• 9.374.469 stemmen

Genre: Fantasy / Drama

Alternatieve titel: Stephen King's The Green Mile

Geregisseerd door: Frank Darabont

Met onder meer: Tom Hanks, David Morse en Bonnie Hunt

IMDb beoordeling: 8,6 (1.542.243)

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 9 maart 2000

Plot The Green Mile

"Paul Edgecomb didn't believe in miracles. Until the day he met one."

Nu Paul Edgecomb zijn dagen slijt in een bejaardentehuis, kijkt hij terug op zijn leven als gevangenisbewaker. Jarenlang heeft hij dienst gedaan in de 'Dodengang' van de Cold Mountain gevangenis. Paul denkt vooral terug aan 1935. Ten tijde van de Grote Depressie ontwikkelde Edgecomb een bijzondere band met één van de gevangenen. De zwarte reus John Coffey werd beschuldigd van de verkrachting en de moord op twee kleine meisjes. Er was alleen iets heel bijzonders met hem aan de hand...

Paul Edgecomb

'Wild Bill' Wharton

Dean Stanton

avatar van MikeD

MikeD

Laatst op RTL4 gekeken, maar het blijft toch vervelend om continu onderbroken te worden door reclames. En als extra irritatie was er nog een storing ook. Jammer. Hoe dan ook, prachtige film en wist me uiteindelijk nog te ontroeren. Bepaalde dingen vond ik dan nét iets over de top, maar vooruit, het kan ermee door. Nogmaals zeer goede film. 4,5 sterren.

(Maar Shawshank Redemption is nog wel ietsjes beter.)

avatar van jordidj1

jordidj1

Ik moest huilen, toen op het eind Coffey de rolprent ging kijken. Als je goed oplette in het begin, toen ze in het bejaardenhuis diezelfde rolprenten keken, was het ook wel logisch dat je een traantje moest pikken.

Ik kon me ook inleven op die Fransman die geëlektrocuteerd werd, omdat het zó goed in scène was gezet, dat ik helemaal meetrilde...

avatar van karin5

karin5

Heel mooi ....

1 van de beste films die ik gezien heb

5 sterren hiervoor

Offtopic verwijderd.

avatar van Glaceon

Glaceon

Hele gave film, al wel 20 keer gezien.

Het is en blijft zielig voor die gevangene. 5 sterren

avatar van Film-Master

Film-Master

super film.

Berichten verplaatst naar De Site > Algemeen > MovieMeter mijlpalen

avatar van margo1

margo1

Wat een fantadtische film is the green mile! Ontroering, afschuw en mededogen strijden om de eerste plaats. Een verrassend einde, een film om te koesteren.

avatar van puckb96

puckb96

Prachtige film. Geweldig verhaal, prachtig acteerwerk en een indrukwekkende rol van zowel Tom Hanks als Michael Clarke Duncan. The Shawshank Redemption heb ik ook gezien, maar welke beter is weet ik niet. I guess they're both the same. Stephen King heeft echt een grote fantasie om het boek te moeten hebben kunnen verzinnen. Gewoon geweldige film.

avatar van Driello

Driello

Zie hier wat vergelijkingen tussen the green mile en the shawshank redemption. Behalve dat het bij beide om een gevangenis film gaat ontaat me het nu van het vergelijken volledig.

Maar goed, The green mile. Heb het boek niet gelezen, en heb geen idee of de film sterk overeen komt met dat boek. Is ook niet het belangrijkst, maar het wordt vaak aangehaald als een onderbouwing van een beoordeling. Andere boeken van King heb ik wel gelezen en ik kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat hij het verhaal zo zoetjes heeft neergeschreven als het op het scherm is vertolkt. Maar goed, dat is dan een minpuntje. Wat het dan weer goed maakt is de algehele sfeer in de film. De geangenis is neergezet als een beklemmende en toch ook wel sfeervolle ruimte wat zijn uitwerking op mij als kijker had. Hanks doet wat Hanks goed kan: een beetje Hollywood-jus over het geheel gooien met zijn correcte praat en manier van acteren. Maar ook de neven-acteurs zetten overtuigende rollen neer. Allemaal een beetje stereotyp, maar zeker niet slecht. UiItzondering vond ik Duncan. Niet echt slecht, maar een beetje teveel de grote zielige ontroerende neger die al het rasistische kwaad van de boze buitenwereld over zich krijgt uitgestort en daar niet zo goed raad mee weet. Dat had wat mij betreft wat genuanceerder gekund. Is wellicht niet geheel te wijten aan zijn ateerkust maar meer aan de directie, maar goed.

Al met al een ruime voldoende, maar ik vind de 3e plek in de top 250 toch wel erg hoog.

avatar van qwertzu

qwertzu

Wat een prachtige ontroerende film!

avatar van basderksen123

basderksen123

woooooooooooaaaaaaawwww

echt een TOP film

beste wilm die ik gezien heb!!

4,5 ster

avatar van Str00pwafel

Str00pwafel

Geweldige film, wat een ongelooflijk goed verhaal!

avatar van Zadel

Zadel

echt waar, nu volgens mij voor de 6 keer gekeken, maar het blijft en is een geweldige film. kan ook echt geen personage vinden dat niet klopt of niet in het verhaal past, iedere acteur speelt geweldig en nergens wordt het saai of langdradig.

En driello, de film is nou eenmaal zoetsappig, maar het hoort wel thuis in deze film

avatar van King030

King030

goede film maar vind hem toch iets te hoog in de toplijst!

avatar van Xtrickz

Xtrickz

1 woord : Subliem

avatar van dr channard

dr channard

Heb deze gekeken na een nachtje uitgaan met enorm veel bier en wijn en ik ben enorm sentimenteel als ik bier heb gedronken. De dag erna ook want ik heb tranen getuit tijdens het bekijken. Prachtige film 5*

Prachtige film, ben niet zo van het huilen tijdens zielige films, maar deze liet me wel een traantje weg pikken

Kortom 5*

avatar van LOVExLIVE

LOVExLIVE

Deze film krijgt van mij zeker 5 sterren! Ik heb hem echt al heel vaak gezien, en hij blijft zo ontzettend mooi. Moet ook steeds weer een traantje laten op een paar momenten.

De acteurs zetten deze film ook geweldig neer ! Ik kan niet anders dan positief zijn over deze film. Echt een aanrader!

avatar van kuk

kuk

dr channard schreef:

Misschien moet ik dat ook es proberen Hopelijk dan tranen ipv gekromde tenen!

avatar van timburton

timburton

Het wordt eens verdomd tijd dat ik deze film kijk. De enige in de Top 10 van de Toplijst die ik nog steeds niet heb gezien...

avatar van Piratje

Piratje

gewoon blijft prachtig. Ondanks de lengte geen seconde verveling of langdradigheid. Zoals de reus is het antwoord op het leven zeer zeer eenvoudig.

Of hij nu 1,3 of 10 staat in de top. Er staan voor mij verschillenden op 1.

*5 plus

avatar van MovieKnower

MovieKnower

Prachtig!

Moest ook gewoon haast mee huilen met de bewakers toen John Coffey geëlektrocuteerd werd!

En ook met de arme Fransman.

Een goed verhaal die mij ook geen enkel moment heeft verveeld!

Zeer meeslepend zelfs!

Acteurs waren geweldig!

En vooral op het einde met die muis en wat hij toen zij.

Als een muis al zo lang kan leven, hoe lang heb ik dan nog te gaan?

Één woord : Geweldig!

avatar van Driello

Driello

Zadel schreef:

Precies, en daarom geef ik hem ook maar een 3.

avatar van timburton

timburton

Er zijn niet veel films waar ik bijna bij moest huilen. Maar bij "The Green Mile" lukt dat aardig. Wat een mooie film.

avatar van leopard888

leopard888

jordidj1 schreef:
ik kon me ook inleven op die Fransman die geëlektrocuteerd werd, omdat het zó goed in scène was gezet, dat ik helemaal meetrilde...

gelukkig was het geen nederlander

avatar van Whunter

Whunter

Boeien van begin tot eind. Geen discussie verder mogelijk.

avatar van Justinvdk

Justinvdk

Dit was de eerste film die me bijna aan het huilen kreeg. Zegt genoeg denk ik. Topfilm.

avatar van amzy1

amzy1

Eerste keer dat ik bij een film bijna een traantje heb gelaten

avatar van MaartenF

MaartenF

Eén van de indrukwekkendste en prachtigste films die ik ooit heb gezien. Bij het einde barstte ik in tranen uit. Wat ik ook knap vind aan de film is dat hij (ondanks zijn lengte van drie uur) geen moment saai wordt.

FAQ - Veel gestelde vragen

Welke Academy awards heeft The Green Mile gewonnen?

- Beste mannelijke bijrol (Michael Clarke Duncan) - Beste film - Beste geluid - Beste scenario

Wat is de speelduur van The Green Mile?

189 minuten