielen mij ook prima. Verder blijft de vaart er de gehele film goed in en wordt het nergens saai. Het is zelfs redelijk spannend en ik kan me voorstellen dat kleinere kinderen het eng vinden.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Gewoonweg te kinderachtig.

Kijk als je een leuke horrorfilm met animatie wil maken.... OK.

Maar maak er dan wat van. Gewoon een : ach-het-zal-wel-weer film.

2***

avatar van The Oceanic Six

Kinderachtig en best saai. Slechts het einde was vermakelijk.

Tegenwoordig zien dit soort films er erg mooi uit maar vergeten ze dat een film meer is dan mooie beelden. Ik zag te weinig humor en leuke personages in de film terug.

avatar van rep_robert

Een leuke animatie die misschien wel te eng is voor de allerkleinsten onder ons.

Het 1e uur is voor mij het best, de animaties zijn prachtig, de karakters zijn niet al te bijzonder, maar wel goed, duidelijk en sympathiek neergezet. De stemmen heb ik ook allemaal niks op aan te merken, het paste allemaal goed bij elkaar.

De film heeft redelijk spannende momenten, kan wel begrijpen dat dit niet voor de allerkleinsten onder ons is.

Echter gooit het laatste gedeelte vd film roet in het eten voor mij, vanaf het moment dat je erachter komt wat het huis werkelijk is verdwijnt de spanning en het mysterieuze van de 1e helft vd film. Redelijke afknapper dus.

Wat rest is een leuke animatie film met een leuk en origineel uitgangspunt, alleen het laatste gedeelte is een beetje cliché en zwak uitgewerkt, waardoor je toch meer het gevoel krijgt dat het een gemiste kans is.

avatar van Zinema

Sfeervol.

Mooi kleurgebruik ook. En mooi 'camerawerk'.

Had e.e.a. niet verwacht, maar dit is dus een fijne film, mijns inziens. Een simpel maar doeltreffend griezelverhaaltje met de nodige humor. En het werkt.

De finale is iets minder, maar de film is zowel sterk binnen het genre jeugdfilm als binnen het genre animatie. De stempel van Zemeckis & Spielberg is duidelijk merkbaar. De stemmencast is ook prima.

Zeer goed.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Leuke en af en toe beetje grimmige animatie.

Blijft jammer dat ik zoiets dan niet in me jeugd zie, maar ook nu kan ik me er nog aardig mee vermaken.

Stemmen in orde.

Zat misschien iets meer in naar mijn gevoel, maar toch een ruime voldoende.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Leuke animatie film.

Er zat leuke spanning in. Het verhaal is leuk en griezelig. De karakters kwamen ook leuk tevoorschijn vooral Chowder. De animatie is best goed en sfeervol. 3,5 voor een leuke/degelijke animatie film.

avatar van fcdenhaag

fcdenhaag

Animatie is matig inderdaad, wellicht komt doordat de film uit 2006 stamt? Lijkt soms net meer stopmotion dan digitaal. Verhaaltje op zich leuk, maar al met al een matige film.

avatar van gijsvogel

gijsvogel

meh,

Ik hou niet van deze manier van animatiefilms maken.

Daarnaast ook echt een kinderfilm.

Animatie kan ook voor oudere kijkers interessant zijn, maar dat is deze iig niet.

avatar van scorsese

Leuke animatie-griezelfilm over een monster house. Een conventioneel verhaal, maar goed uitgevoerd in de stijl van Joe Dante. De film heeft vooral een lekker sfeertje en de personages zijn ook leuk genoeg. De animaties zien er goed uit, en dragen bij aan de sfeer van de film. Een goeie stemmencast en een actievol einde.

avatar van centurion81

centurion81

• 2067 berichten
  • 1991 stemmen

Ik vond dit maar niets....Flinterdun plot, nooit spannend, geen leuke personages en geen briljante animaties. Enkel het camerawerk binnen de 3D animaties viel me af en toe positief op.

Iets bizars dat me opviel: Hoezo al die moeite om een staaf dynamiet aan te steken, wanneer je m toch in een brandende schoorsteen mikt?

avatar van Perry Meer

Perry Meer

leuke film hoor, ziet er echt goed uit

grappig gedaan vooral dat ene dikke jongetje en die magere politieagent

het verhaal is niet zo denderend

3,sterretjes

avatar van pollyke

pollyke

Voor een animatiefilm vind ik hem best nog spooky.

Origineel concept; een levend huis dat het nog specifiek op kinderen gemunt heeft

is eens wat anders dan de meeste ideeën in de animatie-wereld.

zeer leuk gedaan;

stereotype personages zoals de kleine onhandige dikkerd, de lange intelligente slungel

en het net iets meer slimmere meiske

avatar van K. V.

K. V.

Geen misse film die nog redelijk spannend was. Het verhaal was origineel en voldoende entertainend.

De animaties waren een beetje wisselend: de omgevingen en voorwerpen waren wel realistisch, maar de mensen waren toch iets minder geslaagd.

Hij mocht misschien nog iets meer humor bevatten, maar verder was het wel een toffe film. De film kan wel niet toppen aan een Pixar of Disney productie, maar desondanks de moeite om te bekijken.

avatar van Metalfist

Metalfist

Oh, so it's a *girl* house...

Het is soms lastig om een compromis te vinden wanneer je met meerdere mensen een film besluit te kijken. De ene wou liever horror zien terwijl de ander daar geen zin in had en meer iets luchtigs wou verorberen zoals een animatiefilm. Er werd gekozen voor deze Monster House die precies iets van beide keuzes in zich had en voor mij was het allemaal eender. Al kwam ik er snel achter dat ik hier blijkbaar ooit het einde van had gezien...

Het resultaat was dat ik dus wist dat het allemaal iets te maken had met de vrouw van Nebbercracker en dat die nog ging terugkomen dus dat was wel zonde want hiermee is toch een deel van het verhaal verdwenen. Gelukkig kan Monster House zich voor de rest nog altijd wel staande houden en leveren Speilberg/Zemeckis een geslaagde spookfilm af. Toegegeven, qua verhaal is dit wel redelijk stereotiep maar een aantal leuke knipogen naar onder andere de boeken van Stephen King maken het een leuke zit. Van het 3D effect is zoals gewoonlijk weer bitter weinig van te merken maar ook de animatie op zich is niet altijd even denderend. Ik denk dat ik gewoon niet zo'n fan ben van dit soort personages à la The Polar Express, die toevallig (of niet?) ook van Spielberg/Zemeckis is. Het lijkt meer op stop animation zoals Wallace & Gromit of Paranorman maar het oogt nogal lelijk als je het mij vraagt. Langs de andere kant is het tot leven wekken van het huis wel erg geslaagd dus het mes snijdt aan beide kanten.

Dit soort films valt of staat vaak met de personages en over het algemeen zit dat vrij goed. De humor in de film komt vooral van Chowder maar die slaagt de bal wel af en toe eens mis. Hij is te hard aanwezig als comic relief en ik had liever wat meer afwisseling gehad met bijvoorbeeld de twee agenten. Jammer ook dat die pas helemaal op het einde tijdens de credits terug tevoorschijn komen (iets wat sowieso wel moest want anders was de film zijn PG rating kwijt mochten de opgegeten personages niet meer terugkomen) want het had leuker kunnen zijn mochten ze effectief ergens in het huis ronddolen. Geslaagde stemmencast wel met Steve Buscemi die zoals gewoonlijk goed op dreef is (Nebbercracker is hem dan ook op het lijf geschreven) maar ook de kleinere rollen van Maggie Gyllenhaal en Jason Lee zijn leuk.

Vermakelijke animatiefilm die vooral door zijn goede uitwerking het ietwat cliché aspect van een spookhuis weet te maskeren. De animatie is niet altijd even goed geslaagd, voornamelijk de personages zelf missen vaak iets, maar het huis zelf ziet er schitterend uit. De finale is dan ook het hoogtepunt van de film.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Als je met Halloween met kinderen naar iets luchtig wil kijken met toch een griezelig sfeertje is deze film samen met Hocus Pocus een goede keuze. De film opent met een bijzonder leuke scène waarin een klein meisje rijdend op haar driewielertje zingend de dingen groet. Die scène maakt me altijd vrolijk Op het gebied van verhaal is deze film geen hoogvlieger, al is het toch wel apart en goed gevonden. Waar ik vooral van hield was de chemie tussen de hoofdpersonages DJ, Chowder en Jenny. Een (vervolg)film met deze drie kids in een andere setting zou ik zeker kunnen waarderen. Het is een beetje vergelijkbaar met het creepy sfeertje in Coraline, al is deze prent een stuk luchtiger dan Coraline. Ik heb er persoonlijk meer van genoten dan bijvoorbeeld "Corpse Bride" die ook in het griezelsfeertje past.

avatar van MRDammann

MRDammann

Leuk horrorverhaaltje over een haunted house. De opbouw is goed, het begint heel rustig en bouwt zich rustig op. We maken kennis met de personages, en gaandeweg wordt de sfeer steeds griezeliger. Ik vond dit erg goed gelukt en kon de spanning erg goed voelen. Het verhaal is niet bijzonder, maar ik heb me vermaakt.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Kindergriezelfilm met een aardig sfeertje en voor begrippen een redelijke dosis spanning gecombineerd met een portie humor. Het verhaal is overigens zelf ook best leuk.

avatar van tattoobob

tattoobob

Redelijke animatiefilm

Er is in deze film voor een bepaalde animatiestijl gekozen die er op lange termijn iets minder modern uitziet.....klein nadeel dus.

Het verhaal opzich is best leuk....er zijn niet of nauwelijks films voor de kleintjes die echt een beetje de halloween sfeer probeert neer te zetten dus dat is weer een plus .

Verder kijkt de film wel lekker weg en mijn zoon vond de film lekker spannend

avatar van woudys

woudys

tattoobob schreef:

Redelijke animatiefilm

Ieder zijn mening maar ik denk dat de makers juist voor deze animatie hebben gekozen om de personages nog wat aan te dikken.

Mooi, lelijk, boeiend of juist niet boeiend maakt deze animatie redelijk speciaal ten opzichte van de standaard animatie tekenfilms.

Ik vind het wel wat hebben en heb hem als grote man toch met veel lol uit kunnen kijken.

avatar van arno74

arno74

Leuke animatie met een leuk verhaal. Animatiestijl (100% een 3D-computeranimatie) was aanvankelijk wel erg wennen, vooral het constante 3D-camerastandpunt stoorde mij in de 2D-variant. Ik vermoed dat dit een van de weinige animaties is die je beter in 3D kunt bekijken, waar je normaal gesproken in zulke films 3D-scenes op één hand kunt tellen zit deze er vol mee. Het verhaal is heel vermakelijk, op momenten zelfs spannend (binnen de context van een kinderfilm), bevat de juiste dosis humor en goed verzorgde personages. Voor de liefhebbers van de klassieke animatie wordt het qua stijl flink doorbijten, maar voor de rest is hier niets mis mee. Leuk, een ruime 3* en misschien wel een halfje extra als ik het in 3D had gezien.

avatar van PapaBeartje

PapaBeartje

De film kan nogal als schokkend worden ervaren voor de jonge kijker. Het verhaaltje is zeker niet slecht, maar echt leuk vond ik hem ook niet. Op de 2 politie agenten na was de humor ver te zoeken. De animatie was verder op een mooie grafische manier ontwikkeld.

avatar van Shadowed

Shadowed

Ok.

Altijd leuk, om zo'n filmpje te zien. Durft ook zeker wel wat meer qua kinderfilms, en dat kan ik altijd zeer waarderen. Al houd Kenan het allemaal wet kinderlijk genoeg en gaat niet te ver, waardoor het voor kinderen dus ook prima te doen is.

Verhaal is opzicht ook wel leuk bedacht, en de animatie is prima gedaan, al is het op sommige momenten wel wat houterig. Het huis is bijvoorbeeld best leuk geanimeerd, maar de karakters zijn vrij irritant. Vooral dat dikke mannetje.

Voor de gemiddelde animatie is het wat donkerder, maar nergens doodeng of heel spannend. Voor kinderen is het waarschijnlijk wel eng, maar uiteindelijk is het prima te doen. Krijgt geen onvoldoende omdat ik me toch wel heb vermaakt.

avatar van Fisico

Fisico

Een vrij degelijke griezel animatiefilm. Niet zozeer voor de allerkleinsten weggelegd, want er zitten wel wat enge momenten in. Maar het blijft een animatiefilm natuurlijk. Het concept is best gekend en spreekt de jeugd wel aan als er volgens het principe van pakweg Stranger things, Rim of the world of zelfs The Goonies op onderzoek wordt gegaan door een aantal jonge tieners. Heldhaftig en avontuurlijk, rebellerend tegen volwassenen of de autoriteiten, dat klinkt steeds aanlokkelijk.

Het verhaal is best ok en in animatie kan je best wel wat creativiteit in kwijt al is het verhaal van een oud verlaten spookhuis zeker niet nieuw. De animaties zelf zijn best ok, de film oogt spannend doch voorspelbaar.

Hier en daar een mooie scène zoals bvb de openingsscène met het meisje en haar driewieler. Graag naar gekeken en mijn kinderen ook. Zeker een verdiende voldoende waard.

avatar van Noodless

Noodless

Griezelanimatie met origineel verhaal die wel behoorlijk akelig is voor de kleintjes. Het verhaal weet te boeien en is soms ook wel grappig. Tempo ligt vrij hoog en visueel gezien is de film knap gemaakt. 6,5/10