• 9.414.850 stemmen

Releasedatum: 8 september 2005

• NPO Start Bekijk via NPO Start
  • NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Het Schnitzelparadijs

Het Schnitzelparadijs verhaalt over de komische en romantische avonturen van Nordip Doenia, een jonge Marokkaan die goed kan leren en daardoor de belofte van zijn gemeenschap is. Nordip wil echter helemaal niet aan deze verwachtingen voldoen en neemt daarom een baantje als afwashulp in een Van Der Valk-achtig motel: "De Blauwe Gier". Daar wordt hij smoorverliefd op Agnes, het nichtje van de eigenares. Agnes staat onder even grote druk van haar ouders als Nordip. Het is de bedoeling dat Agnes ooit De Blauwe Gier gaat overnemen, maar diep in haar hart wil ze niet. De liefde tussen Nordip en Agnes is gedoemd te mislukken, tenzij Nordip er in slaagt Agnes ervan te overtuigen tegen de wens van haar ouders in te gaan.

avatar van X__Liesjj

X__Liesjj

Echt een grappige film. En goed geacteerd.

avatar van Quentin

Quentin

Hoe heeft deze film het eigenlijk op dvd gedaan? Volgens mij zijn er behoorlijk wat van verkocht.

Heel veel, inderdaad.

neo

Leuk commentaar ook op die dvd. Leuk gedaan met die schaduw van Merlijn Snitker!

avatar van tdenissen

tdenissen

grappige stereotypen in deze film. Erg vermakelijke film

4.0

avatar van Oscar Wilde

Oscar Wilde

Waardeloze multikul-productie. Slechte grappen en acteerwerk.

0,5

avatar van Wouter

Overigens zal de film draaien op Karlovy Vary in het prestigieuze Variety Critic's Choice.( a selection of ten European films chosen by the critics of the prestigious film magazine. The section is organized and intensively promoted by the European Film Promotion)

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Wel aardig, maar ik het zo nu en dan wel erg gemaakt grappig, het is allemaal te karikaturaal, dat is niet mijn smaak. Maar bepaalde typetjes zoals Tygo zijn wel grappig en de verboden romance is leuk gedaan en best ontroerend

avatar van soyaboontje

soyaboontje

ik vond hem wel lachen...maar net zo heb betere nederlandse films gezien..vond shouf shouf wel leuker.

2.0

avatar van Gothepica

Gothepica

Dom

avatar van soom

soom

Het was mijn eerste Koolhoven film, en hij weet er wel wat aardigs van te maken, al lijkt hij me zeker geen makkelijke regisseur om mee te werken: Er hangt vind ik een beetje een ongemakkelijke sfeer tijdens de film. Het is gewoon zo dat ik vind dat de acteurs veel te krampachtig proberen hun kunstje te doen. En dat is jammer.

Bracha van Doesburgh doet het wel goed. Ik vind haar de Nederlandse Kirsten Dunst. Ze heeft echt talent en ze is goed bezig.

avatar van dafoefan

dafoefan

Het was zeker beter dan dat ik had verwacht!

Maar heel erg vermakelijk vond ik hem nog niet.

Er zaten best grappige stukjes in, maar ze moeten niet proberen te grappig te worden en dat ging hier iets te wel.

Je moet er van houden, en ik houd er een beetje van.

Dat liedje ''Wat wil je doen dan'' hebben ze wel verpest!

Een 2,0*

avatar van hinie

hinie

soom schreef:

Vond je dat echt?

De lol spatte van het scherm af!!

Heb meerdere acteurs van deze film in een intervieuw gehoord en volgens hen liet koolhoven ze juist erg vrij daarin.

avatar van soom

soom

hinie schreef:

Vond je dat echt?

De lol spatte van het scherm af!!

Heb meerdere acteurs van deze film in een intervieuw gehoord en volgens hen liet Koolhoven ze juist erg vrij daarin.

Dat is zeker waar, dat ze lol hadden, dat is ook wel te merken, hoor! Maar ondanks dat, had ik toch ontzettend het idee dat de grapjes die ze maakten, erg 'krampachtig' over kwamen, en dat ze erg krampachtig gewoon hun kunstje uitvoerden.... Ik vond de film ook niet heel erg grappig ofzo, hoewel het wel een lekkere sfeer heeft, en me wel met een goed gevoel achter liet blijven.

Ik lag trouwens pas in een deuk toen de aftiteling begon, met die grappige filmpjes aan het eind..

Edit: Toen ik hem vanmorgen vroeg bekeek, vond ik hem ineens veel grappiger dan gisteren.

avatar van Bartholomeus N

Bartholomeus N

Ik vond hem te slap. Het is geen slechte film hoor.

Maar ik vind hem te eentonig.

avatar van Chavez

Chavez

Jeetje, wat heb ik hier toch vreselijk om gelachen! Dit is een van de weinige films die ik meerdere keren heb gekenen, en elke keer bleef ik maar lachen. Echt droge humor waar ik van houd! Je moet maar net dit sort humor hebben om deze film ook maar enigszins grappig te vinden, en gelukkig heb ik die humor .

Iedereen moet deze film gewoon proberen te kijken, je kan hem geweldig vinden of gewoon helemaal niets, ik vond hem geweldig! 4*

avatar van Quentin

Quentin

Schnitzelparadijs wint in Japan

De Nederlandse film Het Schnitzelparadijs heeft op een festival in Tokyo de prijs voor beste scenario gewonnen. Het gaat om het Skip City International D-Cinema Festival, dat vooral nieuwe ontwikkelingen in de filmindustrie promoot. Dat heeft producent Lemming Film maandag bekendgemaakt.

Het Schnitzelparadijs, van regisseur Martin Koolhoven, is een multiculturele komedie over de relatie tussen een Marokkaanse bordenwasser en het welvarende Nederlandse nichtje van de eigenares van het restaurant waar hij werkt. De productie trok meer dan 365.000 bezoekers en was daarmee afgelopen jaar één van de best bezochte Nederlandse bioscoopfilms.

avatar van Koekebakker

Koekebakker

Wouter schreef:

Er zit wel een nummer van Krezip in, maar niet daar.

Maar waar het wel zit, vond ik een beetje eigenaardig. Ik miste in ieder geval een aanleiding in de film voor een songtekst als 'making a big mistake... wasting my time... feel like a fool with you by my side...'

avatar van bertram

bertram

Heel knap gemaakt; iets te weinig drama, zelfs voor comedy.

avatar van hinie

hinie

Daarom is het ook een comedy

avatar van tukkerstein

tukkerstein

bertram schreef:

Heel knap gemaakt; iets te weinig drama, zelfs voor comedy.

Ja een komedie MOET drama hebben anders is het geen komedie

Redelijke film, niet heel erg grappig, maar wel grappige typetjes.

2,5 *

avatar van by_the_way

by_the_way

Wel een leuke film geen topper

avatar van rens_1993

rens_1993

Dit is alleen maar lachen, goeie nederlandse film.

Ik heb hem zelf en al ongeveer 10 keer gezien!

Krijg er nooit genoeg van.

avatar van Koetje-2006

Koetje-2006

Oh die

Jaartje terug ofzo in de bios gezien, wel aardig

3.5

neo

Krijg een beetje erg de zenuwen van die interview stijl. Maar zo ontdek je nog eens nieuwe talenten Wouter...

Ik vind het wel grappig.

avatar van Stephan

Stephan

Jenssen is echter wel de grootste drol in omroepland...

Wouter schreef:

Ik vind het wel grappig.

Is wel zo, het werkte mij alleen door het hoge tempo achter elkaar wat op de zenuwen.

avatar van cornelis

cornelis

Stephan schreef:

Jenssen is echter wel de grootste drol in omroepland...

Op zich een hele prestatie natuurlijk.