• 9.376.564 stemmen

Geregisseerd door: Brian Koppelman en David Levien

Met onder meer: Barry Pepper, Vin Diesel en John Malkovich

Gesproken taal: Tsjechisch en Engels

Plot Knockaround Guys

"If they don't finish the job, their fathers will finish them."

Een maffiazoon weigert in de voetsporen van zijn vader te treden, maar wordt op zijn zoektocht naar een normale job verhinderd door zijn afkomst. Op zoek naar erkenning, is hij uiteindelijk genoopt om alsnog een maffia 'job' van zijn vader aan te nemen. Met de hulp van zijn drie beste vrienden, moet hij een groot geldbedrag gaan ophalen in een stadje in Montana, dat geleid wordt door een corrupte sheriff. Alles loopt echter niet zoals gepland, en de prijs die hij daarvoor moet betalen is zeer hoog...

Matty Demaret

Deputy Ward

Benny Chains

avatar van Sportingerke

Sportingerke

De film bevat idd nogal wat clichés (zoals de mexican standoff en dergelijke) en is ook weinig origineel.

Ik vind het bovendien erg raar dat de maffiosi zoveel moeite doen voor een half miljoen dollar, wat voor een capo di tutti capi (of toch iets daaronder) niet echt veel geld kan zijn.
Ze komen ook erg soft over, behalve dan natuurlijk John Malkovich. Als de andere softies kunnen behoren tot de top van de maffia, dan is de tijd van de maffia ver gedaan me dunkt.
Ik bedoel, waar is de tijd van gebetonneerde olievaten met daarin enkele overlopers, de tijd van absolute omerta en dergelijke.

Onderhoudend is de film wel, maar wegens het gebrek aan origineel verhaal niet echt een aanrader.

avatar van Theunissen

Prima Misdaad/Komedie met prima rollen van Seth Green en Vin Diesel. Ik vond vooral Vin Diesel geweldig in de bar. Het verhaal was verder best goed en wist ook te boeien. Prima onderhoudende film met vooral een sterk eerste uur.

avatar van BjornH

BjornH

Grootse cast, maar matige uitwerking. Was ook wel een beetje een kort filmpje met zn 84 min. Zolang duurde ie iig bij mij :S.

De film ploeterde maar een eind weg tot het einde, wat dan voor een groot uitroepteken had moeten zorgen, maar dat niet wist te doen. Daarvoor heb ik tijdens de film te weinig echt baanbrekends gezien. De regissseur dacht waarschijnlijk dat ie zo iedereen kon schokken, maar niks was minder het geval. Geen goede spanningsopbouw en zodoende ook geen bijzonder eind :S.

avatar van Fortune

Fortune

Wat een laag gemiddelde voor deze film, behoorlijk onterecht in mijn ogen.

Dit is misschien een kleinschalig filmpje maar de uitwerking is behoorlijk sterk in mijn ogen.

De film benaderd zeker een originele manier, zowel van hoe het geld word opgespoord tot hoe die maffia familie in elkaar zit en hoe het is om in de schoenen te staan van een zoon van een maffia baas. Daarnaast is het acteerwerk erg goed, misschien wel Diessels beste rol hierin en zitten er meerdere sterke scenes in en de film kijkt heel vlot weg. Wat wil je nog meer hebben van een misdaad film.

gewoon goed.

avatar van Spetie

Best een fijn filmpje, dat hier enigszins ondergewaardeerd is.

Barry Pepper is een prima acteur, die het meestal met bijrollen moet doen, maar hier gelukkig niet. Ik zeg gelukkig, omdat hij het gewoonweg erg goed doet. Hij zet overtuigend de zoon neer, die liever geen maffiosi wil worden. De rest van de cast doet het ook goed met o.a. John Malkovich en Dennis Hopper. Zelfs Vin Diesel zet misschien wel zijn beste acteerprestatie ooit neer.

De film heeft niet altijd een hoog tempo en bevat vooral ook een hoop dialoog. En vaak is die dialoog nog behoorlijk boeiend, mede ook doordat elke acteur van iets van zijn personage probeert te maken, wat op zich goed lukt. Het verhaal is interessant en de uitwerking van de personages is dat uiteindelijk ook. De film kent daarnaast best wat onderhuidse spanning en een redelijk sterke sfeer. Het is alleen jammer dat aan het einde sommige zaken nogal snel en makkelijk worden afgehandeld en een grote finale enigszins uitblijft.

Maar verder is het allemaal best goed dus en zeker een aanradertje in het genre.

avatar van Noodless

Noodless

Slap misdaadverhaaltje dat wat voortkabbelt tot een voorspelbare confrontatie. Totaal geen aandacht voor sfeer, leuke locaties of toffe actiemomenten. 4/10