Genre: Komedie / Drama
Geregisseerd door: Nicole Holofcener
Met onder meer: Jennifer Aniston, Frances McDormand en Joan Cusack
Releasedatum: 28 september 2006
Plot Friends with Money
Deze film is het verhaal van vier hartsvriendinnen, die nu allemaal tot wasdom zijn gekomen, maar zich bevinden tussen galadiners en designerkleding. Bovendien gebeurt er een aantal voorvallen die hun leventjes wat onzeker maakt. Olivia raakt in een persoonlijke crisis, stopt met lesgeven en wordt schoonmaakster, Jane heeft huwelijksproblemen, Christine werkt met haar echtgenoot wat spanningen veroorzaakt en Franny heeft thuis problemen met het opvoeden van de kinderen.
PeC
Is deze film al uit en zo nee wanneer komt deze dan?
Hij komt uit in april
TheRisingSun
Ziet er zoals altijd erg aantrekkelijk uit, alleen lijkt het wel of ze maar met één been onder de zonnehemel heeft gelegen...
theresia
Het is net of dat je naar een lange serie zit te kijken (bijv. desperate housewives, drama & humor), van 4 stelletjes. In grote lijnen wordt er veel over elkaar gepraat, vooral over de problemen, terwijl ze zelf ook probleempjes hebben. En ze het uiteindelijk proberen op te lossen. Maar of het ook op te lossen valt moet je zelf gaan kijken
Zal deze film niet in een bioscoop gaan kijken, denk dat de meeste daar spijt van krijgen. *of als meiden/vrouwen onder elkaar die hebben er minder moeite mee, denk ik*
ooooo stop ik nu elke man in een hokje, omdat ik denk dat het niks voor mannen is?!!? Oke, misschien zijn er ook wel "jongens/mannen" die deze film wel leuk vinden
w.rutjes
Ik heb deze Film gisteravond gekeken.
Ik heb deze bij de Flop 25 van 2006 gezet wat een slechte film.
Gaat werkelijk nergens over een huishoudster met rijke vrienden waarvan de mannen allemaal homo's zijn.
nee deze film heeft me geen moment geboeid.
UrbanDjampa
de mannen allemaal homo's zijn.
Dan heb jij echt een andere film gezien, want alleen 1 was potentieel homo van die stelletjes. Wat de film betreft. Dit is toch een drama en er werd goed geacteerd, maar die einde? Ja hoor ze slaat een rijke man aan de haak en ze is "binnen" Ik had toch graag een andere einde gezien.
han de barman
goed vertaald. We hebben deze film gekeken en je herkent van alles er in van het dagelijks leven. Verder zit er weinig opbouwend verhaal in de film en houdt ook zo ineens op. Niet erg
Summerlinda
Hij is niet dramatisch, niet romantisch, niet leuk en niet spannnend. Al met al is het niet veel dus. Als je hoopt dat het eindelijk leuker wordt is 'ie ineens abrupt afgelopen....
nessa
Was ie nou wél of was ie nog géén homo,that's the question
Was wel een aardige film
dippy
Heb deze film net gezien voegt echt helemaal niks toe, slaapverwekkend, flauw!! Zelfs de vrouw des huizes vond hem helemaal niks!!!
Gewoon slecht, zal ook wel geen kaskraker worden
Het eerste half uur dacht ik 'wat dacht deze regisseuse in vredesnaam toen ze dit ging verfilmen? allemaal super irritante personen bij elkaar.'
Maar ben toch blij dat ik hem af heb gekeken. Ondanks de hele zooi verschrikkelijke personages zitten er toch wel wat aardige scenes in en is de film niet helemaal onsympathiek.
Kaatjuh
Vond het een hele saaie film. Absoluut geen aanrader. De film heeft niet echt een boeiende verhaal lijn en er zijn zelfs scenes waarbij je gewoon in slaap valt.
honestopinion
Een echte "vrouwen" film..persoonlijk zou ik een man niet aanraden deze film te gaan zien.
Was wel aardig maar zeker niet boeiend. een 2
kitno
Een tegenvallende film met heel erg cliche beelden erin. Ook het acteerniveau was van bedenkelijk niveau geef hem 1,5
Daatje
Verschrikkelijke film, ik vind sowieso dat Jennifer Anniston de laatste tijd wat slechte filmkeuzes maakt.
Deze film was wel het toppunt, het ging eigenlijk nergens over, het was totaal niet boeiend. Heb hem wel afgekeken, om vervolgens tot de conclusie te moeten komen dat het einde nog erger is dan de rest van de film....
otherfool
Films over vervelende mensen zijn zelf vaak ook erg vervelend, en Friends with Money is hier weer een schoolvoorbeeld van. Kibbelende verwende leeghoofdige truttebollen en hun vervelende mannen; afschuwelijk om naar te kijken. Slechts het personage van Aniston is enigzins de moeite waard, maar als zij aan het eind van de film ook haar rijke vent heeft (UrbanDjampa noemde het al) en wij als kijker daar dan blij om zouden moeten zijn hoeft het van mij allemaal niet meer. Waardeloos.
1*.
Norma
Na het lezen van bovenstaande recensies had ik toch gewaarschuwd moeten zijn...maar nee, ik ging deze film toch zien.
Zonde van mijn tijd, eerlijk waar. Een onaangename film over onaangename karakters. En dat is tot daar aan toe, maar het leidt ook nog eens nergens toe. Ik zat de hele tijd te verlangen naar het eind, maar toen het einde daar was had ik ook nog zoiets van: oh? dus dit is het?? Het kan aan mij liggen, maar de moraal van het verhaal is mij totaal niet duidelijk geworden.
1*, en dan alleen vanwege het acteerwerk (ik bedoel, als men personages zo weet neer te zetten dat ik me gruwelijk aan ze erger dan moet het acteerwerk toch wel in orde zijn zou je zeggen)
Waku
Zoutloos en oppervlakkig dat is een beetje de eindconclusie van deze "Friends with Money"
We volgen het wel en wee van een aantal koppels en een vrijgezelle vriendin (Aniston)
De een heeft een onbegrepenen doodbloedende relatie, een ander is ontevreden met haar leven en leeft met een partner die ogenschijnlijk homofiele gevoelens heeft.
Aniston is onvrijwillig single en ontmoet wel hele vreemde personages op haar pad. Op zich zijn deze verhaallijnen interessant genoeg om te zien hoe dit ontwikkelt. Mits goed uitgewerkt en daar zit nu de klink in de kabel.
De karakters blijven vrij anoniem en worden nauwelijks uitgediept. Hierdoor ontstaat er geen binding met de personages. Een onbevredigend einde geeft het laatste negatieve zetje.
martenaria
de makers van deze film zullen zich vast nog wel eens achter de oren krabben als ze het eindresultaat zien. tsjonge jonge zeg, kan echt niks oninteressanters bedenken. niet huren deze film, is echt zonde van je geld
Aangenaam niemendalletje, maar iets minder leuk dan Holofcener's vorige twee films. Uitstekende cast en goede dialogen, maar het script voelt aan als onderdeel van een groter geheel en er zijn teveel personages voor zo'n korte speelduur. Soms voorspelbaar en oppervlakkig; gelukkig ook komisch en meeslepend.
Natas04
Nou ik dacht laat ik deze film maar eens een kans geven op een regenachtige avond op d bank.
Nog nooit zo'n saaie film gezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz..................
zjandannybob
ik ben het inderdaad met de meeste hier eens deze film is echt slaap verwekkend, enige mooie eraan is jennifer aniston.. ik weet niet hoe ze haar zo ver gekrege hebbe in deze film te spelen maar ze kan wel betere rollen krijgen.
niet huren niet kopen! dat is mijn mening:p.
1* voor de moeite
tjp1994
best leuk. beetje zo'n meiden film. typische jennifer aniston film die ze er effe tussendoor doet. ik vond hem wel leuk voor de zondagmiddag

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' nu beschikbaar op Netflix