• 9.377.104 stemmen

Simon, King of the Witches (1971)

Horror / Fantasy | 99 minuten

Genre: Horror / Fantasy

Alternatieve titel: Simon, King of the Warlocks

Geregisseerd door: Bruce Kessler

Met onder meer: Andrew Prine, Norman Burton en Angus Duncan

Plot Simon, King of the Witches

"The Black Mass... The Spells... The Incantations... The Curses... The Ceremonial Sex..."

Simon, een jonge man met magische krachten wendt deze krachten aan om Het Kwade te dienen. Op deze manier wil hij wraak op man die hem heeft bedrogen met een ongedekte check.

Simon Sinestrari

Linda Rackum

Hercules Van Zandt

Dist. Atty. Willard Rackum

Olivia Gebhart

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Dark Shy brengt de DVD uit in de States. (release 24 june 2008)

Hier een review:

Volgens de meeste kritieken toch eerder een tamme horrorfilm?

avatar van beavis

beavis

echt een film van eind jaren 60 / begin 70. er zitten wel thriller/horror elementen in maar ook subtiele komedie en het had vooral een hele sterke dr. Strange (Marvel comicbook) vibe. Zeer interessante film, maar misschien minder als je alleen in horror bent geinteresseerd.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Dan toch maar eens bekeken. Een sfeerloze, slappe horrorfilm met enkele satirische elementen die ook al niet erg geslaagd zijn. De zenuwen hebben geenszins door mijn keel gegierd.

avatar van zombie

zombie

avatar van goongumpa

goongumpa

Gemarket als horror, zo te zien, maar dit is vooral een parodie op allerlei typische counterculture shit van die tijd: de homo-beweging (over-the-top-verwijfde-nicht-alarm!), wicca, satanistische mumbo jumbo, drugs etc. Soms nogal flauw, maar ik kon er om lachen! De dingen die ernstig bedoeld waren, kwamen iig niet zo over, ik heb het wel als camp ervaren. Gekke film.

avatar van joolstein

joolstein

"Don't touche me. I'm a Religious Object "

Euh... iemand moet zwaar onder de psychedelica hebben gezeten tijdens het maken van deze film! De film begint direct door de vierde muur te doorbreken; 'Mijn naam is Simon. Ik woon in een regenwaterafvoer.' Wat volgt zijn een heleboel dialogen met wicca-mumbo-jumbo, scenes met salontrucs, op een feest met rijke aanwezigen, en een zwevende rode bol...En dat is pas het eerste gedeelte; want hierna zie je Simon een ritueel uitvoeren met de dochter van de officier van justitie, Linda. (Brenda Scott) Uiteraard moet je hier naakt voor zijn! Hilarisch “Magnetic — electric — charge" … Is er opeens een uitstapje naar een ​​heksen -ceremonie geleidt door Andy Warhol Factory-icoon Ultra Violet. Zodat men de kans had om een ​​ritueel te laten zien met geiten, naaktheid (bovenstaande quote) gezangen en iets over bezemstelen. Vermoedelijk serieus bedoeld maar het werkte vooral op de lachspieren. Oh en de climax bevat een of ander spiegel-trip met stroboscoop-effecten en een sociaal statement??? Uiteindelijk is Simon, koning van de heksen , een behoorlijk rommelige aangelegenheid. Er gebeurt niet echt veel. Hoofdrolspeler Andrew Prine draagt veel New Age-achtige dialoog uit. Tja afgezien van de korte naaktheid van Scott en het 'Religious Object'en ik meerdere keren heb moeten lachen over wat ze nu weer lieten zien, was er maar weinig goed aan deze film! Waarom dit dan ook geen turkey-score bezit, is mij niet echt duidelijk?