Genre: Fantasy / Familie
Geregisseerd door: Takashi Miike
Met onder meer: Kiyoshiro Imawano, Ryunosuke Kamiki en Chiaki Kuriyama
Gesproken taal: Japans
Plot Yôkai Daisensô
Wanneer een Europese vampier in de ban gedaan wordt, moet hij noodgedwongen vluchten naar Japan. Helaas zijn zijn Japanse soortgenoten niet erg opgetogen met zijn bezoek en beginnen ze een bittere strijd in de hoop de vampier te kunnen verjagen. Remake van de gelijknamige film uit 1968 van Yoshiyuki Kuroda.
pascal83
Miike is al weer druk bezig, officiële site: http://www.yokai-movie.com/
pjotr: klinkt niet echt als de Asian neo-suspense die Miike hoogstwaarschijnlijk bedoelde, en nogal verkeerdelijk horror genoemd wordt
Weer wat om naar uit te kijken dit, al zie ik deze Izo niet echt overtreffen.
aegron
as
Ziet er erg leuk uit. Freaks watch out!!
de vergelijking met nightbreed zie ik wel.
mister blonde
wist nog niet eens dat Takashi Miike weer aan een nieuwe film bezig is. zit deze man wel eens stil eigenlijk?
Miike is bij default altijd aan een nieuwe film bezig. En waarschijnlijk aan de volgende ook al
ToNe
Ik las ergens dat Miike zich vaak alleen met het regiewerk bezighoudt itt andere regisseurs die in het hele filmproces de boel nog coördineren enz.
Een gun-for-hire dus, die op die manier aan de lopende band films regisseert.
Geweldig. Lijkt wel Miike's versie van The Neverending Story.
dutchtuga
Haha ziet er wel erg kitscherig uit dit. Ben toch wel erg benieuwd
Miike komt altijd wel met iets interessants.
Mr Confused
Super trailer. Nieuwsgierig naar deze net zoals naar zijn aflevering Imprint van Masters of horror die waarschijnlijk niet uitgezonden gaat worden wegens te gruwelijk.
tja wachten op de dvd dan maar.
Miike verfilmd zijn puberdroom. Dat gevoel kreeg ik van deze film. De vreemdste creaturen vliegen je om de oren in verhaaltje waarin een verlegen jongetje ineens superheld mag worden. Maar gelukkig zit de film zo barstensvol vaak leuke absurde humor dat het allemaal goed te kijken is (al was het wat mij betreft wel een half uur te lang).
Star Wars meets Total Recall meets Bladerunner, meets Lord of the Rings meets Never Ending Story meets Hardware meets Labyrinth meets Chinese Ghost Story Miike style, erg vermakkelijke onzin. Dikke 3,5*
Intens geflipte madness, maar ik heb me kostelijk vermaakt. Het probleem met bijna alle Miike's is dat een derde van de film altijd geweldig is, terwijl het andere gedeelte niet om door te komen is. Had ik bij deze film nauwelijks, omdat het bijna continue een festijn van actie, leuke dialogen en de meest vreemde, rare en weirde personages die je je maar kan voorstellen is. Na Audition Miike's beste film.
Ghola
Hier sluit ik me helemaal bij aan.
Chr.s
Ik ben er niet zo enthousiast over.
De film voelt nergens echt orgineel aan, niet qua vormgeving en al helemaal niet qua verhaal. CGI is echt foeilijk, maar daar kan ik nog mee leven als de designs cool zijn. (en dat waren ze niet) Uiteindelijk word het tegen het met het grote gevecht wel cool, maar ook dat had ik na 5 minuten wel gezien.
Tegenvaller.
Kan ik ergens een heel eind in meegaan, ware het niet dat de film op zich zo absurd is dat dat de boel een heel eind rechttrekt. Ik vond het echt te leuk om echt laag te zitten. Maar visueel was het ronduit lelijk, da's waar.
Miike = filmvreugde.
Niet alleen is het een regisseur die zelf enorm veel plezier aan z'n films beleeft (het straalt er echt af), maar ook als publiek kan je je lekker voor een Miike film zetten, wetende dat een oubollige hoop crap weer omgetoverd wordt in 90-120 minuten filmgenot.
The Great Yokai War is geen hoogstaande, diepdravende film. Het is The Never Ending Story door de bril van Miike. Pure, onvervalste jongetjesfilm met een hoog absurde elementen die de film echt uniek maken.
De CGi vond ik persoonlijk geweldig. Technisch misschien niet helemaal goed, maar wél een keer overtuigend. En functioneel. En ook vaak gebruikt in visuele grapjes. De vliegende stad (it's Gamera
) zag er erg indrukwekkend uit. Maar ook de fake stop-motion machines en een hoop yokais zelf. Er zijn in ieder geval erg weinig regisseurs die CGi beter weten aan te wenden dan Miike.
Maar vooral het totale lack aan oeroude film do's and don'ts is wat Miike films zo uniek maakt. Het is echt een soort van ongeremde, clowneske Godard. Sommige elementen zijn vaak zo misplaatst dat je niet anders kan dan geweldig hard lachen.
Als laatste hoogtepunt nog een paar pomponnetjes voor Chiaki Kuriyama. Geen actrice die zo geweldige een coole, bad-ass chick kan neerzetten. Eat that, Uma.
Erg makkelijk verteerbare en luchtige Miike. En toch weer zoveel dingen gezien die het geheel tot een totaal unieke film maken. Verstandelijk 4*, maar op m'n gevoel afgaan 4.5*. Miike vult een grote leegte op in het filmlandschap, en er zijn weinig films die met meer swung en vreugde gemaakt zijn.
Ik ben benieuwd hoe men hier binnen 50 jaar op terugkijkt
Miikes versie van The Neverending Story? Je maakt me nu wel erg benieuwd
pascal83
In 'Zebraman' was het naar mijn mening wel totaal mislukt, daar deed het gewoon pijn aan m'n ogen.
BoordAppel
Als iemand vrijwel zonder uitzondering lelijke CGI in zijn films stopt is het Miike wel inderdaad. Ik kan me er alleen niet te veel aan ergeren aangezien het meestal wel erg origineel gebruikt wordt, zo ook in Zebraman.
CGI was idd niet mooi, maar wel fun. 'T wordt idd vaak beter gebruikt (meer tongue in cheek) dan in veel zware Hollywood producties die meestal falen bij het proberen de echte wereld na te bouwen.
dutchtuga
Vond de CGI in Ichi the Killer ronduit belabberd. De film had beter geweest had de CGI vervangen geweest door gewone gore en make up effecten. Maakte de film op momenten zwaar belachelijk terwijl dat totaal niet nodig was.
Begin jij nu ook niet dutchtuga
. Tuurlijk was het wel nodig, alsof Ichi The Killer serieus zou zijn. Toch echt één grote farce die film. Daarbij werkt Miike vaak met zo'n budgetten (en aan zo'n snelheid) dat het belabberde CGi of niks is. En gezien de fun in Miike's films kies ik dan graag voor belabberde CGi.
Maar nogmaals, het zag er vaak best allemaal leuk uit in deze film.
dutchtuga
Beginnen met wat? Maarja, Ichi is zeker niet 100% serieus te noemen maar een complete grap is het ook weer niet. Braindead is ook a lot of fun, met een laag budget en volgens mij komt daar geen CGI in voor en laat dat dan meteen de beste "belachelijke" film voor mij zijn
Eerst maar dit filmpje te zien krijgen want ik kan niet ontkennen nee dat ik niet geniet van Miike's films. Zeker een regisseur waar ik enorm plezier van kan hebben. Bizita Q was een erg plesante kijkervaring

Yokai Daisenso Gâdianzu

Gokudô Kyôfu Dai-gekijô: Gozu
Misdaad / Horror, 2003

Gokudô Kuroshakai
Misdaad / Actie, 1997
japangebaseerd op mangawarfaremultiple monsters festivalyokaimonsterskappa japanese film