• 9.373.533 stemmen

Liane, das Mädchen aus dem Urwald (1956)

Avontuur / Fantasy | 88 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titel: Liane, Jungle Goddess

Oorsprong: West-Duitsland

Geregisseerd door: Eduard von Borsody

Met onder meer: Marion Michael, Hardy Krüger en Rudolf Forster

Gesproken taal: Duits

Plot Liane, das Mädchen aus dem Urwald

"This is Liane...a lost child who became savage queen of a black jungle!"

Een team van wetenschappers treft in de Afrikaanse jungle een jonge blanke vrouw aan, woonachtig bij een inheemse stam die haar aanbidt als een godin. Deze vrouw blijkt echter de verdwenen dochter van de rijke scheepsmagnaat Amelongen te zijn. De onderzoeker Thoren trekt zich in het bijzonder het lot van (wat blijkt) Liane aan en neemt haar mee naar Duitsland.

Dr. Jacqueline Goddard

Tibor Teleky

Theo Amelongen

Viktor Schöninck

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Ik zelf vond het niet eens zo'n saaie film, alhoewel ik dat wel verwacht had.

Dit had echt erger gekund. De film was best avontuurlijk eigenlijk. Toch wel een redelijk filmpje. Ik vond deze film eigenlijk wel verrassend. 2,5.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Dit was destijds een knaller van een bioscoopsucces.

Ik herinner mij dat hij in mijn woonplaats bomvolle zalen trok, en vele wekenlang geprolongeerd werd.

Beetje moeilijk voor te stellen wanneer je de film nu bekijkt.

De film moet het vooral hebben van de jeugdige, onbevangen spelende, Marion Michael.

Hoewel Hardy Krüger (een van de beste Duitse acteurs ooit voor mij) zeker goed is in zijn rol.

Het blijft echter een nogal naïef en goedkoop gemaakt filmpje.

Wel met enige (nostalgische)amusementswaarde.

En in ieder geval superieur aan de vreselijk slechte vervolgen hierop.

avatar van Dk2008

Dk2008

Marion Michael was de tweede Duitse actrice na Hildegarde Knef die naakt in een film te zien was. Er zouden nog tien films volgen. Op zich wel een prestatie, omdat ze in deze film pas 16 was en ook omdat het in die tijd nog helemaal niet gewoon was om met blote tieten in een film te verschijnen. Het is dat ze lange haren had.

Ongeloofwaardig en weinig diepgang. Zal wel gebaseerd zijn op de oude Tarzanfilms, alleen dan nou met wat erotiek erbij.

De beelden van de Afrikaanse dieren, waarmee de film bijvoorbeeld de eerste 4 minuten begint zijn mooi. En de film is in kleur. Het eerste gedeelte is ook nog wel aardig, maar zodra ze in Duitsland zijn gaat het snel naar beneden. 3.0/2.0

avatar van shrink

shrink

Heeft de tand des tijds niet overleefd. Oubollige film.