Genre: Romantiek / Drama
Geregisseerd door: Lasse Hallström
Met onder meer: Heath Ledger, Jeremy Irons en Sienna Miller
Releasedatum: 19 januari 2006
Plot Casanova
"He won every woman's heart. She won his."
In het Venetië van de 18e eeuw is geen vrouw veilig voor de charmes en verleidingskunsten van Casanova. Jong, oud, getrouwd of niet, hij versiert ze allemaal aan de lopende band. Maar dan ontmoet hij de oogverblindende mooie en intelligente schoonheid Francesca Bruni. Zij moet echter niets van hem hebben, want zij wacht op haar grote, ware liefde. Voor de eerste keer in zijn leven wordt Casanova tot zijn stomme verbazing afgewezen door een vrouw. Alle reden om al zijn versiertrucs uit de kast te halen, want hij zal en moet Francesca hebben. Hij heeft zelfs het gevoel dat hij voor het eerst écht verliefd is. Door middel van een aantal slimme vermommingen en listen krijgt hij het voor elkaar om dichter bij Francesca te komen.
Casanova
Dalfonso
Casanova's Mother
Tito
ellentjah
Vond het een heel leuke film
Romantisch, vaak heel grappig, leuk verhaal en .. mmmm Heath Ledger
4* !
Leuk dat zelfs de simpelere films van Hallström nog steeds uiterst vermakelijk zijn. Hij blijft nog steeds geweldig...
pinball
vermakende, onderhoudende komedie...
het mooiste punt van de film vond ik toen casanova's 'stiefvader' voor bisschop speelde
Venus1992
ik vind het best typisch. Een man die iedereen kan krijgen wordt dan verliefd op net diegene die hij niet kan krijgen
verriet
ik vond het wel een leuke film. ik moet zeggen dat er inderdaad mooie kostuums bij waren, de actie die erin zat vond ik wat minder (een beetje slapjes eigenlijk) maar ja voor de rest een goede film!
Norma
Wat een tegenvaller! Eerdere films van Hallstrom kan ik zeer waarderen vanwege de tijd die hij altijd neemt om karakters neer te zetten en het verhaal te vertellen.
Met deze film lijkt de man volledig de weg kwijt.
Toegegeven, de beelden van Venetië waren decoratief, maar hoewel ik hou van visueel aantrekkelijke films konden deze beelden de film zelfs voor mij niet redden. Niet grappig, niet spannend, en die Casanova vond ik maar een vervelend mannetje! (ik verwachte een soort Banderas in Zorro, maar helaas)
Nieke
Je moet hiervoor in de stemming zijn, maar als je dat bent is deze film een heuse meevaller.
Lepi
Ik had meer van deze film verwacht. Hij is helemaal niet slecht, maar was maar 'gewoontjes'. Ze hadden er veel meer van kunnen maken
Julie
leuke film, niet meer niet minder
had er persoonlijk ook meer van verwacht
Verzorgd gemaakt, maar inhoudelijk saai en vaak nogal flauw. De film leeft op wanneer Oliver Platt en Jeremy Irons in beeld zijn, maar Heath Ledger is miscast in de hoofdrol en zelfs de mooie Sienna Miller kan de film niet redden. Tegenvaller van de doorgaans betrouwbare regisseur Hallstrom.
dulcinea
Aparte film in de mooie omgeving van Venetië, het verhaal zelf vond ik echter niet zo overtuigend maar toch best een leuke film, net boven de middelmaat. En ik vond Heath Ledger helemaal niet miscast, hij maakt het net de moeite waard
moviegirl
Ik had eigenlijk meer verwacht van de film. Vond hem nogal saai. maar de omgeving was wel mooi
Spiderwoman
Heath Ledger was niet mijn eerste keuze voor een rol als Casanova, maar ik stel mij voor dat als deze rol wel door mijn favoriete acteur werd gespeeld, ik helemaal niet meer buiten zou komen.
Nu blijft het een wonderlijk mooie film, met vaart, humor, toepasselijke muziek en prachtige beelden van het Venetië van ooit.
Gioia221
3,5
heel goed geacteerd, goed verhaal.
Zeker 1 om te kijken, vooral met vriendinnen;)
jefke_1312
zeer leuke film.
zo nu en dan kon je eens heel goed lachen.
mooi verhaal en goed geacteerd.
zo zijn we het gewent van Heath ledger maar de rest heeft ook heel goed geacteerd.
R.I.P. Heath Ledger.
mikey
Alleen knappe mannen krijgen de vrouwen, lelijke mannen ook: hun moeders. Toch wel veel grappige dialogen en leuke anachronismen. Erg fraaie lokaties trouwens.
Katharina
Het verhaal was erg onvoorspelbaar (ik wist wel wat casanova was, maar kende niet het verhaal) en dat was erg prettig...
De cast is top, goed geacteerd...
De beelden waren erg mooi...
Het verhaal had echt een volmaakt happy end, zelf die dikke vetverkoper vond zijn geluk. Ik geloof niet dat ik in een andere film ooit zo'n volmaakt happy end heb gezien. Normaal heb je liefde die alles overwint voor de twee hoofdrolspelers, maar nu is er geluk voor iedereen én is iedereen rijk genoeg door die dikke vetverkoper.
Echt een geweldige film in dit genre!
nele
Ben net op vakantie geweest in Venetië en verlang na het zien van deze film weer volledig om terug te gaan... Heel mooie beelden en locaties dus. Ik vond het wel spijtig dat hoewel het zich in Italië afspeelt er niets in het Italiaans wordt gezegd, maar terug in het Engels, dat is wel een minder punt. Bovendien vind ik het einde een beetje overdreven en ongeloofwaardig.
dulcinea
Vandaag voor de 2e maal gezien en ik blijf bij m'n stem van vorig jaar. Goed geacteerd en prachtige omgeving, maar het verhaal slaagt er nergens in je echt compleet mee te nemen, net wanneer er dan een sterkere scène komt wordt die gevolgd door alweer een middelmatige te lange scène en zo wordt het eigenlijk nooit volledig boeiend.
Toch 3*
lalaguna80
ik ben echt iemand die van romantische films houdt....maar deze film vond ik niet veel aan. 2** voor de mooie beelden. Romantiek was ver te zoeken.
Chocolat is een veel mooiere film (ook van Lasse Hallstrom).
Chocolat is een veel mooiere film (ook van Lasse Hallstrom).
Maar lang niet zijn beste. Kijk vooral eens zijn eerste twee Amerikaanse films; Once Around en What's Eating Gilbert Grape. Die zijn grandioos, net als het meeste werk van Hallström overigens.
Donkerwoud
Bijzonder prettige romantische komedie met een charismatische Heath Ledger als Casanova. Mooie sets van Venetie en een onderhoudend plot over jezelf kunnen geven aan een ander.

The Phantom of the Opera

How to Steal a Million
Misdaad / Komedie, 1966

I'm Not There.
Muziek / Biografie, 2007
venice, italynieuwe liefdefemale loververleidingmenage a troiscarnavalcasanova liefdebuitenechtelijke affaire18de eeuwcatholicismcharismatic