• 9.380.694 stemmen

Met onder meer: Jodie Foster, Peter Sarsgaard en Erika Christensen

Gesproken taal: Arabisch, Duits, Engels, Frans, Italiaans en Japans

Releasedatum: 10 november 2005

Plot Flightplan

"If someone took everything you live for... how far would you go to get it back?"

De jonge weduwe Kyle Prat (Jodie Foster) raakt tijdens een vliegreis van Berlijn naar New York haar zesjarige dochtertje Julia kwijt. Het meisje lijkt spoorloos verdwenen en Kyle's frustratie groeit alleen maar wanneer niemand haar lijkt te willen geloven. Niemand van de overige passagiers of de crew heeft Kyle met Julia aan boord zien komen. Piloot Rich (Sean Bean) en politieman Carson (Peter Sarsgaard) willen haar wel geloven, maar alles wijst erop dat Kyle in haar eentje aan boord is gekomen. Door de twijfel en paranoia van iedereen om haar heen staat Kyle er helemaal alleen voor.

avatar van Antonev

Antonev

K@i schreef:

Knap dat het kind niet waker werdt dan en knaper dat niemand dat zag

Soms kan een film gewoon niet helemaal waterdicht zijn, boeiend het is nu eenmaal zo.

avatar van K@i

K@i

Hangt van de soort Film af...

Maar in een Film die Zo Real mogelijk wilt zijn

Is het niet aannemelijk dat Iedereen met Leden Ogen gaat toekijken hoe Iemand Onvoert wordt en dat Iedereen vervolgens Beweert die Verdwenen Persoon nooit gezien tehebben...

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

maar ze zeggen ook niet dat ze haar niet gezien hebben, verder vraag ik me af waarom ik deze film aan het verdedigen ben!

avatar van jovanni

jovanni

Heb erg genoten van deze mooie film, zeker een 4,0. Net geen 5,0 want het einde was best wel vaag.

avatar van elham

elham

een ding snap ik niet,
Hoe is et die man gelukt om die meisje onder ieder zen neus mee tenemen!!

Dat vond ik DOM
Maar heb me wel vermaakt.
daarom een 2,5

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

elham schreef:
een ding snap ik niet,
Hoe is et die man gelukt om die meisje onder ieder zen neus mee tenemen!!

dat legt hij zelf uit in de film!

avatar van The Last

The Last

elham schreef:

Dat vond ik DOM

De hele film is dom. Met zo'n achterlijk plot kan ik me goed voorstellen dat je 't niet hebt meegekregen.

avatar van -13-

-13-

The Last schreef:

waarom vind je het een achterlijk plot, ik vond het juist logisch in elkaar zitten.

avatar van The Last

The Last

Nou ja, logisch, het plot barst van de gaten en is behoorlijk vergezocht. 't Is prima weg te kijken, maar meer ook niet.

avatar van m1701

m1701

Spannende film

Heb constant op het puntje van mijn stoel gezeten.

Niet echt origineel verhaal, maar daardoor niet minder

vermakelijk

avatar van joeri592

joeri592

nice!

avatar van briek

briek

Een vrij spannende film, maar ik had eerlijk gezegd meer van hem verwacht. Er is behoorlijk veel turbulentie in het vliegtuig want het verhaal rammelt van alle kanten . Toch kijkt de film makelijk weg en de acteerprestaties zijn behoorlijk.

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

Prima film,

Jodie Foster zoals gewoonlijk top.

Het verhaal op zich is niet echt sterk maar de uitwerking ervan valt goed mee. Spannend was hij wel.

avatar van guylopez93

guylopez93

prima film

goed opbouwende spanning en goed geacteerd door Jodie Foster. Alleen zakte het later weer wat af en werd weer voorspelbaar

maar ik heb me toch nog wel vermaakt met deze film.

avatar van d'nduff

d'nduff

Geweldige film,

en vooral spannend!

avatar van consumer1970

consumer1970

Zeer goed verhaal, omdat je als kijker ook in het ongewisse wordt gelaten hoe het nou zit. Geweldige rol van Foster ook.

avatar van danny61

danny61

Ik ben geen fan van Jody Foster,maar in die film is ze gewoon de top.

Prachtige film van het begin tot het einde word ge in het ongewissen gelaten.

Dat maak het verhaal zo mooi en spannend.

Gewoon klasse.

Ik geef 4,5 op 5 zelden als ik zo hoge punten geef.

avatar van Djarune

Djarune

Wat is het toch met hollywood en vliegtuigen. Zelfs na 9-11. Zoals iedere Hollywood-vliegtuig flick: slecht. Bedroevend zelfs. Miniscuul plot, hysterische Jodie Foster en als klap op de vuurpijl een supernep vliegtuig. Dat mijn held Sean Bean erin zit vergeef ik hem maar net...

avatar van aerts007

aerts007

Geweldig...............ongeloofwaardige,zelfs niet spannende film.

avatar van Shinobi

Shinobi

Wat een kansloze film is dit zeg. Het verhaal gaat echt nergens over en als we dan eindelijk na - plus minus - één uur zoeken naar het kind bij de clou komen... Op het laatst had ik echt zoiets van: blaas alsjeblieft jezelf op in dat vliegtuig, dat had de film misschien nog gered. Maar ja, Hollywood hè.
En zoals iedereen al zei, er zitten gewoon teveel gaten in deze film, nergens wordt het nou echt duidelijk over de dood van haar man enz. Ja, daar komen we later achter in één klein zinnetje, maar alsnog.

Alleen de eerste 20 minuten vond ik nog enigszins leuk om te zien, maar daarna was het één en al drama helaas.

1, 0 Ster voor de moeite.

avatar van Lennert

Lennert

Spannende film met sterk acteerwerk die leidde aan 1 grote tekortkoming: het mysterieuze gedeelte in het begin, waarbij niet duidelijk is of Kyle geestelijk ziek is, of er een complot bezig is en het tweede gedeelte waar het ineens meer actie wordt. Deze twee gedeeltes waren afzonderlijk allebei goed, maar stonden samen net iets te ver van elkaar om een consistente film te vormen.

Plotholes heb ik geen last van gehad, de kleine uitleg op het einde maakte voor mij veel duidelijk en was wat mij betreft niet te ver gezocht.

avatar van mathias265

mathias265

ik vond het wel een goeie film !!

een 3 voor mij

avatar van Thomas83

Thomas83

Best aardige film. Het mysterie in het plot, in combinatie met de emoties, trekt me sowieso al. De uitwerking is lange tijd ook niet verkeerd. Alles speelt zich af op een fraaie locatie, en het idee van een vermist kind in een vliegtuig is erg aardig.
De achtergrond van moeder, dochter en vader maakt het allemaal nog wat beter, en Jodie Foster speelt wel prima, al heb ik haar beter gezien en af en toe vliegt ze echt uit de bocht. Maar het blijft een goede actrice. De rol van Sean Bean is ook niet slecht trouwens. Al komt dat misschien ook doordat ik hem gewoon graag zie spelen in films.
Het camerawerk draagt goed bij aan de wat verwarrende sfeer in de film. Wel zitten er wat rare stukjes in het verhaal. De ietwat geforceerde discussie rondom Arabieren kan nog wel, maar dat stukje waarin die ene air marshal tegen Kyle zegt dat hij begrijp dat haar man is gesprongen is ongelofelijk.
Op een gegeven moment wordt er een therapeut bijgehaald, die wel erg vervelend en karikaturaal wordt gespeeld. Dan ontstaat er nog een vervelende en beetje lachwekkende dialoog. Vervolgens wordt de film nog best spannend als Kyle aan haar bewaker ontsnapt door op het toilet te ontsnappen via een luik bovenaan en het turbulentiealarm laat afgaan, of hoe je dat ook noemt. Niet echt logisch dat dat luik er is, maar vooruit.
Ze maakt gebruikt van de verwarring en gaat op eigen houtje wat ruimtes in het vliegtuig afzoeken.
Hierna wordt ze weer opgepakt, en dan weer een rare scène waarbij ze weer terug naar haar plek wordt geleid en de passagiers cynisch applaudisseren.
Een half uur voor het einde blijkt alles een complot te zijn van een stewardess en de air marshal aan boord, die Kyle erin luizen en haar er doen uitzien als een terrorist. Wat een afknapper.
Het einde is dan nog redelijk spannend, met de marshal en Kyle in het lege vliegtuig. Wel beetje belachelijk hoe ze op het einde de marshal nog eventjes opblaast.

Een vermakelijke film, maar wel een die in de tweede helft steeds meer instort. De uiteindelijke oplossing van het mysterie is echt een beetje een afknapper.

avatar van Max en Joep

Max en Joep

goh, wat een verrassing.

ik ging klaar zitten voor een matige maandag tv thriller maar niks hoor; rete spannend was hij!

leuk!

3.5 ster = rapportcijfer 7 = een dikke voldoende dus

avatar van omnitoaster

omnitoaster

goeie, spannende film.

je word als kijker voortdurend gedwongen je af te vragen waar dat dochtertje is,

avatar van Ramon K

Ramon K

Eerste half uur gemist maar dat lijkt me niet het einde van de wereld. Met zo'n ongeloofwaardig script krijg je mij als kijker geen moment mee. Verschrikkelijk. 0,5*

avatar van Sjaako

Sjaako

Wat een meevaller, ik had een cliché verhaaltje verwacht wat erg voorspelbaar zou zijn, maar je wordt in deze film, die regelmatig van tempo wisseld, voortdurend in spanning gehouden over de afloop.

Zit gewoon best goed in elkaar (ik heb geen last gehad van plotholes, maar mijn suspension of disbelieve is dan ook nogal hoog) maar vooral weer goed geacteerd door Foster en Bean.

Gewoon een dikverdiende 3.5*

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Ramon K schreef:

Nou misschien toch wel. Het eerste half uur is namelijk het beste deel van de film.

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

Te ongeloofwaardig voor een film die zichzelf erg serieus nam.

Matig

avatar van jester

jester

Best spannende film, zolang je er niet teveel over gaat nadenken. Daarvoor zijn de plotholes te groot. Beetje jammer.